Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
36 omdömen
Resultat omdömen
4.6
Utmärkt
31
3
1
1
0

Bästa skolan! <3

4.9
Elev · Ekonomiprogrammet · 29 mars 2021
Elev · Ekonomiprogrammet · 29 mars 2021
ProCivitas är bäst på alla sätt och vis! Man har en personlig relation till lärarna och rektorn, maten är såååå god och man ges massvis av chanser att engagera sig i olika aktiviteter! Utbildningen är också varierande och kreativ vilket gör att man blir intresserad av alla ämnen och inte bara de som man är bra på! Jag har hittat vänner för livet på ProCivitas och mina framtidsutsikter ser ljusa ut tack vare allt stöd jag har fått av lärare och andra vägledare. Tack ProCivitas!

SJUKT BRA SKOLA

4.9
Elev · 20 december 2020
Elev · 20 december 2020
Bästa skolan, är så nöjd med mitt val. Du kommer inte ångra dig!

Helt ok

3.2
Föredetta elev · 14 december 2020
Föredetta elev · 14 december 2020
Skolan är över hyped och överskattad. Inte mycket bättre än andra skolor i Malmö.
91%
ger betyget bra eller utmärkt till
Inomhusmiljö
Visa alla resultat

Bästa skolan

4.9
Elev · 10 december 2020
Elev · 10 december 2020
Sveriges bästa gymnasieskola. Så är det bara. Går i trean nu och kunde inte varit mer nöjd med mitt val. Det märks verkligen en enorm skillnad mot högstadiet, vi lär oss saker som spelar roll. Förstå är viktigare än att komma ihåg.

Många är rädda för att det ska vara snobbigt men så är verkligen inte fallet. Oavsett vilken skola du går på kommer det finnas olika typer av människor och på ProCivitas är det precis likadant. Vi har snobbar, hästtjejer, lantisar, skateare, de som får A på allt och de som ständigt ligger på E. När jag berättade för min lärare i nian att jag ville gå på ProCivitas sa hon att jag kanske skulle tänka över det, så jag slapp vara sämst i klassen under de närmsta 3 åren. Jag är absolut inte sämst i klassen idag... Och oavsett är det inget att vara rädd för. Alla som går här har en plats, det kommer du också ha om du väljer att börja!

Mitt bästa val någonsin!

4.7
Elev · 22 november 2020
Elev · 22 november 2020
Att välja ProCivitas var ett av mina bästa val någonsin, jag skulle vilja påstå att det är min drömskola. VarJe dag jag ska till skolan åker jag dit med ett leende på läpparna. Människorna, lärarna, miljön, allting är verkligen i toppklass. Jag var väldigt rädd för att skolan skulle vara så ”snobbig” som ryktet säger men det tycker jag verkligen inte att den är. Jag hade fått berättat för mig att maten var fantastisk men jag hade aldrig tänkt mig att den var så bra som den faktiskt är, WOW! Lärarna är helt fantastiska, de bryr sig verkligen om dig, ditt mående och att du ska lyckas. Stora klasser på 36 elever gör ingenting då de i princip alla är väldigt studiemotiverade och det är alltid arbetsro i klassrummet. Skolan är medelstor så du är inte bara ett nummer för lärarna vilket jag tycker är väldigt viktigt. Skolans läge är perfekt med endast några minuters gång till Malmö C för de som pendlar samt att den ligger väldigt vackert vid kanalen. Lokalerna är för övrigt väldigt fräscha och städningen är alltid på topp!

Det negativa om skolan är att det är ganska trångt ibland då skolans lokaler är ganska små med tanke på antalet elever och skåpen är ganska små (det skiljer sig nog dock inte från andra gymnasieskolor). Dessutom finns det vissa elever som bryr sig väldigt mycket om status och det handlar om att känna rätt personer för att bli bjuden till fester mm vilket vissa kan tycka är dåligt, jag själv bryr mig inte särkilt mycket då jag har hittat andra helt fantastiska vänner på skolan.
Ytterligare en negativ aspekt är att det inte finns någon skolgård.

Är du ambitiös och studiemotiverad tror jag verkligen att ProCivitas i Malmö är en helt perfekt skola för dig!

Fantastisk skola

4.7
Elev · 20 november 2020
Elev · 20 november 2020
Helt fantastisk skola, med engagerade lärare som brinner för sina ämnen. All personal på skolan arbetar för att vi elever ska få det så bra som möjligt och göra det bästa av vår utbildning. Och maten är precis så bra som legenderna säger, speciellt de dagar vi får efterrätt!

ProCivitas är en skola för elever som satsar på sin utbildning och även om du inte har en plan för efter gymnasiet, så ger procce dig de absolut bästa förutsättningarna för att lyckas.

Det enda negativa jag kan hitta på denna skola är att klassrummen är små och klasserna stora, men eftersom alla som går på ProCivitas vill vara i skolan för att lära sig, så är det aldrig ett problem. Det finns alltid arbetsro och sällan det blir pratigt.

Jag har aldrig för en sekund ångrat mitt val, och det kommer inte du heller göra!

Lite fritid men SJUKT BRA skola!

4.3
Elev · 25 oktober 2020
Elev · 25 oktober 2020
Roligt mycket läxor, press och lite ledigt. Sjukt bra mat och lärarna, WOW! Om du är studiemotiverad och vill lyckas i livet, och plugga som fan för ditt mål - då är ProCivitas rätt för dig! (:

Super

4.9
Elev · 23 oktober 2020
Elev · 23 oktober 2020
Mycket nöjd med skolan. God mat och motiverande lärare samt elever.
85%
ger betyget bra eller utmärkt till
Människors lika värde
Visa alla resultat

Obehagligt ställe

1.6
Förälder / Vårdnadshavare · 19 oktober 2020
Förälder / Vårdnadshavare · 19 oktober 2020
Inget bibliotek, små klassrum, minst 36 elever i varje klass, inga möjligheter att tillgodose behov av anpassningar eller stöd, ingen fungerande elevhälsa, dålig ventilation, elever som bråkar eller fjäskar sig till höga betyg och inte drar sig för att kontakta skolledningen vid minsta fis på tvären. Anorektiska flickor som stressar ihjäl sig, pojkar I rosa kläder som kör pappas bil till jobbet och inte en enda elev med annat modersmål än svenska. Bristerna kompenseras med kosmetiska skolluncher och ett akvarium i varje hörn. Det här är bara yta och inget annat. Spring om du kan.

bra lärare mindre bra elever

3.3
Elev · 4 oktober 2020
Elev · 4 oktober 2020
skolan funkar bra men mindre bra under pandemi, lärarna är inte medvetna om hur det är mellan elever och klasser. Elevkåren styr och skapar utanförskap mer än att man känner sig välkommen i de flesta fall( beror på vilka som blir valda, men har blivit sämre med åren)

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Citadellsvägen 9 , 21118, Malmö
040-303900

ProCivitas Privata Gymnasium Malmö

Likt sitt systergymnasium i Helsingborg, är ProCivitas i Malmö sannerligen skolan för eleven som vill satsa högt och tidigt i livet få en fot in i näringslivet. Här möter eleverna en miljö som attraherar engagerade och välutbildade lärare, och detta speglas tydligt i skolans resultat. Beläget i lokaler bredvid Malmö Universitet och endast ett stenkast från Malmö Live är detta ett gymnasium som står i centrum till Malmös spännande framtid.