Lämna ett omdöme om skolan

Skriv omdöme
4.2
7 reviews
5
1
1
0
0

Underbar skola med fantastiska lärare

4.5
Föredetta elev · 13 juli 2020
Föredetta elev · 13 juli 2020
Jag tog studenten nu till sommaren och har verkligen varit jättenöjd med min tid på rosen. Sammanhållningen på skolan tycker jag har varit väldigt bra, även om man naturligtvis främst umgås med dem i sin klass och dem på samma program. Maten har dessvärre blivit lite sämre under de 3 åren jag gick på skolan, men den är verkligen inte fruktansvärd utan mestadels bara helt okej. Matpersonalen, å andra sidan, är helt underbar och de gör verkligen sitt allra bästa med resurserna de har.

Det är dock utbildningen och undervisningen som jag främst hade valt rosen för. Lärarna är oerhört engagerade och bryr sig verkligen om eleverna och vill att de ska lyckas med sina studier. Emellanåt är tempot rätt så högt och jag tror de flesta som gått på rosen känner igen sig i att det finns perioder då man är väldigt stressad, vilket man nog bör ha i åtanke när man väljer rosen (särskilt natur). Lärarna brinner verkligen för sina ämnen och det är nästan inga lärare under åren som jag inte tyckte om. Man märker verkligen att de gillar sitt jobb och sina ämnen, vilket jag tycker är jätteviktigt och syns oerhört mycket i undervisningen.

Jag har lärt mig så ofantligt mycket under mina år på rosen och minns verkligen min gymnasietid med glädje. Om du vill gå på en skola som kräver rätt mycket från dig men som också gör att du utvecklas otroligt mycket, då skulle jag välja rosen!

Jag skulle valt annan skola/linje, tyvärr

2.8
Elev · 23 januari 2020
Elev · 23 januari 2020
Mycket fräsch skola, bra trevliga lärare, men har aldrig stressat så mycket i mitt liv pga skola, plugg och fallerad vänkrets osv... Har ont magen varje dag pga stress, så det är inte kul.

Men om du då ska välja Rosen (särskilt Natur) va då 100% säker på att det är det du vill göra. Välj det inte för att dina föräldrar förväntar sig det, du ska göra något du älskar.

Skolan är fantastisk!

4.8
Elev · 15 december 2019
Elev · 15 december 2019
Jag älskar Rosendal! Roliga och bra lärare som tar sig tid att hjälpa en om det behövs. En engagerad elevkår och skol IF som alltid hittar på roliga grejer. Rekommenderar alla att börja på Rosendalsgymnasiet!

Detaljerad rapport om skolan

 • Jämför med Sveriges alla skolor
 • Detaljerade betyg och grafer
 • SchoolParrot rekommendation
Sarah Bergström

Toppenval för de runt Uppsala!

4.9
Elev · 3 december 2019
Elev · 3 december 2019
Jättebra skola, det allra bästa är lärarna som verkligen bryr sig om eleverna, är väldigt humoristiska och skapat en bra stämning i klassrummet! Maten är bra, det finns ett bra föreningsliv och alla hjälper varandra!

Bra merit att ha gått på

4.0
Elev · 20 november 2019
Elev · 20 november 2019
Bra, mer chill än vad man tror men lärarna behandlar en inte som ett barn och förväntar sig eget ansvar

bra skola!

4.6
Elev · 22 oktober 2019
Elev · 22 oktober 2019
Jag tycker att detta gymnansium är ett självklart val för den som vill plugga vidare och har höga ambitioner med sina studier.

Den BÄSTA gymnasieskolan

4.9
Elev · 18 juni 2019
Elev · 18 juni 2019
Jag kan verkligen inte förklara för kommande elever just hur bra Rosendalsgymnasiet är och hur mycket jag älskar den skolan. Jag tog nyss studenten från Rosendal och har i princip inget annat än bra saker att säga. Underbara lärare som verkligen finns där för en och faktiskt VILL och tar sig tid att hjälpa, härlig stämning mellan linjerna och klasserna, jättebra location (inte långt ifrån stan alls men ändå fin natur precis utanför och borta från stadsbullret).

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Husargatan 8, 75237, Uppsala
Olof Oskarsson
018-7273330

Rosendalsgymnasiet - trevlig och kompetent arbetsmiljö i akademikernas stad

Rosendalsgymnasiet platsar ofta som Uppsalas bästa gymnasium, och är ett av Sveriges bästa kommunala gymnasier. Här hamnar antagningspoängen ofta har ett genomsnitt över 300. Lärarbehörigheten är mycket hög och återspeglar Rosendalsgymnasiets trevliga och kreativa arbetsmiljö.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  17.2
 • Antal elever
  921
 • Antal lärare
  51
 • Antal behöriga lärare
  51
 • Elever per lärare
  18.1