Omdömen

3.5
Baserat på 21 omdömen och 169 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
3 dec 2023

Samhälle- beteendevetenskap

Super nöjd etta

Jag har gått på skolan i snart ett halvår och är jätte nöjd!! Jag tycker att lärarna är jätte bra. Några omdömen skriver att lärarna inte bryr sig men det tycker jag inte alls stämmer, visst dom är inte på en och tjatar att man måste plugga mm och frågar om man behöver hjälp på samma sätt som i grundskolan. Detta var för mig inget konstigt eftersom att det är ganska stora klasser och vi går på gymnasiet, vilket betyder att det är mitt egna ansvar.

Maten är åra och personalen är trevlig. Det finns ett vegetariskt alternativ och ett med kött, ett hyfsat stort utval och tillbehör så som sallad och t.ex. pastasallad. Varje dag finns det också mjukt bröd.

Vi har ett jätte trevligt café men trevlig personal. (Kan bli lång kö då komvux ibland köper lunch där:)

Många omdöme skriver också om rasism, även om de är ganska gammal så förstår jag att det kanske är något man tänker på när man söker. Därför måste jag säga att jag INTE har märkt av något.

Alla elever på skolan är trevliga, skulle inte säga att det finns någon mobbingkultur på skolan. Min klass är kanske lite grupperad (vissa är mindre), men vi är fortfarande rätt så ny med varandra.
Elev
20 okt 2022

Ekonomi Ekonomi

KOM PÅ VÅRT ÖPPNA HUS!

Vi har gått här i två månader och tycker att skolan är bra! Maten är väldigt god med flera alternativ och en trevlig kock. Dock suger grönsaksbordet. Det finns alltid mjuka bröd med smör. Det finns en cafeteria som säljer massor med goda saker så som toast, glass, bakelser, mackor, godis och drycker. Det finns massor med sittplatser. Biblioteket är ett pyttelitet rum med två bokhyllor och tråkiga böcker.
Vi får frukost från KI vilket är ganska äckligt för visso men den e okej. Skolan hittar på massor med aktiviteter och de mesta av dem är roliga. I KI finns det en liten kiosk med fler saker som glass, godis och läsk. Hur bra lärarna är, är väldigt varierande. Vissa är bättre än andra. Men många lärare har erfarenhet. T.ex. språklärare som bott i en land där de talar språket eller sam/matte lärare som jobbat i en bank osv. Bjuder hit föreläsare som berättar om deras erfarenheter. Skåpen är små. Smidigt att ta sig hit. Bussarna går mellan jämna mellanrum, men de är oftast sena eller fullproppade. ProCivitas skolorna är de ända skolorna med mentorsprogram i hela Sverige! Studieron varierar från klass till klass, men lärarna försöker att göra det så bra som möjligt. De har som en "regel" att om man kommer försent får man bar knacka på dörren en gång, annars blir du inte insläppt på ca 15 min. ALLA får busskort. Det är värt de att komma på vårat öppna hus så får du mer information!
Elev
9 jun 2022

Helt ok, men mycket "statusjakt" och stelt mellan elever

Maten är extremt god och kocken är astrevlig och säger alltid " Tjeeena, hur mår du"

Linnea är bästa matteläraren jag nånsin haft, tror ärligt inte att det finns någon bättre

Generellt så skulle lärarna kunna bli bättre på feedback och mer detaljerad sådan. Man får knappt veta något om hur ens uppgift gick, utan man hoppar bara vidare till nästa.

Och sammanhållningen hos ettorna är katastrof enligt mig, man hälsar inte ens på varandra och inga leenden mot varandra.
Ganska hög "statusjakt", och många kämpar för deras liv för att passa in...

Det skulle vara en smart ide med fler aktiviteter för att lära känna varandra, men det blir aldrig riktigt av. Eller det har varit några försök till "lekar", men som blivit väldigt stela då det varit i klassrummet enbart.

Borde finnas flera platser med bord o stolar som man kan plugga på, det är nästan alltid fullt.
Elev
27 jan 2022

sam

Toppenbra skola på alla sätt!

Går 2:a året på Karlberg och är supernöjd med gymnasievalet. Med buss 8 min från Odenplan genom Karlbergsvägen till Karolinska Institutet västra. Vacker sekelskiftesbyggnad, lyxiga lokaler med fina toaletter. Vi har haft skolböcker i alla ämnen utom Idrott vilket gör undervisningen strukturerad och intressant. Skolan är liten och trygg, lärarna trivs och det är studiero. Maten ok utom dagarna då det är vegetariskt. 5 av 5 stjärnor.
Föredetta elev
18 jan 2022

Hemsk skola

Skolan ger ej stöd till eleverna, lärarna är dåliga
Elev
16 dec 2021

ProCivitas sätter guldkant på din skolgång!

Tjoho och tjohej vilken alldeles underbar skola! Lärarna, eleverna och miljön är ypperlig. Det finns inte ett korn av keffhet län förståruu?!?
Elev
4 dec 2021

Natur

Falsk marknadsföring

Hela skolan är falsk, dem har ett rykte som dem själva tycker är bra och när man hör de så låter skolan fantastisk men när man väll kommer till skolan så är den hemsk. Dem vill få nya elever till skolan med deras falska marknadsföring, men när du väll börjar i skolan så kommer du ångra dina livsval. Lärarna stöttar dig inte, dem är väldigt obrydda. Dem kommer och undervisar sin lektion sen bryr dem sig inte mer. Dem svarar inte på mejl och dem har en policy där dem ej säger betyg och då vill man ha feedback men de är dem väldigt dåliga på. Dem säger betygen när kursen är färdig och då är det försent att ändra på betygen. Lärarna lyssnar inte på elevernas synpunkter. Rektorn är bara trevlig i början och sen kommer man aldrig se henne. Ser man henne så är hon väldigt otrevlig och hälsar ej. Maten på skolan är knappt ätbar, dem gör maten för komplicerad när de ändå vi vill ha är mat som mättar oss och som är i vår ålder. Vi elever är väldigt enkla och vill ha enkla matträtter men dem ska göra maten mer nyttig/vegetarisk/ vuxet.
Rasism är något som finns i skolan och man blir sjukt orättvist bedömd. Man blir behandlad på ett annat sätt och man känner sig inte trygg eller välkomnad i skolan. Det finns inte en ända lärare med bakgrund från mellanöstern och de säger ju även det mycket.
I vissa uppgifter får du betyg och betygen sätts inte korrekt.
Så med det här sagt så börja inte på denhär skolan om du inte vill gå i ett helvete i tre år.
Elev
2 dec 2021

Natur

Väldigt bra skola med kompetenta lärare .

Mycket bra skola med kompetenta lärare. Lärarna har mycket bra genomgångar och bryr sig eleverna. Lunchen är bra ibland och ibland lite sämre. Men det finns alltid bröd och mycket olika grönsaker. Rekommenderar skolan.
Elev
22 nov 2021

sam

Nöjd elev

Mycket bra skola.

Lärarna lyssnar på en när man tar engagemang i lektioner och utanför. Vi har väldigt bra skolmat med en väldigt trevlig kock.

Skola är väldigt fräsch och ger en olika slags av hjälpmedel i sina studier.
Elev
16 nov 2021

Dålig administration

Jag har gått på den här skolan ett tag nu och det jag kan säga utifrån mina erfarenheter är att skolan har lyckats med att bilda ett bra rykte. Det finns ordning och reda på skolan. Dessutom har de lyckats med att ha kompetenta lärare som är kunniga och använder bra undervisningsmetoder och skolmaten är också okej. Dessvärre hör man ofta rasistiska kommentarer i korridoren och i klassrummet. Skolan har varken visat intresse eller engagemang för att förebygga problemet. Dessutom visar administrationen absolut ingen förståelse för deras elever.
Har man klagomål eller vill visa sitt missnöje så negligeras det. Min enda motivation att gå i den här skolan är på grund av lärarna.
Föredetta elev
16 nov 2021

Natur

BÖRJA INTE HÄR!!!!

BÖRJA INTE HÄR!!! SLÖSA INTE DIN TID PÅ DEN HÄR SKOLAN!! ETT STORT NEJ TILL DEN HÄR SKOLAN!! Jag har gått här i ett par månader och haft de mest hemska upplevelserna. Det positiva med skolan: helt okej mat (inte bästa). De lärare som kan sitt jobb och är bra är svenska, engelska, idrott och biologi lärarna. Tack för er. MEN INGET MER INGET IBGET INGET!! Rektorn har misslyckats grovt!! Och nu menar jag bokstavligen grovt. Rektorn är autoritär. Hon tar inte på allvar elevernas åsikter och vill man klaga på något så kommer man bli anklagad för det. ***** ******* är jättedålig. Iallafall den jag har. Hon är väldigt osäker och oklar med sina genomgångar. Har du haft ett A-B som slutbetyg i matte sen grundskolan så kommer du gå ut med E-F. Du kommer tappa intresset helt åt hållet. Skolan bryr sig inte om elevernas hälsa och trivsel. Bara om rykten. NOTHING ELSE. Jag har slutat efter ett par månader här och det är det bästa beslutet jag tagit. Går på en annan gymnasieskola där jag faktiskt ser STOR skillnad.

SNÄLLA BÖRJA INTE HÄR OM DU HAR STORA PLANER INFÖR FRAMTIDEN OCH VILL HA ERFARNA LÄRARE. SAMT OM DU VILL ATT DIN RÖST SKALL BETYDA NÅT. I socialamedier propaganderas allt fint men tro mig jag köptes på det och ångrar det verkligen.
Elev
12 nov 2021

Natur

Falsk skola med falska löften

Skolan är inte alls som den verkade. Falsk marknadsföring i största form. Liten skola, inte mycket att göra under rasterna. 2orna och 3orna snusar ganska mycket. De slänger runt sina använda snus-prillor överallt i skolan. Man kan hitta de på marken, krukorna, sofforna och även på bord. Skolan spenderar pengar på att visa skolan fint, som att köpa en kaffemaskin till eleverna som användes i bara 1 månad max. Skolmaten är inte heller så bra längre.
Vi har inte en bibliotek. "Biblioteket" är bara ett litet rum med två bokhyllor med oanvända, tråkiga böcker.
Skolan har en "policy" att inte ge ut ens betyg, utan att man bara får veta om man är godkänd eller icke-godkänd. De påstår att det hjälper lever att "lära" sig bättre. Man får bra veta sin genomsnittliga omdöme i hälften av krusen när det är typ lite sent att ändra på.
************ ** ** ********** *** ****** **** ******* *********** ******* *** **** ******* *** **** *** ****** ** *** ***** **** *** ** ***** ***
I kemin blir man bara undervisad kunskap på E-nivå. Provet hade bara ca 2 - 3 A frågor, och resten var E frågor redan. Om man vill få högre betyg, måste man själv "klura ut" eller "hitta egen komplex" information. Kemi läraren är bra dock på genomgångar.
Biologi läraren, svenska läraren och idrottsläraren är de bästa lärarna som är väldigt duktiga,
När man kritiserar skolan, så tar de inte det på ett bra sätt. De blir defensiva, och vid minsta klagomål så påstår de att de "inte kan göra något saken".
Skolan vill även likna skolor i USA som Harvard etc, och de är hardcore på det.
Elev
12 nov 2021

Natur

helt okej

helt okej skola, inte den bästa men men
Elev
23 sep 2021

sam

Bra skola!!!

Lärarna är väldigt pedagogiska, eleverna är trevliga och maten är god!

Finns såklart saker som är mindre bra men det får man räkna med på alla skolor… men skulle säga att de mesta på skolan är väldigt bra.

Korridorerna är fräscha toaletterna lika så, skolans avstånd från bussar och tunnelbanor är bra, lätt att hitta och lätt åtkomligt.
Elev
2 sep 2021

sam

sambeteende

bästa skolannnnnnnnn!!!!! OMG
Elev
14 apr 2021

Rasism

Jag hör rasistiska kommentarer i korridorerna dagligen. Detta är inte från endast en grupp elever utan en större del.
Lärarna, undervisningen och arbetsron är dock bra.
Elev
14 apr 2021

Rasism

Jag hör rasistiska kommentarer i korridorerna dagligen.
Lärare och arbetsro är väldigt bra.
Elev
8 jan 2021

Utmärkt skola

Jag tycker att procivtas Karlberg är en fantastisk skola med bra skolmat, bra lärare och bra elever.
Elev
4 dec 2020

Fantastisk gymnasieskola!

Grym skola! Vi är ganska få elever och har därav en bra gemenskap, man kan prata med alla. Det spelar ingen roll om det är ett annat program eller årskurs!

Lärarna är kompetenta och förstående inför de andra skolämnena. De finns alltid till hjälp och om man behöver extra stöd finns det studietid på tisdagar innan skolan börjar!

Skolmaten är på hög nivå och det är aldrig så att man inte kan äta i skolan. Det serveras både frukost och lunch med en lyxigare frukost på fredagar.

Klassrummen är fint inredda och rena samt luftiga! Resterande lokaler är också super fina och de finns alltid någonstans man kan sitta.

Vi samarbetar väldigt nära med det som händer ute i samhället och världen och har flera tema veckor varje termin. Man kan även påverka undervisningen och det som sker i skolan. Rektorn ser gärna att vi kommer med feedback på mat osv. så de bara serverar det som eleverna tycker är gott!

ProCivitas ger en möjligheter för framtida studier på hög nivå både nationellt och internationellt. De är inriktade på det akademiska och vill att alla ska lyckas nå de mål man sätter!

Work Hard. Be Nice. Dream Big.
Beskriver skolan grymt bra! Men låt det inte avskräcka dig, man får jobba hårt och prata mycket drömmar men det är på så sätt i alla fall jag har fått utvecklas på denna skola! :)
Elev
31 okt 2020

Bra skola

Skolan är bra. Alla är trevliga, man kan liksom komma upp till vem som helst och börja snacka. Lärarna är trevliga och lär ut bra. Dom är kompetenta och verkar veta vad dom håller på med liksom. Vi får frukost varje morgon så man har lite tid på morgonen att sitta och ta det lugnt med sina kompisar innan man börjar. Dock är skolmaten inte alltid så god men vilken skola har någonsin bra skolmat. Det kanske är jag som är lite petig med mat också. Folk hänger med alla t.ex att Sam eleverna hänger med naturarna. Det är mångkulturellt vilket är härligt också. Jag rekommenderar den här skolan starkt!
Elev
14 sep 2020

Bästa skolan!

Fin skola med bra lärare och bra gemenskap! Vi är ganska få vilket gör att man verkligen kommer nära varandra.
Matten går ganska fort på natur men det är inget som är omöjligt att hinna med.
Man jobbar med aktuella problem i samhället i alla ämnen. Exempelvis nu jobbar vi med BLM!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen