Omdömen

3.6
Baserat på 26 omdömen och 194 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
12 maj 2023

Rinman skolan omdöme

Jag tycker skolan är ganska fin men maten kunde varit bättre
Elev
1 dec 2022

Resturang

Dagliga trakasserier

Jag har blivit trakasserad nästan dagligen dom 2 år jag har gått in den här skolan av 2 killar i 3an på resturang linjen. Nästan dagligen har dom tafsat på mig tvingat mig att kolla på medans dom mastruberar på skoltoaletten. Har nästan sen dag ett sagt till lärarna men fortfarande har inget gjorts.
Elev
29 nov 2022

Teknik

Bra skola med bra lärare

Bra skola med många erfarna och kunniga lärare som gör det roligt att lära sig. Skön atmosfär. Maten brukar vara bra.
Elev
12 sep 2022

Ångrar inte

Ångrar inte ens att jag sökte hit, alla lärare och andra elever på skolan är så trevliga
Elev
27 aug 2022

Naturvetenskap

Bästa Rinman

Älskar skolan och alla lärare på natur! Maten är faktiskt helt okej måste jag ändå säga och det finns alltid flera olika alternativ och gott bröd. Många trappor och avlång skola men jag gillar typ det för då får man gratis träning
Elev
7 aug 2022

Dålig skol

Skolan kunde förbättras tycker jag. Det är många saker som inte är bra med skolan. Framförallt lärarna är stränga och speciellt Engelska läraren. Det är kaos i hela skolan och det finns ingen ordning.
Elev
21 apr 2022

Teknik

Tekniskt program på rinman

Skolan i sin helhet är bra. I alla fall jämfört med den erfarenhet som jag haft på grundskolan. Många lärare är duktiga på att lära ut och vissa till och med exceptionellt duktiga (initialer: IW, JW samt DG). Det finns dock vissa lärare som kan få en att ifrågasätta om de ens har lärarlegitimation. Detta då de antigen är usla på att lära ut ämnets innehåll och lär ut på ett sätt som inte är strukturerat och bara "kastar ut" information eller så händer det att läraren varit väldigt otydlig med betygskriterierna (Kan nämna ett exempel där min inlämning fick betygsänkning då sidnumreringen var fel som skulle vara efter en innehållsförteckning utan att det nämnts varken verbalt eller i textform). Som tur är hör dessa typer av lärare till minoriteten och flertalet är bra på att utbilda. Jag kan dock enbart uttala mig om lärarna på teknik.

Jag har även läst att många kritiserat maten och jag kan enbart hålla med. Den borde förbättras. Maten är dock bara ett litet problem enligt min åsikt och borde inte hålla så stark fokus när man talar om utbildning. Det som jag tycker att man borde ta upp oftare i denna tråd (om man nu vill kalla det för det) är att det kan vara alltför stökigt i korridorerna, i alla fall korridorerna i hus 4 (teknikhuset) och vissa kan bete sig en aning otrevligt.
Elev
16 apr 2022

Naturvetenskap

Woke skola

Fullt av invandrare👎

LGBT-posters
Elev
18 dec 2021

Teknik

Personal

Dålig personal som inte lyder de som de ska
Elev
28 maj 2021

Samhällsprogrammet

🦄🦄🦄🦄🦄

Den är super bra. Men maten är hemsk.
Förälder / Vårdnadshavare
4 maj 2021

Naturvetenskap

Rekommenderas

Skolan är bra i helheten, lokalerna är bra (naturvetenskap) förutom att det blir kokande varmt under sommaren. Mina lärare är som tur är bra i helheten förutom min ************* som inte alls bryr sig om eleverna och ställer orimliga krav. Maten är godkänt, problemet kan vara att de ibland lägger till onödiga grönsaker i vissa maträtter, pyttipanna är bra som det är, det behöver ej fyllas på med ärtor.
Föredetta elev
6 jan 2021

Resturang programmet

Gick Resturang & Livsmedelsprogrammet på Rinmansgymasiet.

Vi var få elever i Åk 1,2,3 på en avgränsad del av skolan vilket skapade en fantastisk gemenskap, Vi blev som en skola i skolan.
Ända gången vi var tillsammans med övriga skolan var i matsalen som visserligen inte levde upp till förväntningarna.


Resturang Och Livsmedelsprogrammet var faktiskt , med lärare som kunde och brann för sin sak både i praktiska och teoretiska kurser. En utbildning som bjöd på allt , De praktiska delarna var förlagda i Våran resturang med komplett modern utrustning samt våran matsal där riktiga gäster kunder komma och äta både lunch och middag.

Detta är alltså en utbildning som på riktigt speglar branchen och förbereder en för framtiden.

Lärarna bjuder på sig själva samtidigt som de är professionella, och vill dig verkligen väl den kunskap de gett mig är jag evig tacksam för.
Elev
23 dec 2020

Gå inte här

Hemsk mat, alltså oätlig jag överdriver inte ens..
Hittar kryp och djur i maten. En macka i kafeterian kostar 20kr och flera har blivit matförgiftade. Dåliga lärare speciellt på teknik och lokalerna är högljudda och iskalla
Elev
21 nov 2020

Ok skola

Helt okej skola. Ganska stökigt men många bra lärare. Dock är det väldigt kallt på vintern och maten suger.
Elev
20 nov 2020

Rinman

Till stor del bra kunniga lärare och fräscht. Maten sisodär
Elev
18 sep 2020

Väldigt bra

Bra lärare och fin skola. Dock ganska stökigt och högljutt i många lokaler.
Föredetta elev
7 jul 2020

Rekommenderas

Jag tog nyss studenten från det naturvetenskapliga programmet och som någon tidigare skriver är nog upplevelsen av skolan väldigt olika beroende på vilket program man går. Jag är väldigt nöjd över min tid på rinman och skulle rekommendera den till alla som vill läsa natur.

(Min recension är väldigt övergripande, självklart finns det alltid undantag t.ex. har alla utom en lärare alltid funnits till hands men som helhet kan man säga att alla funnits till hands.)

Positivt:
Kunniga och erfarna lärare som alltid finns till hands.
Rinmanparken som skolgård är väldigt najs, särskilt på sommaren.
Mjukt bröd och saft i matsalen.
Vi fick göra labbar utomhus på biologin vilket jag tyckte va kul, t.ex. åkte vi till parken zoo när det var stängt för andra besökare vid två tillfällen och skrev en fältstudie om ett utvalt utrotningshotat djur.

Negativt:
Dyrt i kafeterian för att vara en skolkafeteria, iaf om man jämför med grundskolans kafeteria.
Vi har funnit kryp i salladen i matsalen så undvik den.
Kallt på vintern (kanske är fixat nu, det återstår att se i vinter)
Föredetta elev
7 jul 2020

Superbra

Superbra skola när det gäller undervisning, tog studenten från naturvetenskapliga programmet och kan verkligen rekommendera det. Bra, erfarna och kunniga lärare som alltid finns till hands och vet hur man sätter betyg på elever. Hos oss på natur var det väldigt kallt på vintrarna, (något som de tydligen åtgärdade nu i vår så kan inte säga om det blivit bättre), annars var väl lokalerna ungefär som vanliga skollokaler. Som en person skrivit tidigare varierar det säkert mellan de olika programmen hur man upplever skolan som helhet, men för mig har det varit en bra skola där vi fått göra och lära oss saker som vi inte hade kunnat lära oss någon annanstans.

Skolmaten är som vanlig skolmat, ibland bättre ibland sämre. Varje dag erbjuds iaf mjukt bröd samt saft till lunch vilket är ett plus om man jämför med grundskolan.

Rinmangymnasiet saknar skolgård, den enda "gården" ligger mellan hus 3 och 4, så min erfarenhet har varit att naturarna hellre umgås i rinmanparken på rasterna då det är bra väder då det är närmare.
Elev
27 feb 2020

Sådär

Jag tycker att själva skolan är bra men några lärare som göra att eleverna inte mår bra på naturprogrammet och vård.
Elev
1 dec 2019

Erfarna lärare som vet vad de håller på med.

Lokalerna för naturlinjen är fräscha och öppna även om tekniken ibland strular. Stor matsal och helt okej mat, om man inte äter avd det veganska.
Elev
29 nov 2019

Toppen

En bra skola , utmärk lunch i skolan bra val i kaffiterian
Elev
21 nov 2019

Naturvetenskapsprogrammet

Väldigt kunniga och trevliga lärare som har bra och strukturerad undervisning. Bra system där man kan hålla koll på prov där lärare måste lägga in kommande prov och det får max vara två stycken i veckan. Lugn skola där man kan känna sig trygg i stort sätt över allt på skolan. Skolmaten är bra men ändå skolmat.
Elev
21 nov 2019

Skolan är bra

Kunniga lärare som har bra strukturen och man kan lätt ha koll på när prov och sånt är i en tabell där man Max får ha två prov i veckan.
Lugnt på skolan o man känner sig trygg nästan överallt. Skolmaten är bra men som skolmat brukar vara.
Elev
11 okt 2019

Toppen

Mycket bra skola och miljö
Förälder / Vårdnadshavare
5 okt 2019

Rättvist

Gymnasie med rättvisa lärare som bedömer varje elev unikt.
Elev
9 jun 2019

Rinman

Det är stor skillnad hur skolan är beroende på vilket program man går. Jag kan bara tala för teknik när jag säger att Rinman är en bra skola. Kunniga lärare och moderna lokaler. Finns även mycket hjälp att få i ämnena. Rekommenderas.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen