Omdömen

2.0
Baserat på 43 omdömen och 351 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
22 nov 2023

Hantverk

Lärare facoriserar elever

Bedrövligt att denna skola favoriserar de som är stora på siciala medier och de får rida på.räkmacka och skolan behandlar dessa elever annorlunda. Alla elever ska behandlas lika med respekt. Sen har många i denna skola av eleverna attitydsproblem o vet inte vad ödmjukhet ör
Förälder / Vårdnadshavare
13 nov 2023

Dåliga arbetsmiljö

Ljuger för elever att de ska få följa med på mässor de inte får följa med på. Stöttar inte elever som har problem.
Praktik lägger de noll fokus på och hjälper inte eleverna att hitta praktikplatser på ställen de önskar vara trots att många av dem har kontskter.
Stylistlärarna är bara intresserad av att tjäna pengar och tar noll ansvar för sitt jobb
Dålig atbetsmiljö för eleverna
Föredetta elev
16 jun 2023

Sök inte Real, det e ingen framtid

Jag tycker INTE ni borde söka denna skola, och har ni sökt ÄNDRAT er val innan det e försent. Gick en termin och bara trams, pratar fint om PBL men det e bara ett sätt att eleverna får göra jobbet själva och man kan ha ännu fler elever i en klass. Lärde mig ingenting och lärarna var ofta frånvarande. Tycker ni ska läsa vad en fd elev skrivet, alltså inte dom som skolan har på sin hemsida utan de som de inte vill ska höras. https://nyamitten.se/2022/07/05/jag-gick-pa-realgymnasiets-friskola-stormen-forvanar-mig-inte/
Elev
2 maj 2023

Stylist

Real är inte som man tror

Min skola gör väldigt mycket orimliga och konstiga förändringar hela tiden. Byter schema utan att säga till byter lärare och mentorer från ingen stans.

Dem tar också inte in anmälningar på lärare seriöst. Jag har gjort 2 stycken anmälningar på en lärare och får ingen speciell respons och vill att jag ska sitta i skottlinjen.

Men min skola är inte bara dålig jag har bra lärare och tycker om min utbildning och tycker skolan är fräsch.

Min skola är också ett alternativ om man inte har så höga merit och vill ändå gå gymnasiet och en yrkesförberedande linje. Jag hade 117.5 i merit min skolas ”lägsta” merit är 113,5 så det behövs inte så mycket för att komma in.

Man får också dem anpassningarna man behöver och dem har respekt för dina svårigheter, försöker hjälpa dig och vill verkligen att du ska klara skolan och gå ut med en examen.
Elev
27 mar 2023

Naturbruk / hästhållning

Väldigt dålig skola

Dålig information
Dåliga lärare som favoriserar och diskriminerar
Och väldigt dålig variation på matkorten.
Elev
17 mar 2023

Hotell (Nordic Choice)

Fett bra wallah

Fett bra skola fett chill
Elev
7 feb 2023

Stylist

skit dålig skola

Skolan är extremt dålig. Lärarna är outbildade och otrevliga, de gör inget åt problem i skolan och bryr sig inte om eleverna.
Elev
5 jan 2023

Hotell (Nordic Choice)

Gör inte som jag, sök INTE hit.

Ifall du funderar på att börja hotellprogrammet på denna skola tycker jag att du ska tänka om. Hade jag fått chansen att byta gymnasium hade jag gjort det alla dagar i veckan. Programlärarna har noll engagemang, de uttrycker sig på ett väldigt klantigt sätt (från egen erfarenhet) mot elever som mår dåligt. Ifall du söker denna linje får du ha i åtanke att du har APL på helger, kvällar och ofta mer än 8 timmar utan lön. Lärarna skriver och ringer oss på våran fritid, så har du ett liv utanför skolan är detta program inget för dig. Förvänta dig ingen extra hjälp i något ämne, på din praktikplats eller med ditt mående. Rektorn som är ansvarig för hotellklasserna gör absolut ingenting för att förbättra ifall vi som elever har feedback. Lärarna behandlar oss som dagisbarn, de har så kallade ”lärgrupper ” som man blir tvingad att jobba i, de har sittplatser i klassrummet, och en skogräns där alla skor dessutom blir stulna. Knappt något ni läser i broschyrer eller på hemsidan är sant. Jag var vilsen efter 9an och sökte hit då det lät väldigt kul, men det blev rena motsatsen.
Elev
17 dec 2022

Stylist

Lyssna på mig.

07or och alla som planerar att söka hit, GÖR DET INTE. Det enda som är bra med denna skola är matkortet. Äckliga lokaler äckligare lärare och äckligt dålig undervisning. Mitt livs största misstag var att söka till denna skola. Nu har jag varnat dig… om du vill slösa bort dina ”roligaste” är i livet och göra till dom värsta välj då denna skolan.
Elev
22 nov 2022

Dåligt skola.

En riktigt dålig skola. Otrevliga lärare och ingen plan för elever med diagnoser eller vissa svårigheter.
Elev
14 okt 2022

Stylist

Skit skola

Första veckorna är lärarna skit snälla mot dig, sen efter ett tag så visar de sina riktiga sidor. De bryr sig inte så mycket om eleverna och mest sina pengar, dom tar inte dom allvarligaste sakerna allvarligt och skiter i dig fullständigt. Lärarna är riktigt dryga och vänder allt mot eleverna istället.
Elev
8 jun 2022

Naturbruk / hästhållning

bara dåligt

Allt suger och allt är dåligt lärarna är dåliga lokalerna är dåliga det luktar i hela skolan för folk äter äcklig mat och man blir ledsen när man ser skolan för det är gröna genomskinliga plaststolar och fula lampor överallt. Lärarna är taskiga och dryga mot de flesta elever förutom de som är favoriserade. De har ingen respekt för ens känslor och man känner sig väldigt förminskad. Man får ingen HJÄLP och ingen respons på sina betyg eller hur man blir bättre. Matkortet har inte mycket pengar och inte mycket resturanger så man blir aldrig mätt. Sushin borde ha flera bitar. Det är inte hälsosamma val. Alla lärare och rektorer är oseriösa och de skiter i eleverna och deras välmående. Ingen planering alls av lärarna.
Elev
8 jun 2022

Naturbruk / hästhållning

Börja inte här om du vill ha en stabil mental hälsa.

Det enda bra med den här skolan är matkortet och att den ligger bra till. Lärarna är inte utbildade på rätt sätt, miljön i skolan är alltid äcklig. Dåligt ljus och lukt som ger en huvudvärk. Det är så mycket grönt överallt (skolans färger såklart) och det får man också huvudvärk av. Lärarna får en att känna sig förminskad och dumförklarad. De flesta lärare är nästan inte ens här utan det blir vikarie på vikarie på vikarie vilket gör att det blir lätt att komma efter i ämnena. Lärarna är ofta otrevliga mot sina elever och tänker aldrig på deras bästa. En elev kan tydligt ha en panikattack framför läraren men den bryr sig inte och fortsätter med tjat om uppgifter osv... (pratar out of experience). Vi vet inte ens vem som är vår rektor är utan det byter lite varje dag och den rektorn vi tydligen ska ha nu är riktigt otrevlig och har dålig attityd.
Elev
2 apr 2022

Fordon och transport

REALGYMANSIET

Jag tycker det är en tråkig skola. Man lär sig aldirg något nytt på ett roligt sätt och drt finns inte så mycke att göra
Elev
1 apr 2022

ridning

Det värsta skolan någonsin

Väldigt dålig skola, många av lärarna favoritserar och skolan är bara allmän dålig på att informera. Det blir väldigt jobbigt efter en tag och det är inte som du kommer kunna undvika i denna skola. VÄLJ INTE DEN HÄR SKOLAN
Föredetta elev
3 mar 2022

Djurvårdsprogrammet

SÖKINTEHIT

Hemsk skola, ångrar så att jag sökte hit. Det lät så bra på öppet hus och i broschyrer men det var fake! Ligger i ett industriområdet, får "markort" som knappt räcker till bra mat lovar att käka macka på subway varje dag är inte bra!, mycket folk på lite lokaler, lärare som alltid e stressade och skolledning som skiter i oss, mobbning är vardag och trots man säger till görs inget, mentorer som knappt har tid med oss och undervisningen i många delar är skit, man lär sig ju inte så mycket av att klappa kaniner! Bytade till Spånga gymnasium och vilken skillnad. SÖK INTE HIT !!
Föredetta elev
28 jan 2022

Djur

Inte denna skola !!

Nej välj inte real. Började här men bytte till djurgymnasiet som ligger bredvid det bästa jag gjort. På real lovade de skitmycke men bara massa teori lite i djurhemmet men nästan ingen djursjukvård fast de säger att det är djursjukvård man läser! Gå inte här!
Elev
23 jan 2022

Djurvårdsprogrammet

Dålig skola

Jag skulle inte söka hit igen om jag visste det jag vet idag. Mobbing, kränkningar och dålig undervisning e vardag utan att skolan gör något. Finns bla ett instagramkonto småttogott där man hänger ut elever, mobbar o kränker, där är även lärare o REKTOR med men gör inget. Bara det ser bra utåt verkar vara viktigast .USCH
Elev
15 jan 2022

Nej gå inte här

Lärare som skiter i eleverna, APL där handlederna utsätter eleverna för sexuella trakasserier som sen rektorn skiter i o säger "that's life" och vi lär oss inget i ämnet i vårt yrke
Elev
9 jan 2022

Djursjukvård

Bara fasad

Varnar för denna skola, en fin fasad men det är allt. Rörigt, ointresserade lärare och när det väl börjar en bra lärare slutar de snabbt. Bortkastade år. PS många av de bra recensionerna är nog skrivna av rektor o lärare, det lyser starkt igenom 🙄
Elev
7 jan 2022

Naturbruk / hästhållning

Vänd om

Riktig katastrof skola. Jag vädjar till er att inte börja här. Vet att man får höra väldigt mycket och se en del bra recensioner. Jag trodde också att skolan vara bra i början men desto längre jag gått ju sämre har jag insett att den är. Det enda skolan är bra på är att visa en bra sida utåt, utöver det så finns det ett fåtal saker som är okej. Gillar du att vara deprimerad, arg, frustrerad osv. så kan jag garantera att denna skola kan hjälpa dig med det
Elev
6 jan 2022

Djursjukvård

Bra för personlig utveckling

Skolan är inte så värst stor, men mysig. Tillslut känner man igen alla. Alla pratar med alla oavsett årskurs, särskilt i hissen.
Utbildningen är bra men utbildningen jag valde är för enformig. Valde fel linje
Elev
9 dec 2021

Naturbruk / hästhållning

VÄLJ ETT ANNAT GYMNASIUM!

Riktigt kass information. Ibland vet man knappt vart man ska vara eller när man börjar. Inställda lektioner meddelas sällan i tid, har flera gånger suttit på tåget påväg när jag fått veta att lektionen är inställd. Det har bytts lärare fram och tillbaka och man blir ju själv förvirrad vem ens lärare är. Man får aldrig den bra läraren utan riktig kassa inkompetenta dryga lärare som ger snobbiga svar vid klagomål. Enskild undervisning är något som skolan aldrig sett. Det finns några få bra lärare men de går att räkna på den ena handen. Så många gånger som elever farit illa men lärarna verkar inte kunna känna empati. Scheman här suger, många gånger får man korta luncher eller lektioner som krockar och läggs i varandra.
Betygssnack får man inte med alla lärare, det är aldrig någon som frågar om det går bra. Eller checkar med en så att man vet att man ligger efter i kursen. Det brukar komma som en överraskning sisådär inom en vecka då allt ska vara inlämnat. Har man 5 saker uteblivna brukar det visa sig att man helt plötsligt har 75 uppgifter att göra klart på några dagar. Ingen lyssnar på en när man ber om hjälp utan man får klara sig själv. Vill du stressa ihjäl dig så är detta ett mycket bra val av skola...
Elev
25 nov 2021

Rörig skola

Skolan är väldigt ostrukturerad och man får ingen information om inställda lektioner, aktiviteter eller studiedagar. Lärarna vill typ inte att eleverna får mer än E. Väldigt besviken på skolan då jag hade hört så bra om den innan jag började från öppna hus och gymnasiemässan. Realgymnasiet skryter väldigt mycket om att varje klass har en egen mentor, vilket är helt falskt. Mentorn på mitt program har massor av klasser och de har verkligen ingen koll på något. På min APL plats känns det som att eleverna bara blir utnyttjade då vi bara får göra allt skräpjobb utan lön bara för att handledaren inte orkar göra det själv. Ångrar mitt val av skola, skulle inte rekommendera att börja här heller om du inte är säker på vad du vill göra för man kan varken byta program eller skola enkelt.
Elev
19 okt 2021

Naturbruk

Dålig planering överlag

Skolan i sig verkade till en början bra och drivande. Men efter ett tag började man märka att målet skolan har är framförallt att eleverna bara ska bli godkända. De som satsar lite högre får vänta på hjälp. Och de nästan avråder från att läsa utökat för att de säger dom är mycket svåra kurser. Sedan är skolan dålig och planera och ge ut information i tid och det blev bara sämre i och med pandemi. Man vet inte vart man ska vara vad man ska göra eller när vid olika aktiviteter. Sedan har man blivit lovade vissa kurser som sedan försvinner utan förvarning. Men eleverna tas inte riktigt på allvar när man påverkar något utan föräldrar måste ta kontakt med skolan för att förändring ska ske. Men kanske blir lite mer struktur efter pandemin är över vem vet?
Elev
20 sep 2021

Naturbruk / hästhållning

Super!

Bästa skolan verkligen, fina lokaler och lärare. Måste dock bli lite bättre på att planera! Vi har lite svårt att veta vart vi ska och vad vi ska göra osv ibland 🙃
Elev
18 aug 2021

Natur och äventyr

Kommunikation

Ja inte skolan för dig som gillar att ha saker planerat i förväg har hänt flertal gånger att information har kommit när man är påväg till skolan och då man har fixat sig och åkt iväg i onödan eller inte haft med något som varit viktigt. Sen har vi också canvas där allt ligger huller om buller och det är bara allmänt svårt att göra saker där och allt vi gör. Kretsar oftast runt canvas. Då skola som har kommunikation som en del så är dom jävligt kassa på det.
Föredetta elev
15 aug 2021

Natur och äventyr

Är Real gymnasiet en bra skola?

Skolan är ett stort frågetecken. Informationen får man oftast sent på kvällen innan själva aktiviteten. Lärarna som har hand om Natur o äventyr är väldigt röriga och det känns som dem själva inte vet vad som ska hända eller vad dem ska göra, vi elever behövde oftast alltid hjälpa till o styra upp för lärarna var för inkompetenta att göra det själva.

Allmänt skum vibe på hela skolan, små trånga korridorer, ful inredning, osköna klassrum och de har försökt sig på trötta inspirations quotes på väggarna runt om i skolan. Visst de kanske jag som är lite trubben av mig ,men de känns bara töntigt. Hela skolan känns som du kliver in i ett ukrainskt hotell från 2008.
Även att skolan ligger nere vid Liljeholmens kajen och bredvid den gamla färgfabrik göra det inte bättre.liksom inte allt trevligt, sen fine vad ska man göra åt det men snilleblixten som valde att slå upp en skola här bör se över hur hen mår, ångest över hela skolan och området pågrund av skit miljö runt den.


Den mat vi får på Real gymnasiet är inget o hänga i julgranen, vi fick ett matkort på 55kr där vi kunde handla På 5 ”resturanger” i ett närliggande köpcentrum. När jag säger resturanger menar EN thai restaurang. De allt. Sen har vi självklart tmc, subway men gå och käka där varje dag får en att må dåligt bara att tänka på det, vi behöver ju mat/BRA mat för att kunna fokusera och få dagen att gå runt. Sen har vi någon annan restaurang men den vet jag knappt om då jag aldrig brytt mig om att byta mat då den mat även kommer tröttnas ut på en vecka. Jag menar kom igen! Maten tröttnar du på efter en vecka! Så ska de ju definitivt inte vara och det är ju det viktigaste på hela dagen.
Nu låter jag jätte kräsen när det kommer till maten men tro mig när jag säger att du kommer tröttna på den på en sekund.

Sen kan du självklart gå och köpa micro mat för sina 55kr som du kan värma på i alla 50+ micros som finns runt om på skolan, som gjort för att spara pengar o slippa bygga en matsal. Men mmm härligt, precis så tänkte jag gymnasiet skulle vara, känns mer som du tar rast från byggarbetsplatsen o slänger in en sliten korvstroganoff för att mäta magen.

Sen delar skolan på en unken matsal med dem andra 75 skolorna som delar byggnad med oss, också charmigt!:). Men där har jag bara hört dåligt om. Maten ska vara ganska dålig och inte alls ett ställe du vill sitta o köta med polarena på lunchrasten.


Lärarna på skolan är till o från, finns några som jag personligen tyckte om som även kunde lära ut bra, sen är majoriteten rent utsagt skit. Igen känsla alls när dem lära ut, mer som dem lär ut till ett gäng robotar. Snälla nån! Dem förstör hela skolupplevelsen. Hela Real gymnasiet känns som ingen gillar sitt jobb och ingen vill vara där. Sen är linjerna Natur o Äventyr) roliga när dem är bra uppstyrda och väll planerade.

Tänk efter innan du väljer Skolan och linjen.
Jag slösade bort mina gymnasie år på att gå denna skola, även var det ingen annan än jag som våga stå upp för mig själv o ge skolan den kritik det behöver se över ditt val och bytt så fort du känner att det inte känns rätt, för resten går vara utför.

Tack.
Mvh Katten.
Elev
11 aug 2021

Natur och äventyr

Otrygg skola med orättvis behandling

Rekommenderar inte till någon, fanns några bra lärare men majoriteten var under förväntan och saknande behörighet, var generellt dålig planering och man fick ofta veta vad som skulle ske på natten innan aktiviteten eller att det ändrades natten/kvällen innan utan att skickas ut någon tydlig information. Pågick mycket diskriminering från både lärare och rektorer och var generellt ganska otrygg stämning i korridorerna. Man blev lovad högskolebehörighet men i 3:an fick man sen veta att det är rektorn som bestämmer vilka som får gå sista kursen sam1a2 för att få behörigheten. De var dåliga på hantera problem och man kände sällan att man fick något stöd. Fanns som sagt några riktigt bra lärare men de var tyvärr få och ledningen drog ned mycket för andra lärare som var okej. Gick natur och äventyr och linjen i sig var helt okej, men var lite för mycket som inte fungerade med skolan för att det skulle väga upp det bra. Vissa betyg sattes även orättvist och inte enligt kunskapskraven.
Elev
21 jun 2021

ridning

väldigt dålig skola

beskviken på hur denna skola hanterar sina problem...
Visar 30 av totalt 43 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen