Omdömen

4.0
Baserat på 56 omdömen och 427 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
1 sep 2023

Dålig skola

Dåligt skola på alla olika sätt , obrydda om elevens mående. Rektorn har inte förståelse för elevernas bästa.
Föredetta elev
28 jun 2023

Teknik

Som Nordkorea fast roligt på ett sätt

Kursutbudet är otroligt. Varenda elev har möjligheten att välja till precis vilka kurser dom vill. Själv gick jag teknik och valde till några estetiska kurser, några ekonomiska och sen såklart en bra mängd tekniska. Tack vare "periodsystemet" får elever även möjligheten att läsa fler kurser, och trots att det ibland orsakar några negativa effekter så är de positiva aspekterna fler. Skolan är fint byggd men kanske lite överbefolkad. Mellan lektioner blir det nästan omöjligt att röra sig i korridorerna då alla ska komma åt sina skåp och sina kommande kurser, men efter bara någon vecka hade jag själv vant mig och nu bara bygger det på skolans lite annorlunda charm. Utomhusaktiviteter finns det en av. Enbart ett halvtrasigt supersized chackspel på en av innergårdarna, det är därför även den enda innergården jag någonsin under mina tre år på skolan överhuvud taget såg en människa vistas. Den största problematiken med skolan är administrationen. Den är helt galen. Rektorer och andra ansvariga är helt inkapabla till sina jobb. De svarar inte till någon förutom sin egna lilla korruptionscirkel och blir konstant utfrågade av elever, lärare, föräldrar och t.o.m läroverket för sin tydliga oförmåga att förbättra elevernas vistelse på skolan. Skolaktiviteter ställas in för att de ska slippa allt pappersarbete, kritiserande lärare censureras och rent av avskedas vid minsta lilla antydan till missnöje. De har favoriter i allting och en elev kommer aldrig kunna få ett stipendium, få representera skolan på ett öppet hus eller få känna sig uppmärksammad av de överordnade utan att smöra som om det vore för deras liv. Inte heller går det att få sin röst hörd i frågorna. Enkäter skickas ut för att skapa någon slags illusion av intresse i elevers åsikter men resultaten redigeras som i en Orwell-bok.

I överlag ser jag ändå på min tid på Rudbeck med nöje. Jag hade (och har än idag), som alla andra elever, hat för skolledningen, men alla trevliga lärare, roliga kurser och snälla elever gör skolan till en helt okej plats.
Elev
9 jun 2023

Ekonomiprogrammet

Rudbeck är en skola som erbjuder en känsla av "high school experience" och jag kunde inte ha valt ett bättre val än Rudbeck gymnasium. Lärarna är otroligt bra och lyssnar på dig och dina behov och anpassar sin undervisning till elevernas behov. Vissa lärare är stänga med betyg och kan ge sämre betyg än vad man förtjänar men i överlag så får man de betyget man förtjänar. Rektorn Anders Unosson är underbar och finns alltid där vid elevernas sida för att hjälpa. Skolmaten är riktigt bra och det erbjuds oftast tre olika rätter. På grund av skolans storlek och antalet elever så finns de en risk att man smälter in och inte tar en plats i den sociala bilden. De är viktigt att man är social och känner sig trygg att lära känna nya människor och prata med vem som helst och man tvingas på ett eller annat sätt att vara social annars blir de svårt att få vänner och inte känna sig utanför. Detta skapar karaktär och många elever känner sig bättre på att socialisera. Jag älskar skolan och att kunna träffa och lära känna så många elever och jag har fått vänner för livet. Elevkåren har alltid olika roliga aktiviteter, allt från fester till ute aktiviteter. Det finns en segregation i skolan mellan svenskar och invandrare, vilket man ser i cafeterian där invandrare sitter vid fönstret och sitter bara med varandra och svenskar sitter bara med varandra. Välj inte den här skolan om du är introvert och har svårt att vara social.
Elev
30 maj 2023

ekono

lärarna är katastrofala

du passar bra in om du är en sthlmsbrud eller pappabetalar. går ekonomi och förför & jurren kan va de tråkigaste ja varit me om, (antagligen på grund av vår rasselärare). otroligt mkt plugg generellt sätt och många lärare är otroligt obrydda om elevers olika förutsättningar och ”vet vad de håller på med” när de ger presentationer eller ber en svara på en fråga genom att skrika ut namnet på eleven. oftast har du en period där du har bra schema, de andra två suger (8:20-16:05). ta sig ut från skolan kl 16:05 är ett rent helvete, köar säkert i 30 min varje dag. upplever också att jag och många andra inte kan känna sig bekväma med att gå själv genom korridoren utan att man ska få blickar eller liknande. vissa lärare är sjukt arroganta, t.ex genom att ifrågasätta ens text pga att språket i texten var på för hög nivå. de flesta mattelärarna är bara där för att göra pengar. några lärare tror på det sociala armbandet och tror alla fungerar på samma sätt bara för att en eller två personer inte är rädda för att tala inför klassen. maten är fan bajs den är så hävla äcklig och kön till matsalen på ”bra” dagar är också lång som in i helvete, pallar fan it stå i nån jävla kö i 15 min för att komma in i matsalen där det sen inte ens ska finnas några platser. någon idiot snor alltid saltet också. de har tagit bort NT-veckan pga att den är diskriminerande eller nåt, det var ett jävla liv i julas iaf. lärarna bedömer också skumt och bedömer sjukt orättvist. fan allmänt är det bara en svettig skola men jag överlever. gillar mina vänner iallfall hejdå. säg inte att det är som någon jävla ”high school” experience heller, det är fan långt ifrån.
Förälder / Vårdnadshavare
9 feb 2023

Naturvetenskap

Dåligt skolan

Rudbeck är ganska dåligt skolan. Lärarna sätter alldeles låga betyg.Om du är duktig och pluggar hårt och vill ha höga betyg sök inte till Rudbeck eftersom du kommer att byta skolan efter en termin. Lärarna kräver höga krav och ger alltid låga betyg. Jag rekommenderar inte Rudbeck. Glöm den här skolan.Om du vill söka till en bra program efter gymnasium sök inte till Rudbeck eftersom du kommer att få låga betyg och måste göra högskoleprovet.
Elev
5 dec 2022

Bra skola :)

Första året på Rudbeck var för mig inte jättebra, vi hade ingen gemenskap i klassen och vissa lärare var absolut inte snälla, men andra året är mycket bättre. Jag trivs mycket bättre nu när jag inte går med klassen längre, det finns många kurser att välja mellan vilket är jättebra då man alltid hittar nått som passar, lärarna jag har nu andra året är såå bra! En annan sak värt att nämna är elevkåren. Den är verkligen aktiv och gör så att skolan blir rolig och bildar en gemenskap. Ångrar inte mitt val av gymnasium
Elev
26 nov 2022

Natur och Musik

Rudbeck är en skola i toppklass

Fantastisk gymnasie upplevelse
Elev
12 nov 2022

Samhälle

Hello!

Jag går första året på rudbeck och trivs väldigt bra. Visst blir det olika för alla då man hamnar i olika umgängen, klasser mm. Men min upplevelse har hittills varit positiv. Skolmat är alltid skolmat och det är vad det är. Men jag tycker ändå att det är bra variation på maten. Lärarna som jag har haft än så länge är trevliga och bra. Sen så finns det ju alltid dem man gillar mer och dem man gillar mindre. Skolan är stor vilket gör att man kan känna sig lite vilsen i allt och känna att alla har vänner förutom en själv. Men man hittar snabbt någon då alla sitter i samma båt och man hamnar sällan i en klass men sin bästa kompis. Skolan i stort tycker jag är bra och valmöjligheterna gör det möjligt för en själv att verkligen hitta något man tycker är kul och få en liten paus från det tråkigare lektionerna.
Elev
28 okt 2022

Bra skola

Naturprogrammet är väldigt bra
Föredetta elev
6 okt 2022

Ekonomi

Passar inte introverta

Jag tog studenten 2022 och läste ekonomi. Det finns många bra lärare och en bra blandning mellan snälla och stränga lärare. Dock finns det dåliga lärare, men har under min tid bara stått på två som var riktigt dåliga, precis som alla andra skolor finns det bra och dåliga lärare. Det speciella med Rudbeck är den stora valfriheten kring kurser och de tre perioderna. Men samtidigt blir man inte lika nära de i sin klass och jag läste många kurser som få i min klass läste och blev då väldigt ensam. Rekommenderar inte Rudbeck för er som är blyga och introverta, det blir jobbigt att ständigt leta efter andra att vara med på raster eller äta lunch. Det resulterade i att jag flera gånger inte åt lunch i skolan. Men annars är det en bra skola och tanken är god även fast det inte fungerar optimalt i praktiken.
Elev
3 okt 2022

Natur

Stöttande elevhälsa men kan va stressigt socialt

Skolan är väldigt stöttande om man har svårt att klara skolan pga psykisk ohälsa. Lärarna är blandade. Jag trodde att jag skulle hitta vänner i alla enskilda kurser men det tror jag bara man gör om man är väldigt social. Mina vänner kommer från min mentorsgrupp, folk de känner från grundskolan och deras vänner osv, alla utgår från två vänner jag fick i ettan i mentorsgruppen. Lite tråkigt att inte ha med dem i kurserna även om vissa tycker att det gör det lättare att fokusera. Mycket folk i skolan, känns lite som att gå runt på centralen, kan va jobbigt. Väldigt fint läge med parken o vattnet bredvid. Rolig school spirit.
Elev
26 sep 2022

Ekonomi

Bra skola

Jättebra skola. Lärarna är bra och skolan i helhet är väldigt bra. Det ändå dåliga är att det kan va svårt för introverta personer att få vänner och sånt. Jag äter vegetariskt och maten är bra tycker jag. Är nöjd att jag valde Rudbeck.
Elev
15 sep 2022

Rudbeck

Helt okej gymnasium med roliga linjer. Tyvärr ger lärarna på Rudbeck läxor, tester och prov varenda dag, så man måste plugga varje dag. Lärarna skriver att vi har prov på olika appar så man måste kolla exakt hela tiden om de har skrivit någon nytt. De har även ganska långa genomgångar.
Om maten i matsalen tar slut så finns det alltid ett annat alternativ, så man har två maträtter att välja mellan. Det finns en cafeteria som har några mackor och läsk.
Elev
25 aug 2022

Så himla dålig

Jag gick i en vecka och de var en mardröm, rasse skämt dras och mobbning är överallt, var tvungen att byta för allt har
Elev
9 aug 2022

Teknik

Rudbeck.

Rudan, en gymnasieskola. Väldigt udda blandning människor men det funkar, delvis. På Cadden(du vet när man gör sån där ritning i datorn) så sa läraren "jag kan inte detta." vilket gjorde lektionen lite mindre upplysande än vad vi hade hoppats på.
Hierarkin som nämns i andra recensioner finns där, men slutar man vara en uppmärksamhetskåt grävling så påverkar det inte en. Fast är det så att man vill vara en av de "coola" så är det bara lägga flossen i matsalen och så är man på topp. (lägg flossen och du får en Fritt från lidl). Ett enkelt sätt att få DM av tjejer är att tappa plånboken i matsalen, trust me det funkar. med detta sagt, Majen go crazy!!! 7/10
Elev
28 maj 2022

Natur

Rekommenderar inte

Skolans mat suger och man blir aldrig mätt. De tar inte hänsyn till elever som inte äter gris eller kött överlag. Dessutom har de inga seperata kryddor som t.ex grillkrydda. Om man har tur får man en bra lärare, vilket oftast resulterar till bra betyg. Allting beror verkligen på lärarna. Däremot bra antal kurser.
Elev
11 maj 2022

Naturvetenskap och samhälle

"The Highschool experience"

Rudbeck är en bra skola för dem som gillar skola... Hela tiden? Dem har tre perioder istället för två terminer gör så att skolarbetet är många gånger jobbigare och stressigare. Men någon bra som dem har är vännerna man (oftast) får! Det finns ju dem som inte får vänner, men dem flesta har oftast en eller två vänngrupper man lär känna. Det är typ så som man ser i filmer/böcker om high school i Amerika.
Elev
7 maj 2022

Teknik

Bra skola

Jag gillar valmöjligheterna och att man inte har samma klasser hela tiden
Elev
17 apr 2022

Natur

Rudbeck

Jag tycker Rudbeck är en speciell skola med ett fint upplägg. Man ska däremot gilla att socialisera sig då man i tvåan och trean inte har lektioner med sin metorsklass vilket kan vara dåligt om man inte hittar något bra umgänge i sin mentorskap efter som de då kan vara svårt att komma riktigt nära någon. Skolan har roliga aktiviteter som fredagstävling på fredagar som elevkåren anordnar och så finns nt veckan där naturare och teknikare får vara i centrum. Skönaste med skolan kan vara att den bara har två våningar alltså inte så mycket trappspring. Vissa lärare är lite skeva men de första lärare jag har får man en fin relation med och många vill verkligen mitt bästa och trotts många elever verkligen bryr sig.
Elev
26 jan 2022

Ekonomi

Det är en okej skola

Skolan är okej förutom lärarna som inte sätter rättvisa betyg, din uppgift kan vara skriven på högskolenivå och läraren skulle ändå ge ut D nivå. Jag säger inte att det är alla lärare men vissa är lite orättvisa.
Elev
19 jan 2022

falska som in i

riktigt falska elever. får en å må riktigt dåligt där. kan va kul ibland osv men det är verkligen inte ofta. om du får bra betyg beror verkligen bara på om du får en bra lärare eller inte.
Förälder / Vårdnadshavare
15 jan 2022

Estetisk /Natur/Samhälle

Toppenbra!

Haft tre barn på skolan och alla har trivts bra. Duktiga lärare och många valmöjligheter.
Elev
26 dec 2021

Naturvetenskap och samhälle

Helt okej

Riktigt bra lärare och utbildning. Det jag inte gillar är statushetsen som verkligen märkts av på skolan. Sedan är det också omöjligt att byta från rudbeck då vi har 3st perioder på ett år istället för 2 vanliga terminer.
Elev
10 dec 2021

Bra skola, men risk för ensamhet för introverta

Går mitt tredje år här och är nöjd med mitt gymnasieval! Lärarna är bra för det mesta, och maten är helt okej. Det bästa är att det finns många valmöjligheter när det kommer till kurser. Har valt roliga kurser som har inget med mitt program att göra, och studiemotivationen ökar för att jag läser exakt det jag vill läsa.

Anledningen till att jag inte gav 5 stjärnor är att det är lätt att bli anonym. I 2an och 3an läser man inte kurser med sin mentorsgrupp, utan ofta med personer man inte känner. För den som inte är utåtriktad kan det därför bli svårt att skaffa nya vänner då, och man kan bli ensam. Det saknas även ett elevråd, så man vet inte vem man ska vända sig till om man vill ändra nåt på skolan/har ett generellt klagomål.
Elev
5 dec 2021

Natur

Inte så bra som jag trodde

Hela skolan är falsk, dem har ett rykte som dem själva tycker är bra och när man hör de så låter skolan fantastisk men när man väll kommer till skolan så är den hemsk. Dem vill få nya elever till skolan med deras falska marknadsföring, men när du väll börjar i skolan så kommer du ångra dina livsval. Lärarna stöttar dig inte, dem är väldigt obrydda. Dem kommer och undervisar sin lektion sen bryr dem sig inte mer. Dem svarar inte på mejl och dem har en policy där dem ej säger betyg och då vill man ha feedback men de är dem väldigt dåliga på. Dem säger betygen när kursen är färdig och då är det försent att ändra på betygen. Lärarna lyssnar inte på elevernas synpunkter.
Elev
26 aug 2021

Natur

Bra skola, mycket folk att lära känna

Bra skola överlag. Vissa lärare du får kommer vara tveksamma, men majoriteten är bra. Jag gick själv Naturprogrammet, och var nöjd. Viktigt att veta är att man i princip bara går med folk från sin klass första året, sen är man på egen hand. Så tänk på hur uttåtriktad du är som person. Har du inte lätt att knyta nya kontakter så kan det vara bra att välja en annan skola. Maten är ok, men är absolut en skola jag kan rekommendera, då man kan lära känna väldigt mycket folk.
Elev
7 maj 2021

Natur

yeahhh

Superbra , men väldigt stränga med betyg !!
Elev
5 feb 2021

Super

Bästa gymnasiet som finns, så många val möjligheter
Elev
27 jan 2021

Rudbeck, inte en skola för alla !

Är du någon som har lätt för att ta tag i att skapa vänskapsrelationer är Rudbeck en skola med många elever. Skolan har kompetenta lärare och en god undervisning med det ställs mycket höga krav på att eleverna presterar. Ett av de största problemen ja upplevde i Rudbeck var segregationen. Kommer du från Tensta, Rinkeby, Kista eller Solna med utländsk bakgrund kan du förvänta dig att bli sedd med ett mindre värde av både lärare och elever. Är du istället från Sollentuna, äger en moppebil och fyller upp till standarden av vad en vit svensk ska vara kommer du trivas galant. Jag går nu i ett annat gymnasium och tror att skolbytet var det bästa för mig med invandrarbakgrund.
Elev
23 jan 2021

Bra skola

Bra lärare, fina lokaler, stort bibliotek
Visar 30 av totalt 56 omdömen
Malla Silfverstolpes väg 3, 19251, Sollentuna
Anders Unosson
08-57921800

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen