Omdömen

3.6
Baserat på 25 omdömen och 202 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
18 jun 2023

Samhällsbeteende

Rudbecksgymnasiet i Örebro

Fantastisk skola med riktigt bra lärare och undervisning. Tack vare skolans centrala position är det också super enkelt att käka på stan eller bara hänga där allmänt på rasterna. Enda problemet med skolan som jag ser är på grund av skolans ålder så är värmen svår att kontrollera, det blir därför outhärdligt kallt på vintern o fruktansvärt varmt på sommarn.
Elev
14 maj 2023

Sam

Själva skolan i helhet

För de säger att de ska hjälpa en massor men sen gör ingenting och ger ut massor utav läxor och prov och inlämningar.
Föredetta elev
6 dec 2022

Ekonomi

Tänker på din framtid

Bra skola som ger möjligheter för framtiden!
Elev
30 nov 2022

Ekonomi

Allmänt

Lärarna är jättetrevliga och villiga att hjälpa om man har svårt med något, städhjälp finns! Maten är bra och mycket varierande!
Skulle rekommendera att gå med i Stjärnparaden! Biblioteket är en utmärkt lugn miljö för eget studerande och cafeterian är bästa platsen för chill.
100% bästa skolan i Örebro!
Elev
7 apr 2022

Natur

Natur

Supergod mat, bra lärare och bra lokaler. Ett bra café
Elev
28 feb 2022

Ekonomi

Fantastiskt!

Jättebra, god mat, bra lärare, mycket arbete för att få alla att känna sig trygga. Bäst i hela Örebro!
Annat
22 jan 2022

Älskar

Bästa skolan, grymma lärare!! Välj natur
Elev
12 nov 2021

Sambeteende

Pest eller kolera

Inga gymnasium är speciellt bra i Örebro, det är pest eller kolera. Jag valde Rudbeck i ettan (går sista året nu) och har ångrat mig nästan varje dag sen dess. Är skoltrött och lärarna hjälper en inte och motiverar en inte heller. Snarare tvärtom. Idag fick jag vänta hela lektionen på hjälp till exempel och lektionen hann sluta så jag fick ingen hjälp. I vissa fall kan man få extra hjälp som extra matte osv men dem lärarna är hemska, rent utav helt opedagogiska och trycker ner ens självkänsla. Du kommer bara bli en i mängden om du börjar här, om du har svårt för något ämne vilm dem hellre att du ska hoppa av kursen än att du ska få extra hjälp till att klara kursen. Dem förlorar inget på att hjälpa eleverna individuellt så länge majoriteten får godkänt. Dvs dem skiter fullständigt om du får F eller inte då du inte kommer dra ner deras merit för att det går så många i skolan. Maten är dock svin god jämfört med många andra skolor.
Elev
25 sep 2021

Handel och administrationsprogrammet.

Racistisk skola

Väldigt många racistiska elever och läraren. Första dagen jag började i Rudbeck så var eleverna dryga mot mig för att jag bär på sjal. På min första logistik lektion sa min lärare ” *namn* du är invandrare vilket land kommer du ifrån?”. Därefter sa hon ”jag vet inte hur du har det i hemlandet men i Sverige så visar vi respekt”, jag höll på och anteckna de hon skrev på tavlan. Eleverna pratade bakom ryggen på mig om min bakgrund och säger att jag ”försöker leka svensk” för att jag är född i Sverige. Eftersom jag använder mycket slang ord så tycker eleverna att jag ” förstör deras språk”. Bara för att jag är ”invandrare” och bär på sjal så vill inte läraren hjälpa mig på lektionerna. Jag hade med mig väska till skolan för idrotten och ingen elev i klassen ville stå nära mig, nån av dem sa att de var rädd att jag skulle bomba stället.
Elev
25 sep 2021

Gruppering

Väldigt grupperat inom klasser och är nästan alltid väldigt kallt. Det finns nästan inte någon plats att sitta på ibland under raster och vissa lärare brukar inte vara så trevliga. Lärarna har även inte bra ansvar för utstötning av elever.
Elev
19 sep 2021

Handel och administrationsprogrammet.

Mycket bra!

Bra skolmat, bra skydd mot mobbning osv, och mycket bra lärare med övrig personal som vaktmästare och elevhälsoteamet.
Elev
8 sep 2021

Ekonomi

Rudbeck

Mått så jävla dåligt dom senaste dagarna och det är väldigt grupperat, och lärarna är verkligen super stränga, väldigt stressigt och jobbigt just nu. Jag går föresten på ekonomi här
Elev
15 feb 2021

Handel och administrationsprogrammet.

En mycket rekommenderad skola!

Går själv handels i år 2.
Kunniga och trevliga lärare med bra erfarenhet och kunskaper.
Lokal skola så nära till bussen.
God skolmat nästan varje dag med trevligt kökspersonal.
Stort utbud av program.
Finns skolsyster, skolpsykolog och en som går runt i hela skolan och kollar till stämningen.
Ett bemannat bibliotek med stort utbud av böcker.
En kiosk där man kan handla mackor, dricka, fika etc.

En skola som helt enkelt passar dom flesta. =)
Elev
21 dec 2020

Bra skola

Tycker definitivt att det är en bra skola med bra lärare och personal. Skolmaten är också på top med nästan tre olika rätter VARJEDAG. Rekommenderar skolan till alla.
Elev
14 dec 2020

Gillart

Det är bra, gillar stjärnparaden.
Elev
4 dec 2020

Trött på skoltrötta klasskamrater

Jag går Sam, lärarna är jättebra, men eleverna där emot (hoppas att det mestadels är i min klass) är inte alltid så engagerade i skolarbete. Som sagt lärarna är bra och maten är helt okej. Matsalen är ibland trång.
Elev
1 dec 2020

Matsalen är toppen!

Det första jag tänker på är hur bra matsalen är överlag! Miljön, personalen, estetiken och såklart maten är mycket imponerande.
Elev
2 nov 2020

Rudbeck

Jag tycker att det är en väldigt bra skola med trevlig personal som finns tillgänglig så ofta det går även utanför skoltid. Lärarna lyssnar på ens önskemål och har bra kommunikation med eleverna. Det är en skola med en fin matsal där man lägger mycket energi och kärlek i maten samt utseendet av matsalen.
Föredetta elev
26 nov 2019

Finns bättre!

De flesta lärarna favoriserar och är allmänt färgade av sina politiska ideologier. Kan inte hantera utstöttning/mobbning. Skolmaten är skitbra!
Elev
21 nov 2019

Jag rekommenderar skolan!

Bra stämning, duktiga lärare och stora valmöjligheter gällande individuella val och kurser.
Elev
21 okt 2019

Skolan är bra tycker jag

Jag tycker skolan är bra och miljön är bra, men det är alltid kallt och vissa platser är smutsiga!
Elev
21 sep 2019

Skolan är jättebra!

Väldigt bra lärare och utlärning, inspirerande och vill att alla ska få så bra som möjligt. Känner även stöd från dem.
Elev
2 jul 2019

Inte så imponerad över denna skola.

Utbildningen anpassa inte för alla och eleverna har nästa inget säg i sin utbildning. När elever försöker ända eller förbättra något för sin utbildning så bryt sig inte personalen och eleverna nonchaleras bara.
Elev
1 jul 2019

Engagerade lärare!

Alla lärare som jag har haft är väldigt toleranta med eleverna och vill att eleverna ska lära sig, inte bara av vad lärarna säger men också av sig själva. De stöttar en när det går tufft och pushar en även när det går riktigt bra, de hejar alltid på o finns alltid till hands för att man ska komma framåt! Enda nackdelen kan vara arbetsron och plin på vissa elever, den brister emellanåt.
Elev
8 jun 2019

Superbra

Jag är väldigt nöjd med skolan. Trevlig personal, god stämning, mångfaldigt.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen