Omdömen

3.3
Baserat på 23 omdömen och 162 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
12 dec 2022

Ger förhoppningar på utlandspraktik

Skolan marknadsför utlandspraktik och lovar eventuella platser. Framförallt ger förhoppningar. Vilket visat i noll engagemang för eleverna att åka iväg vilket resulterat till att flera elever inte fått uppfylla sin dröm om praktikplats utomlands.
Elev
13 apr 2022

Tänk om, gör rätt

Maktmissbruk hela bunten, tar ingen hänsyn till vad eleverna vill eller hur de lär sig på bästa sätt.

Många bra lärare som går att prata med men tyvärr en rektor som styr och förstör för andra.
Elev
1 apr 2022

Ridning

Helt ok skola ,kunde sköt saker bättre

Okej skola ,många bra lärare men andra som inte lyssnar alls.Oftast väldigt enformiga lektionerna .
Dagara när vi har ridning är verkligen super bra. Vanliga lektioner inte lika bra
Förälder / Vårdnadshavare
11 feb 2022

Både ris och ros

På det stora hela så trivs min ungdom i skolan. Bra kompisar och överlag bra lärare. Gillar idén om att varva teori med praktik. Hoppas nu när coronarestriktionerna lättar att utlovade studieresor/ aktiviteter etc kan bli av.

Med risk att låta som en "gnällig suris" som det skrivits tidigare om, vill jag ändå ta upp att det finns problem som inte tas på allvar. Om alla är tysta och tiger kan ju inget förändras till det bättre :)
Hursomhelst, skolmaten ÄR ett problem som funnits sen dag ett. Både elever och föräldrar har klagat, utan någon förbättring. Har själv sett bilder på maten och det är inget jag skulle äta, inte ens om det vore gratis. Vet att flera elever har med sig egen mat till skolan.
När skolan startade gavs information om att eleverna skulle få äta frukost vissa dagar i veckan, vilket lät som ett trevligt inslag. Jag förstår att det under rådande pandemi har varit svårt, samtidigt tänker jag att om eleverna kan äta lunch ihop så kan de också äta frukost ihop. Känns nu i efterhand som lite falsk marknadsföring. Detta med skolmaten är som sagt något som tagits upp vid flertalet tillfällen, både av elever och föräldrar, men det är svårt att få gehör verkar det som.
Ytterligare ett problem som jag väljer att ta upp här, då det är svårt att komma i kontakt med skolan, är att det finns en upplevelse av att elever behandlas olika. Ett exempel: Lärare kommer fram till "elev A" och "elev B", men tilltalar endast "elev A", frågar vad denne ska hitta på till helgen och vidare kring detta. "Elev B" står bredvid men får inga frågor eller pratas med överhuvudtaget. Detta är något som hänt flera gånger, alltså inte vid något enstaka tillfälle, vilket faktiskt fått min tonåring att känna sig lite utanför. Så om ni lärare/ rektor läser här hoppas jag att ni framöver tänker på att vara mer inkluderande i ert bemötande.
Elev
8 feb 2022

Djurvård

Realgymnasiet i Trollhättan är sämre än du tror..

På paper verkar det som en bra skola men i verkligheten så får man inte den hjälp som man kan kräva att få. Ligger alltid spelkort på golven och disken tas aldrig hand om. Detta är elevernas fel. Schyssta lärare att prata med men oftast så kan/vill dem inte hjälpa dig.
Elev
28 jan 2022

Real är bäst

Sjukt bra skola. Jag trivs jättebra här!
Förälder / Vårdnadshavare
27 jan 2022

Bra men finns områden att utveckla

Överlag verkar min tonåring är nöjd med sitt gymnasieval. Ett stort plus är möjligheten till profil- samt APLdag. Det verkar som att de flesta lärare är engagerade i eleverna och måna om att de ska trivas och lyckas nå sina mål. Värt att tänka på är dock att behandla alla elever rättvist, så att alla känner sig delaktiga. Exempelvis om en lärare går fram till två elever och frågor "elev A" om vad hen ska göra i helgen men inte "elev B" som också är närvarande, vilket ju i sin tur skulle kunna leda till en känsla av att vara utanför.
Något som drar ner betyget är skolmaten, som ju också tidigare lyfts. Många elever har sig egen mat eller går och handlar något att äta.
Elev
27 nov 2021

Bra skola

Allt med skolan är asbra! Ångrar inte en dag att jag börjat här. Sök Real!
Förälder / Vårdnadshavare
25 nov 2021

Bra skola!

Min grabb är väldigt nöjd med sitt skolval. Bra personal och roliga ämnen.
Elev
25 nov 2021

Grym skola

Ja får hålla på me mitt interesse på skoltid. Vi gör sjukt mycket rolia grejer. Dom vanliga ämnena måste man ju göra, men profilen e skitgrym
Elev
23 nov 2021

Kan verkligen rekommendera!

Jag trivs jättebra på skolan. Skolan är trygg och inte för stor, man får en bra kontakt med alla.
Lärarna är kunniga och anpassar redovisningsformerna så att alla ska kunna prestera så bra som möjligt.
Jag upplever att jag får en chans att utvecklas som person här. Både inom min profil och personligen.
Lokalerna är fräscha och man får en bra kontakt med branschen. Profillärarna har många kontakter och fixar hela tiden spännande gästtränare och föreläsare.
Det känns som att alla på skolan jobbar för elevernas bästa!
Förälder / Vårdnadshavare
20 nov 2021

Ridning

Toppenskola

Min dotter tycker att Realgymnasiet är kanonbra. Det är en trygg miljö med stabila och närvarande vuxna. Dottern får också möjlighet att utveckla sitt hästintresse på skoltid. Nu för tiden "studsar" hon upp ur sängen på morgonen för att komma till skolan.

Det enda dottern tidigare klagade på var att skolmaten inte var så god. Efter att rektorn lyft frågan med företaget som sköter maten, så anställde de en ny kock och jag har förstått att skolmaten numera ligger ganska långt över snittet. Dottern är helnöjd och hon har hela sitt liv varit ganska kinkig med maten.

Dottern har också berättat om en liten klick "surisar som alltid klagar över allting" och det krävs kanske ingen större begåvning för att räkna ut att det är de som i några tidigare recensioner på den här sidan försökt "hämnas" genom att misskreditera främst rektorn. Lågt i så fall.

Skolan är helt enkelt toppen och både min dotters, min frus och mitt liv har blivit så fantastiskt mycket lättare sedan dottern började på Realgymnasiet.
Förälder / Vårdnadshavare
10 nov 2021

Ridning

Supernöjd dotter

Min dotter har valt att gå på Realgymnasiet och är så himla nöjd. Hon tyckte tidigare att det var jobbigt och tråkigt att gå till skolan men har nu svängt om helt. Det verkar som att det är en väldigt trygg skola att gå i.
Hon läser sitt intresse (ridning) en dag i veckan och har praktik på en arbetsplats en dag. Övriga dagar läser hon vanliga skolämnen som ger behörighet för högskolestudier.
Hon får också göra studiebesök på en massa spännande platser som är relevanta för utbildningen.

Det är svårt att med ord uttrycka den tacksamhet jag känner över att hon valde just den skolan <3
Elev
10 nov 2021

Ridning

Bra skola inför framtiden.

Kul att gå på en skola där man har samma intresse som sina lärare och där lärarna har mycket kunskaper om häst att dela med sig av. Känner verkligen att jag utvecklas och får bra kunskaper inom det som jag vill jobba med sen. Lärarna som har ämnena på skolan är också bra. Vi får arbeta med roliga texttyper på svenska och engelska, tex serier. Matteläraren är bra och förklarar så att man förstår. Bra också att man kan välja att få särskild behörighet om man vill. Man kan också läsa matte 2 och 3 utökat. Man kan alltid redovisa på olika sätt om man vill och behöver. Ett extra plus för att man får träna för bra tränare och har veckor som man bara har profil.
Elev
12 okt 2021

Tänk en extra gång innan du börjar här

Bryr sig enbart om varumärket och pengarna, skiter fullständigt i elevernas åsikter/deras mående. Man blir inte tagen på allvar och får inte hjälp med olika typer av problem ifrån rektorn. Maten är oätbar (hittat ******** och*** i maten samt den har varit rå) Maten har varit ett problem sedan start och trots så mycket klagomål ifrån elever är det inte bättre. Kommer man 5 minuter försent har man kunnat få 3 timmar ogiltig, frånvaroanmälanssystemet fungerar inte så man får ogiltig när man är anmäld, kan även få ogiltig ifall skolan inte ansett att man varit sjuk... Lokalerna är även svin kalla, mätte en gång till 16 grader. Datorerna är skräp och deras system krånglar jämnt. Däremot finns det fantastiska lärare, men ibland får man inte den hjälp man behöver. Om de inte vore för de praktiska, de möjligheter man får inom sin inriktning, den fina kontakt med vissa lärare och de fräscha lokalerna hade jag bytt för länge sen.
Elev
12 okt 2021

Naturbruk

Inte så bra

Fina lokaler och bra och engagerade lärare. Roligt att få läsa något man är intresserad av och bra profilerade. Vi har bra schema med endast tre dagar i skolan och resten profil och Apl.

Maten är kass. Rått kött och ofräsch matsal.
Rektorn är fyrkantig, tar inte eleverna på allvar. Kan inte ändra något, inte anpassa. Allt ska ske på hennes vis. Använder sig lite utav maktmissbruk. Favoriserar vissa.

Bestämda platser i klassrummet, komigen? Går vi på lågstadiet fortfarande?

Dåliga datorer och väldigt kallt på skolan.
Elev
12 okt 2021

Hitta en bättre skola

Det är extremt kallt i skolan, maten är till största del oätbar och riktigt ofräsch. Man blir inte tagen på allvar, speciellt inte av rektorn. Känns inte som att hon bryr sig om elevernas åsikter om någonting och totalt ointresserad av att förändra något till det bättre. Det som är bra på skolan är lärarna och dem fräscha lokalerna, men det är ungefär det. Skulle inte rekommendera någon att börja här så som det ser ut just nu!
Elev
12 okt 2021

Skolan

Att få höra att man får beställa mat i en restaurang våningen ner lät toppen. Men i praktiken är det ett skabbigt ställe där disken är smutsig, golvet är orent, maten är fruktansvärd och känns som man äter någons okokta rester. ******* är ett skämt och tar en inte på allvar, inte intresserad av elevernas åsikter och bryr sig nästan inte alls.
Elev
24 sep 2021

Tveksamt om jag skulle rekommendera skolan tyvärr

Fina lokaler. Bra att kunna plugga praktiskt och något man är intresserad av. Väldigt varierande kvalitet på lärarna. Några lärare är bra, engagerade och väldigt gulliga. Andra är ganska oengagerade, lite dryga och favoriserar öppet elever vilket inte är ok! Håller med det som någon annan ***** *** ******* **** ** bra. Svår att diskutera med, fyrkantig. Man blir inte tagen på allvar. Skolmaten har varit ett bekymmer länge. Tur att Sibylla och CirkleK finns nära, men man vill ju inte rulla fram efter gymnasiet...Bestämda platser i klassrummet ??! Mer lågstadie- en gymnasienivå.
Elev
30 jan 2021

Bra lokal lärare osv. Men Inte bra rektor..

Lokalerna är super fräscha och bra, de flesta lärnarna är väldigt bra och förstående! Dock ett stort minus är rektorn.. Om man är någon som kan tänkas behöva anpassningar eller av andra orsaker behöver med rektorn att göra så är det men denna rektorn kanske inte en skola för dig.. Så skolan i sig med lärare och så är verkligen bra, men inte rektorn.
Elev
29 dec 2020

Real var bra

Det var bättre men nu känns det lite som om man är ett varumärke för dem :)
Elev
17 dec 2020

Detta är min åsikt

Dålig mat och dåliga datorer. Krångligt system och det är väldigt kallt i skolan. Övrigt är det bra.
Elev
28 nov 2020

Ett bra omdöma om Real

En skola som hela tiden har eleverna i fokus! Man kan inte få bättre lärare. Så nöjd med mitt val! SÖK du med!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen