Omdömen

4.1
Baserat på 28 omdömen och 223 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
17 apr 2024

Skitskola

Skitskola helt ärligt. Man är alltid otrygg, folk sprider ryckten om alla. Man blir utpressad ur grupper för man säger nått. Lärarna hjälper inte till mot mobbning. Elever är allmänt deprimerade som går här. Det finns trevliga vuxna som jobbar på repan men generellt finns det inte mycket hjälp att få
Elev
5 jan 2024

Medieproduktion

Kan vara bra

Jag gick Rytmus 1an och 2an. Är just nu på utbytesår, men planerar på att byta gymnasium tills jag kommer tillbaka, ska försöka ge lite anledningar varför.

Rytmus är definitivt en skola där de (sedan tidigare) självsäkra blomstrar, vilket du kommer märka ganska snabbt efter att du börjat. Det är såklart en estet-skola vilket märks på folket; många flamboyanta och hyper-sociala personer. Dessa är väldigt snabbt de som tar plats och ger inte så mycket utrymme till dig som kanske inte gillar att ta lika mycket plats. Det skapas en ganska stark social hierarki i led med detta, och 1an kändes verkligen som en tävling om vem som kunde skaffa flest och populärast vänner, alla var extremt ytliga. Det märktes dock ganska tydligt att folk tröttnade på detta, och 2an skapade en mycket mer genuin anda. Jag tror att denna miljö faktiskt hjälpte att bygga lite självsäkerhet för mig själv, då de flesta på Rytmus är ganska känsliga och bryr sig om varandra i grunden, även om det första året är lite distraherande. Jag kan definitivt säga att Rytmus hjälpt mig skapa en starkare identitet för mig själv, vilket jag tror är på grund av den väldigt speciella typen av människor och allmänna andan som finns på skolan. Detta är en annan sak: Om du anser det vara viktigt för din framtid att kunna socialisera dig med en majoritet människor så tror jag inte att Rytmus gynnar dig. Rytmus innehar som sagt en väldigt specifik typ av människor, vilket jag inte tror hjälper inför när du sedan kommer ut till den riktiga världen. Men vad vet jag, detta är antagligen ett me-problem och jag känner definitivt människor på Rytmus som är väldigt socialt-kapabla även bland kretsar av folk från typ sam linjer. Average Joe's.

Jag vill också påpeka Media-programmets skitighet. Jag ansökte till Rytmus med ett stort intresse för grafisk design, och använde ett av mina verk för antagningsprovet. Detta kanske bara var jag som inte gjorde mig så kunnig över programmets innehåll, men oavsett vad du är intresserad av inom Media så kan du förbereda dig på att bli besviken. Man arbetar här inom film, foto, videoredigering, grafisk design och kommunikation/media, vilket kanske låter kul, men resultatet blir att man inte får chansen att fördjupa sig i något av ämnena. Som jag minns det var det ca 2-3 veckors intervaller oftast där man jobbar inom ett område, och med 2-3 lektioner om veckan (beroende på årskurs), så är det här inget som gynnar passion eller intresse i något av områdena. Jag själv kan säkert säga att mitt intresse för grafisk design förstörts av min tid här, och jag fann inte någon särskild passion för de andra ämnena heller. Detta är dock ett faktum för vilket intresse som helst: så fort det börjar kännas som arbete så är det bara de få sannerligen passionerade som faktiskt har viljan att fortsätta, annars är det lätt att stuka lågan helt. Så jag ska inte skylla mitt intresses död på kursen, men jag kan ändå säga att den inte är särskilt väl upplagd. Jag kan också påpeka att många söker till Media bara för att komma in på Rytmus, ett val som jag hört från flera elever att de gjort och som sedan blivit ganska tydligt att många andra gjort detsamma. Antingen för att de egentligen ville komma in på en annan linje, eller för att de hade vänner som sökte till Rytmus, eller för att de helt enkelt uppfattat att många coola personer går på Rytmus och av den anledningen valt det luddigaste ämnet, Medieproduktion. Verkar som att det är känt att Media är extremt enkelt att komma in på, och många tar väl nytta av den chansen. Detta bidrar också till den extremt o intresserade andan i media-klassrummet, vilket inte hjälper en själv något vidare. GÖR INTE DETTA!!! Inte för att du som är genuint intresserad faktiskt kommer läsa igenom recensioner på en third-party hemsida.

En snabb sak till är att det är extremt lättsamt plugg. Detta innebär såklart att det inte är jätte hög prestations nivå på skolan, så om du inte värderar dina betyg särskilt så är det perfekt här, men det är inte därför jag tar upp det. Något jag tror är hälsosamt med skolgången är att den bygger upp disciplin och i princip tvingar elever att lära sig att bygga motivation för saker. Om du är en person som pluggar för tillräckligt goda betyg men inte sätter så mycket press på dig själv så kommer den här skolan fullständigt döda ditt disciplin och din motivation om du inte är försiktig. Deadlines sätts men de spelar sällan någon roll, jag fann ofta mig själv väntandes med majoriteten av mina uppgifter oinlämnade tills slutet av läsåret då jag dygnade och såg till att få in allt. Väldigt halvdant arbete, men hyffsade betyg fick jag ändå. Låter kanske gött men om du är enkelt påverkad av sådant här kommer du kanske få det svårt för att hitta motivation till något intresse eller någon hobby som du egentligen skulle vilja förfölja. Detta kommer dock från en Media-elev.

Det var det negativa jag hade att säga, men vill också se till att de som skrollar igenom här inte blir avskräckta. För att lyfta fram några riktigt bra saker med Rytmus måste jag definitivt ta upp lärarna. De flesta lärarna är väldigt involverade och lättsamma, ingen som får det att kännas det minsta svårt att be om hjälp eller tala med dem efter lektionen. Mat är inte något jag själv bryr mig om när jag söker skola men den är faktisk fantastisk här, perfekt väl-varierad kost som känns väldigt professionellt lagad. Har hört några klaga men tror inte de förstår hur lågt kvalitets nivåerna faller för maten på de flesta skolor. Något annat snabbt negativt som jag själv inte bryr mig alls om är att matsalen ofta är överfull, skit i det dock i värsta fall får du sitta vid borden i trapphuset eller utomhus när vädret kallar.

Jag är ändå glad att jag gick Rytmus, det är en skola fylld av liv och har därför potential för att bli din bästa, eller värsta tid, i vilket fall du enkelt kan byta. Men var inte för hastig, själv gick jag på en och samma skola genom grundskolan och jag tror att det bidrog ganska mycket till att jag först kände att jag inte passade på Rytmus. Jag hade väldigt goda vänner, men hade svårt att se det.

Jag vill avsluta med att säga att din inriktning I GYMNASIET verkligen knappt spelar någon roll så länge du pluggar enligt hur du vill ha din framtid. Ta chansen, pröva på och känn dig fram. Det finns mycket kul att has genom Rytmus.
Elev
21 maj 2023

Instrument/sång

Besviken och blandade känslor

För det första vill jag nämna att människorna och atmosfären är helt underbar, om man behöver ett safe space eller någonstans att bara vara så är rytmus the way to go. Finns grupper med högerextremister och smygrasister på skolan, men nästan alla är väldigt öppna till andra, och Hbtq är så accepterat att man knappt behöver komma ut för det inte skulle göra någon skillnad, man bli bemött som vanligt<3 En till bra sak är att det blir bra sammanhållning mellan klasserna, eftersom många lektioner är i grupp med folk från andra klasser. Har nästan bara sett positiva omdömen så vill ge en lite mer verklighetsbaserad inblick i skolan.

För det mesta hittar alla sin Crowd och sina människor, men om man börjar på rytmus så är det nästan förväntat att man är super extrovert och inte lider av social ångest. Det är lite av ett främmande koncept för många och om man varken röker, snusar eller dricker så kommer man sticka ut från mängden då den största källan av underhållning på skolan är att kröka. Det är fler personer som röker på skolan än som inte gör det-de blir någon slags statusgrej och gemenskap att röka tillsammans under lunchrasten. Inom de två första veckorna såg jag en kompis langa spice. Var försiktiga, håll er borta från snus och cigg har bevittnat så många börja för att passa in och nu inte kan sluta.

Positivt-öppen skola, snälla människor, bra atmosfär, alla hittar någon. Ari i repan jag älskar dig finaste människan på jorden<33

Mobbning förekommer dessvärre, men aldrig face to face. Vanligare är utfrysning och snea blickar i korridoren. I många fall är det så att alla känner alla, så om någon inte gillar en person så kan det spridas till hela gruppen. Det positiva är att man bara slutar bry sig om folk inte tycker om en, vilket är rätt najs. Kör ditt eget race och var dig själv så kommer rätt människor automatiskt :) Rytmus är en social labyrint, och om man gillar det spelet så är skolan perfekt, men om man hellre vill fokusera på musiken och studierna så är rytmus inte optimal.

Det är undervisningen som är det stora problemet. Jag kan inte beskriva hur besviken jag är på nivån som lärs ut. Iallafall i samhällskunskapen och naturkunskapen så undervisar inte ens läraren som de ska. De tar upp en powerpoint och säger i verbatim vad som står skrivet på den. Andra har gett oss uppgiften ”Hitta en valfri artikel inom t.ex sömn och skriv en rapport om den”. De tar inget ansvar över vår undervisning och ser inte till att eleverna faktiskt lär sig. Det kan ta månader innan man får någon slags feedback på en uppgift och vi har inte fått några terminsbetyg heller. Det känns inte som en skola, mer som ett fritids. Samtidigt tänker man ”Jag valde estet, vad kan man förvänta sig.” Men det är fortfarande fel att undervisningen är så pinsamt oengagerande.

Samtidigt är vissa lärare är verkligen jättebra, Peyman i matte t.ex är en legend och alla ser fram emot hans lektioner för att han brinner för sitt ämne och han vill att eleverna skall lyckas. Min svenskalärare är också jättebra och får oss investerade i arbetet, men nästan alla andra är så enormt okunniga i sitt eget ämne att man häpnas över hur de blev lärare. Väldigt få elever är studiemotiverade också, så det är igen ett val över att prioritera sin framtid eller vara en i mängden.

Musiken är jättekul, men samma sak där. De flesta jag pratat med efter att majoriteten av 1:an passerat säger att de verkligen inte utvecklas inom sitt instrument/sin sång. Jag kände exakt likadant, gick på pröva på lektion gratis på en ANNAN SKOLA och de kunde direkt peka ut och fixa vad som var fel med min teknik-som jag hade haft problem med i flera månader på rytmus. Beror dock helt på läraren, alla är trevliga men bara vissa är jättekunniga och fokuserar på utveckling. Många säger ba ”bra jobbat, ses nästa vecka”
(Man får dock mycket bekräftelse vilket onekligen är ganska skönt även om man inte kommer någon vart)

Igen, väldigt låg nivå på undervisningen. Rytmus är en skola du ska välja om du vill att dina tre år på gymnasiet nästan bara skall vara socialt givande och inte akademiskt. Var beredd på att många tyvärr fastnar i missbruk och du kommer stöta på snus och cigg varje dag. (Vodkan i skåpet är inte heller helt ovanlig). Men var även beredd på att hitta några fina och kreativt inspirerande människor. Alla har snygg stil och det finns enormt mycket utrymme att utforska och utvecklas inom det. Det kommer finnas en brist på tydliga strukturer och inte så bra organisering, men det kommer framförallt finnas väldigt mycket frihet och tid att hitta dig själv. Rytmus var inte bästa valet för mig, men jag har lärt mig så enormt mycket om människor och mig själv, och har hittat världens finaste vän. Känn efter ordentligt innan du väljer skolan. Men den fungerar jättebra för vissa människor, du vet bäst :)

Är också friskola så chansen för klassresa är minimal och elevkåren är lite pank (de är okej ändå) och är lite orolig inför universitetet då rytmus inte känns helt förberedande :D

Slutsats: finns mycket positivt men även negativt tyvärr.

Ha det bra och lycka till med gymnasievalet!!!
Dehär e ba min upplevelse o det finns andra som trivs jättebra :)
Elev
20 feb 2023

Inte en seriös skola, även om du gillar musik

Det är en skola med väldigt få saker som fungerar och även om man vill hålla på med musik infraljuden finns det nog bättre val. De bra med skolan är repan där är det samma snälla personer som alltid hjälper en med frågor och försöka hålla en glad stämning. En annan bra sak med rytmus är att den enda formen av mobbning och kränkningar som inte existerar är fysiskt våld. Det är alltid nånting iaf. Annars lärare som ger betyg baserat på vilka elever de gillar, ganska standard. Om man är bra på sitt instrument är kursen inte en kurs som kommer göra en bättre på sitt instrument, tyvär. Det är en sorts anarki skola. Många personer men allt är alltid ett spel. Elever här respektera inget och ingen. De är tomma, själv absorberade, status sökande och krävande. Man har många fake vänner för att hålla up en fasad hela tiden och alla vet om det här och ör ok med det. Om man inte pallar sånt hela tiden kan man överväga nått annat. Eftersom såklart materialet och kursplanerna och betygsättningen är helt bortom räddning. Allt blir draaaama til slut och de kommer döda dig inifrån, speciellt eftersom många som söker hit bor långt ifrån. Då åker man långt till en liten skithåla i sickla och väntar på ens själs nedgång. Man ska inte välja rytmus om man faktiskt vill skaffa vänner. Man ska inte välja rytmus om man har planer att plugga vidare i framtiden, även om det är musik. Välj södra latin om man vill göra det på riktigt helt ärligt. Ens musik karriär. Det är säker saker som fungerar bättre på rytmus än andra ställen men jag kan inte få mig själv att ge skolan ett högre betyg än 1/5 tyvär. Har några Nice minnen och några personer man kommer ihåg men det är ett skumt ställe utanför normer av samhället och helt verklighetsfrånvänd inställning av lärare och personer i styre. Det är ett ställe för elever som mår dåligt att samla sig i grupp och må dåligt tillsammans, medans man klagar om sina problem och söker något annat i livet. Jag tycker man inte ska behöva gå igenom den processen på gymnasiet
Elev
6 dec 2022

kärleksyttring till gamle ryttan

Jag hade en fantastisk tid här! Så mycket kärlek till alla fina lärare som genuint brydde sig, alla härliga elever och alla möjligheter vi fick till konserter och att göra supercoola grejer. Också skolmaten var så god
Elev
16 okt 2022

estet-musik , singer-songwriter

#älskarytmus

alla e sköna. d ba så d är. osköna människor finns ba nt här. lärarna e chill o lektionerna blir aldrig långtråkiga.
Elev
22 maj 2022

bra !

när jag började ettan rökte nån på i skoltoan så brandlarmet gick och hela byggnaden behövde evakueras
Elev
22 maj 2022

bra !

när jag började ettan rökte nån gräs på toan så brandlarmet gick och hela byggnaden behövde evakueras
Föredetta elev
7 apr 2022

Medelbra.

Om du kommer från landet och inte är en självsäker super extrovert så kan du ha svårt att passa in. Annars är skolan bra. Storstadsskola.
Elev
20 nov 2021

AllA

Ja 🙌 m

Amen de ba bra liksom
Elev
21 jan 2021

Rytmus>allt annat

Bara gått på skolan en kort tid men riktigt redig skola dehär. Bra lärare som lär ut på nödvändig nivå. Alla är måna om varandras välmående och gemenskapen är jättefin. Fungerar väl mer för de som gillar att umgås med människor, inte jättemånga introverter på skolan. Ingen popularitetstävling heller bland eleverna.
Elev
17 jan 2021

Rytmus e bra

Bra skola, gillade ej först men desto bekvämare man blir desto bättre blir skolan.
Elev
23 dec 2020

Bästa Rytmus <3

Älskar Rytmus, det är det bästa valet jag har gjort att gå där. Fantastisk personal som verkligen ger en stöd, våga fråga! Upplever inte heller favorisering som jag däremot gjorde på mitt högstadium. Skolan hade (när jag skulle välja skola 2017) ett rykte av att vara full av många pretentiösa människor och att statusjakt är en stor grej, men jag upplever det inte alls. Det finns dock väldigt många människor på skolan (vilket jag gillar för man hittar verkligen sin crowd och kan snacka o umgås med jättemånga fler) så jag vet inte hur det ser ut i andra kretsar. Själv var jag dock del av en stor krets och jag upplevde det inte som ett problem. Har heller aldrig vittnat mobbing eller liknande, och upplever att elever slutet upp om det händer något. Riktigt bra elevkår och många roliga projekt! Man utvecklas inom musiken och det akademiska om man försöker, det blir vad man gör det till men det finns superbra förutsättningar på Rytmus. Har träffat världens finaste människor här, som alla valt olika vägar efter gymnasiet! Toppbetyg!
Elev
12 dec 2020

BÄSTA ESTETSKOLAN

Bästa estetskolan! Närmaste familjekänsla man kan komma! Älskar den ❤️
Elev
8 dec 2020

Jättebra

Jättebra skola med bra lärare och allmänt härliga personer på skolan!

Musiklärarna är otroligt bra och de vanliga lärarna är också super!

Man har alltid väldigt roligt också!
Elev
4 dec 2020

Bra lärare, elever och undervisning

För den som gillar musik är detta den perfekta skolan - sköna elever och lärare, bra undervisning och allmänt skit kul. Har dessutom aldrig hört talas om att något stulits, någon mobbats, mm. Den mest trygga skolan!
Elev
24 nov 2020

Älskar Rytmus!!

Otroligt härlig stämning på skolan, med bra lärare!
En plats för dina ambitioner och din passion för musik<3
Elev
16 okt 2020

WOW VAD BRA!

Helt fantastisk skola! Finns inget mer att säga
Elev
17 mar 2020

Fantastisk skola

Många otroliga lärare som accepterar och allas prioriteringar allas målsättning i de olika ämnena. Fina lokaler som är fräscha!
Elev
26 feb 2020

Börja inte om du är beroende av status...= ogillad

Lärarna kan skifta me majoriteten är faktiskt underbara!
Klassrummen och själva skolmiljön är helt okej liksom det är en vanlig skola med lite extra utstyrsel.
Skolmaten är faktiskt bra men kunde önskas en mer variation på vego maten och alternativ för gluten och laktos i cafeterian samt sänka priserna.
Eleverna och den sociala miljön på skolan är underbar om du är social som person annars kan hybrisen och tävlingsauran ta över helt i hållet. Det handlar väldigt mycket om status och tycker skolan skulle kunna jobba på det mer.
Har du lite svårigheter tex dyslexi eller socialångest får du hjälp med det snabbt och bra, stor respekt till våran rektor!
Nära och lagom centralt!
Elev
7 jan 2020

Rytmus är så bra

Rytmus är verkligen en härlig skola. Bra gemenskap och väldigt bra lärare. Maten är god och undervisningen är intressant och lätt att förstå. Om du gör det du ska i skolan och är med och lyssnar på lektionerna så kommer du inte behöva plugga hemma. Rytmus är en skola utan läxor. Det enda dåliga är väl att det ligger i sickla, som är extremt fult, grått och tråkigt. Skolan är inte heller särskilt fin. Det finns heller ingen skolgård.
Elev
30 dec 2019

Super

Otrolig skola!!! Har gått här I 2 år nu och känner verkligen att jag utvecklats!! ett måste för den som vill gå musik/mediainriktning
Elev
18 dec 2019

Jättebra!

Väldigt bra skola! Välkomnande miljö och bra lärare. Det blir vad man gör det till och om man håller fast vid sin passion för musik och vill utvecklas så är det precis det man kommer göra
Elev
5 dec 2019

Skolan är toppen. Absolut MÅSTE

Jag är elev på denna skola och ångrar absolut inte mitt val i något som helst väg. Bra lärare med bred musik utbildning. En absolut skola för musik intresserade
Elev
31 okt 2019

Så mysigt och bra

Skolan är verkligen en trygg och trevlig skola där du kan utvecklas som person, inom musiken och kärnämnena. Alla lärarna är dedikerade till sitt ämne vilket smittar av sig på eleverna. Ganska mycket plugg och man satsar mot de högre betygen men väljer du att ligga på den lägre nivån är inte skolan så tuff. Men du måste verkligen gilla musiken och inte bara ha det som en sidogrej för det tar upp mycket tid och energi i och utanför skolan. Men somsagt väldigt roligt och trevligt!
Elev
27 okt 2019

Älskar!!

Superhärlig skola med trevlig personal och elever. Möjligheten till att utveckla sitt musicerade är fantastisk och lärarna vill alltid det bästa för dig som elev.
Elev
7 jun 2019

Skolan är toppen!

Skolan är toppen för dig som inte vill ha en allt för tuff skolgång, där du får hålla på med musik (eller media). Man utvecklas väldigt mycket inom musiken. Gå om du får möjligheten och kommer in!!
Elev
1 jun 2019

Underbart

Härlig atmosfär, gemenskap mellan alla elever och lärare.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen