Omdömen

3.1
Baserat på 17 omdömen och 135 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
11 maj 2023

Sällskapsdjur

Djurvård

Älskar nästan alla lärare dem är jätte hjälpsamma och trevliga och man känner sig verkligen som hemma där längtar entligen till att komma till skolan enda nackdelen är skolmaten
Föredetta elev
29 okt 2022

fattig

fattig skola, men lite mysig ibland
Elev
20 sep 2022

Naturbruk sällskapsdjur

Underbart

Bästa praktiska skolan, jätte bra lärare speciellt mentorerna. Alla pratar med alla, fantastisk gemenskap
Föredetta elev
9 sep 2022

Djurvård

Det är pinsamt att säga att man gått på real

Om du vill bli något efter gymnasiet, välj en annan skola 😊 utbildningen kan jämföras med en dagis lek 👍🏻
Elev
23 aug 2022

Real Lund

Väldigt litet och man får ej ha skor på sig inomhus.
Elev
23 aug 2022

Bra skola

Skolan är en lugn plats att lära sig på, lärarna är snälla och tar hänsyn till eventuella diagnoser man har!
Elev
29 apr 2022

Hotell och turism

Realgymnasiet Lund - Hotell och turism

Jag går 3 året på hotell och turism på Realgymansiet i Lund och jag ville bara berätta hur AMAZING DET ÄR!

Jag trivs verkligen på Realgymnasiet. Miljön är underbar och har absolut inget ont att nämna där, likaså lärarna, det finns seriöst inget ställe som har så bra lärare som REAL och lärare som bryr så om eleverna så mycket som t.e.x Sandra för hotelleleverna gör. Rent allmänt med alla lärare så finns det även en bra dialog med varandra och kan flytta prov och inlämningar om det skulle bli för mycket för oss. Lärarna är så måna om att vi faktiskt ska lära oss, och inte bara stressa igenom en planering. Är så, så, så nöjd med allt arbete och engagemang som läggs ner för att REAL ska bli en ännu bättre skola, för det märks!

Dessutom har vi en engagerad elevkår och andra föreningar som gör aktiviteter ibland. Eleverna på REAL är väldigt förstående, ambitiösa och smarta då man aldrig behöver oroa sig om man till exempel hamnar i grupparbete och att du skulle behöva göra allt själv, man kan med säkerhet veta att alla i sin grupp kommer hjälpa till vilket är skönt att veta.

Att välja Realgymnasiet i Lund är nog det bästa val jag någonsin gjort!!
Elev
29 apr 2022

Hotell och turism

Realgymnasiet i Lund, en plats för goda studier!

Sammanfattar såhär i slutet av tredje året av Hotell och turism en mycket bra skolgång på Realgymnasiet i Lund. Den personliga kontakt och ständiga närhet till befintlig skolpersonal har varit ovärderlig för mig och många andra elever. Vill särskilt nämna Sandra Österdahl som varit en utomordentligt bra lärarinna som stöttat i alla lägen.

Fantastisk skolpersonal som alltid finns tillgängliga, bara ett samtal eller ett meddelande bort.

Fräscha nyrenoverade lokaler och skolan ligger i det natursköna St Lars.

Brett utbud av utbildningar med goda förberedelser gör högskolebehörighet.

Rekommenderas starkt!
Elev
20 jan 2022

Fiordon

Jimlie

Jag älskar jimlie bösta läraren spesielt när de gäler audi bästa jimlie🥰🥰🥰
Elev
15 feb 2021

Häst/ naturbruk

Häst/ naturbruk

Jag gillar skolan verkligen, lärarna och miljön. Själva skolan är väldigt rolig o gillar sambandet med att rida på skoltid.
Elev
31 jan 2021

Dåligt

Linjerna fokuserar knappt på sina inriktningar. Hästlinjen är ett TOTALT jävla skämt. Ingen ridning någon gång under något år efter halva ettan, ingen teori, ingen tid med sin lärare inom ”ämnet” på schemat, inga praktiska timmar med lärare eller tränare man får bara arbeta självständigt som stallpersonal.

Lärarna är blandade, vissa bra och vissa katastrof. Speciellanpassar lite men många är dåliga. ******** är katastrof och inte till någon hjälp, för det mesta omöjlig att få tag på. De bryr sig om elever som är duktiga eller som bara behöver enkla och mindre anpassningar, men inte elever som behöver lite mer hjälp. Lärarna favoriserar väldigt mycket bland eleverna och får en ofta att känna sig dum och korkad när man ber om extra hjälp. Dessutom säger lärare ofta upp sig så många förvirrande lärarbytet sker.

Skolmaten är katastrof. Går sällan att äta, extremt dyr för elever i vissa kommuner samt väldigt ofräscht. Temperaturen i matsalen är alltid katastrof, går knappt att vistas där inne.

Skolans lokaler är fräsha, men att man inte får har skor inomhus är ett sorgligt skämt och man känner sig som ett dagisbarn. Läraren behandlar ofta en som en unge, och ser sig själva som några kungliga politker, exempelvis när de själva går inne på skolan med sina ytterskor men skäller ut elever som gör det.

Skolan ligger dåligt till. Inga affärer alls i närheten. Bussförbindelser är bra, men man får sällan någon plats på bussarna då de ständigt är fullproppade. Gäller både stadsbussar och regionalbussar. Skolan ligger intill flera förskolor med väldigt ohyfsade och högljudda barn. Dagisfröknarna är dessutom ofta otrevliga mot gymnasieelever utan anledning. Hela parken som skolan är placerad i är rökfri, vilket ofta leder till dålig stämning mellan lärare (och allmänt vuxna i parken) och ungdomarna på gymnasiet.

Utbudet på kurser är okej, men brist på lärare och framför allt engagemang från lärare är stor. Kurserna skjuts upp, tas oseriöst ellee stressas fram. Man får sällan stöd för sina studier och som elev känner mig sig konstant stressad.

Distansundervisningen har skötts okej visa teams. Dock väldigt dåligt upplägg med orimligt mycket inlämningar (ofta 2-3 per lektion) och nästan alla raster är bortagna från schemat.

När problem uppstår, som med utlovade ridlektioner som ställs in, pengar som skolan ska betala ut men inte gjort, problem med schema (som ofta sker, exempel att de lägger två olika lektioner under samma tidpunkt av ”misstag”), ogiltlig frånvaro som är felutgiven osv, sköts det mycket, mycket dåligt. Totalt ointresse, går inte att få kontakt (särskilt omöjligt under distansundervisningen) och det tas aldrig seriöst. Elev eller vårdnadshavare får alltid dra i allt själv och jaga på skolans personal.

Dålig stämning på skolan allmänt. Många elever, tjejer, som lägger onödiga och direkt elaka kommentarer, spottar efter en, ger en otrevliga blickar mm helt oprovocerat. Detta är något de flesta på skolan upplevt. Detta tas inte alls seriöst av personalen, trots flera anmälningar av elever som mått dåligt över detta och inte känts sig trygga eller välkomna i skolan, vilket troligtvis beror på att ”mobbarna” är favoriserade av personalen.

Skulle inte rekommendera någon att börja här, om ett absolut måste (lider med dig då) rekommenderas frisör- eller hotell och turismlinjen som det satsas lite mer på.
Föredetta elev
8 dec 2020

SÄMSTA SKOLAN

GÅ INTE PÅ DENNA SKOLAN. Jag gick ett år & några månader i frisör & lärarna var skit otrevliga förutom min älskade maria men iaf. Rektorn fick man aldrig tag på, skolan är mer som ett fängelse. Jag hade längtat att börja på denna skolan sen jag gick i 8:an för dem sa att dem hjälper elever som har svårigheter. Men de ända dem gjorde var att sär behandla mig & skylla att allting var på mig. Jag hade sammanlagt 3 STORA MÖTEN med 5 olika lärare, pedagoger & what not. Dem satt i mitt ansikte & ifrågasatt mitt val om linje?!? Själv klart ville jag inte gå kvar när dem inte ens peppar sina elever att stanna kvar utan dem vill helst bara att alla ska hoppa av. Min mentor lekte sig trevlig men var en snake. Jag gick in ungefär fyra eller fem gången när jag hörde lärare prata om mig & hur jag stör för mycket eller ifrågasatt om jag ens ville gå där. dem byggde om lokalen nu men dem har seriöst så du måste ta av dina skor som något psykhem? snälla de är ett gymnasie. PLUS real ligger precis bredvid ett dagis & typ tre andra skolor & om du ska ta 6:an hem så får du vara beredd på ingen som helst personlig space. Så rädda er själva & börja inte på den här skolan för ni kommer bara slösa eran tid & jag har aldrig mått så bra efter jag slutade & börja på dbgy i lund.
Elev
7 dec 2020

naturbruk linjen

super trevlig skola, älskar de flesta lärarna. typ en gemenskap het eftersom skolan inte är så stor.
Dock är det lite jobbigt att man inte kan ha skor inne på skolan.
maten smakar också inte så bra
Elev
11 mar 2020

Dom säger bara saker som dom inte gör

Dom specialanpassar inget dom ger dig inte den hjälpen du behöver säger bara ja vi ska fixa de och lösa de men de händer inget och de är skit samma hur högt du än går
Elev
10 mar 2020

Katastrof

Dåliga lärare. Lärare säger upp sig varje vecka. Linjerna handlar knappt om sina inriktningar.
Föredetta elev
27 okt 2019

Skolan är super dålig

Dålig att lämna information.
Dåliga lärare
Elev
23 sep 2019

Skolan helt ok

Man blir dåligt informerad

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen