Omdömen

3.0
Baserat på 16 omdömen och 123 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
7 dec 2022

Bra gymnasium

Det är en bra skola
Föredetta elev
28 jun 2022

Kan ej med gott samvete skriva en bra recension

Kan inte med gott samvete skriva en bra recension om denna skola. Gick ut precis, och jag kan inte vara gladare för att jag äntligen gått ur helvetet jag vart i i tre år.
Finns någon bra lärare, men de flesta är inte bra, finns vissa som sexuellt ofredat elever, man får creepy vibes av vissa och massor av rykten har gått igenom skolan om vissa lärare.
En stor del av lärare är väldigt rädda för elever som går i skolan och vågar inte ens kolla om det blir bråk, fick själv ifrågasätta en lärare som bara gick förbi när en tjej började skapa bråk med mig.
De pratar betyg om elever bland andra elever, ger en ingen chans att ens få göra sitt bästa på t.ex. gymnasiearbetet.
Har knappt lärt sig något under de tre åren då just min linje aldrig gjorde något som tillhörde utbildningen, well, det hände väl ibland.
Absolut att man har fått något bra av skolan, som t.ex. utlandspraktik, ibland utflykter som tillhör ens linje osv.
Men det lilla bra som finns i denna skola är inget som skulle väga upp med allt det dåliga. Jag har haft ett helvete, knappt klarat av att gå till skolan, ångest varje dag, ont i magen osv.
Det är fan inte värt det! Och det håller hela min klass med om.
Finns även en del saker som skolan säger att man får tillsammans med utbildningen som man sen i slutändan inte har fått, jag fick t.ex. B i en kurs vi aldrig haft, inga matpengar för lunch på praktik osv.
Hoppas detta hjälpte någon att kanske välja en annan skola.
Tack för mig!
Elev
23 jan 2022

Dummaste valet man kan göra

Fråga carin varför den e så dålig så har ni svaret. Maten luktar pitch över hela skolan, eleverna behandlas som skit pågrund av diagnoser, särbehandling som om man vore kromosomskadad, så fort man misskött sig skickas man till specialpedagogen o får aldrig se sitt klassrum igen, ingen hjälp överhuvudtaget förutom en lärare som faktiskt bryr sig, kuratorn slickar carin i arslet dag in dag ut, snuten e där var o varannan dag, carin tjänar 70 tusen på bokstavligen ingenting hon skickar hennes jobb till kollegorna som inte har någon aning om något, ny mentor varje vecka för ingen vet hur man tar hand om en klass, elever blir utskickade från skolan o får aldrig se glimten av den igen, rektorn stoppar folk från att få en framtid även om man pratat med henne flera gånger
Föredetta elev
5 sep 2021

Byt så fort du får chansen

Var tvungen att byta skola..hemsk, gå ej här om du inte vill gråta dig till sömns. Blev anklagad för droger varannan dag och blev sexuellt trakasserad av en viss lärare *host host*
Föredetta elev
14 jan 2021

Dåligt

Ångrar verkligen att jag valde den här skolan. Fick kämpa igenom varje dag med en klump i magen.
Eleverna är stökiga, bråkiga och man blir lätt utfrysen om man inte passar in.
Det var väldigt stökiga lektioner och flera gånger i veckan var lärarna sena eller sjuka och vi fick inte ens nån info om det. Så man åkte väldigt ofta ionödan.
Rekommenderas ej även om det va skönt med praktik.
Ninel Umaña
Elev
14 dec 2020

Najs skola

Det är en bra skola, sköna lärare, najs kurator men vissa elever är sånna som tycker om att bråka o tjafsa om allt.
Elev
29 nov 2020

Bra skola

Bra och mycket praktik, bra lärare, bra hjälp lärare
Elev
17 sep 2020

Helt okej

Bra skola med mycket praktik, men lärarna är inte dem bästa
Elev
11 mar 2020

Bra skola med bra lärare!!

Skolan i sig är riktigt bra!! Fräscha lokaler, superbra och trevliga lärare, även om några av dom inte kan ren svenska!! De bästa lärarna är Lena, Maria och Göran!!!! Dom får en att verkligen vilja lära sig saker och man blir glad bara av att se dem eftersom att de alltid har ett leende åt en när man kommer!!!!

Svar från Praktiska Gymnasiet Södertälje

Tack så mycket!
Elev
20 feb 2020

Helt ok

Skolan funkar den ända bra läraren är Viktoria och raghid eleverna har ingen respekt och dom flesta lärarna kan inte så bra svenska

Svar från Praktiska Gymnasiet Södertälje

Hej, hör gärna av dig till oss så vi kan lösa situationen: 070-248 12 23
carin.segerstrom@praktiska.se
Elev
12 feb 2020

Lär oss inget

Har gått här i snart 2 år och kan fortfarande inget, lärarna lär inget om yrket och man är tvunget att lära sig själv från praktiken. Lärarna visar dig inte hur man gör saker inom yrket.

Svar från Praktiska Gymnasiet Södertälje

Hej, så ska det givetvis inte vara. Om du inte känner att du får svar från skolan när du pratar med dem kan du lämna dina synpunker här: https://praktiska.se/lamnasynpunkt/
Elin Josefsson
Elev
4 jan 2020

Skolan är därför sjukt bra!

Jag gillar skolan för att dom tar eleverna på allvar dvs hjälpa oss individer med det vi själva behöver. Det är en yrkes linjer på praktiska, i år 1 är det två dagar i veckan praktik dvs två dagar som du är på en arbetsplats så du lär dig ditt yrke på riktigt! Och i ettan får du också två vanliga dagar i skolan med vanliga ämnen och en yrkes dag med mentor. I 2an och 3an så är det 3 dagar praktik och en vanlig ämnens dag och en yrkes dag med mentor. Vilket ger dej som elev snabbare och effektivare inlärnings sätt. Vilket är bra!

Svar från Praktiska Gymnasiet Södertälje

Tack, vad roligt att höra!
Elev
18 dec 2019

Toppen skola. Bra lärare

Skolan är toppen.bra lärare. Man får mycket hjälp i skolan

Svar från Praktiska Gymnasiet Södertälje

Roligt att du är nöjd!
Elev
15 dec 2019

Riktigt bra skola

Skolan har blivit mycket bättre än förut. Elever visar respekt & desamma gäller lärare, inget stök sker.
Skolmat är något som blivit jätte bra då man har flertal alternativ att välja mellan. Liten skola vilket leder till att alla klasser och årskurser känner varandra.

Svar från Praktiska Gymnasiet Södertälje

Vad roligt att du tycker vi förbättrat oss!
Elev
24 nov 2019

Skolan är helt okej

Trevlig inomhusmiljö, mycket praktik, men ganska stökigt och alla lärare är inte helt förstående och skolmaten är inte det bästa. Det är en väldigt bra skola för folk som vill jobba mycket praktiskt och det är många som får jobb direkt efter gymnasiet

Svar från Praktiska Gymnasiet Södertälje

Vad tråkigt att du inte gillar skolmaten och du tycker det är stökigt. Prata gärna med någon lärare eller rektor: telefon: 070-248 12 23 mejl: carin.segerstrom@praktiska.se
så vi kan prata om det.
Elev
4 jun 2019

Trevlig men stökig

Lärarna är superbra, lokalerna är nya och fräscha men eleverna är väldigt högljudda, spottar snus överallt och stör lektionerna!

Svar från Praktiska Gymnasiet Södertälje

Hör gärna av dig till rektorn så kan vi prata om situationen. Självklart ska man inte bli störd på lektionerna och ha en bra arbetsmiljö. Telefon till rektor Carin: 070-248 12 23 mejl: carin.segerstrom@praktiska.se

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen