Omdömen

2.9
Baserat på 42 omdömen och 364 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
15 mar 2024

Bra skola i positiv utveckling!

Sedan gammal rektor slutat och temporärt blev ersatt har allt förbättrats. Nya rektor Thorbjörn verkar bry sig och ta sig an problem på ett bra sätt.
Nu förbättras även utemiljön vilket är superbra!
Läget är fantastiskt, pedagogiken är genomtänkt. Förskoleklass var bra, med inslag av lite mer kommunal pedagogik blandad med den rådande waldorfpedagogiken, men även den gav eleverna en bra skolgång. Tecken som stöd och bildstöd användes aktivt och inkluderade alla barn i verksamheten.
Nu börjar snart mitt barn i tvåan och jag ser framemot att fortsätta följa hennes och hennes kompisars utveckling och lärande med deras entusiastiska lärare och pedagoger.

Saknar att det inte är lika bra mat som det var innan, som liksom waldorf-förskolorna lagades på plats, av utbildad personal, med det pedagogiska uttänkta syftet. Även om maten fortfarande är vegetarisk, så likt kommunala verksamheter var kvaliteten bra de första veckorna för att sedan stagnera och nu nått något sådär "okej"- tillstånd. Vet ej om det är möjligt att återgå till platslagad mat av kökspersonal kunnig inom-, och med genomtänkt, waldorfpedagogik, eller om det är en kostnadsfråga (som på kommunala verksamheter).
Föredetta elev
10 feb 2024

Blev svårt i gymnasiet på grund av dålig undervisning!

Jag är en föredetta elev på denna skit skola. Lärare är snälla och så men är oftast inte utbildade och bryr sig inte om barnens undervisning. Har märkt på sistone i gymnasiet att det är mycket man inte vet som alla andra vet som gick på andra skolor. Rekommenderar inte denna skola eftersom skolans resurser är så dåliga så att det påverkar undervisningen av ungdomarna vilket kommer leda till allt fler blir lika cp störda som denna skolas pedagogik. Vem fan har ens eurytmi i skolan? Mest bullshit saken som har kommits på, det ända det gör är att du hatar denna skola ännu mer och slösar din tid, har aldrig hört någon annan att de har haft eurytmi i deras skola. De visste inte ens vad det var. Hursomhelst är denna skola för gammal jämfört med andra skolor i Norrköping och att det kändes värdelöst att spendera 9 år av sitt liv på en rutten skola medans man kunde igentligen haft ett bättre ungdomsliv om man hade en annan skola. Dessutom så är maten så jävla dålig, vet inte hur det är nu men när jag gick där fick man mat som gjorde att man gick runt hela dagen hungrig för maten var så fucking äcklig. Liksom tänk de barnen som vill ha kött till lunch och inte nån jävla grönsaks skit. Ett ord ifall du nånsin kommer välja denna skola eller går där just nu: SPRING!
Personal
13 mar 2023

Dålig

Börja inte här. Dålig mat, dålig skolgård, dålig hjälp, dåligt lärande osv.
Föredetta elev
21 feb 2023

Nöjd över min grundskola

Jag är tacksam över att mina skolår spenderades på just den här skolan. Fin sammanhållning i klassen (varav många jag håller kontakt med än idag), bra kontakt med lärarna, otrolig skolgård (jmf. med den sedvanliga grusplätten med basketkorg) & fokus på lärande framför prestation (något jag är otroligt tacksam över då jag efter nian fortfarande hade motivation & lust att ge järnet på gymnasiet & senare på läkarprogrammet, istället för att, som många ungdomar, blivit påprackad allt för många läxor tills lågan försvunnit). Dock kan jag hålla med om att stödundervisningen i t.ex matematik borde varit starkare, men tänker att det gäller skolväsendet generellt att bli bättre på att släta ut de samhälleliga orättvisor som tar sig uttryck.
Förälder / Vårdnadshavare
6 dec 2022

Hjärta och hjärna

Skolan främjar verkligen både samarbete och individens utveckling. De återkommande projekten (julbasar, dramaperiod, teknikarbeten o.s.v.) gör att det upparbetas en känsla av samhörighet, samtidigt som individen ges möjlighet att utvecklas både kreativt och kunskapsmässigt. Och detta gäller faktiskt både elever och föräldrar.
Förälder / Vårdnadshavare
5 dec 2022

Väldigt nöjd

Har bara haft positiva erfarenheter. Förstår inte riktigt de som skriver, känns som de vill smutskasta skolan av någon oförklarlig anledning.
Elev
3 dec 2022

Bra för små barn

Efter åk 6 ser man att ingen bryr sig. Lärare kommer sent eller inte alls. Elever får göra vad de vill. Spelar poker och annat.
Elev
3 dec 2022

Lär mig ingenting

I den skolan lär man sig inte något alls. Lärare kommer sena till lektioner eller inte alls. Vi kan göra vad vi vill. Spela poker eller annat och hitta på något. Så vill du skippa plugga välj den skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
2 dec 2022

Utvecklar alla sidor.

Så kreativ miljö. Barnen får utveckla alla sidor av sig själva!
Förälder / Vårdnadshavare
16 nov 2022

Ej att rekommendera

En skola som behöver arbeta på värdegrunden bland eleverna. Upplever att det är skogens lag som gäller. Dåligt klimat bland elever som får fortgå genom den negativa kultur som finns på skolan. Jag skulle säga att det går som en röd tråd genom alla skolåren. Rätt mycket outbildade lärare, utan legitimation, vilket märks i kvalitén , iaf där mina barn gått.
Den anpassade undervisningen är ett skämt.
Skulle inte rekommendera skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
31 okt 2022

Läs eller så

Tänker bemöta en del kritik här på sidan. Att vuxna pratar skit om barn eller andra föräldrar är inget denna skola är ensam om, tyvärr händer det överallt i samhället och på alla skolor. Detta gäller även anonyma oros anmälningar till socialtjänsten, det sköljer över samhället som en våg, att använda det som ett "vapen" eller ett utryck för missnöje, något som socialtjänsten är medvetna om och tar dessa anmälningar med en nypa salt.

Jag tror skolan är i lite panik. Förr satte man sina barn där för att man på riktigt trodde på skolans ideer och filosofi, och det var en känsla av stark sammanhållning och samhörighet. Detta har dock försvunnit med tiden, och många vet inte ens vem Rudolf Steiner är eller vad skolans pedagogik innebär. Detta skapar i sin tur en besvikelse hos de föräldrar som faktiskt tror på hela konceptet och ett missnöje mot föräldrar som inte alls bryr sig om vad det innebär att ha sina barn där. Tyvärr.
Förälder / Vårdnadshavare
17 okt 2022

Bra och dåliga sidor

Hej alla som kommer att läsa det! Skola som alla andra med bättre och sämre sidor. Dock för barn med särskilda behov inte optimalt då det inte finns kunskap i skolan hur man kan ge lämpligt stöd och bra hjälp i sådana situationer. Även om det finns plan för att stödja eleven så inte alla lärare som följer den tyvärr. En del bra lärare som har dock dåligt betald. Väldigt många utan behörighet dock. Har man ett barn som är självgående och presterar bra så kan det funka här också.
Hoppas att ni väljer rätt!
Annat
16 okt 2022

Blandade känslor

Det finns bra miljö och fin pedagogik särskilt för de yngre barnen. Från mellanstadiet har man väldigt begränsad möjlighet till utveckling särskilt om det finns vissa inlärningssvårigheter. Man väntar superlänge på hjälpmedel och anpassningar även om de blev godkända. Det är ohållbart att inte alla elever har tillgång till digitala läromedel utan man dela med 3-4 andra då en del är gamla och trasiga. Det blir många konflikter som man bara viftar bort. Otryggt och rekommenderas inte.
Förälder / Vårdnadshavare
15 okt 2022

Bästa skolan!

Genomtänkt pedagogik med fokus på helheten! Dedikerade och entusiastiska lärare!
Elev
15 okt 2022

Fin och bra skola!

Bra lärare i högstadiet, superfin skolgård och bara bra och fin skolan i allmänhet :)
Föredetta elev
15 okt 2022

Jag är så glad att jag gick här !

Fram till högstadiet var Rudolf Steinerskolan allt man kunde önska sig som liten - en stor skolgård, massa pinnar att plocka, bra arrangemang, utrymme för fri lek, roliga lektioner och engagerade och inspirerande lärare.

När jag var som mest missnöjd med skolan gick jag i högstadiet men nu när jag tittar tillbaka på den tiden så hade det mer med mig att göra. Jag var en osäker tonåring och det hjälpte inte att alla andra i klassen lika osäkra och elaka som mig… Sånna stunder kommer att uppstå på vilken skola man än väljer och det är något man måste ta sig igenom. Många gillade att skylla allt på skolan eller lärarna men egentligen handlade allt om ens egen inställning.

Jag är så glad att jag gick på Rudolf Steinerskolan och på waldorf i allmänhet. Skolan lät mig vara barn lite längre, utforska och lära mig att vara närvarande. Jag kan inte rekommendera denna skola tillräckligt !!
Elev
15 okt 2022

Rudolf Steiner skolan recension

bra skola! rekommenderar :)
/elev
Förälder / Vårdnadshavare
15 okt 2022

Bra grund för livslångt lärande

Skolan är en bra grund för högre studier särskilt i naturvetenskap och matte. Genom waldorfpedagogiken blir eleverna självständiga och nyfikna problemlösare. Istället för betygstress och hets kan eleverna fokusera på att utveckla lust och vilja att lära sig.
Förälder / Vårdnadshavare
11 okt 2022

Otryggt

Inte bra, finns familjer som gör anonyma socialanmälningar mot barn/familjer på löpande band, tyvärr. Inte så trevlig plats att vara på.
Förälder / Vårdnadshavare
3 okt 2022

En underbar skola!

En fantastisk skola där barnen lär för livet och skapar en fundamental värdegrund att stå på. Det finns en tanke med allting, från färgen på klassrummets väggar, till det mer vardagliga skolarbetet.
Mina barn har skapat fina, genuina relationer och en stark självkänsla vilket känns otroligt viktigt inför framtiden.
Förälder / Vårdnadshavare
3 okt 2022

Underbar lärmiljö!

En underbar skola där barn får lära för livet, en fin gemenskap o en god värdegrund att stå på inför framtiden.
Annat
23 sep 2022

Lägg ner skolan!!

Den skolan borde inte finnas kvar p g a dålig arbetsmiljö med frekvent mobbning samt väldigt låg nivå på undervisning. Särskilt i högstadiet när det gäller matte, kemi och fysik kan man inte lära sig något. Lägg ner den så att elever har en ärlig chans att lära sig något i en annan skola. Och att skolan ligger i en grönska betyder inte att utomhusmiljö är bra. Allt är gammalt och farligt för barn. Många som skadat sig där genom åren. Och det bara fortsätter. Riktigt hemskt att man inte gör något åt det!!
Förälder / Vårdnadshavare
22 sep 2022

Bra och dålig?

Delade meningar både bra och dålig skola. Tyvärr har skolmaten försämrats avsevärt,vilket gör att barnen får mindre energi i sig och blir fortare trötta. Kanske skulle vara bra om det kunde komma ny personal till skolan en del pedagoger vet inte hur de ska gå tillväga när konflikt uppstår och väljer vilket barn som talar sanning de har redan en förutfattad uppfattning om vissa barn och det är negativt.
Förälder / Vårdnadshavare
20 sep 2022

Tacksam förälder

Det är en mindre skola med härlig skolmiljö. Engagerade lärare som ser våra barn.
Förälder / Vårdnadshavare
22 aug 2022

Tveksam

Har flera barn på skolan som gått i många år sedan förskolan. För vissa går det jättebra och dom trivs utmärkt,sedan har vi en som det går mindre bra för och då är det ofta pedagogerna som inte är trevliga det är skrämmande hur en del pedagoger beter sig på skolan även hur en del föräldrar är mot andra familjer det förekommer att föräldrar pratar nedvärderande om andra barn på skolan och det är en märklig jargong som finns på skolan. Tycker man bör överväga två gånger minst innan man väljer denna skola. Mycket som försiggår " bakom kulisserna" om man säger så mellan pedagoger och en del föräldrar/familjer skrämmande faktiskt.
Förälder / Vårdnadshavare
21 aug 2022

En härlig skola

Vi har en mycket bra erfarenhet av skolan. Engagerade lärare och föräldrar som samarbetar för barnens bästa. Vårt barn varje har mötts av glada och proffsiga pedagoger varje morgon som verkligen sett vårt barn, hens behov och jobbat lika mycket för det akademiska som det sociala samspelet i klassen. /Supernöjda föräldrar
Förälder / Vårdnadshavare
17 aug 2022

Undermålig undervisning

Allt fler elever lämnar skolan p g a den låga nivån på lärande samt att det inte finns enhetlig nivå på undervisning. Har man tur får klassen en bra lärare. Annars är stor omsättning på personalen som inte ger stabilit undervisning och man har ingen aning vad barnen egentligen kan. Dessvärre finns det barn i mellanstadiet och ibland även i högstadiet som inte får tillräckligt stöd och fortfarande kan varken skriva eller läsa. Hur kommer de att klara sig längre fram med bristande kunskaper? Vanligt praktik är att underkänna elever och sätta de på sommarskola så att skolan får pengar till det. Där krävs enbart närvaro för att få godkänt. Helt sanslös och obegripligt att Skolinspektion tillåter allt det. För att inte nämna mobbning som förekommer frekvent. Både mot elever och personal. Och ingen ingriper heller. Tragiskt. Så om ni funderar på att skicka era barn till den skolan, tänk om.
Förälder / Vårdnadshavare
17 aug 2022

Flera perspektiv.

Riktigt så fantastiskt som en del vårdnadshavare vill framställa skolan är det dock inte för vissa barn. Vissa saker är bra men tycker det är viktigt att lyfta fram det som är mindre bra då skolan brister för barn med speciella behov som inte får sina behov tillgodosedda. Trots utomhus aktiviteter och vegetarisk mat. Allt är inte en dans på röda rosor om man säger så.
Förälder / Vårdnadshavare
16 aug 2022

Underbar skola!

Jättenöjd med skolan och de pedagoger som vi har haft kontakt med. Väldigt trevligt bemötande där det känns som att barnen blir sedda. Vi är så nöjda, pedagogerna fick ihop klassen till en jättefin grupp. De har haft undervisning både inne och utomhus med många kreativa stunder.

Barnen trivs i den fina miljön både inne och ute. Fantastisk god vegetarisk mat som gör att de får i sig nyttig och vällagad mat.

Perfekt att förskolan ligger i anslutning till skolan så att barnen är lite bekanta med skolan och skolgården.
Förälder / Vårdnadshavare
16 aug 2022

Fantastisk skola!

En skola som verkligen får mitt barn att känna glädje och utvecklas. De stimulera alla områden som kreativitet, glädje, teoretisk kunskap och tilltro till sig själv som kompetent och värdefull.
Visar 30 av totalt 42 omdömen
Ståthöga Spårgatan 17, 60223, Norrköping
Kamilla Arlestrand
011-182118

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen