Omdömen

2.9
Baserat på 30 omdömen och 246 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
6 dec 2023

Hotell och turism

För liten skola

Helt okej skola, de flesta lärare är väldigt strikta vilket gör att man inte vill gå till skolan. Maten e inte god. Kommer ihåg första dagen jag började där för lite mer än ett år sedan, så vart det hamburgare till lunch. Den hamburgaren var rå och halva delen var röd men eftersom det var första dagen och jag inte ville att folk skulle döma mig om jag inte åt, så åt jag den råa hamburgaren. Annars helt okej skola, den borde byggas större dock
Elev
9 jun 2023

Praktiska - en skola eller ett psyke

När jag började på praktiska så förväntade jag mig en skola, inte riktigt så blev det. Att vara i skolan känns som att vara på ett dagis blandat med ett psyk hem. Att prata med lärarna kan efterliknas vid att prata med dagisbarn, och rektorn är konflikträdd. Det är inte många lärare jag har känt mig trygg med bara några få. Tillochmed mattanten är läskig. Om du vill glida igenom gymnasiet så välj praktiska men om du är rädd om din framtid så spring härifrån.
Föredetta elev
7 maj 2023

Sök härifrån, finns inget värre

Mordhot varje vecka av en person i klassen, klagade till rektor och diverse lärare flertalet gånger men ingenting hände. Drama med andra klasser pga vissa elever i min klass där lärarna inte heller hjälpte till.
En lärare var inte ens utbildad och fick inte dela ut betyg, den gjorde det ändå. 1 vettig lärare av alla jag stötte på där, den läraren kunde sitt ämne till skillnad från de andra som läste ur en bok.
Ett prov som vi hade innehöll frågor om vad man hade sett på lektioner där man var på utflykt, jag bytte skola hit efter den utflykten och kunde därav inte 50% av frågorna på provet, detta ska då bedömas för mitt betyg?
Maten såg ut som kattspya, hela mitt CSN gick till macken och pizzerian i närheten.
Som många andra skrivit handlar skolan om att spara in på pengar, vet att de från stylist bad om en större variation av olika produkter men fick som svar att "det finns inte med i budgeten". Eleverna bad om att få skönare platser att sitta på (inte träbänkar utan kuddar som det ännu är) men fick samma svar; "finns inte med i budgeten". INGET finns med i budgeten.
Skolans parkering är obefintlig för oss elever, finns kanske totalt 7 st parkeringsplatser som är tillägnande oss på skolan (några lärare och resterande elever). Annars var de o stå på gatan eller friskis och svettis parkeringen med p-skiva och p-böter.
Annat
23 jan 2023

Bra skola med trevlig personal och elever

Stort engagemang bland personal och lärare.
Elev
19 jan 2023

Grymt bra skola!

Nöjd med det mesta. Bra lärare.
Elev
19 jan 2023

helt okej skola

vissa lärare är bra men skolan i sig är död då skolmaten är dålig
Föredetta elev
19 jan 2023

Liten skola med trevlig stämning

En liten skola där lärarna bryr sig om eleverna och du blir sedd. En trevlig stämning.
Personal
17 jan 2023

En trivsam skola

En mindre skola med engagerad kompetent personal som är lyhörda för elevernas behov. Satsar på varierad undervisning utifrån elevernas olika förutsättningar.
Föredetta elev
17 jan 2023

Försäljning och Service

Bra men minimal skola

Bra skola till dig som inte är helt pepp på att plugga och gå i skolan 5 dagar i veckan. Tack vare skolans lärlingsprogram har alla elever redan till studenten en lång jobberfarenhet och många kontakter till arbetsgivare.

Lärarna är förstående och har rimliga deadlines på uppgifter för att det inte ska bli för stressigt eller för lite jobb.

Dessvärre finns det ont om parkeringsplatser för bilarna vilket gör att det kan vara svårt att få en plats på morgonen när man kommer med bilen. När det gäller mopedplatser finns det helt okej med platser.
Maten är helt ok men den minimala skolan gör att det finns ont om platser i matsalen när alla elever ska äta samtidigt.
Elev
17 jan 2023

Handel.

Skulle recommendera.

För några år sedan var skolan väldigt dåligt men med hjälp av den nya rektorn så har skolan helt ärligt blivit otroligt bra. Det är väldigt roligt att gå här eftersom lärarna och eleverna är så trevliga vilket ger en väldigt bra stämning. Vi går ofta till museum och olika ställen som relaterar till en viss kurs. När vi lästa antiken så gick vi på flera olika antika museum som till exempel Medelhavs museum. Vi gör också andra aktiviteter som att åka skidor, skridskor och massa andra aktiviteter på sommaren. Tycker dock att utan för skolan är rätt dåligt eftersom det ligger i ett industri område men det finns en fantastiskt fin park para några minuter ifrån där vi brukar göra olika aktivitet på idrotten. På idrotten får man också ett grattis gym kort på Friskis och Svettis som finns en våning nedanför skolan där vi brukar gymma på idrotten på vintern.
Föredetta elev
17 jan 2023

En bra skola. Skulle rekommendera till folk.

Helt fantastik skola, personalen är otroligt bra tyvärr finns det dock ingen bra gård till skolan men det är en väldigt bra skola som har bra mat, utbildning och aktivitet.
Elev
17 jan 2023

Handel

Medioker skola.

Skulle hellre ha valt en annan skola, men inte den sämsta skolan.
Elev
17 jan 2023

el-el

tumme upp

mycket riktig här har skola dålig parkering igen se
Elev
17 jan 2023

VÄRLDENS BÄSTA SKOLA

Världsklass på skolan, vi har en egen kock som är världens bästa och jag har inget att klaga på!
Elev
2 sep 2022

Inget ordning i skolan

Är inte en seriös skolan
Föredetta elev
2 jun 2022

data

Räkmacka

Innan denna review så har jag ingen större kritik på praktik delen eftersom det mest handlar om vilken praktikplats man får/väljer, min praktik tid har personligen varit hur bra som helst, men "skolan" är en annan historia...

Jag personligen är rätt lat å har väl haft det helt okej här men som "skola" så är det förskräckligt. Man tappar helt förståndet om vad ordet skola innebär, 3 dagar praktik i veckan för oss 3or och resterande 2 dagar har gått till så att man har kommit dit runt 10-11, i princip haft rast i 2 timmar för att sedan gå hem, i ett års tid.

"Skolan" känns lite som en guldfisk i stilla havet, tok förvirrad, ingen aning vart den ska eller någon som helst aning om framtiden. Som sagt tidigare, regelbundna lärarbyten, vissa lärare hinner man knappt lära känna innan dem är borta. Även mängden mat man får ta under lunchen är skrattretande.

Under mina 3 år här så är det endast 2 lärare som jag känt att dem faktiskt kan och förstår ämnet dem undervisar i, resterande lärare känns bara som att dem mellanlandar på praktiska för ett temporärt jobb dem inte bryr sig så mycket om.

Extremt fixerade vid att spara pengar på allt dem kan, t.ex vi som nu tar studenten fick ha en mentors dag där vi skulle göra något kul med klassen, men det är rätt svårt med en budget på 150kr per person? för en klass på ca 10 personer dessutom... härlig exit på gymnasie livet...

Mat tanten är rätt obehaglig.

1an och 2an så spenderade man väl kanske 15-20 min att plugga på en "jobbig" VECKA.

Vill du bara klara gymnasiet så kör hårt med praktiska, men vill du faktiskt göra något med ditt liv så spring långt åt h*lvete härifrån.
Föredetta elev
25 maj 2022

Under all kritik.

NU har jag ägnat mina 3 år på detta gymnasium. Det jag kan konstanterna direkt är ett STORT missnöje sedan dag ett. När man har pratat med ledningen på skolan och berättat sitt missnöje har man alltid fått tillbaka frågat varför man inte bytt gymnasium tidigare, istället för att vara med och motverka problemen som skolan brister på.

Det som har vart värst under dessa 3 år är byten av lärare som skett inpricip varje termin, lärare som har vart förstående och hjälp som antingen blivit sparkade eller sagt upp sig pga skolans ledning.

Skolans matsal är katastrofal, finns aldrig lediga platser stökigt kösystem pga den trånga miljön skolan har. Sen får man aldrig ta mat så att man blir mätt, och skulle man ta lite mer mat blir man utskälld av den oförskämda mat-tanten som aggressivt säger till än att man inte får ta mera, för då räcker det inte till resten av skolan. Varför beställer inte skolan in mer mat om det behövs? Jo för att tjäna pengar som inpricip allt annat när det gäller Täby Praktiska.

Vi 3:or blev lovade i år att vi skulle få behålla / köpa loss våra datorer billigt, nu med 1 veckas dispans till studenten får vi meddelat att detta är ej möjligt för att skolan återigen inte har "råd" att göra denna tjänst åt eleverna. Allt för att dra in på pengarna....

Katastrofal skola, välj något annat medans ni fortfarande kan!
Elev
1 apr 2022

Bra skola

Jätte bra skola. Bra lärare, här ser man varje elev och man får hjälp att lyckas med gymnasiet
Personal
31 jan 2022

Under all kritik

Dålig ledning.
Personal som säger upp sig/sjukskriver sig pga det dåliga klimatet hos ledningen.
Elever som får betyg utan att ens närvarat på skolan.
En skola som borde granskas rejält.
Elev
20 okt 2021

Välj annat gymnasium.

Går nu i årskurs 3, har gjort en bedömning nu under mina 3 år på detta gymnasiet.

Man ledsnar mer och mer på ledningen som är fel personer på fel plats, tycker skolan har tappat syftet helt. Tydbart hur ledningen försöker hitta problemen som inte finns. Det är inget gymnasie längre, det är bara pengar tänk. Hur man ska spara in så mycket så möjligt.

Gymnasiet är alldeles för litet kontra eleverna, finns sällan platser att sitta vid på raster, luncher m.m

Lösningen gymnasiet har för detta är att skicka ut så mycket elever som möjligt på olika praktikplatser. Något som i en längd många elever tröttnat på.

Högskolepaketet, valde elever för att få en extra dag i skolan med basämnen i årskurs 2, detta valde många elever för att man ej vill ha praktik 3 dagar i veckan. Det sociala som försvinner när det är mer praktik än skola är grovt märkbart.

Under hela pandemin situationen med hemundervisningen, fick eleverna ingen matersättning för det x antal månader man studerade hemifrån.
Annat
19 sep 2021

Otrevlig lärare

Fick bra intryck av skolan när jag var på besök där, men när jag hade min första skoldag så fick jag en annan bild av skolan. Blev dåligt bemött speciellt av lärare som knappast kunde svenska.
Eleverna var dock trevliga.
Om man bortser mitt bemötande med läraren så var skolan bra.
Elev
20 jan 2021

Ingen Struktur

Allt från början är väldigt oklart, känns som ingenting är planerat på denna skola. Första konkreta intrycket av skolan var att det var väldigt okontrollerat. Fick ett skåp efter 2 månaders väntetid. Elever skickades ut på praktikplatser där företagen förväntar sig färdigutbildade gymnasielever, när man hade hunnit gå 3 veckor i årskurs 1. Kommunikationen brister i många sammanhang gällande Täby Praktiska

Elever som blivit utskickade på praktiker som inte haft någonting knuten till ens linje på gymnasiet men ändå fått en praktik plats på ålderdomshem m.m. Allt för att det yttre ska se bra ut. "Våra elever har bra praktikplatser och många trivsbra" Är något skolan ofta framför. Lärare som varit okunniga, fifflat med betyg. Byte av flertalet lärare på korttid är numera vardag på Täby praktiska.

Men som tidigare personer kommenterat om skolan, så kan jag inte mer än att hålla med citat från tidigare skrivna omdömen.
"-Sök till Täby Praktiska om du vill glida dig igenom gymnasiet utan någon ansträngning."
"-Vi byter lärare i princip varje termin"
Elev
20 jan 2021

Riktiga lögnare

Känns riktigt oklart hur dem har tänkt med praktikplatserna då en elev fick sitta och vänta i 3 månader för att komma ut till en praktik där kunskaperna som skolan gett ut inte räckte till, lokalerna känns som en fritidsgård och maten brukar vanligt vis smaka ******** om man jämför med min förra skola. Dem tänker inte alls på corona vilket leder till en osäkrare miljö i skolan. Dem gör dock allt för att skolan ska se bra ut vare sig det är live med eleverna eller öppet hus, de mesta dem säger under dem tillfällena är lögn
Föredetta elev
20 jan 2021

utvärdering

Inte bra, inkompetenta lärare och rektor. Rekomenderas inte ta någon annat gymnasium i närheten istället.
Annat
20 jan 2021

Dog shit

Sköna elever, rektorn är dålig och gillar att ha makt bara
Elev
20 jan 2021

Allt handlar om vinnst.

2/10 lärare är bra, ingen struktur, dålig kommunikation. 7/10 lärare kan inte prata ordentlig Svenska.
Elev
20 dec 2020

Omdöme

Man får bra hjälp i den skolan. Dom hjälper dom som har svårt i skolan/ diagnoser.
Elev
24 nov 2020

Kunde vart bättre

Man får inte lära sig de man vill, tjejer får inte klä sig på ett visst sätt. (Visa troskanten,eller visa bhn eller gå utan bh.) Men killar får inte tillsägelser om dem visar sina underkläder. Man lär inte känna nytt folk bara från sin egna klass.
Föredetta elev
9 dec 2019

Skolan är 3 av 5

Sök till Täby Praktiska om du vill glida dig igenom gymnasiet utan någon ansträngning.

Svar från Praktiska Gymnasiet Täby

Hej, och ursäkta för sen återkoppling. Praktiska ska verkligen inte vara en skola där man inte behöver anstränga sig.
Du får gärna höra av dig till: sarah.dlol@praktiska.se
0766-77 26 01
Elev
1 nov 2019

Skulle aldrig rekommendera! Sök er vidare.

Vi byter lärare i princip varje termin. Vi har enbart haft en av våra lärare sedan 1 an, alla andra har slutat. Ostrukturerat, dålig arbetsro, avsaknad av respekt från både lärare och elever. I mitten av första terminen ändrade de vår kursplan och exkluderade vissa delar som var anledningen till att jag och flera faktiskt sökte till denna skola och i slutändan kommer vi inte gå ut med den utbildningen vi blev lovade då tidigare lärare inte gjort sitt jobb.

Svar från Praktiska Gymnasiet Täby

Hej, om du inte redan pratat med skolan får du gärna göra det. Om det inte hjälpt får du gärna lämna dina synpunker till oss här: https://praktiska.se/lamnasynpunkt/

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen