Omdömen

3.1
Baserat på 22 omdömen och 173 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
30 aug 2023

Sämsta skolan

Sämsta skolan,
stökiga elever,
bra lärare.
måga orten människor.
Elev
13 maj 2023

Sambetende

Välj rätt lärare för arbetet

Vissa lärare är för speciella för att kunna vara lärare de har favoriter och de visas tydligt
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2023

NATUR

Bra skola!

En skola där utvecklingen verkligen går åt rätt håll.
Föredetta elev
13 okt 2022

Beteendevetenskap-Samhällsvetenskap programmet

En OTROLIG BRA SKOLA

En skola som kämpar tillsammans med sina elever för att nå sina mål och lyckas i framtiden. RG är en skola som ger dig all stöd som du behöver som elev. Alla lärare som jobbar där är så underbara, trevliga och hjälpsamma. Jag har aldrig sett så fina lärare som jag fick se på Rönninge gymnasium. De tycker om alla elever och vill verkligen att de lyckas och når sina mål. Inte nog med detta så vill de att alla mår bra och ger så många chanser till eleverna att vissa vad de kan. Varje lärare har sin teknik till att undervisa elever och utgår alltid efter elevernas behov. Det finns alltid en fungerande teknik till att lära ut. Det finns så många duktiga lärare som hjälper så gott de kan bl.a. Sandra, Mats, Matilda, Dennis, Daniel B osv. Alla lärare är så underbara och trevliga. Alla lärare ser till att det är lugnt och ro under lektionerna.

Rektorerna är UNDERBARAAA. De är så trevliga och hjälpsamma. De är mina favoriter för de är som vänner till oss. De skapar trygghet och gemenskap i skolan vilket är otroligt viktigt i varje skola, som många andra skolor tyvärr inte lyckas med. De har så god ledarskap, de leder och organiserar det pedagogiska arbetet. Mina rektorer ser till att skolans rutiner och överenskommelser är tydliga för lärarna. De gör ett väldigt bra jobb.

De andra personalen är HÄRLIGA OCH OTROLIGA. Vår syv, kurator, sjuksköterskan och andra personal gör verkligen sitt bästa för att eleverna ska må bra. Inga ord beskriver deras omtänksamhet. De är SÅÅ GRYMMA.
Och vi får världens godaste mat som de gör med kärlek.

Jag gick i Rönninge gymnasiet och rekommenderar stark till alla som kommer söka framöver, att välja rätt, att välja en bra skola, att välja Rönninge. Lycka till!

Föredetta Elev

Vänliga Hälsningar, Maryna. A
Föredetta elev
17 aug 2022

Naturvetenskap

Slöseri av 3 år

Otroligt stökig, odisciplinerad och dålig skola. Det enda bra med skolan är de underbara lärarna som försöker sitt bästa gällande utbildningen - men detta är ihop parat med stökiga elever som inte har någon studiemotivation och istället förstör för resten av klassen. De som säger att denna skola är bra är de elever som stökar till. Skol maten var ganska bra till sido från krypen man ibland ser på tallrikarna, ja levande djur som vandrar runt maten, den första gången la jag till sido för att det skulle kunna hända vilken skola som helst fast den andra gången jag såg ett kryp på mattralltrikarna var den sista droppen.

Att umgås med vänner kan du glömma bort med de korta rasterna man får, även lunchen + lunchrasten överlappar inte ens en timme ovanpå att man är tvingad att sitta och äta med sin klass. Möjligheten att socialisera med annat folk I din årskurs kan bara ske på de extremt korta rasterna.
Föredetta elev
7 jun 2022

Teknik

Bästa skolan

Världens bästa skola med världens bästa rektorer/personal. Otroligt lätt att lära känna nya människor och ha bra relation med lärarna. Maten är nog godaste som finns i Stockholm. Rekommenderar starkt
Elev
7 jun 2022

Teknik

Bra skola

Bra skola, några dåliga lärare
Elev
3 jun 2022

Dålig framtid

Sämsta som jag har sett, ingen bryr sig om eleverna, det finns lärare som hotar elever med F och rektorerna vet om det och gör inget om det.
Elev
6 maj 2022

Ekonomi programmet

Hur man dödar sin framtid

SÄMSTA SOM FINNS, jätte dåliga ekonomi och svenska lärare. Nästa alla lärare är oprofessionella och sätter betyg på deras humör. Rektorerna vet om det och gör inget emot det. Jag som elev har blivit hotad flera gången av samma lärare att jag kommer få F på kursen om jag klagar till rektorn, och rektorn gör ingen om det trots att han vet och tror på oss elev som har klagat flera gånger. Jätte respektlösa elever också som tror att dem äger skolan.
BYT UT LÄRARE OCH HÖJ KRAV GRÄNSEN.
Annat
21 apr 2022

Rapport från en tidigare lärare på skolan

Trevlig skola att arbeta på. (Vilket jag inser än mer efter att ha bytt jobb...)
Mycket lugnare nu än bara för ett par år sedan. Skall bli intressant att följa utvecklingen nu när program byts ut.
Elev
13 sep 2021

Kriminologi och psykologi.

Nöjd elev!

Jag är jätte nöjd med skolan! Otroligt bra och förstående lärare. Jag har fått mycket bra hjälp och anpassningar angående mina diagnoser.
Elev
4 sep 2021

Rekommenderas!

En lagom stor skola där utvecklingen går åt rätt håll!

(Är själv elev i åk 3 och har varit med om resan från ganska stökig till riktigt bra skola)

Skolmaten är super!
Många lärare och annan personal är grymma. Undantag finns, tyvärr.

Bra att stökelever numera stängs av eller tvingas byta skola.
Elev
23 jan 2021

Sunkigt och mer likt ett behandlingshem

Stökig skola och lärare som bedömer fel. Här kan du slösa 3 år av ditt liv och ingen kommer att bry sig om dig så länge du inte skapar kaos.

Rektorerna är grymma, men tyvärr räcker inte det. Droger och svordomar förkommer dagligen här.
Föredetta elev
5 jan 2021

Stökig skola

Jag gick ut skolan här förra året. Första året var helt okej, sen i 2an spårade det ur. Skolan blev sjukt stökig och eleverna betedde sig respeklöst i korridorerna och gjorde allt från att ta sönder saker, dra igång brandlarmet och kastade brinnande föremål mot en lärare.

Själva utbildningen var annars rätt bra men många lärare hade förutbestämda meningar om en vilket påverkade betyget. Många i min ålder klarade inte av matten vilket man själv kan tolka vad det beror på.

Är dock glad över många lärare jag hade som var så sjukt duktiga och hjälpsamma lärare och hade en bra relation med våran klass!

Om du är en lugn och skötsam individ som har mål med att gå i gymnasiet så börja inte i denna skola då stökigheten i korridorerna och på skolan i allmänhet kommer att förstöra för dig!
Elev
1 jan 2021

Dålig skola där många misslyckas.

Dålig skola med dåliga elever och hemska lärare som straffar elever med dåliga betyg.
Här är det högljutt och stökigt. Några lärare här är väldigt dåliga och de ger ut dåliga betyg oavsett hur du presterar. Tur att det finns en elevcoach som ser till att vissa saker funkar här. Ska bli väldigt skönt att slippa denna sunkiga skola men däremot riskerar man att gå ut skolan utan en examen då lärarna gärna jävlas.
Elev
13 dec 2020

Tyvärr det sämsta valet jag gjort

Började i rönninge gymnasium men kände mig inte hemma i linjen eller i skolan. Går nu sista året och det är fortfarande stökigt och bråkigt i korridorerna. Finns en del lärare som är lite speciella individer och tar jobbet seriösare än det är och sätter dåliga betyg på eleverna eftersom de förväntar sig högskole nivå av eleverna.

Skulle inte vilja att mina syskon ska gå här då det är alldeles för stökigt och man får inte heller en bra utbildning. Det har hänt att jag en gång gick med en skoluppgift som inte var godkänt enligt min ämneslärare till en annan lärare som undervisare i samma ämne. Hon menade att det är ett D medans min egna lärare menade att de är ett F.

Förvänta dig heller ingen omkurs eller hjälp om du F:ar en eller flera kurser. Du får läsa om dem kurserna i komvux helt enkelt.

Teknikprogrammet är ett av programmen som i flera år följer en struktur där ointresserade och oengagerade elever går. En klass fylld med pojkar. Majoriteten av Teknik eleverna genom åren har inte fått en examen. Detta programmet borde allvarligt läggas ner eftersom jag går där.

Skolmatsalen är för högljudd och du tappar lätt aptiten pga det.
Elev
11 dec 2020

Rönninge gymnasium

Bästa skola, bra lärare som förstår elever och kämpar tillsammans med elever för att nå sina drömmar. Rönninge har lärt mig saker som ingen annan skola kunde lära mig.
Elev
8 dec 2020

Rönninge

Skolan är bra och det är personalerna också. Men eleverna är en bit gör mycket. Rekommendera inte till de som vill komma till en skola utan drama och orten människor.
Elev
22 nov 2020

Bra skola

En bra skola, med väldigt bra lärare som vill elevernas bästa, man kan få mycket hjälp om man behöver det. Skolmaten är jättebra, det finns alltid några olika maträtter att välja på och de lägger verkligen energi på att pynta matsalen och laga speciell mat när det är halloween, jul, påsk osv. En fin cafeteria finns med lite allt möjligt i.
Elev
4 okt 2020

Rönninge gymnasium

Jag tycker skolan är bra, den ger en bra utbildning för framtiden.
Elev
20 feb 2020

Mina tankar

Lärarna är fantastiska, de bästa man kan få. Eleverna däremot är stökiga (beroende på linjen), samhällsprogrammet är stökigare än andra klasser då elever tar programmet för de inte kan/ inte orkar med andra program, programmet är typ ett ”jag ska gå på gymnasiet för att andra gör det” program. Däremot rekommenderar jag bygg, barn och fritid, natur, ekonomi, ekonomi juridik och samhälle inriktning Sambeteende. Lärarna är verkligen det som gör skolan så fantastisk, de kan deras ämne och har arbetat i många, många år. Några mer än 10 år! Skolmaten är säkert den bästa i stockholms län enligt mig. De lagar fantastisk mat och tar väldigt ofta råd från elever, de har dessutom tema veckor som tex amerikansk vecka. De försöker verkligen att få eleverna att känna sig hemma med maten. Biblioteket är väldigt bra och användbart, bibliotekarien är fantastisk. Många tävlingar hålls i biblioteket som tex novelltävlingar där man kan vinna priser. SYV teamet är väldigt bra på deras jobb och visar verkligen eleverna alla deras möjligheter.

Skolan är i helhet fantastisk och det som stoppar mig från att ge den 5 stjärnor är några elever. Skolan går just nu igenom en period där många elever i 2an och 3an valde skolan för dess rykte som i sin tur får dåliga elever att välja skolan. Dock så är jag 200% säker på att skolan kommer vara lugn och värd 5 stjärnor om max 3 år.
Nu ska man bara vänta tills de dåliga äggen lämnar skolan.
Elev
11 dec 2019

Helt okej.

Väldigt stökig skola, lärarna är helt okej. Det funkar.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen