Omdömen

3.4
Baserat på 13 omdömen och 104 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
2 apr 2022

Hundproggramet

Realgymnasiet borås hundpogram

Skolan är relativt bra och anpassar sig efter dess elever och dess diagnoser
Elev
20 feb 2022

Sällskapsdjur och Djursjukvård

Helt fantastiskt

Super mysig och bra skola! Väldigt välkomnande lärare och alla är som en familj! Lärarna tar alla på allvar, om problem uppstår blir det fixat väldigt fort! De är väldigt bra coacher och pushar en till att få bättre betyg. Aldrig haft så roligt i skolan som jag haft här, första gången i mitt liv som jag ser framemot att gå still skolan.
Elev
3 okt 2021

Dålig skola

Skolan är inte den bästa. Dom lovar saker innan man börjar och sen får knappt något. Lärarna är inte dom bäste som försöker inte att få eleverna att göra sitt bästa. Vissa lärare är jätte skumma.
Elev
21 sep 2021

Djurpark

En ok skola

Jag trivs på skolan men det finns ett par brister. Den absolut största bristen kom nu i 2an. Vissa går yrkesförberedande och andra går studier för att vidareutbilda sig. Problemet är att alla i 2an som går utvecklingsspåret har svenska och matte tillsammans. Hur många är vi då? Jo vi är 38(!) stycken som har lektion tillsammans. Finns det plats till det i klassrummet? Nej. Tvingas elever sitta på golvet under genomgång? Ja. Har lärarna tid att hjälpa alla? Nej. Och är lärarna tillräckligt kompetenta för att hålla elever tysta så man kan lyssna på genomgången? Givetvis inte, mer auktoritet krävs från läraren. Man får inte bry sig så lite om studieron. Men givetvis är inte alla lärare dåliga, de är väldigt trevliga allihopa och vissa är väldigt bra också.
Skolans största styrka är att vi får göra praktik varje vecka på ridhuset, djurparken och andra ställen beroende vilken inriktning du går.
Vad gäller punkten av kritiskt tänkande och mer politiska frågor så finns det bland vissa en tydlig vänsterprägel men de flesta är ganska neutrala och respektfulla även mot oliktänkande. Fast lärare har försökt bestämma övee elevers kläder på grund av lärarens värdegrund.
I övrigt är lokalerna trevliga och bättre skolmat har jag aldrig varit med om.
Elev
12 sep 2021

Natur och äventyr

Bra men annorlunda

Skolan är bra och lärarna är super roliga och förstår sig på ungdomar. Men eleverna är så himla introverta så om du är extrovert som jag och vill hitta vänner som kan prata med en och göra saker så är inte real bästa.
Elev
22 jan 2021

Sketbra

Real är skitbra, skolan är liten så man kommer alla nära och det känns som hemma.
Föredetta elev
3 jan 2021

Mycket bra skola men med några brister

Skolan är liten vilket jag tycker var väldigt bra. Man kom all skolpersonal mer nära och de såg en mer individmässigt än vad lärare i större skolor verkar göra. Läroplanen som skolan lade ut för alla kurser vi läste gjorde den mer anpassad för individen och man fick lära sig i sin takt och på sitt sätt. Vi fick möjligheter till att göra saker som var mycket lärorika, till exempel hade vi en treårig praktik på Borås Djurpark (djurvårdslinjen) som gav en bra yrkeserfarenhet och kunskap om det vi i vår utbildning kommer att arbeta med. Det som jag ser att skolan skulle behöva bli bättre på är att ge ut rätt information till folk som söker till skolan. Jag fick det sagt att denna linje man valde där gjorde en högskoleförberedande, det dom dock inte nämnde var att det bara var vissa ämnen vi fick läsa till oss och ytterligare några som vi var tvungna att läsa till efter gymnasiet. Skolan var inte heller bra på att ge ut viktig information som var bra för oss studenter att veta, ofta fick man veta via andra elever och på så sätt kunnat hålla sig uppdaterad.
Elev
18 dec 2020

Helt okej

Lite plugg och god mat på valfria restauranger i Borås. Man lär sig om det man tycker är kul men ibland brister bland lärare och man får lära sig ganska lite jämfört med andra gymnasieskolor...
Kan bli jävligt sur på lärare och rektor eftersom de ej erbjuder det dom utlovat när jag sökte till skolan och de kan inte åtgärda det?? +otroligt bra mentorer!
Elev
10 dec 2020

Bra skola

Den är bra, man får en bra utbildning inom de man gillar. De är inte massor av plugg men man lär sig ändå
Elev
25 maj 2020

Helt ok

En mysig skola med fina, ljusa lokaler. Dock brist på framförhållning av skolan och ledningen. Dåligt organiserad.
Elev
13 maj 2020

As bra

Bra skola, man får äta på subway
Elev
15 okt 2019

Fungerar helt okej

Man får lära sig bra saker och lärarna är trevliga. Men den e väldigt oorganiserad och det kan vara mycket krångel.
Elev
4 jun 2019

Dålig skola

Dålig attityd mellan elever och personal

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen