Omdömen

4.2
Baserat på 19 omdömen och 145 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
20 okt 2022

Samhälle beteende

Elev i samhälle beteende

Jag är väldigt nöjd med mitt val av S:t petri skola. Fin skolbyggnad, bra lärare överlag och härliga samt omtänksamma elever. Det är en jätte bra gemenskaphet på skolan och jag känner att man kan prata med alla, även i andra klasser. S:t petris elevkår är underbar och fixar en massa roliga evenemang. En så länge tycker jag även att plugget har känns okej och resultat på proven har inte varit förvånande på något sätt, vilket jag tycker känns skönt. Det verkar helt enkelt som att undervisningen och kraven är på en bra nivå som passar de flesta.Skolmaten är dock dålig! Mycket pengar spenderas helt ekelt på skolcafét.
Elev
5 okt 2022

Naturkunskap

Bra undervisning bra skola

Så vacker skola med jättebra lärare! Högt tempo med tuff ”konkurrens” då alla i klassen snittar B-A. Känner flera som bytte hit från Procce då det var ”för snobbigt” så det beror ju helt på hur du är som person men tror det är lättare att passa in här! :) dock mest svenskar men har inte märkt av någon rasism i min klass men vet inte om andra klasser. Maten är okej, bättre än grundskolan då det är mycket mer tillbehör o grönsaker men fortfarande Malmö Kommun mat. Om du vill ha en bra utbildning, svår men inte för svår, bra lärare som faktiskt kan sitt ämne och många olika klasskamrater med alla typer av hobbies ska du välja Petri! Lycka till 07:or! <3 (insparkslekarna kan vara skämmiga o jobbiga men gör inget du inte vill och var redo för en ny mer vuxen period i ert liv!)
Elev
31 mar 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Man mår s k i t

Skolan är i sin helhet oerhört fin och lärarna är välutbildade, men det finns ingen riktigt band mellan elever och lärarna. Många elever är väldigt snälla, men majoriteten är bara egoistiska och dömer beroende på utseende. De är rasister helt enkelt, vilket jag tydligt kan argumentera för. Om du inte beter dig på ett visst sätt blir du snabbt en utanför gruppen. Många onödiga prov. Hade inte rekommenderat, men gillar du högt tempo, kör på.
Elev
6 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Underbar skola!

Enligt mig Malmös finaste skola på både in och utsida. Verkligen en otroligt vacker skola! Majoriteten av eleverna är motiverade, drivna och ambitiösa människor. Lite tråkigt dock att man inte kommer så nära samtliga lärare på grund av att skolan är så pass stor. Dessutom får vi inte möjlighet till komplettering av betyg, vilket jag själv tycker är orättvist i och med att elever på andra gymnasieskolor i Malmö har den möjligheten. Maten är heller inte den bästa kanske, men den är absolut ätbar och du blir definitivt mätt! Å andra sidan är vår elevkår helt underbar. De anordnar fester, spex, inspark och utspark där alla inkluderas. Jag är super nöjd över att jag valde just S:t Petri skola!
Elev
12 feb 2021

Naturkunskap

En segregerad skola med bra lärare

Den negativa sidan av petri är att gemenskapen inte alls är så bra som man fått höra innan man började i skolan. Man kan, i motsats till vad en del påpekar, verkligen inte prata med alla. De flesta eleverna kommer från de finare områdena av staden, och (detta är baserat på en verklig händelse) blir chockade när de inser att vissa elever bor i lägenheter och inte alls i någon fin villa med två familjebilar.

Men utöver detta är undervisningen och de flesta lärarna mycket bra. Lärarna är oftast väldigt engagerade och bryr sig om eleverna. Men man får verkligen kämpa om man vill ha höga betyg (så välj inte denna skolan om du vill glida på ett bananskal, eller om du vet att du har lätt för att bli utbränd). Planeringen kan vara ganska hemsk, där man får flera prov och uppgifter i veckan - ibland även under samma dag. Ganska många i min årskurs valde att hoppa av pågrund av stressen samt att de kände sig utstötta eller ovälkomnade av eleverna... Men byggnaden är fin iallafall :)
Elev
6 feb 2021

bra!!

jättebra! petri har lärt mig jättemycket
Elev
28 dec 2020

Sjukt bra skola!

Petri är en sjukt bra skola med väldigt engagerade och välutbildade lärare som älskar att lära ut. Skolan har en speciell gemenskap och har en sjukt bra elevkår som ordnar massor med aktiviteter. Det är lätt att passa in eftersom det finns alla olika typer av personer på skolan. Sjukt fin skola på utsidan och insidan. Jag skulle rekommendera Petri starkt, speciellt till dom som vill utvecklas och vill ha en skola att trivas i.
Elev
15 dec 2020

Bra skola med bra lärare

Enligt mig är Petri en väldigt bra skola, började ettan nu i år och är väldigt nöjd. Insparken och de andra aktivitetens i början var väldigt roliga och gjorde att man kom närmare sin klass, var med i allt de är superkul! Min klass har varit superbra och är väldigt nöjd med det, var rädd innan att jag inte skulle passa in och att många skulle hata statuskåta men har inte upplevt det som ett problem. Själv går jag samhälle och de flesta lärarna är bra, matten går lite långsamt enligt mig men annat har jag inget att klaga på. Maten är bra för att vara skolmat, överlag skulle jag rekommendera Petri!
Elev
21 nov 2020

Rolig skola

Jättefin skola med mycket karaktär. Trevliga elever och en bra elevkår som bygger mycket stämning. Jag har aldrig känt mig utanför där och dem flesta har folk att hänga med. Det ändå som är dåligt är att det finns vissa lärare som inte är särskilt bra på att lära ut, men om man inte får dem borde det gå galant :)
Föredetta elev
28 sep 2020

Härlig skola

Generellt en toppen skola, bra lärare, mysig stämning och härliga event. Ta vara på alla utskott som finns och var aktiv. De som klagar på att det saknas stämning på denna skolan är oftast de som inte nyttjat alla utskott evgengemang, fester m.m.
Elev
1 sep 2020

bra skola

skolan är bra, och man får bra undervisning, men arbets ron man va lite dålig iblan, matten är också bra och skolan är fin.
Föredetta elev
14 jul 2020

Super

Bra lärare, god miljö!
Elev
16 jun 2020

Skolan är bra

Skolan är väldigt bra och otroligt vacker på både insidan som utsidan. Lärarna är motiverade att lära ut eleverna och finns alltid där för dem som behöver lite hjälp
Föredetta elev
3 jan 2020

Helt okej skola men väldigt dömande miljö

Många riktigt duktiga lärare men tyvärr dålig stämning mellan elever i flera av klasserna. Eleverna kan vara mycket dömande om man inte passar in i skolan normer. Eleverna verkar inte heller veta hur man prickar toaletten så toaletterna är inte så fräscha.
Elev
18 nov 2019

Jättebra

Bra skola med mycket begåvade lärare som vill lära en, dock så kan det ibland kännas som att de förväntas att vi som elever är smartare än vi är, men annars super. Man lär sig raskt och det är alltid ett högt tempo. Lärarna lär alla ut på olika sätt vilket gör varje lektion unik och lite roligare. Stämningen generellt väldigt skön, massa sköna människor runt om en och alltid en härlig vibe. (Dock så finns det många statuskåta människor, men man lär sig att tänka bort dem) Rekommenderar annars petri till 100%
Elev
25 okt 2019

Skolan är jättebra! Rekommenderas!

Lagom stor skola med engagerade elever och lärare. Vacker på utsidan och fina klassrum. Trevlig stämning och mycket aktiviteter för att få vänner i andra klasser så som stalker, insparken och utskotten. Rekommenderas för alla!
Elev
8 okt 2019

Bra skola

Liten men trevlig och bra skola, trivdes bra
Elev
1 jul 2019

Kan inte tänka mig en bättre skola

När jag sökte till Petri var jag fortfrande osäker på om det var rätt val för mig men nu kan jag inte tänka mig någonting annat än att gå på Petri. Skolan har utan tvekan den bästa elevkåren i Malmö som har aktiviteter och evenemang som elever från andra skolor (ProCivitas, Latin osv.) flockar till i besvikelse på sina egna kårer. Gemenskapen på skolan är fenomenal, tro mig.
Undefined Undefined
Elev
4 jun 2019

Bra skola i fantastiskt vacker byggnad

För alla studiemotiverade elever i Malmö så rekommenderar jag Petri. Här går elever som bryr sig om skolan utan att det blir en överdriven press eller stress. Man får vara sig själv och atmosfären och verkligen mysig, man känner sig ALDRIG otrygg på skolan.
Skolmaten är helt ok för att vara skolmat. Till nästa läsår ska majoriteten av maten lagas i skolköket vilket förhoppningsvis kommer förbättra kvalitén, (de har börjat så smått nu och det är godare mat redan).
Lärarna är jättebra, bl.a. så jobbar Sveriges bästa historielärare på skolan och inte en lärare har varit dålig (vissa kan vara lite flummiga eller konstiga) men alla kan sina ämnen.
Den nya elevkåren på skolan är jättebra så jag tror att alla som söker till skolan kommer trivas.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen