Omdömen

3.4
Baserat på 30 omdömen och 234 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
19 jan 2024

Natur

Arbetsplatsincest

Flera av lärarna är släkt och outbildade får lärartjänster genom kontakter. Man märker stor skillnad på de med lärarlicens. Det känns konstigt att så många av dem är i en och samma familj som ett familjeföretag och det är de olicenserade anställda som kommer in genom kontakter med sina släktingar eller makar.
Elev
3 dec 2022

Naturbruk hästhållning åk 2

Elev åk 2

En bra skola med bra lärare, vi får själva vara med o tycka till om hur vi vill att lektionerna ska se ut och hur mycket vi vill vara i lektionerna och läsa vs vara ute i det praktiska. Lärarna är trevliga och hälsar ofta i korridoren samt är alltid hjälpsamma när det behövs. Jag har personligen två diagnoser som jag tycker dem varit väldigt hjälpsamma med att fråga om jag behöver sitta i eget rum eller behöver någon att prata med. Trevliga elever där vi som klass alltid kan prata med varandra trots viss gruppering.
Vi är mycket praktiskt arbetande och fina lokaler, tycker det är väldigt bra att vi får vara med och tycka till om våran undervisning.
Elev
25 sep 2022

Naturbruk

Sämsta!

Sämsta skolan. Förebygger inte mobbning,dålig rektor,bra lärare, dålig mentor som inte har koll på någonting fast hon ska
Elev
20 maj 2022

Bästa skolan

Bra lärare och fina lokaler
Elev
31 jan 2022

Naturbruk

Hade kunnat vara en bra skola.

Hade vart en bra skola om vissa lärare byttes ut till mer anpassningsbara och trevliga lärare. Tyvärr är det typ bara tjejer på skolan så det är mycket drama och mobbning. Eleverna är speciella, tolka det hur ni vill.
Är nöjd med mitt program men skolan och vissa lärare borde kollas på.
Även små lokaler för många elever.
Elev
26 jan 2022

Bästa skolan!!

Rolig utbildning och så trivsamt på skolan!
Elev
20 jan 2022

Naturbruk

Välj inte

Mobbning, barnsliga elever, finns lärare som är piss och andra som är super. Välj annan skola om du har psykisk ohälsa för de skiter dem totalt i.
Elev
20 sep 2021

Naturbruk

spring

Helt ok utbildning men värdelösa ****** och******* detsamma. Sök inte hit, sök till någon skola där man värderar rätt saker och inte har maktgalna ****** :)
Finns inte heller någon matsal så man äter på riktigt i korridorerna typ och i uppehållsrummen, supertrevligt när man har lektion och folk sitter och äter 2m ifrån en
Elev
18 sep 2021

stylist

BÖRJA INTE HÄR

Skolmiljön är helt enkelt hemsk. Det är grov mobbning bland elever och lärare. Skolan har inte ens en matsal. Man mår dåligt så fort man sätter foten i realgymnasiet skolan. Jag går i tvåan nu och ångrar starkt att jag valde realgymnasiet. finns absolut ingen studiero, ingen följer ordningsreglerna. Rädda er själva och välj ett annat gymnasium!!!!
Elev
4 sep 2021

Hästhållning

Omdöme

Bra lärare, fantastiska vänner och grym utbildning! Älskar skolan och hoppas det håller sig dem 3 år jag ska gå här
Föredetta elev
28 aug 2021

stylist

värt om du verkligen vill men…

inte en skola för de som har funktionsnedsättningar. jag tycker ändå att jag valde rätt skola och jag vet att många andra skolor inte har rätt hjälp och/eller kunskap om funktionsnedsättningar i alla fall. hade nog ingen mer hjälp än någon annan elev men tror verkligen att de 2 sista mentorer jag hade ville hjälpa mig, de hade nog bara inte rätt resurser.
om du vill bli stylist så är det nog värt det (fick inget diplom i homestyling och har inte hört något om sista makeup testet pga corona)
Elev
9 feb 2021

Naturbruk

Toppen skola!

Väldigt familjär skola med bra lärare och en rolig skolgång
Elev
6 feb 2021

Trygg skola!

BÄSTA skolan i stan! De flesta lärarna är superbra som bryr sig och vill en det bästa.
Elev
3 feb 2021

Ett val jag absolut INTE ångrar!

Jag har under många år haft svårigheter i skolan och innan jag började på realgymnasiet hade jag redan gått på två olika gymnasium inom loppet av 2 år, men hoppade tillslut av. Innan jag skulle fylla 19 tog jag chansen att söka in till realgymnasiet och oj vad jag blev glad när jag fick beskedet om att få börja. Nu går jag med de som är 3 år yngre, vilket inte gör mig något illa och hittills har jag nu gått här på Realgymnasiet i Uppsala, naturbruk med inriktning hund, i snart 2 år och jag kunde inte varit mer nöjd. Att jag tog min chans att söka hit och börja studera igen är något av det bättre beslut jag tagit.
Jag har personligen aldrig förut haft så trevliga och bra lärare faktiskt.
Det enda jag kan tycka är lite mindre bra är att vissa lärare ibland inte riktigt uppmärksammar problem som bland annat störningar i klassrummet, jag är personligen lättdistraherad och blir väldigt uppgiven och frustrerad när ljud och rörelser runtomkring stör mig, som tur är finns det oftast lediga rum där du kan få studera i lugn och ro.
Bortsett från det så är jag absolut nöjd!
Jag har ingen erfarenhet gällande stylist, men jag har vid flera tillfällen vistats i deras undervisningsrum där det finns det mesta du kan tänka dig när det kommer till hårstyling, makeup, naglar och liknande.. sjukt läckra salar!
SÅ...
Om du gillar det praktiska, oavsett om det är hästar, hundar, djur överlag eller äventyr som intresserar dig, så rekommenderar jag starkt att du spenderar dina 3 gymnasieår här i våra nya fräscha lokaler, på realgymnasiet i Uppsala!
Annat
2 feb 2021

Realgymnasiet

Bra skola! Lärare lyssnar på elever och eleverna får vara med och påverka så att skolan passar eleverna.
Elev
2 feb 2021

Är så nöjd!

Älskar att vara i skolan, man blir glad av att gå dit. Lärarna är jättesnälla, hälsar alltid på en och pratar med en om man sitter ensam. Stämningen på hela skolan är väldigt familjär och man känner sig alltid välkommen, hur man än är. Lärarna och mentorerna hjälper en att planera osv om man behöver extra hjälp. Skoldagarna är blandade med teoretiska saker och praktiska saker, vilket för mig iaf gör lärandet mycket roligare. Förstår att alla upplever skoltiden på olika vis, men jag tycker att det här är en underbar skola som förtjänar mycket mer positiva reviews.
Föredetta elev
2 feb 2021

Nöjd före detta elev

Jag trivdes superbra på skolan och tyckte det mesta fungerade bra. Lärarna var behöriga och gjorde de är de skulle. Vi hade härlig stämning i klasserna. Hade mycket möjlighet till jobb efter gymnasiet och fick otroligt mycket erfarenheter under åren som jag vet att jag aldrig skulle fått på någon annan skola. Bra lokaler och bra skolmat. Alla skolor har sina svagheter men generellt var det mesta bra!
Elev
2 feb 2021

Otrygg

Man får inte ifrågasätta en lärares beteende även om de hanterar situationer oprofessionellt, man kan få uppfattningen att lärarna inte vågar stå för sin sak när de kommer till rektorn, finns bara några få lärare man kan lita på. Känner mig inte trygg på skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
2 feb 2021

Trivsam skola

En jättebra och fin skola där min dotter trivs väldigt bra. De nya lokalerna är så fina och trivsamma!
Elev
2 feb 2021

Bästa valet jag gjort!

Vill man plugga något som man har intresse för och samtidigt få många fina kompisar och lärare så är det här den rätta skolan för dig!
Personalen på skolan försöker också alltid fixa mat av bra kvalité för allas behov.
Elev
30 jan 2021

Realgymnasiet Uppsala

En jättebra skola där alla känner alla och stämningen är familjär och härlig. Skoldagarna är varierande med både teori och praktiska moment. Verkligen en skola att rekommendera om man vill blanda sitt intresse med skolan
Elev
15 dec 2020

Vänd på klacken och spring medans du kan!

Öppen mobbnig allt från en mild till grov nivå! Fysisk och verbalt. Vidrig rektor som inte för fem öre bryr sig om eleverna som individer! Sopar allt under mattan och skiter i en totalt. Löften från lärare och rektorer som ständigt bryts. Helt ok lärare generellt, finns några guldkorn! Skolans utbildningar är bra men du lär vara en väldigt psykisk stark person för att klara skolgången i denna skolan! Skolmaten är på kvalitetsnivå som hundmat! Har du specialkost? Synd för dig skolan kunde inte brytt sig mindre! Gluten? Vegan? Vegitarian? Laktos kanske? Synd för dig men tyvärr blir du utan lunch dom kommande 3 åren..
Föredetta elev
13 dec 2020

Missnöjd

Sker öppen mobbning i klassrummen utan att lärarna säger till, lärare favoriserar och folk som behöver hjälp får inte det utan brukar sluta med att de slutar, inklusive jag. Otroligt missnöjd, ingen tar en på allvar.
Elev
8 dec 2020

Sök hit

Skolan har en väldigt trevlig atmosfär, men tror det är gjort för personer som är mer sociala. Jag som är social trivs mycket men vet folk som tycker det är jobbigt. Det är oftast grupperingar i klasserna vilket är lite synd. Lärare, och mentorer har en tendens att favoritisera elever. Skolan är inte gjord för en typ av människor, alla är välkomna och passar in någonstans. Sök hit och var med att göra skolan till en bättre miljö.
Elev
6 nov 2020

Helt ok skola

Helt ok skola, inget stort att klaga på direkt. Är som en skola brukar vara
Elev
15 apr 2020

Bra skola

Jag tycker att Real i uppsala är bra. Den är inte så stor och gör så att man kanna lära känna varandra bättre. I min klass är det en bra gemenskap, och man kan prata med alla samtidigt som alla har sina gäng som de hänger med.
Det är även trevligt för att lärarna brukar stå i korridoren och säga hej till oss när vi kommer, eller när de går förbi.
Föredetta elev
11 mar 2020

Inget bra

Sker öppen mobbning i alla klasser, lärare vill inte göra något åt det. Lärare favoriserar
Elev
10 jan 2020

Jag trivs väldigt bra på Realgymnasiet

Matkort istället för ”vanlig” skolmat vilket jag föredrar. Vissa lärare är bättre än annan. Älskar min mentor, gillar att vi får mycket APL tillfällen.
Rekommenderar för den personen som gillar små skolor och apl alternativ. Som att åka till Afrika eller Irland
Föredetta elev
7 dec 2019

Skolan är bra för de som gillar praktiskt arbete

Helt okej skola, passade dock inte in för 5 öre. Är en väldigt blyg person och eftersom skolan är så liten så hittade jag ingen att vara med. Lider av socialfobi, vilket förde allt 100 gånger värre. Folk bildade grupper redan efter första dan, vilket kändes som att jag skulle ”störa” om jag försökte bli en del av de. Själva sättet hur dom lärde ut ämnena passade verkligen inte mig. Fick ingen vidare hjälp, de var bara gör det här, gör det där, dessutom så intresserade inget mig. Så inga vänner och ett program och skola som inte passade mig ledde till att jag senare hoppade av.
Elev
10 jun 2019

Bra utbildning

Bra lärare, skola ligger centralt, bra skolmat!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen