S:t Petri skola
Skriv omdöme

Lämna ett omdöme om skolan

Skriv omdöme
Jobbar du på skolan?
Registrera och få tillgång till er skola.
Kom igång

Omdömen

4.2
Baserat på 19 omdömen och 324 svar
0
0
0
0
0
Elev
20 okt 2022
4.6

Samhälle beteende

Elev i samhälle beteende

Jag är väldigt nöjd med mitt val av S:t petri skola. Fin skolbyggnad, bra lärare överlag och härliga samt omtänksamma elever. Det är en jätte bra gemenskaphet på skolan och jag känner att man kan prata med alla, även i andra klasser. S:t petris elevkår är underbar och fixar en massa roliga evenemang. En så länge tycker jag även att plugget har känns okej och resultat på proven har inte varit förvånande på något sätt, vilket jag tycker känns skönt. Det verkar helt enkelt som att undervisningen och kraven är på en bra nivå som passar de flesta.Skolmaten är dock dålig! Mycket pengar spenderas helt ekelt på skolcafét.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
5 okt 2022
4.9

Naturkunskap

Bra undervisning bra skola

Så vacker skola med jättebra lärare! Högt tempo med tuff ”konkurrens” då alla i klassen snittar B-A. Känner flera som bytte hit från Procce då det var ”för snobbigt” så det beror ju helt på hur du är som person men tror det är lättare att passa in här! :) dock mest svenskar men har inte märkt av någon rasism i min klass men vet inte om andra klasser. Maten är okej, bättre än grundskolan då det är mycket mer tillbehör o grönsaker men fortfarande Malmö Kommun mat. Om du vill ha en bra utbildning, svår men inte för svår, bra lärare som faktiskt kan sitt ämne och många olika klasskamrater med alla typer av hobbies ska du välja Petri! Lycka till 07:or! <3 (insparkslekarna kan vara skämmiga o jobbiga men gör inget du inte vill och var redo för en ny mer vuxen period i ert liv!)
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
31 mar 2022
3.4

Naturvetenskapsprogrammet

Man mår s k i t

Skolan är i sin helhet oerhört fin och lärarna är välutbildade, men det finns ingen riktigt band mellan elever och lärarna. Många elever är väldigt snälla, men majoriteten är bara egoistiska och dömer beroende på utseende. De är rasister helt enkelt, vilket jag tydligt kan argumentera för. Om du inte beter dig på ett visst sätt blir du snabbt en utanför gruppen. Många onödiga prov. Hade inte rekommenderat, men gillar du högt tempo, kör på.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
6 jan 2022
4.6

Naturvetenskapsprogrammet

Underbar skola!

Enligt mig Malmös finaste skola på både in och utsida. Verkligen en otroligt vacker skola! Majoriteten av eleverna är motiverade, drivna och ambitiösa människor. Lite tråkigt dock att man inte kommer så nära samtliga lärare på grund av att skolan är så pass stor. Dessutom får vi inte möjlighet till komplettering av betyg, vilket jag själv tycker är orättvist i och med att elever på andra gymnasieskolor i Malmö har den möjligheten. Maten är heller inte den bästa kanske, men den är absolut ätbar och du blir definitivt mätt! Å andra sidan är vår elevkår helt underbar. De anordnar fester, spex, inspark och utspark där alla inkluderas. Jag är super nöjd över att jag valde just S:t Petri skola!
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
12 feb 2021
3.7

Naturkunskap

En segregerad skola med bra lärare

Den negativa sidan av petri är att gemenskapen inte alls är så bra som man fått höra innan man började i skolan. Man kan, i motsats till vad en del påpekar, verkligen inte prata med alla. De flesta eleverna kommer från de finare områdena av staden, och (detta är baserat på en verklig händelse) blir chockade när de inser att vissa elever bor i lägenheter och inte alls i någon fin villa med två familjebilar.

Men utöver detta är undervisningen och de flesta lärarna mycket bra. Lärarna är oftast väldigt engagerade och bryr sig om eleverna. Men man får verkligen kämpa om man vill ha höga betyg (så välj inte denna skolan om du vill glida på ett bananskal, eller om du vet att du har lätt för att bli utbränd). Planeringen kan vara ganska hemsk, där man får flera prov och uppgifter i veckan - ibland även under samma dag. Ganska många i min årskurs valde att hoppa av pågrund av stressen samt att de kände sig utstötta eller ovälkomnade av eleverna... Men byggnaden är fin iallafall :)
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
6 feb 2021
5.0

bra!!

jättebra! petri har lärt mig jättemycket
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
28 dec 2020
4.9

Sjukt bra skola!

Petri är en sjukt bra skola med väldigt engagerade och välutbildade lärare som älskar att lära ut. Skolan har en speciell gemenskap och har en sjukt bra elevkår som ordnar massor med aktiviteter. Det är lätt att passa in eftersom det finns alla olika typer av personer på skolan. Sjukt fin skola på utsidan och insidan. Jag skulle rekommendera Petri starkt, speciellt till dom som vill utvecklas och vill ha en skola att trivas i.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
15 dec 2020
4.4

Bra skola med bra lärare

Enligt mig är Petri en väldigt bra skola, började ettan nu i år och är väldigt nöjd. Insparken och de andra aktivitetens i början var väldigt roliga och gjorde att man kom närmare sin klass, var med i allt de är superkul! Min klass har varit superbra och är väldigt nöjd med det, var rädd innan att jag inte skulle passa in och att många skulle hata statuskåta men har inte upplevt det som ett problem. Själv går jag samhälle och de flesta lärarna är bra, matten går lite långsamt enligt mig men annat har jag inget att klaga på. Maten är bra för att vara skolmat, överlag skulle jag rekommendera Petri!
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Elev
21 nov 2020
4.2

Rolig skola

Jättefin skola med mycket karaktär. Trevliga elever och en bra elevkår som bygger mycket stämning. Jag har aldrig känt mig utanför där och dem flesta har folk att hänga med. Det ändå som är dåligt är att det finns vissa lärare som inte är särskilt bra på att lära ut, men om man inte får dem borde det gå galant :)
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Föredetta elev
28 sep 2020
4.7

Härlig skola

Generellt en toppen skola, bra lärare, mysig stämning och härliga event. Ta vara på alla utskott som finns och var aktiv. De som klagar på att det saknas stämning på denna skolan är oftast de som inte nyttjat alla utskott evgengemang, fester m.m.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot

Premium för användare

Lås upp unikt innehåll med Premium för användare! Läs alla omdömen och ta del av insiktsfull data samt mycket mer! Endast 49kr per månad, säg upp abonnemanget när du vill!

Fakta om skolan

 • Antal elever
  839
 • Antal lärare
  53
 • Antal behöriga lärare
  51
 • Elever per lärare
  15.8

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Kontakt

Använd formuläret för att kontakta direkt