Omdömen

2.7
Baserat på 30 omdömen och 230 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
23 jan 2024

Bästa skola

Lätt en av de mest studiemotiverade skolor, tyvär sp har de nyaste eleverna (2007:orna) gjort till kaos på skolan och drar bara negativ energi till resten av eleverna. Jag har gått i Ragnhild i 3 år snart och det har varit hur bra som helst tills dom öppnade 2 ekonomi klasser och en massa stökiga små barn kom till skolan. Dom förstår inte vad för krav skolan har på eleverna då dom bara klagar. Jag hoppas att skolan blir till hur det va innan dom börja för det är verkligen en bra skola.
Föredetta elev
2 jul 2023

Natur

Dålig ledning och lärare

Lärare samt skolledning bryr sig inte om eleverna utan endast om sin egna lön. Elever får inte den hjälp de behöver och rektorn är ignorant.
Elev
27 mar 2023

Ekenomi

Sök inte hit!!!

Värsta skolan i Stockholms län rektorn bryr sig inte om nån och lärarna favoritiserar olika elever beroende på hur allvarliga dem är. Dem ger orättvisa betyg och bryr sig bara om dem som har B och A sök inte hit om du vill få stora chanser!
Föredetta elev
21 aug 2022

Ekonomiprogrammet

Inte nöjd

Jag trivdes bra i skolans lokaler. Däremot är de flesta lärare inge bra alls och studieron existerade inte. Lärarna ökar trycket med inlämningar och prov innan lov, eftersom de planerar otroligt dåligt så att vi elever tillslut drabbas. Det är svårt att prestera och man kan omöjligt prestera på sin högre”vanliga” nivå när prov/inlämningsfördelningen är katastrof. När jag började första året 2019 var lokalerna fina,rena och välskötta. Under mitt sista år var det klotter och sprayfärg på alla skolans skåp, på bänkarna och snus i hela taket. Ragnhild var en fin och bra skola förr, men defenitivt inte längre!
Föredetta elev
16 aug 2022

Naturprogrammet

S:ta Ragnhildsgymnasiet

Bra skola om du är studiemotiverad och tar plugget på allvar.
Föredetta elev
7 jun 2022

Mot högskolan!!

Tog studenten i fredags, fick bra betyg eftersom jag har fått bra hjälp av lärarna och har pluggat, kämpat och hängt med.

Det är en liten skola och det betyder att lärarna har mer tid för eleverna och man får en "närmare" relation med de, än om man går på en jättestor skola
Elev
1 apr 2022

Ek19

F**k den här skolan

Den här skolan är inte för dig. På grund av många anledningar som jag är lite för trött för att berätta.
Elev
31 mar 2022

Liten bra skola!

Gillar min klass och min skola. Ligger nära.
Förälder / Vårdnadshavare
31 mar 2022

Naturprogrammet

Förälder rekommenderar S:ta Ragnhildgymnasiet

Jag skulle vilja skriva lite om skolan då min son gick på S:ta Ragnhildgymnasiet i 3 år, Naturprogrammet. Han tog studenten förra året. Han hade det kämpigt första året, gick inte så bra men fick mycket stöd från mentor, lärare och övrig personal och bestämde sig för att gå om och börja igen i årskurs 1. Han kunde inte gjort ett bättre val. Skolans stöd, speciellt hans mentor, var fantastiskt, han klarade sig bra och tyckte till och med att skolan var rolig och intressant att gå till. Nu studerar han på universitetet och det trodde han aldrig själv att han skulle klara och han klarar det galant. Skolan har förberett honom på ett utmärkt sätt för vidare studier och han har inga svårigheter att studera på universitetsnivå nu. Han fick resa en bit för att komma till Östertälje men det var värt varje minut. Vi är så glada för att han gick på S:ta Ragnhildgymnasiet, en jättebra skola med kompetent personal och fina elever. Allt gott till skolan önskar vi.
Elev
16 feb 2022

Skolan är okej, överlag ganska medelmåttig

Vissa lärare är bättre än andra. Några kan kännas ganska partiska mot vissa elever, några kan ha ganska repetitiva lektioner där man har lite att säga till om, några kan vara rent utav taskiga mot elever och skämma ut dem. Andra lärare är trevliga, kunniga om deras namn och gör lektionerna intressanta.

Det känns som om skolan inte riktigt bryr sig om ens mentala hälsa. jag har försökt få hjälp men de känns som om ingen har brytt sig tillräckligt för att hjälpa till.

Dessutom har skolan ganska bristande kommunikation. Det är många gånger som inställda lektioner meddelas om väldigt sent. Två gånger har jag bara blivit meddelad om ett prov dagen innan provet.
Elev
20 jan 2022

Natur

Gå absolut inte här

Skolan är katastrofal, det enda skolan bryr sig om är gemenskapen mellan elever. Massa skämtaktiviteter som eleverna tvingas gå på. Utbildningen är inte skolans främsta fokus och ett antal lärare är helt katastrofala.
Elev
13 dec 2021

HÅLL DIG BORTA FRÅN RAGNHILD

Många lärare yttrar sig om saker de inte ska, trycker ned elever som inte förstår eller generellt inte ligger på en A, B nivå. Hjälper framförallt inte de som behöver det. Vissa "vikarier" för kurser har haft sämre kunskap än eleverna om ämnet och kunde inte lära ut. Från en elev som gått på skolan i nästan 3 år är det inget att rekommendera med tanke på hur mycket som trycks på precis innan lov och det blir svårt att prestera på sin sanna nivå och då får inte det betyg hen förtjänar. Psykisk hälsa framförallt är sopat under mattan när det kommer till många lärare och inget som uppmärksammas m.m.
Vid vissa tillfällen har lärare skämt ut elever framför hela klassen. Meddelar om inställda lektioner alldeles för sent, obligatoriskt stöd läggs för elever som inte behöver det och då tvingas få frånvaro när man egentligen inte ska närvara. En skola som erbjuder stöd till en viss mån men där lärarna saknar sociala kunskaper som behövs för att kunna vara pedagogisk.
Elev
20 maj 2021

En skola för dig som vill ha en ljus framtid😊

Denna skola är faktisk på alla sätt och vis. Kunskapen är hög och lärarna är väldigt kunniga inom sina områden därför blir man välförberedd inför kommande studier. Samtidigt som studiemiljön är på topp finns en hel del aktiviteter som för samman alla elever. Vi får inte glömma skolans gyllene bokstäver TTA (trivsel, trygghet och arbetsro) som ledningen, lärare och elever jobbar med ständigt. En liten skola med hög kunskap och en massa kärlek.
Elev
19 maj 2021

Bästa skolan😊

En elev som just nu går andra året och tycker att det är en toppen skola. Skolan har aktiviteter för eleverna och är alltid engagerad! Elever erbjuds alltid extra hjälp även om man har bra betyg så kan man gå dit för stöd! Lärare vill sina elevers bästa och stannar sent för att hjälpa! 10/10 rekommenderar 😊
Elev
19 maj 2021

Ekonomiprogrammet

Bra skola! Sök hit :)

Väldigt bra skola! Kompetenta och välutbildade lärare som ständigt är trevliga och bemöter eleverna med ett leende på läpparna. Trevlig stämning bland elever då alla i princip känner alla. Möjligtvis höga krav jämfört med andra skolor vilket blir lite av en shock när man först börjar här men man anpassar sig snabbt och det är endast något som kommer gynna oss elever när vi senare studerar vidare på universitet eller högskola.

Sök!
Elev
26 feb 2021

Ekonomiprogrammet

Välj inte denna skola

En skola som inte arbetar mot mobbning och orättvisa. Detta är ett otroligt stort problem och påverkar elevernas mående väldigt negativt. Skolan har en ledning som inte lyssnar på eleverna, väljer sidor samt behandlar elever otroligt dåligt och nedvärderande. En skola som inte skulle rekommenderas.
Elev
26 feb 2021

Ekonomiprogrammet

Orättvisa

Rättvisa skipas inte under taket där St:a Ragnhild bedriver sin verksamhet. Elever som blivit favoriserade tack vare sin falska image får både lärare och rektorn på sin sida när konflikter uppstår mellan elever. Elever blir avstänga baserat på rykten och de favoriserade eleverna kan göra vad de vill utan att skolan visar några konsekvenser. Smöra ordentligt eller välj en annan skola.
Förälder / Vårdnadshavare
26 feb 2021

Ekonomiprogrammet

Välj något annat.

Min son kommer hem från denna skola varje dag och klagar. Han säger att dem konstant kör prov över dem så att man medvetet måste skippa prov för att hinna plugga till dem. Lärarna verkar vara extremt okunniga och undervisningen verkar inte vara bra alls, detta ses på hans betyg som helt plötsligt har börjat bli väldigt dåliga. Denna skola verkar inte vara ett bra val av gymnasium för er som tänker på denna skola.
Elev
26 feb 2021

Ekonomiprogrammet

Välj absolut inte den här skolan!

Det värsta gymnasiet man kan välja. Lärarna och rektorn är otrevliga,okunniga och jätte partiska. Favoriseringen på den här skolan är så grov den kan bli och den är dessutom så synlig den kan bli. Varje dag är helt värdelös och man känner aldrig att man går hem med ny kunskap. Lärarna vill dessutom inte heller hjälpa dig med att nå ditt mål inom kurserna eller hjälpa dig med att sträva framåt. Du ångrar varje dag du går i den här skolan, så välj något bättre.
Elev
16 jan 2021

Välj inte detta gymnasium/elev på ragnhild

Värsta gymnasiet någonsin. Vad ni än gör, välj inte detta gymnasium. Dåliga lärare som inte bryr sig om elever eller vilka betyg som sätts på eleverna, dom ger väldigt låga betyg och grundar det på en massa onödiga saker. Styrelsen som leder gymnasiet bryr sig inte alls om elever, bara om pengar och gymnasiets rykte. Man får ingen hjälp gällande något alls, varken om yrken, om betyg eller om förbättringar på olika sätt. De tar även varje möjliga chans att sno pengar från elever på sätt som CSN genom att fiffla lite med frånvaron för att kunna skicka in en rapport och ta CSN från elever. Gör inte detta misstag, välja ett annat gymnasium!
Elev
8 dec 2020

Tyvärr stämmer inte dem gamla bra ryktena

Skolans ledning är väldigt själviska ibland. Ser inte till alla elever och favoriserar vissa elever utefter deras intelligensnivå eller om deras familj har någon koppling till skolan eller skolans ledning. Som tur är så är det vissa av lärarna i skolan som höjer standarden men likaså finns det många lärare som bara sänker skolan ännu mer. Lärarna i ekonomiprogrammen verkar vara mer personliga, hjälpsamma och brydsamma än vad lärarna i naturprogrammet är. Naturprogrammets lärare har inte samma relation till eleverna och nästan fullständigt skiter hur det går för dem och vill bara ”göra sitt jobb” och dra hem. Det har också några gånger förekommit en del rasism bland vissa lärare, det gick ständigt runt bland elever som har fått uppleva olika saker. Både i ensamma fall och öppet framför andra.

Däremot så är kunskapen hög och man blir väl förberedd inför högskolan. Jag har märkt hur andra elever i andra gymnasier inte ligger på samma nivå som oss. Eloge till dem lärare som precis lyckas få skolan att bli någorlunda värdig.
Elev
17 sep 2020

Rekommenderar INTE skolan - välj någon annan

Dålig skola som jag inte vill rekommendera. Hög stressnivå p g a många uppgifter och prov att göra utan att det samordnas mellan lärare så vi får en rimlig arbetsbelastning. Lärare inkompetenta och opedagogiska. Skolledningen är arrogant och lyssnar inte på oss elever. När vi berättar om psykisk ohälsa rycker de på axlarna och säger att det inte finns på skolan. Finns ingen hjälp att få. Jag rekommenderar inte denna skolan.
Elev
30 maj 2020

Gav mig depression och ångest

Otrevliga och ohjälpsamma lärare. Skrattar åt psykisk ohälsa, sätter fördomar på vissa elever och favoriserar andra. Ser du inte ut som en typisk plugghäst kommer lärarna tänka att du är oseriös och ge dig dåliga betyg.

Vissa lärare är bra men tyvärr sänker de dåliga lärarna och ledningen ner detta. Ångrar att jag sökte hit.

Flera elever har sagt att dom mår dåligt på den här skolan men rektorn hävdar att det inte finns någon psykisk ohälsa alls på skolan och vägrar förändra något.
Föredetta elev
24 jan 2020

Förbereder inför högre studier

Bra skola med engagerade lärare och allmänt god stämning. Skapar mycket goda förutsättningar för vidare studier på högre nivå.
Elev
9 jan 2020

Skolan är allt annat än en fröjd.

Otrevliga och dissrespektfulla lärare utan fokus och hänsyn. En lögn att det bara är prov på en viss dag. Rekommenderar inte skolan...
Elev
31 dec 2019

Decent

Bra skola i helhet, nästan alla känner alla men finns några skumma lärare.
Föredetta elev
9 dec 2019

Undvik

Skolan är skit och alla andra omdömen är bullshit
Elev
16 okt 2019

Bra start i livet

En bra start för vidare studier. Engagerade lärare.
Elev
28 sep 2019

Familjär skola med trevlig personal

Liten skola (ca 300 elever), vilket gör skolan väldigt familjär. Om man vill går det att lära känna elever från alla årskurser tack vare de evenemang skolan anordnar, t ex. resor, friluftsdagar och tävlingar. Den mesta personalen är mycket kompetent och trevlig och eleverna har bra möjligheter att påverka skolans miljö. Rekommenderar starkt!!
Elev
19 jun 2019

Lärare som bryr sig

Mycket plugg men det behöver inte vara dåligt då man förbereds inför universitetsstudier

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen