Omdömen

2.5
Baserat på 28 omdömen och 223 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
18 sep 2023

Från en besviken elev

Riktigt dålig skola.
Lärare som knappt vet vad de pratar om och en ledning som inte bryr sig om dess elever.
Det brukade vara en bra skola. När jag började gick det elever som hjälpte en när det behövdes och lärare som brydde sig om elevernas hälsa.
Vi har 4 lärare kvar som man kan känna sig trygg med.
Ledningen hör vad eleverna säger men det går in genom ena örat och ut genom de andra. De vill inte lyssna, de gör saker för egen vinning.
Jag har flera gånger brytit ihop på toaletten över hur ledningen betett sig.
Sjukt hur fort de lyckades ändra en trygg plats till en mardröm att gå i.
Besviken och drömmer om att aldrig behöva se kontorsbyggnaden igen.
Föredetta elev
15 jul 2023

Sam

Inte en bra skola!

Den här platsen borde knappt få kallas för skola. Tyvärr har jag fått ångra det här valet något extremt, och läste upp större delen av gymnasiet efteråt.

Det finns absolut ingen som har koll på något när det kommer till böcker/datorer/schema etc. Det finns ingen resurs som erbjuds till elever med diagnoser som behöver extra stöd - TROTS tjat i över ett års tid från både föräldrar & psykologer. Varken resursperson eller några små enkla hjälpmedel

Jag tror vi bytte lärare 2-3 gånger per termin i majoriteten av våra ämnen, rektorn (Inan Senturk) var endast intresserad av att det skulle se bra ut utåt sett men sket egentligen i vad elverna lärde sig. Jag fick betyg i två kurser (E) som jag inte ens läst vilket gjorde det omöjligt för mig att få läsa om kursen, utan jag fick hoppa vidare till nästa och slutade upp med F då jag inte hade med mig några som helst grundkunskaper. Detta lyftes också med skolan men förbisågs/rann ut i sanden.

Mycket favorisering från rektor och andra lärares håll. Skolmaten minns jag knappt men det var ju inte oätligt i alla fall.
Området och miljön känns bara allmänt som en fritidsgård och det gör även stämningen överlag på skolan.
Om ni vill satsa på er utbildning och välmående så skulle jag hålla mig så långt bort det går från den här skolan.
Elev
23 maj 2023

Psykologi

Gå inte här!

Har aldrig avskytt en plats så mycket som jag avskyr denna skola. Började här med höga förväntningar men det gick snabbt bort när jag insåg att ledningen och rektorn inte alls brydde sig om elevernas eller lärarnas välmående. Det är likt en diktatur.
Elev
13 maj 2023

Sam

Dåligt

Maten är jätte dålig Rektorn hon är allmänt konstig
Elev
14 dec 2022

Sam beteende kriminologiprofil

Dålig.

Helt okej!
Jag är en elev på Psykologigymnasiet och går i årskurs 1. När jag började på skolan så var min första tankte att skolan var extremt liten. Det är ett plan och alla klasser har ett eget klassrum, matsalen är extremt liten och alla får ej plats så ofta så får man sitta inne i klassrummet (finns inte så många andra platser att sitta) alla på skolan har lunch samtidigt. Maten är oftast god. Lärarna är bra och de flesta bryr sig om eleverna och hjälper eleverna, men vissa lärare bryr sig inte alls om eleverna och är otrevliga, många lärare har slutat under terminen. Det finns en cafeteria där eleverna säljer mat och dryck (finns typ billys pizza, toast, chokaldbollar, kaffe, saft osv. Skolgården är jätteliten finns 2 bänkar. Rekomenderar inte skolan men när man har gått på skolan ett tag så vänjer man sig mer, om du inte trivs när du har börjat så skulle jag rekomendera att byta skola.
Elev
30 okt 2022

Inte att rekommendera

Började i den här skolan 2017, han gå där i ett år innan jag fick nog. Skolan är liten vid ett
grått industri område. Klimatet på skolan var väldigt betryckande, deprimerande,
mycket skämt om självmord. En del var schysta dock. Teater linjen var dock ett plus. Dessutom fanns ett ställe som heter Black Sheep i närheten där man kunde hänga eller spela musik i replokaler, tråkigt nog drog alla hem direkt efter skolan, så fanns inte många att hänga med. Pratade med rektorn om min skolgång, för att nå upp till målen. Hon nochalerar och svarar ”jag, vet väl inte”. Vill du utvecklas under din skolgång, skulle jag absolut inte rekommendera denna skola. Maten var ingen höjdare heller.
Föredetta elev
28 okt 2022

Sam beteende scenisk gestaltning

Riktigt bra skola

Det är en bra skola och jag upplevde verkligen att lärarna såg mig, de hjälpte till och jag gick ut med toppbetyg tack vare de! Jag gillade hur skolan integrerade de olika ämnena och jag tyckte att undervisningen verkligen talade för en hög standard. Jag kände dock aldrig att det var status som var mest tilltalat på skolan, som det var på min högstadieskola, utan alla i klassen accepterades precis som de var, vilket var jätteskönt.
Föredetta elev
28 okt 2022

Sam beteende kriminologiprofil

Supermysig skola

Supermysig skola och trevliga lärare!
Förälder / Vårdnadshavare
10 sep 2022

Riktigt dålig för elev med särskilt stödbehov

Tyvärr riktigt dålig skola för den som behöver extra stöd och motivation för att nå målen.
Fanns ingen vilja att satsa resurser på varken stödlärare eller elevassistent.
Elev
1 maj 2022

Samhälle beteende

Helt cädi

Jag tycker psykologigymnasiet är delvis en bra skola, tycker det är lite mycket dock, svårt att hänga med. Men dock så finns de vissa lärare som verkligen försöker hjälpa, inte alla dock men det finns, vissa e pain in the ass.
Elev
2 feb 2022

Ekonomiprogrammet

En missnöjd elev

Jag kan börja med lokalen. Skolan är basicly byggd på en lägenhet typ. Den är väldigt liten och gammal. Skol lunchen är inte gott. Och då menar jag verkligen det. Lärare är ofta sjuka och elever har problem med betygen. Det enda som är bra med skolan är eleverna. Det är en bra skolan som är väldigt liten. Om du vill ha en liten skola kan du ta Psykologigymnasiet. Annars skulle jag inte tipsa någon om att gå där.
Elev
26 aug 2021

Ekonomiprogrammet

Årskurs 1 2021

Skolan är oerhört liten. Det är endast en våning, plan 1 och 3 är företag så man får inte så mycket plats med tanke på antalet elever. Vi alla har raster och lunch samtidigt och ibland är det svårt att få plats, men man kan sitta både utomhus på innergården där det allt som oftast är tomt eller i matsalen eller alternativt i klassrummen. Anledningen till att skolan är så liten är för att lärarna ska få chansen att se varje elev och ge de bästa förutsättningarna för att de ska lyckas. Lärarna är supertrevliga och duktiga och eleverna är trevliga. De är även väldigt måna om att vi ska trivas på skolan vilket är ganska skönt! Det finns allt möjligt typ av folk, några emos, plugghästar, ortenbarn osv, allt av varje så det är inte så svårt att hitta någon att umgås med.

Personligen älskar jag min klass och alla människor i den även om jag är ganska olik många. Lokalerna är helt okej och det finns mycket sittplatser där man kan sitta och hänga med sina kompisar. Klasserna över 1orna är väldigt trevliga. Klassrummen är helt okej fräscha. Det är ganska skönt för ögonen när väggarna i klassrummen är lite gulaktiga och inte kritvita.

Ingen status skola där alla strävar efter status, alla är sig själva. Jag menar, det satt nyss en tjej och sminkade sig i spegeln framför alla klasser vid ingången så här finns inget att skämmas över.

Schemana är jättebra! Vi börjar som tidigast 08:55 varje dag för att vi inte ska behöva gå upp så tidigt om man har långt till skolan. Det är väl typ det jag har att säga. Skolmaten är också god.

Är du en person som verkligen vill lyckas i livet så är kanske Psykologigymnasiet inte bör vara ditt förstahandsval då det finns skolor med svårare utbildning och tekniker. Här går alla möjliga typer av människor och vi pratar rakt ut i klassen så gillar du inte det bör du inte börja här. Men ifall du typ bara vill lyckas med gymnasiet så är Psykologigymnasiet något för dig! Bra förutsättningar och förberedelse inför högskolan och alla vill typ samma saker, vi vill bli poliser, psykologer, sociologer, kriminaltekniker osv osv. Det är ganska skönt när alla har samma intressen.
Elev
19 aug 2021

Samhälle beteende

Räddade mitt liv

En skola för de som är mer annorlunda och inte gillar status som ofta finns bland elever på många andra skolor. Enda åren under hela min skolgång som jag har varit studiemotiverad och trygg
Elev
16 jun 2021

Run for the hills

Du kommer ångra ditt liv att börja här
Elev
23 apr 2021

börja inte

börja inte. Ångrar att jag började här
Elev
23 nov 2020

Tack för allt

Bara tack! Fått många fina kompisar, och fått lära mig mer om mig själv. Vill inte klaga på något.
Elev
22 nov 2020

Inte bra skolmat, men bra!

Gillar skolan!! Fin stämning mellan elever och med lärare, och jag får den hjälp jag behöver! Fått mig att studera hårdare nu än på högstadiet och vågar ta mer plats. (Sluta skriv oseriösa omdömen, om ni är upprörda över ett betyg eller något litet.)
Dålig skolmat just nu, ett litet minus!
Tyra Hedson
Elev
16 nov 2020

Börja inte.

Att börja på skolan var nog en av dem sämsta besluten jag gjort, att sluta var bland dem bästa.
Elev
30 okt 2020

nope no no no

Finns många problem med skolan,börja inte där.
Elev
10 feb 2020

Looool

Eleverna är helt fantastiskt och underbara, skolan har så mycket potential men just nu är den inte bra
Elev
7 jan 2020

Bättre än den ser ut

Älskar alla lärare här och aldrig gjort det på tidigare skolor. Jag tycker om alla.. okej förutom en men det är av personliga anledningar. Rektorn är helt okej, jättesnäll som person. Det som stör mig dock är skolans utseende och hur högljudda vissa kan vara i korridorerna. Annars så är de flesta eleverna jättetrevliga här. Alla är öppna, unika och sociala. Man kan prata med lite vem som helst här då det inte är lika segrerat som på de flesta andra skolor. Vi hittar ofta också på roliga aktiviter med hela skolan.
Elev
17 dec 2019

Rekommenderas inte!!

Absolut sämsta gymnasiumet, skulle inte rekommendera till någon. Rektorn bryr sig inte om sina elever, opedagogiska lärare som skämtar om olämpliga saker ex självmord, maten är helt ok men donken ligger iallafall nära till hands, trånga mörka lokaler, mycket drama och mycket dålig arbetsro!
Elev
17 dec 2019

Rekommenderas ej

Absolut sämsta gymnasiumet, skulle inte rekommendera till någon. Rektorn bryr sig inte om sina elever, opedagogiska lärare som skämtar om olämpliga saker ex självmord, maten är helt ok men donken ligger iallafall nära till hands, trånga mörka lokaler, mycket drama och mycket dålig arbetsro!
Föredetta elev
29 nov 2019

Sök inte hit

Generellt dålig skola bara
Elev
29 nov 2019

Sök inte

Skolan var bättre för ett par år sedan, nu är det ganska dålig arbetsro och lärarna är frånvarande ganska ofta, plus att det slutar lärare hela tiden. Rekommenderar inte.
Elev
6 okt 2019

Liten gemytlig skola

Drivna lärare och lärorika kurser
Elev
14 jun 2019

Var bättre förut

Dålig arbetsro, till stor del otydliga uppgifter. Trevliga lärare dock. Vissa tydligare än andra. Mysig skola men i jämförelse med innan majoriteten av lärare byttes ut så är den inte så bra.
Elev
5 jun 2019

Ganska bra

Den är ganska bra, men den passar bäst för elever som klarar av mycket självständigt arbete. Rekommenderar definitivt om du är intresserad av psykologi (det är den enda skolan i Stockholm med psykolog alla 3 år), men om du ska gå sambet fast inte är specifikt ute efter psykologin passar nog andra skolor bättre. Alla lärare utom 1 är bra, men den dåliga läraren har flera ämnen. Bra rektor, och skolledning samt elevhälsoteam. Maten är typ vanlig skolmat (oftast ätbar). Det är en liten skola, drygt 100 elever. Det finns teater som tillägskurs om man tycker om det.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen