Omdömen

3.0
Baserat på 34 omdömen och 275 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
26 jan 2024

Sam

Sämsta ja varit med om

Flummiga lärare som inte kan lära ut. Vissa i min klass kan mer om ämnet än lärarna. De lägger ansvaret på oss och planerar dåligt. Jag har 3 presentationer på mindre än 2 veckor!
Elev
26 jan 2024

Sam

Undvik om du ska gå Sam/ natur!

Jag skulle inte rekommendera att gå Sam eller natur på st eriks då det är en estet skola. programmen glöms helt bort. Om ni vill gå Sam på St eriks välj Sam media istället!
Det är väldigt flummigt och lärarna är vimsiga och glömska. En glömde att föra in mitt betygsomdöme och har fortfarande inte gjort det.

Lärarna är inte heller så kunniga på Sam linjen och flera i min klass kan mer är lärarna vilket märks på lektionerna. De är sjukt dåliga på att förklara också och jag måste sitta hemma med mina föräldrar i timmar för att lära mig så att jag förstår.

Om man har någon diagnos får man knappt några anpassningar. Jag får 5 minuter extra skrivtid på vissa prov vilket är hemsk.

Människorna är dock jätte sköna det finns alla möjliga personer på st eriks (estetare, emos, sthlms stil, drainers, furrys…, grish, y2k) har dock inte sätt några orten grabbar.

Maten är fett god om man inte har specialkost tex laktos eller gluten då får man oätbar mat. Det finns äppel/ fläder saft i maskiner + citron vatten och mjölk! Skolkafeterian är sjuuukt bra! Deras priser är det bästa jag sätt det är halva priset på massa saker. De säljer bla glass, tuggummi, godis, muffins, bullar, croissanter, drickor, toast( godaste jag smakat) , te, kaffe, frukt, risifrutti osv!

Hoppas ni hittar rätt gymnasium!!
Elev
7 jun 2023

Naturvetenskapsprogrammet

Bra lärande

Bra lärare. Bra mat. Går själv natur.
Elev
6 dec 2022

Textil design

Textil design på St Eriks gymnasium

Jag har bytt skolan massa gånger och jag måste säga att av alla skolar jag gått på så är st Eriks bäst :). Alla lärare jag har mött och haft har varit jätte bra och trevliga och gillar verkligen stämningen på skolan.
Elev
21 sep 2022

Bra skola

Jag tycker att skolan är en bredd och lagom skola med engagerad och stötande lärare som vill elevernas allra bästa
Elev
3 maj 2022

Musik

Sköna personer

Jag har gått här i ett år nu och skolan är helt okej. Lärarna är antingen superbra eller superdåliga, samma med maten. Skolledningen lyssnar inte på en när man behöver hjälp vilket är negativt, men gemenskapen är bra och alla människor är supersköna. Väldigt kul att det är så många olika linjer här också då det gör att så många olika människor dras samman. Skulle trots allt rekommendera den för att eleverna är sköna!
Elev
8 jan 2022

Hantverksprogram Florist

Bra skola!

Lärarna är bra! Maten är okej!
Skolan ligger nära restauranger och caféer. Och det är mycket smidigt att ta sig till skolan då det finns både tunnelbana och buss.
Föredetta elev
30 nov 2021

Samsam

Världens bästa skola!

Gick Sam Sam och älskade min skola!!! Bra och välutrustade lokaler med tex egen gympasal. Kul med så många olika linjer! Toppenläge på Kungsholmen. Lärarna och alla runt omkring var jättebra. Skulle definitivt göra samma val igen 💪🏼
Elev
5 okt 2021

Samsam

Välj annan skola om du kan ;)

Har gått i skolan mer än 1 månad och ******* * ******* ******** *** ***** dryga. Maten är skit äckligt asså man brukar få bra mat men d typ 1 gång i 2-3 veckor. Om du verkligen kan elle vill välja annan skola gör d så fort som möjligt. Skolan känns som en gammal sjukhus asså det jätte läskigt och omklädningsrum e helt förstörd den är jätte läskig att gå in.
Föredetta elev
6 sep 2021

Bild och form

Det gick utför

Började 2018, estet och allt verkade finfint. Helt okej första år och schemat va bra. Sedan så kom år 2 och 3. Blev lämnad utan svenska lärare i 6 månader och fick betyg i hela svenska 2 baserat på 5 uppgifter i slutet av året. Bytt mentor 4 gånger, flera lärare slutat, material finns väl men inte de som man behöver. Speciellt när man går bild. Väldigt sträng och aggresiv keramik lärare, hon verkade ha problem med många elever. Skolan är hyfsat okej, maten åt jag endast första veckorna, sedan levde jag på Coops och donkens utbud.
Elev
4 jun 2021

Ingen koll alls.

Många bra lärare, men det finns några som inte har någon koll alls, men dom är i minoriteten. Sen har det varit många lärare som har slutat. Hade 3-4 lärare i naturkunskap. Plus min mentor som slutade. Själva skolan i sig är inte så nice. Tråkig arkitektur, och interiören känns som en fabrik. Om du på något sätt börjar må dåligt på grund av det här eller på grund av något annat, så får du inget stöd av skolan eller ledningen. Det ända man får höra är att det är ens eget ansvar...
Elev
23 feb 2021

El och Energiprogrammet

Sök på egen risk..

Först jag började på skolan skulle jag beskriva den som särskild bra och ganska lugn. Men efter att ha gått här i 2 år så har jag märker jag verkligen skillnad. Lärarna har för många elever och har ingen koll på vilka som går sina kurser och inte. Dom är väldigt otrevliga. Inte alla men dom flesta. Skolan kunde inte bry sig mindre om dina problem eller svårigheter. Ledningen är seg och information är oftast sen!. Jag skulle absolut inte rekomendera denna skola. Du tas inte på allvar och inga lärare bryr sig inte om dig och dina betyg samt dina svårigheter. Dom tror inte på att du är sjuk vid tillfällen och blir arga på dig.

Stökigt också med bråk och slagsmål. Och inte alls bra mat.

Det är synd då skolan har antal jättebra lärare i specifika ämnen men dom hamnar endast i skuggan.
Elev
16 jan 2021

Bra lärare och bra elever

Jag tror att det beror väldigt mycket på vilken linje du går om du trivs eller inte. Jag går tredje ring i animations programmet. Jag trivs jättebra, har varit tre roliga år och jag önskade att det varade längre.

Nästan alla mina lärare är bra, särskilt dom i dom kreativa ämnena och mentor. Man känner sig trygg och att mam kan lita på dom och att man får hjälp om man behöver. Dom kan också mycket inom sitt ämne.

Eleverna är dock det som gör skolan bäst för mig. Min klass är toppen, alla är schyssta, man känner sig trygg, och det var lätt att skaffa väldigt nära och bra vänner i klassen. Dom tvåor och ettor i animations programmet jag pratat med är lika roliga och trevliga.

Inom animations programmet får man mycket frihet och mycket verktyg för att utvecklas.

Men det är min upplevelse från att gå animation, jag känner ingen i något annat program och har ingen idé av hur dom är eller vilka lärare ect dom har. Det kan vara väldigt annorlunda.

Några negativa saker med skolan är att det känns som att allt är ganska dåligt planerat, rektor/styrelse ect lyssnar inte alls på elever eller feedback, och det är ofta kaos i korridorer och matsal.

Men jag känner ändå att det är övervägande bra. Det gör inte jättemycket att rektorn inte lyssnar aå länge lärare gör det, och kaos kan man leva med.

Största (och kanske ända) styrkan skolan har är bra lärare och bra elever, men det kan vara individuellt för mitt program också. All in all jag är nöjd.
Elev
21 dec 2020

Hantverk

Jag går florist o har bemötts jätte bra av alla de ändå lite negativa är maten o vissa lärare. Jag klickade bra med hela klassen redan efter de 2 första veckorna.
Elev
20 dec 2020

Kom inte hit!!

Inte en skola man ska välja i första hand. Genuint dåliga lärare och maten är förskräcklig
Elev
19 dec 2020

Tydlig värdegrund på S:t Eriks Gymnasium

Jag går andra året film & regi och pendlar ganska långt för att åka in till min dröm skola och dröm linje. Mitt val baserades på vad jag önskar att jobba med men framförallt på vad jag saknat på tidigare skolor. Ett tydligt och öppet värdegrunds arbete. Det är det viktigaste på en skola men det finns inte överallt. På S:t Eriks Gymnasium jobbar pedagogerna medvetet med det hela tiden. Jag vågar lita på att skolan har elevernas bästa i åtanke, det har jag inte känt på tidigare skolor och det betyder mer för mig än att gå sin dröm linje.

Så ja, jag vågar också säga att S:t Eriks Gymnasium är en av de bästa gymnasieskolorna i Stockholm. Det är en skola med mångfald. Det är en skola som konsekvent och förebyggande arbetar mot mobbning. Jag trivs och jag trivs med tanken på att om jag skulle uppleva missnöje så kommer skolan att höra mig.
Elev
9 dec 2020

S:t eriks gymnasium är en bra gymnasieskola

S:t eriks gymnasium är en bra skola eftersom man får använda mobiltelefoner och man får dricka läsk under rasterna och man får gå till gallerian men lärarna är trevliga och dem har en bra bemötande med eleverna i skolan och lärarna visar alltid kursplanerna om dem ämnen som de undervisar i
Föredetta elev
26 nov 2020

Om du har möjligheten - välj en annan skola.

Den här skolan tar inte dig eller dina problem som elev på allvar. De bryr sig inte om din åsikter, känslor eller problem. Det finns typ två bra läraren på hela skolan, resten är jag ens chockad om hur de fick jobbet och vart ifrån de fick sin examen. De flesta (nästan alla) läraren bryr sig varken om dina betyg, svårigheter eller lärandet. Vissa elever är bättre än lärarna på det. Vissa mentorer gör inte sitt jobb och tar inte det ansvar de blir betalda att bära på. Jag hoppas för skolans bästa och framtida elever som ska börja där, att skolan blir bättre och att personalen som inte tar sitt jobb på allvar eller tar ansvar blir placerade med bättre. Många bra läraren slutade under min skolgång i denna skola... man kan undra varför.
Elev
26 nov 2020

Bra skola

Går estet; Underbara elever, underbara lärare, skitbra stämning och jag har aldrig trivts såhär bra på en skola förut. Har dock hört och upplevt att natur/yrkeslinjerna har det stökigt och inte lika bra som vi har. Maten är sådär, ätbar men hade kunnat vara bättre
Elev
26 nov 2020

S:t suger

Hatar skolan sååå mycket. Eleverna har ingen motivation alls och alla har någon diagnos eller inlärningssvårighet. Lärarna verkar inte bry sig om det och man får knappt någon hjälp. Snåla betyg och hemsk skolmat också. Tänker byta snart, men snälla sök inte hit.
Elev
24 nov 2020

Knappt värd som backup...

Jag började S:t Eriks gymnasium efter hösten 2020, vart ska jag börja?

Skolan är lite knasig, om du går naturprogrammet ligger det mesta på dig. Lärarnas undervisningstempo är trögt om jag jämför med min förra skola Enskilda Gymasniet.

Om du vill få högre än F-D på proven i matematiken är ditt ända val att ligga minst en vecka före i plugget. Det är dock lite svårt att åstakomma detta försprång eftersom du studerar många breda och även komplexa matematiska koncept som är svåra att förstå och sedan fördjupa sig i.

Min matematiklärare må vara en begåvad matematiker men det ofantligt tröga tempot i kursen leder till att hen går igenom omfattande moment som kommer på provet dagen innan provet skall skrivas. Detta är såklart inte en effektiv studieplan eftersom majoriteten av eleverna i min klass(inklusive mig själv) får F-D på alla matematikprov. Lyckligtgvis har jag inte fått underkänt på någonting ännu :)

Börja bara på skolans naturlinje om du verkligen måste. Du kan glömma att sitta på en stol eller bänk under rasterna då de knappt finns några i naturlinjens korridårer(de bänkar som faktiskt finns är näst intill alltid ockuperade).

Lärarna skyller alltid på en tajt budget när vi som elever kommer med förslag på förändring under mentorstiden.

Skolans naturlinje består till stor del av elever som inte är engagerade, tröga lärare som behandlar dig som ett barn. Jag vill byta så fort jag kan.

För att ge lite sammanhang till min bakgrund och situation.
Jag kommer från en något snobbig skola med höga betyg, hög press och mycket engagerade elever och lärare. S:t eriks gymnasium var min backup-plan inför gymnasieantagningen. Jag hade redan hört illa om skolan tidigare och min egna upplevelse stämmer helt överens.
Elev
23 sep 2020

Miljö och korridor hos naturare

Miljön i naturkorridorerna är förjävliga. Vi har bett om bänkar och bord sen årskurs 1 (jag går i 3an nu). Antal bord och bänkar har nu minskat och vi får knappt sitta i vårat "pluggrum" för att det finns en sträng lärare i naturkorridoren som bestämmer allt. När vi ber om mer bänkar o bord, så försvinner det mer och andra linjer får ofta soffor o bord och vi kan inte ens få bänkar som vi kan sitta på. Vi får inte ens sitta och socialisera oss i pluggrummet även fast att det är tomt. Läraren som bestämmer är alltid arg och sträng av ingen anledning. Gå inte naturlinjen på denna skola.
Elev
10 aug 2020

Hemskt

Jättedålig, eleverna är stökiga och lärarna är hemska de kan typ inget om sitt ämne och sen så lägger de låga betyg
Tintin
Elev
20 mar 2020

Bra estetprogram

Skolan är mycket stor med många olika linjer och jag tycker att estet linjen är en av dem bra delarna! Lärarna är bra men har svårt att kommunicera med varandra (inget prov schema). Maten är inte hemsk som alla verkar tycka men systemet har varit ostabilt under dem tre år jag har gått på skolan :/
Elev
15 mar 2020

Helt okej

Som estet-elev trivs jag. Våra estetlärare är otroliga. Maten är inte alls så hemsk som alla säger, jag fattar inte varför det klagas så mycket.
Elev
29 feb 2020

S:t Eriks Gymnasium

Väldigt bra skola för oss naturare. Dock så är den väldigt gammal, men resten av linjerna förutom sam och natur har det modernt då de byggt om. Tycker även att det fanns dåliga rykten som inte stämmer om skolan.
Elev
29 feb 2020

S:t Eriks Gymnasium

Väldigt bra skola för naturare. Dock är den väldigt gammal, men estetlinjerna och alla andra linjer förutom natur och sam har det väldigt modernt. Tycker att golk ger en falsk bild om denna skola då den egentligen är bra.
Elev
17 dec 2019

Jag rekommenderar inte skolan.

Stökiga elever på alla linjer, det är klotter och stök överallt. Plus så har det varit ofta fel på avloppen vilket leder till illaluktande klassrum och stopp i toaletterna. Jag har även hört om mycket mobbning och trakasserier från andra delar av skolan än den jag går på. Som estetelev skulle jag inte rekommendera skolan.
Elev
2 nov 2019

Skolan är meh

Skolmaten är hemsk och ofta inte ätbar. De flesta inriktningarna är väldigt stökiga men främst estetlinjerna. Dock är det väldigt bra lärare och den nya rektorn är mycket ansvarstagande och rejäl.
Elev
29 okt 2019

Guldkorn till lärare

En gång i tiden så bra skola. Iaf estetprogrammet och helt magiska lärare som jobbade då.
Visar 30 av totalt 34 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen