Omdömen

4.0
Baserat på 21 omdömen och 168 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
23 dec 2023

Natur

Dålig skola med obrydda lärare och konsiga elever

Börja inte på denna skola är det jag kan säga. Jag går i 2 på naturprogrammet och har även en vän på samprogrammet. Denhär skolan är ett skämt. Jag har aldrig mött så konstiga lärare som här, ett exempel är mina mentorer som flörtar och är kompis med de roliga stålliga killarna och kollar snett på resten av sin klass. Ingen seriös insats görs för att skapa samhörighet i klassen eller skolan så om du ska gå här gäller det att du är populär och ser ut som varenda tiktok-personlighet. Fysikläraren skulle inte kunna lära ut även om hans liv hängde på det vilket skapar något stora problem om man ska lära sig hela fysik 1 på egen hand. På sam är det inte bättre, folk beter sig som de går i 3an på lågstadiet vilket accepteras av slöa lärare som sedan klagar på twitter. Låt dig inte luras på öppet hus, man satte upp affischer över hålen i väggen som slogs in för att någon hade tråkigt på rasten. Det går också mycket märkliga elever som håller på med både den ena och den andra substansen utan att någon slår larm när en elev kommer hög till lektionen.
Trevligaste med denna skola är matpersonalen.
Elev
12 jun 2023

Dåligt omdöme pga ledningen

Ledningen (avgörande för både lärarna och eleverna) och vissa lärare är stela och bryr sig om själva framför elevernas bästa, trots bra schemaläggning/aktiviteter och vissa väldigt bra lärare kunskapsmässigt och pedagogiskt. Om man kan göra som skolan säger/har planerat så går det säkert bra. Annars finns det en massa andra bättre gymnasier att välja.
Föredetta elev
21 apr 2023

Natur

Recension

För det mesta superbra lärare. Man lär sig mycket men det innebär också en hel del plugg. Det bästa är sammanhållningen på skolan.
Elev
3 dec 2022

Väldigt bra!

Det är en fantastisk skola med jättebra lärare, de bryr sig om vad man tycker och känner plus att de ger en extrahjälp om man behöver. Elevkåren är väldigt aktiv och det finns alltid events och merch som de erbjuder. Det finns alltid nåt som vi elever gör med varandra så som gemensamma plugg och även fester. 5/5 rekommenderar för alla som vill börja på en skola där alla vill vara med alla.
Elev
3 feb 2022

Naturvetenskaps programmet

Välj Rosen

Jag var osäker på vilket gymnasium jag skulle välja men detta var rätt för mig och jag ångrar mig inte. Jag tycker om lärarna, man märker att de bryr sig om eleverna och undervisningen är också bra. Något som är mindre bra är att skolan är väldigt stort men har för få grupprum, de brukar ofta vara upptagna men man kan alltid sätta sig i biblioteket eller i ett ledigt klassrum och plugga.
Elev
13 feb 2021

Naturvetenskaps programmet

Seriös skola med seriös utbildning.

Skolan är väldigt bra och lärarna har en gedigen kontakt med eleverna. Om du gillar utmaning och vill verkligen utvecklas så rekommenderar jag Rosendalsgymnasiet du kommer att utvecklas så mycket när du väl skrivit den vetenskapliga uppsatsen redan i ettan. Utbildningen ligger på en hög nivå. Lärarna tar gärna emot konstruktiv kritik ifall man vill ändra på undervisningen. Skolmaten är helt okej men det är kommunens fel då Rosendal är en kommunal skola. Dock rekommenderar jag att du har disciplin när du väl börjar här då det finns vissa perioder då det kan bli mycket men det gäller bara att kämpa på.

Helt enkelt rekommenderar jag skolan till er om ni vill ha en seriös utbildning. Dessutom är skolan en normal skola då en övervägande del av skolan är väldigt snälla och accepterar var och en för den man är. Vilket är väldigt viktigt i en miljö.

När du börjar här va öppen släpp tyglarna och möt personer från alla linjer och skapa relationer och minnen för livet.
Elev
18 jan 2021

Bästa skolan av de stora i uppsala

Riktigt bra lärare och gemenskap. Klasserna har bra sorters människor, inte lika ”fina” som de på skrapan men inte lika töntiga som katte ungarna. En bra blandning människor helt enkelt och något för alla. Det enda som gör att det blir 4 stjärnor är att maten är riktigt dålig men det är ju komunens fel egentligen för det är en kommunal skola. Det är bra att det finns butiker nära så man inte svälter ihjäl dagarna när man får matvete.

Överlag, börja här om du vill gå med nice människor men också ha en lagom seriös utbildning(bortsett från sam)

Själv valde jag rosen för jag tycker att det är den bästa av skolorna i Uppsala överlag och det håller jag fast vid. Celsius är ju rätt bra med men de är lite tryhard där.

Ses på rosen
Elev
24 dec 2020

Bra skola (!) men inte på alla sätt.

En hel del bra lärare fanns det. Kurserna man kunde läsa var också ganska stort utbud. Ända problemet kan vara vissa kombinationer och vissa av kurserna som endast kan erbjudas till SMIP:ar och SAM:ar men inte naturare. Bra inomhusmiljö, god skolmat, relativt mycket aktiviteter men utomhusmiljön kunde förbättras ytterligare.

Fördelar:
*engagerade elever gör stor skillnad för skolmotivationen
*bra skolmat, inte bästa men helt klart bättre än många andra skolor
*bra skolmiljö inomhus. Finns mycket ”hängutrymme”

Neutralt
Fanns väldigt bra lärare! Men motsatsen är lika sann också.

Nackdelar
*Svårt med vissa kursval och inte mycket flexibilitet från skolledningen av oförklarade skäl.
*Elevhälsan kunde varit bättre. Ta hand om elevers välmående, fanns inte alltid den hjälp som borde finnas för vissa.
*Skolledningen som inte tar ansvar alltid. Fanns viss likgiltighet eller oförstående från deras sida.
Föredetta elev
24 dec 2020

Bra undervisning men icke flexibel ledning

Rosen har verkligen en hög nivå på undervisningen. Jag valde natur utan att egentligen gilla No ämnena men rosen fick mig att verkligen öka mitt intressen för de ämnena. Majoriteten av lärarna är väldigt bra lärare som är både pedagogiska och engagerade. Vissa av dem är nog bland landets bästa, iallafall de bästa jag har hört om. Dock fanns vissa lärare utan dessa kvaliteter som drog ner på upplevelsen, något jag speciellt märkte under 3:an när man hade lite fler olika lärare. Bra klassrum och grupprum, även bra schema uppläggning. Lite stora klasser med 40 elever så lite av klasskänslan tappades, men funkade bra med undervisningen. Mycket bra stöd för elever med svårigheter och funktionsnedsättningar. Däremot är skolan och de i ledningen ganska stela och oflexibla i annat som t.ex val av kurser, gya och annat. Jag har även upplevt att mina känslor, synpunkter och kritik inte alltid tas på allvar.
Föredetta elev
16 dec 2020

En av de bästa skolorna i Uppsala!

Skitbra skola på de flesta sätt, nästan alla lärare är duktiga och bryr sig om alla elever, med några rötägg som undantag. Var beredda på att det finns en ordentlig åsiktskorridor, iallafall på Sam/smip.
Elev
8 dec 2020

välj bara rosen

Bästa valet i mitt liv. Har inte en enda dålig lärare, har aldrig tidigare haft lärare som bryr dig så mycket om både mitt personliga välmående men också om min akademiska framgång. Till och med matpersonalen är personliga och får en att känna sig hemma. Alla åsikter värderas och alla perspektiv visas. Kommer verkligen sakna rosen när jag tar studenten!! Jag går till skolan och vill genuint lära mig mer, så för guds skull välj rosen! Extra poäng om du väljer smip
Elev
26 nov 2020

Otroliga lärare

Någon ställde mig frågan vilken lärare jag tycker minst om, och jag kunde på riktigt inte svara. Jag har inte en enda lärare som är dålig. Alla är helt underbara och det ger så mycket att lära sig av en bra lärare. Man blir mer intresserad och allt blir lättare. Dessutom har vi världens trevligaste matpersonal.
Elev
25 nov 2020

Välj rosen!😃🙏🌹

För alla 05 som ska välja, VÄLJ ROSEN! Jag trivs superbra och de allra flesta lärarna tycker jag mycket bra om. Även fast man sällan har lektioner med de andra linjerna så har man ofta lunch tillsammans eller kan hänga på rasterna. Det enda negativa är stressen, såklart så blir det vad man gör det till, om man har mycket prestationsångest (som jag) så blir det stressigt såklart. Men lärarna är väldigt måna om att det ska gå så bra som möjligt för en så det finns ofta chans att göra upp för en sämre prestation. Maten är inget att klaga på och matsalspersonalen är FANTASTISK!
Det absolut bästa med rosen är nog ändå stämningen, man gör saker tillsammans och alla är väldigt trevliga. Så, välj rosen även om ni velar! Men det ska ju såklart bli bra så ni måste nog ändå klara av lite mer stressfyllda perioder (natur), dock så är det ju mer eller mindre stressigt överallt. Så se till att ni väljer rätt linje hellre än skola 😃 lycka till med era val!
Elev
24 nov 2020

Samsam, med psykologi!

Jag ville inte gå rosen egentligen men är så nöjd över att det var där jag hamnade. Jag gick Samsam vilket var en otroligt bra linje för mig! Jag tycker om alla samhällsvetenskapliga ämnen men jag ville samtidigt läsa psykologi, så jag valde mellan samsam och sambet. Men sen hittade jag samsam på rosen som va det perfekta blandningen eftersom att vi är en vanlig samsam linje fast med psykologi, vi läser psykologi alla tre åren, så det var helt perfekt!
Föredetta elev
13 jul 2020

Underbar skola med fantastiska lärare

Jag tog studenten nu till sommaren och har verkligen varit jättenöjd med min tid på rosen. Sammanhållningen på skolan tycker jag har varit väldigt bra, även om man naturligtvis främst umgås med dem i sin klass och dem på samma program. Maten har dessvärre blivit lite sämre under de 3 åren jag gick på skolan, men den är verkligen inte fruktansvärd utan mestadels bara helt okej. Matpersonalen, å andra sidan, är helt underbar och de gör verkligen sitt allra bästa med resurserna de har.

Det är dock utbildningen och undervisningen som jag främst hade valt rosen för. Lärarna är oerhört engagerade och bryr sig verkligen om eleverna och vill att de ska lyckas med sina studier. Emellanåt är tempot rätt så högt och jag tror de flesta som gått på rosen känner igen sig i att det finns perioder då man är väldigt stressad, vilket man nog bör ha i åtanke när man väljer rosen (särskilt natur). Lärarna brinner verkligen för sina ämnen och det är nästan inga lärare under åren som jag inte tyckte om. Man märker verkligen att de gillar sitt jobb och sina ämnen, vilket jag tycker är jätteviktigt och syns oerhört mycket i undervisningen.

Jag har lärt mig så ofantligt mycket under mina år på rosen och minns verkligen min gymnasietid med glädje. Om du vill gå på en skola som kräver rätt mycket från dig men som också gör att du utvecklas otroligt mycket, då skulle jag välja rosen!
Elev
23 jan 2020

Jag skulle valt annan skola/linje, tyvärr

Mycket fräsch skola, bra trevliga lärare, men har aldrig stressat så mycket i mitt liv pga skola, plugg och fallerad vänkrets osv... Har ont magen varje dag pga stress, så det är inte kul.

Men om du då ska välja Rosen (särskilt Natur) va då 100% säker på att det är det du vill göra. Välj det inte för att dina föräldrar förväntar sig det, du ska göra något du älskar.
Elev
15 dec 2019

Skolan är fantastisk!

Jag älskar Rosendal! Roliga och bra lärare som tar sig tid att hjälpa en om det behövs. En engagerad elevkår och skol IF som alltid hittar på roliga grejer. Rekommenderar alla att börja på Rosendalsgymnasiet!
Sarah Bergström
Elev
3 dec 2019

Toppenval för de runt Uppsala!

Jättebra skola, det allra bästa är lärarna som verkligen bryr sig om eleverna, är väldigt humoristiska och skapat en bra stämning i klassrummet! Maten är bra, det finns ett bra föreningsliv och alla hjälper varandra!
Elev
20 nov 2019

Bra merit att ha gått på

Bra, mer chill än vad man tror men lärarna behandlar en inte som ett barn och förväntar sig eget ansvar
Elev
22 okt 2019

bra skola!

Jag tycker att detta gymnansium är ett självklart val för den som vill plugga vidare och har höga ambitioner med sina studier.
Elev
18 jun 2019

Den BÄSTA gymnasieskolan

Jag kan verkligen inte förklara för kommande elever just hur bra Rosendalsgymnasiet är och hur mycket jag älskar den skolan. Jag tog nyss studenten från Rosendal och har i princip inget annat än bra saker att säga. Underbara lärare som verkligen finns där för en och faktiskt VILL och tar sig tid att hjälpa, härlig stämning mellan linjerna och klasserna, jättebra location (inte långt ifrån stan alls men ändå fin natur precis utanför och borta från stadsbullret).

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen