Omdömen

4.3
Baserat på 27 omdömen och 213 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
20 dec 2023

Naturvetenskapsprogrammet åk 2

Problemen med ProCivitas som få pratar om

ProCivitas Helsingborg är överlag en bra skola som satsar på kvalité. Vad jag har märkt finns det en normativ åsikt på skolan, både bland rektorer, lärare och elever, där man tänker att "Vår skola är den absolut bästa!". Detta anser jag är negativt eftersom att det leder till att man ser mellan fingrarna på flera stora problem. Därför vill jag nu uttrycka min ärliga åsikt kring problemen som finns på skolan.

För det första är skolan väldigt präglad av status. Det är viktigt att vara snygg, ha en bra klädstil, att vara rik och populär. Detta ger skolan, som jag ser det, en ytlig atmosfär. Det är svårt att gå mot strömmen och inte låta sig påverkas av allt som man dagligen möter - i form av det senaste modet, dyra märkesväskor och välsminkade, (utåt sett) perfekta personer.
För det andra finns det en högpresterande kultur på skolan som tar sig i uttryck i att lärare ofta betonar att "Detta måste du göra för att få A..." och "Detta provet gick sämre än det förra", när majoriteten av eleverna inte hade lyckats få A. I min mening är detta en destruktiv miljö eftersom att det blir normaliserat att få A i alla kurser och att lyckas i allt. Personligen har jag känt mig både mindre värdefull och mindre uppskattad när jag fått ett B istället för ett A, i och med att A är det som alla strävar efter. Givetvis kan det vara en fördel att många är högpresterande då det gör att man lär sig mer och får ett driv att plugga, men för mig har det blivit ett enda stort stressmoment.
Enligt mig misslyckas skolan alltså på de kanske två viktigaste områdena:
- att få elever att känna att de får vara sig själva och att de är värdefulla precis som de är
- att få elever att förstå att deras värde inte ligger i betygen och att det är okej att misslyckas.
Om jag hade haft facit i hand inför mitt gymnasieval hade jag inte valt ProCivitas. Skolan har många kvalitéer när det gäller skolmat, undervisning och engagemang - men detta kommer aldrig att väga upp den stora problematiken som finns på skolan.
Elev
12 okt 2023

Samhällsprogrammet, inriktning beteende

Fantastisk skola - välj!

Superbra skola, jag är så nöjd med mitt val. Lärarna är så otroligt engagerande och intresserade av sina yrken, vilket var en stor kontrast från högstadiet. Speciellt några av lärarna är verkligen superba, man blir taggad att gå till lektionerna då. Skolan har dessutom en otroligt fin verksamhet där elever får tycka till och hjälpa till med att arrangera olika aktiviteter. Vi har utöver detta fantastiska utbyten och samarbeten med skolor i andra länder, där man får möjlighet att träffa ungdomar i samma ålder från helt andra kulturer och förutsättningar i skolan när de besöker oss, vilket är otroligt lärorikt. ProCivitas är kanske inte första skolan man tänker på om man ska gå samhällsprogrammet, då vi bara har en samhällsklass jämfört med tre ekonomi- och naturklasser per årskurs, men det betyder inte att det är ett sämre val för samhällare, det märks att de verkligen bryr sig om alla program. God skollunch, nära tågstationen, rimligt schema och härlig sammanhållning. Det är rätt högt pluggtempo som man måste vänja sig vid, många prov i vissa perioder, och det kan vara tufft om man pendlar långt då det lätt blir längre dagar, men det känns verkligen värt besväret. Bättre skola kan man inte gå på.
Elev
10 jul 2023

Natur

Bästa skolan för bra utbildning och en rolig gymnasietid

Jag tycker att skolan är otroligt bra på i princip alla sätt och vis. Jag går natur och tycker att lärarna är otroligt bra, så man får en otroligt bra utbildning och lär sig konstant nya saker. Dessutom gör man så mycket i skolan för att det ska vara kul. Det anordnas en massa aktiviteter där klasser, årskurser och program blandas, vilket gör att gemenskapen ökar något otroligt och man lär känna väldigt många nya roliga människor.
Elev
1 nov 2022

ProCivitas

Bra studiemiljö och bra lärare
Föredetta elev
17 okt 2022

Samhällsprogrammet

Supernöjd

Fantastiska lärare, fina lokaler och engagerade elever. Kunde inte önskat mig en bättre gymnasietid.
Elev
16 sep 2022

Naturvetenskapsprogrammet

ProCivitas är en fantastiskt bra skola!

ProCivitas är en fantastiskt bra skola på alla sätt och vid. Superengagerade lärare, skolledning och elever!
Elev
25 jan 2022

Ekonomi

Gå inte procivitas

Väldigt mycket press från både elever och lärare. Du förväntas av lärare att kunna arbeta självständigt utan hjälp av lärare på lektioner. Det finns för hög förväntning på hur mycket skolarbete eleverna klarar av. Finns därmed underliggande press att ha hög status bland eleverna med dyra väskor och skor. Rektorerna verkar engagerade men gör inget för att de olika linjerna eller ”årskurserna” ska kännas mer gemensamma. Lärare är inte heller engagerade i elevernas mående och omtycke då de vill bibehålla sitt ”fantastiska” rykte. Maten är inget speciellt, däremot kan man ksk inte förvänta sig att det ska vara super gott me tanke på att de är skolmat.
Det ända positiva me ProCivitas är deras lokaler.
Elev
8 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Börja inte på ProCivitas

Extremt dålig skola. Inkompetenta rektorer som fattar beslut utan belägg för dem och utan rimliga förklaringar. Känns som att det ofta sägs mycket tomma ord, det vill säga kan de uttrycka sympati och förståelse m.m. utan att faktiskt göra något åt saken (trots att problemen som uppstår 99% av tiden är deras fel). Finns dessutom flera fall där elever inte tagits på allvar förrän de "hotat" med att involvera exempelvis föräldrar eller pressen.
Lärarna är till största delen inte särskilt bra heller. Det är väldigt många ämnen där lärarna i princip förväntar sig att man ska lära sig allt på egen hand på sin fritid istället för med dem på lektionerna. Dessutom får man till största del inte någon typ av konstruktiv kritik på uppgifter och det finns inte heller utrymme för att diskutera betyg och få förståelse för varför vissa betyg har satts. Väldigt varierande nivåer på utbildning dessutom, speciellt mellan lärare. Ett specifikt exempel är hur två parallellklasser i Engelska 7 lär sig helt olika saker — ena klassen arbetar fortfarande med grammatik på grundskolenivå medan den andra får göra saker som verkar mer anpassade för gymnasiet och deras kunskapsnivå, exempelvis skriva uppsatser och analyser m.m. Finns dessutom väldigt lite utrymme för att tycka till i klassrummet och influera utbildningen.
Trodde inte direkt på stereotyperna om skolan innan jag började här men de stämmer verkligen överens på en majoritet av eleverna och lärarna. Eleverna har väldigt lite respekt för lärare och tilltalar de på sätt jag aldrig varit med om tidigare.
Det enda någorlunda positiva är de aktiviteter som utförs, men dessa väger inte upp för allt negativt med skolan — speciellt inte när en stor del av aktiviteterna kräver att man köper ett medlemskap för att kunna delta.
Allt som allt, en mycket dålig skola. Har aldrig varit med om att det funnits så här lite utrymme för personlig utveckling och att utforska kreativitet. Många lärare verkar uppmuntra att följa mallar för uppgifter istället för att kunna utveckla någon typ av personlig röst och stil.
Börja inte här.
Elev
1 jun 2021

Samhällsprogrammet

Trodde det skulle vara 3 roliga år...

Smalt tänkande. Icke inkluderande. Lärarna tar beslut åt dig. Inget utrymme för kreativitet. Lyssnar inte på elevers förslag. 3 prov i veckan är standard, lev med det.
Elev
7 feb 2021

Bästa valet jag gjort

Har haft den bästa tiden i mitt liv här! Till att börja med är lärarna helt otroliga på alla sätt och vis, även maten och lokalerna är det. Man träffar dessutom kompisar med samma intresse för kunskap som man kan hitta på massor av kul saker med, både på skolan och utanför. Man blir helt enkelt förberedd för livet efter skolan!
Förälder / Vårdnadshavare
7 jan 2021

Fantastisk skola för motiverade elever

Fantastisk skola! Otroligt duktiga lärare och bra ledning, samt trevliga och studiemotiverade elever. Fokus på kunskap och lärande. Eleverna blir väl förberedda för framtida studier, samt stärks löpande även på det sociala planet genom diverse redovisningar. Nu hoppas vi att pandemin snart lägger sig, så att även de mer sociala eventen kommer igång igen.
Elev
30 dec 2020

Något att rekommendera!

Helt klart bästa skolan! Grymma lärare som motiverar dig till att nå dina mål. Det är även bra gemenskap och mycket bra lokaler.
Elev
26 dec 2020

BEST OF THE BEST

Helt fantastisk skola! Sjukt fina, rymliga, moderna och välfungerande lokaler, en superbra skolledning, mycket engagerade lärare, extremt god skolmat. Men bäst av allt, en helt enastående gemenskap. Rekommenderar mer än starkt!
Föredetta elev
19 dec 2020

10/10

Bra lokaler, god mat och förträffliga lärare.
Elev
28 nov 2020

Hej vet inte vad man ska skriva här

Jättebra lärare, klasskompisar. Skolan är utmanande och man behöver inte vara rädd för att bli understimulerad. Mycket roliga resor och läger.
Elev
23 nov 2020

Rekommenderar starkt

Mycket bra skola, god mat, jättebra lärare och de är engagerade.
Elev
18 maj 2020

Välj procce

Jättenöjd med gymnasievalet! Bra lärare och engagerade elever.
Elev
23 feb 2020

Sveriges bästa gymnasieskola

Fantastisk skola med det bästa av allt gällande gymnasial utbildning.
Elev
12 jan 2020

Mycket bra skola.

Jag är super nöjd med mitt gymnasieval. Alla vill bli så bra som möjligt och lärarna hjälper alltid till.
Elev
30 nov 2019

Skolan är så bra!

Bra skola, allt är genomtänkt och som elev har man alla möjligheter att lyckas med sin utbildning.
Elev
19 nov 2019

Skolan är toppen!

En jättebra skola med engagerade elever och superduktiga lärare!
Elev
14 okt 2019

Sveriges bästa gymnasieskola

Älskar skolan. Fantastiska lärare, skötsamma elever, härlig elevkår och en allmänt högre klass på utbildningen!
Elev
12 okt 2019

Skolan är bra

Skolan är mycket bra
Elev
11 okt 2019

Bästa gymnasieskolan jag någonsin kunde tänka mig!

PCH är en helt ny nivå av gymnasial utbildning. Från dag ett är du en del av en härlig gemenskap och tillsammans bygger man kunskap för livet. Jag har haft otrolig nytta av mycket som jag lärde mig under mina år på PCH och rekommenderar skolan starkt till alla som funderar på att börja där. PCH håller dock ett otroligt högt tempo i jämförelse med andra gymnasieskolor, så är skolan normalt inte någonting du vill satsa på eller lägga ner mycket av din tid på så kommer du ha det svårt på ProCivitas.
Elev
1 okt 2019

Fruktansvärt bra, bästa utbildningen du kan få

Extremt bra och proffsig skola. Driva elever hjälper en själv att utvecklas och skapar en miljö där det är positivt att lyckas, men samtligt okej att inte vara bäst. Bra och god mat i matsalen. Proffsiga och drivna lärare som vill se dig utvecklas. Fin och fräsch miljö som gör att du som elev trivs.
Elev
3 jul 2019

Bästa skolan i Helsingborg

Engagerade kunniga lärare och motiverade elever.
Elev
4 jun 2019

Yey skolan är bra!

väldigt bra skola med bra och engagerade lärare samt mycket god skolmat som går att ätas i skolans matsal

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen