Omdömen

1.9
Baserat på 19 omdömen och 170 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
28 jan 2023

Sämsta tre åren i mitt liv:)

Hatade stället redan innan jag började. Rasism, bråk, sexism mot både tjejer och killar, lärare hånar och beter sig otroligt illa mot elever, knivhot, droger, dålig struktur av lärande, mobbning, mordhot osv.

Har du ett syskon som gått på skolan tidigare? Då kan du ge dig fan på att du blir jämförd med dem av de lärare ditt syskon hade, och behandlad bra/dåligt beroende på hur ditt syskon va. Vilket blir automatiskt favorisering.

Dessutom tar de inte elevernas mentala hälsa på allvar och man får knappt hjälp även fast man har svårigheter.
Blir du deprimerad i 7an? Ja men då får du prata med skolpedagogen i slutet av 9an efter att det är försent att förbättra betygen:)
Skolmaten är vidrig och många går utan lunch de flesta av dagarna.
De verkar inte se till så att de lärarna som jobbar på skolan faktiskt är lämpliga att jobba med ungdomar.
Under åren jag gick där hade vi nya lärare i ämnena: matte x3, musik x3, SO x2, Svenska x4, Hkk x2, Spanska x2, Franska x4, Engelska x2 gånger.

Skolan kändes som ett fängelse och det kommer alltid vara värsta tiden i mitt liv.
Elev
27 mar 2022

Sätt inte era barn här!

Vet inte ens hur man börjar, ett par läraren kan vara snälla men de flesta är antingen rasister, sexister, diskriminerande och favoriserar vissa elever osv. Rektorn är dessutom rasist i hemlighet. Miljön är helt katastrof, finns folk som röker i öppna platser tex där det finns bord och sittplatser för offentliga dessutom finns det folk som röker vid varje hörn. Grov mobbning händer dagligen utan att någon personal vet eller bryr sig, Slagsmål händer ofta. Snus rester är fast överallt på väggar, under bord, under trappor, under bänkar och mycket mer. Elever kissar på golvet i varenda toalett så i ett tag var alla toaletter låsta. Behövde man kissa så skulle man behöva gå till simhallen vilket tar cirka 3 minuter att komma till, tänk att gå dit är 3 minuter, göra det man behöver på toaletten +2 minuter och sedan gå tillbaka till skolan vilket blir en till 3 minuter vilket blir cirka 8 minuter beroende på person såklart. Har hört att många elever missbrukar. Elever dricker och har även gått så långt att jag själv sett elever bli helt fulla att de inte kan stå rakt eller gå utan att luta på sin väns axel osv. Ingen trevlig miljö alls. Lärarna kan inte fokusera på elever vid en jämn nivå, vet man inte så mycket om ett ämne kommer läraren psyka ur på den eleven eller prata med hela klassen om hur allt måste kunnas som rinnande vatten. De blir bara sura men vill inte hjälpa till eller lära ut. Eleven kommer naturligtvis inte kunna något om läraren inte redovisar, håller koll eller hjälper till. Mobilförbudet är ju helt onödigt, varenda elev använder mobiler och läraren inte bryr sig men när man gör något viktigt som att vara på samtal med förälder så är det ett problem. Betygen är helt jag vet inte vad, de sätts inte rätt, elever favoriseras med att då högre fast det ska vara lika osv. Ingen jävla personlig utveckling, alla ska lära in sig saker de redan kunnat år sedan och vissa måste lära in sig saker som är på för hög nivå. Lärarna bryr sig inte ett skit om detta och nekar bara när man talar om det. Kan fortsätta mycket mer med denna lista. Sätt inte era barn här!!!!
Föredetta elev
6 mar 2022

Nja helt okej skola

har gått klart här men skulle nog kunna säga att det har varit lite upp och ned under den tidsperioden. Definitivt inte den bästa skolan men inte den sämsta heller, se upp för favorisering!
Förälder / Vårdnadshavare
17 okt 2021

Uselt

Under mitt barns 3 år där så var det 1 lärare som var bra, fanns en del problematik kring mitt barn och den läraren var helt underbar
Föredetta elev
19 aug 2021

tack risbro

mentorerna och idrottslärarna är riktigt bra på skolan. Det negativa på skolan jag kan komma på är mobilförbudet
Föredetta elev
22 dec 2020

Risbro

Lärare är hemska speciellt spanska o no läraren , det förekommer droger och våld och lärarna gömmer detta. Försöker du byta språk från något språk är det jättesvårt det finns npgra bra lärare på hela risbro och det är en mentor och idrottslärarna
Föredetta elev
16 dec 2020

Hatade skola

Hej! Kära risbroskolan med hela mitt hjärta och själ så hatar jag er! Jag hatar hur ni behandlade mig och alla andra och hur ni accepterade att folk bara blev utstötta, bara för att jag under 7-8 inte hade en klar diagnos på papper än (adhd vilket jag fick i nian) blev jag klassat som ett ”problembarn” och sveptes undan utan hjälp. Ni berättade för mig att det var mitt fel att jag blev illabehandlad av klassen och struntade i mig. Detta har tyvärr hänt så sjukt många fler på denna piss skola som förtjänade bättre! Lägg ner nå jävla gång!
Föredetta elev
16 dec 2020

SÄTT INTE ERA BARN HÄR!!

Efter att fått utså kränkningar från lärare från denna vidriga skola så rekommenderar jag ingen att gå här! Sämsta skolan med sexistiska lärare!!!!! Fick ingen stödhjälp i skolan trots svårigheter!
Elev
24 nov 2020

Don’t pick this skola :) det

Jag har slutat nu men upplevelsen var kaos jag hade skolan totalt jag ville inte inte ens gå, det var slagsmål jämt i klassrummen eller korridorerna. En hel del lärare sög samt rektorn också på den när de bytte. Maten är kass men det är ju nästan alla skolors mat. Miljön är inte fin alls röker på lite här och där i varje hörn och stor mobbning pågår
Föredetta elev
8 sep 2020

Usch!

Sämsta skolan jag varit med om, dåliga lärare som tycker att tjejer är bättre än killar och bör behandlas efter det. Skolmat som inte går att äta, långa dagar, outbildade lärare,
Elev
14 mar 2020

Nope

Denna skola rekommenderar jag inte har gått här i snart 3 år och vill han fly allt här e kast samma me vissa lärare
Elev
22 jan 2020

Helt hemskt

Stämningen i skolan är hemsk.
Elev
19 jan 2020

:(:(!

Det är ganska äckligt i korridorerna ritat på vägen, skåpen, bänkar mm.

Matten är inte så bra.

Vissa lärare är dåliga.
Annat
14 jan 2020

den är absolut sämst

Hej! Risbroskolan måde var den sämsta skolan i hela rikes land. Lärare som langar tunga knarker till oskyldiga ungdommar. att denna skola ens är öppen är en skandal till sverige. inte talla om alla invandrare där, på min tid fanns det inte en ända utlänning där. mycket besviken på hur skolan ser ut idag i jämnförelse med för 50 år sen. sen får man höra att det finns ungdommar som är prostituerade under skoltid!

-en arg föredetta elev >:(
Personal
14 jan 2020

SÄMSTA SKOLAN TA INTE DITT DINA BARN

det är ingen bra stämning alls i skolan, elever och lärare är rasister, bråkar jämnt dagligen elever och lärare, allmänt obekväm/otrevlig plats att vara på. Hade inte ens tagit ditt en hund ditt till skolan den hade vart död om jag hade lämnat den där ingen arbetsro alls. brukar se lärare sälja drogar till eleverna vet inte är lite osäker men kan stämma.
Elev
11 jan 2020

Fruktansvärt

En hemsk skola med fruktansvärd arbetsro, men lärarna är dock helt okej. Maten vi får är också hemsk och bland annat köttet i vissa grytor kan vara rosa, samma gäller kycklingen.
Elev
28 dec 2019

De är inte bra skola

Den är den sämsta skolan i världen de finns droger och knivar och vapen
Förälder / Vårdnadshavare
4 sep 2019

trevliga lärare och elever

Väldigt snälla elever, och lärarer
Elev
1 sep 2019

Inte bra

Jag tycker inte skolan är bra pga lärare och arbetsro

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen