Omdömen

4.4
Baserat på 57 omdömen och 436 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
9 dec 2023

Ekono

Älskar!

Världens bästa skola älskar lärarna, så bra stämning, mycket roligt som händer, älskar utbildningen och alltid skitgod mat! Inget ont att säga om procivitas Malmö!
Elev
7 jun 2023

Procivitas

En underbar plats för såväl lärande som aktiviteter utanför skoltid vilket förenklar skoltiden. Mycket studiehungriga elever som driver varandra framåt! 10/10
Elev
13 maj 2023

Snobb

Allt på skolan kretsar kring status och pengar istället för kompetens, intelligens och personlighet!
Elev
28 apr 2023

Ekonomiprogrammet

Skola för den med ambitioner

Fantastiskt, väldigt trevlig miljö som får en att bli redo för framtiden och ger stora chanser till utveckling. Väldigt god mat och trevlig personal och elever.
Elev
21 feb 2023

Samhällsprogrammet

Kan rekommendera - för de flesta

Jag kan varmt rekommendera ProCivitas för de allra flesta, men jag inser att den kanske inte passar för just alla. Jag har läst en del recensioner som påstår att pengar är väldigt viktigt, men det är inte något jag personligen upplevt. Om du tydligt utstrålar emo/goth skulle jag rekommendera latin, för det finns inte många likasinnade på ProCivitas . Med det sagt är eleverna, lärarna (en del är dock, som överallt, väldigt PK) och resterande personal trevliga och duktiga, det finns många roliga aktiviter utanför skoltid och maten är utsökt. Jag har trivts jättebra under min tid här hittills. Dock är byggnaden lite liten utifrån antalet elever.
Elev
6 dec 2022

Skolan för de som är bättre än alla andra

Börja som en legend, sluta som en legend
Elev
23 okt 2022

Juridik

Omdöme från elev på ek-juridik

Det är jättegod mat, bra lärare, mycket läxor och prov. Man får många möjligheter att få kontakter och att utvecklas. Tycker inte det stämmer att det bara är svenskar på skolan, det finns många utländska också. Dock så måste jag säga att det är väldigt mycket en typ av människor, alltså rika tjejer/killar från limhamn och bunkeflo typ. Inget fel med det men det är lätt att man hamnar utanför mängden ifall man inte passar in. Känner massa på skolan sen innan och alla har ändrat sig för att passa in sen skolan började. Detta är dock olika beroende på vilken linje du går, skulle säga att det är mer samma typ av människor på ekonomi linjerna. Segt att det inte finns café men man får äta lunch när man vill och hur många gånger man vill från 11-14 varje dag. Rekommenderar att skugga skolan ifall man har möjlighet så kan man känna av ifall det passar en själv. Det är bra studiero på skolan, alla är lugna på lektionerna och alla är väldigt mogna och visar respekt! Med detta säger jag inte att folket på skolan är tråkiga;) Skolan är väldigt engagerade i att vara anti mobbning och rasism vilket jag tycker är superbra. De bryr sig också väldigt mycket om att eleverna ska må bra psykiskt. Lite synd att det inte finns någon skolgård men ser inte det som ett större problem. Är jättenöjd med mitt val men känner en del press att vara någon jag inte är tyvärr. Har ända tur som passar in men man märker att vissa personer inte slänger en blick på folk som inte är som dem.
Elev
13 sep 2022

Ekonomiprogrammet

Bästa skolan du kan gå på

Du hittar ingen bättre skola. Skolan har välutbildade, drivna lärare som vill ditt bästa och vill att du ska utvecklas till den bästa. Rektorn är medveten och bryr sig genuint om eleverna. Skolan har sveriges bästa skollunch och du är aldirg hungrig. Dessutom har skolan en aktiv elevkår som kommer göra dina 3 år dom roligaste någonsin.
Föredetta elev
11 sep 2022

Naturvetenskap

Väldigt bra utbildning

ProCivitas är en skola som verkligen förbereder dig inför högre studier. Jag gick Natur och tog studenten 2021. Har sedan dess pluggat en mycket utmanande utbildning inom det naturvetenskapliga spåret och märker verkligen av att jag har en bättre och bredare grund jämfört med många av mina kursare på universitetet. Tempot på skolan är mycket högt och likaså är kraven från lärarna. Undervisningen utformas som om alla i klassen siktar på A vilket gör att de som verkligen vill lyckas får möjligheten att göra det. Många av lärarna har även doktorerat och kan ge stor insyn i hur universitetet fungerar inför vidare studier. Likaså är mentorsprogrammet i år 3 mycket värdefullt. Jag kände aldrig av problem med status och likanade på skolan utan alla var välkomna i klassen och vi var otoligt tajta. Man bör dock vara bered på att allt man tror och tycker ifrågasätts. Jag uppfattade aldrig att detta beroedde på illvilja utan snarare att många uppskattar att debattera och är nyfikna på andras åsikter, men du bör hur som helst vara redo att försvara din sak (å andra sidan är detta något man alltid borde vara beredd på i livet, men många är väldigt skyddade från detta på grundskolan).

Sammanfattningsvis: Var bered på att kraven är HÖGA, men om du lyckas ta dig igenom de tre åren kommer du se tillbaka på det med mycket glädje. Det finns verkligen ingen bättre grund att stå på inför kommande studier.
Elev
10 sep 2022

Procivitas - Rikemansskola och statussymbol. Men god skolmat.

Alla sa att procivitas skulle vara en bra skola. Alla mina kompisar i min klass och jag pluggade jättehårt för att kunna komma in, och jag har spenderat för många nätter på att trycka in onödig informationen i skallen för att kunna klara provet dagen därpå. Men jag gjorde det. Jag och två andra från min klass kom in på ekonomi juridik, och jag kunde inte vänta tills första skoldagen. När jag kom dit ändrades dock allt. Alla i min klass har svinrika föräldrar, trendiga kläder, allt man kan önska sig, medans jag bara är... Jag. Eftersom jag inte har pengar eller coola kläder så vill ingen vara med mig, och de få gångerna vi har gruppprojekt så får jag tyst sitta och göra allt jobb medans de andra sitter och skryter om allt deras föräldrar har gjort.

Jag tror inte att jag vill gå kvar här längre, men om jag slutar så är det inte bara min egen dröm jag krossar, utan också den av mina vänner.
Skolmaten är dock god.
Elev
9 sep 2022

Samhällsprogrammet

Jättebra skola!

Detta är en fantastisk skola!
Härliga elever, inte det minsta snobbigt som många påstår. Grymma fester och snälla lärare är något du kan se framemot om du väljer Procce!
Elev
20 aug 2022

Ekonomiprogrammet

Min tid i helvetet

I den här skolan är allt jag drömde om... i mina mardrömmar.
Pengar är det enda som spelar någon roll här, och har man inte pengar så är man inte ett i gänget. Mina två år på ProCivitas har varit en tid av ensamhet, mobbning, och fler swirlys än jag vill tala om.

Snälla, gör er själva en tjänst och sök inte in till den här skolan. Om ni inte är rika, såklart, för i så fall, bryt ett ben.
Elev
2 apr 2022

Nuvarande elev

Trivs fantastiskt bra på så många plan.
Elev
24 feb 2022

Samhällsprogrammet

Välj procivitas, du kommer trivas

Jag går ettan och jag kom verkligen in på procivitas SÅ snabbt. Man känner sig välkommen, lärarna är så OTROLIGT bra. Maten är ett väldigt stort plus, jag blir verkligen MÄTT varje dag, och på det får vi nån dessert, nån macka, pannkakor, bullar och frukt lite då och då, man går aldrig hungrig. Det enda som är negativt är elevkåren och ”status” på skolan, själva skolan i sig är otrolig med bra lärare o personal, men bland vissa elever och umgängeskretsar handlar saker o ting väldigt mycket om status o pengar och att se bra ut, vilket blir väldigt trist. Elevkåren är inte heller toppen, men den behöver man ju inte vara med i. Håller man sig borta från dem som bryr sig så mycket om status o ekonomi så kommer du trivas otroligt, det gör jag i alla fall.
Elev
12 feb 2022

Naturvetenskap

ProCivitas Malmö

Helt fantastisk, nästan för bra för att vara sant
Elev
6 feb 2022

Naturvetenskap

Utfrysning

Lärarna är bra, tyvärr inte stämningen i klassen. Det är väldigt uppdelat och status spelar stor roll. Elever bryr sig bara om att få bra betyg, inte om att lära sig saker. Lärarna är duktiga pedagoger men tyvärr påverkar den sociala situationen och utfrysning till att jag inte trivs. Skolmaten är ju god när vi är i skolan men jag skulle inte rekommendera ProCivitas såvida du inte är 100% på att du kommer passa in (dvs har mycket pengar och status, festar mycket, bryr dig om betyg och inte att lära dig osv). Kortfattat: lärarna är bra men eleverna är dåliga och inte välkomnande alls (detta är såklart bara min upplevelse men vet att många klasser inte är särskilt sammansvetsade). Tar studenten nu är glad att kunna lämna detta bakom mig.
Elev
16 nov 2021

Samhällsprogrammet

Bra men mycket att göra

Mycket läxor och prov ca 2 i veckan men bra lärare och personer.
Elev
7 sep 2021

Samhällsprogrammet

Bästa skolan

Helt klart bästa skolan i Malmö samt Skåne!
Elev
21 aug 2021

Ekonomiprogrammet

Bra lärare men hemska elever

Det är sjukt lätt att få bra betyg när man väl kommit in, och de flesta lärarna är bra på vad dom gör. Men stämningen mellan eleverna är inte alls bra och det är inget skolan försöker göra något åt. På denna skolan spelar bara status och pengar någon roll. Denna skolan skulle jag inte ens rekommendera min värsta fiende.
Elev
2 jul 2021

Naturvetenskap

Drömskolan

Ska börja 2an nu och ProCivitas i Malmö har skött distansundervisningen utmärkt! Alla lärare är mycket bra på naturvetenskapslaget då det är den linje jag kan tala för. När vi väl varit i skolan har man aldrig blivit besviken på maten som serveras och alla elever är engagerade och trevliga. En bättre gymnasieskola kan man inte gå på!
Elev
3 jun 2021

Riktigt bra!

En riktigt bra skola! Engagerade och duktiga lärare, en elevhälsa som verkligen stöttar de som mår dåligt eller behöver hjälp i sina studier. God mat och trygg atmosfär.
Elev
29 mar 2021

Ekonomiprogrammet

Bästa skolan! <3

ProCivitas är bäst på alla sätt och vis! Man har en personlig relation till lärarna och rektorn, maten är såååå god och man ges massvis av chanser att engagera sig i olika aktiviteter! Utbildningen är också varierande och kreativ vilket gör att man blir intresserad av alla ämnen och inte bara de som man är bra på! Jag har hittat vänner för livet på ProCivitas och mina framtidsutsikter ser ljusa ut tack vare allt stöd jag har fått av lärare och andra vägledare. Tack ProCivitas!
Elev
20 dec 2020

SJUKT BRA SKOLA

Bästa skolan, är så nöjd med mitt val. Du kommer inte ångra dig!
Föredetta elev
14 dec 2020

Helt ok

Skolan är över hyped och överskattad. Inte mycket bättre än andra skolor i Malmö.
Elev
10 dec 2020

Bästa skolan

Sveriges bästa gymnasieskola. Så är det bara. Går i trean nu och kunde inte varit mer nöjd med mitt val. Det märks verkligen en enorm skillnad mot högstadiet, vi lär oss saker som spelar roll. Förstå är viktigare än att komma ihåg.

Många är rädda för att det ska vara snobbigt men så är verkligen inte fallet. Oavsett vilken skola du går på kommer det finnas olika typer av människor och på ProCivitas är det precis likadant. Vi har snobbar, hästtjejer, lantisar, skateare, de som får A på allt och de som ständigt ligger på E. När jag berättade för min lärare i nian att jag ville gå på ProCivitas sa hon att jag kanske skulle tänka över det, så jag slapp vara sämst i klassen under de närmsta 3 åren. Jag är absolut inte sämst i klassen idag... Och oavsett är det inget att vara rädd för. Alla som går här har en plats, det kommer du också ha om du väljer att börja!
Elev
22 nov 2020

Mitt bästa val någonsin!

Att välja ProCivitas var ett av mina bästa val någonsin, jag skulle vilja påstå att det är min drömskola. VarJe dag jag ska till skolan åker jag dit med ett leende på läpparna. Människorna, lärarna, miljön, allting är verkligen i toppklass. Jag var väldigt rädd för att skolan skulle vara så ”snobbig” som ryktet säger men det tycker jag verkligen inte att den är. Jag hade fått berättat för mig att maten var fantastisk men jag hade aldrig tänkt mig att den var så bra som den faktiskt är, WOW! Lärarna är helt fantastiska, de bryr sig verkligen om dig, ditt mående och att du ska lyckas. Stora klasser på 36 elever gör ingenting då de i princip alla är väldigt studiemotiverade och det är alltid arbetsro i klassrummet. Skolan är medelstor så du är inte bara ett nummer för lärarna vilket jag tycker är väldigt viktigt. Skolans läge är perfekt med endast några minuters gång till Malmö C för de som pendlar samt att den ligger väldigt vackert vid kanalen. Lokalerna är för övrigt väldigt fräscha och städningen är alltid på topp!

Det negativa om skolan är att det är ganska trångt ibland då skolans lokaler är ganska små med tanke på antalet elever och skåpen är ganska små (det skiljer sig nog dock inte från andra gymnasieskolor). Dessutom finns det vissa elever som bryr sig väldigt mycket om status och det handlar om att känna rätt personer för att bli bjuden till fester mm vilket vissa kan tycka är dåligt, jag själv bryr mig inte särkilt mycket då jag har hittat andra helt fantastiska vänner på skolan.
Ytterligare en negativ aspekt är att det inte finns någon skolgård.

Är du ambitiös och studiemotiverad tror jag verkligen att ProCivitas i Malmö är en helt perfekt skola för dig!
Elev
20 nov 2020

Fantastisk skola

Helt fantastisk skola, med engagerade lärare som brinner för sina ämnen. All personal på skolan arbetar för att vi elever ska få det så bra som möjligt och göra det bästa av vår utbildning. Och maten är precis så bra som legenderna säger, speciellt de dagar vi får efterrätt!

ProCivitas är en skola för elever som satsar på sin utbildning och även om du inte har en plan för efter gymnasiet, så ger procce dig de absolut bästa förutsättningarna för att lyckas.

Det enda negativa jag kan hitta på denna skola är att klassrummen är små och klasserna stora, men eftersom alla som går på ProCivitas vill vara i skolan för att lära sig, så är det aldrig ett problem. Det finns alltid arbetsro och sällan det blir pratigt.

Jag har aldrig för en sekund ångrat mitt val, och det kommer inte du heller göra!
Elev
25 okt 2020

Lite fritid men SJUKT BRA skola!

Roligt mycket läxor, press och lite ledigt. Sjukt bra mat och lärarna, WOW! Om du är studiemotiverad och vill lyckas i livet, och plugga som fan för ditt mål - då är ProCivitas rätt för dig! (:
Elev
23 okt 2020

Super

Mycket nöjd med skolan. God mat och motiverande lärare samt elever.
Förälder / Vårdnadshavare
19 okt 2020

Obehagligt ställe

Inget bibliotek, små klassrum, minst 36 elever i varje klass, inga möjligheter att tillgodose behov av anpassningar eller stöd, ingen fungerande elevhälsa, dålig ventilation, elever som bråkar eller fjäskar sig till höga betyg och inte drar sig för att kontakta skolledningen vid minsta fis på tvären. Anorektiska flickor som stressar ihjäl sig, pojkar I rosa kläder som kör pappas bil till jobbet och inte en enda elev med annat modersmål än svenska. Bristerna kompenseras med kosmetiska skolluncher och ett akvarium i varje hörn. Det här är bara yta och inget annat. Spring om du kan.
Visar 30 av totalt 57 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen