Omdömen

3.9
Baserat på 56 omdömen och 449 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
21 feb 2024

Teater

Älskar schillerska /teater elev

Teater linjen är väldigt bra. För de som inte orkar mycket plugg rekommenderar jag teater-teater men för de som inte är sämre på om de vill satsa på att bli skådespelare rekommenderar jag teater-samhäll vilket är en mix av samhäll o teater linjen. Den är väldigt bra! Allting är väldigt bra förutom maten men det finns en café vagn som man har tillgång till typ hela skoldagen. Tips är att gå på toaletterna på bottenvåningen, de är oftast fräschast. Skolan har en bra blandning av elever. Folk av olika etniciteter, sexuella läggningar, könsidentiteter, från olika områden och olika grupper går här. Detta gör att man får en bredare blick av världen och får lära känna nya sorters personer vilket jag uppskattar mycket. Jag går andra året och är super nöjd!!!<333
Elev
7 dec 2023

Estet media

Media linjen är fan mysigast

Så otroligt mysig skola. Jag valde Estet media och min fysiska och mentala hälsa har aldrig varit bättre. Människorna på denna skola är så orhört trevliga. Jag träffade någon från samhälle och vi snacka så länge. såklart har denna skolan sina nackdelar
nackdelar: Vissa lärare e fan inte roliga att ha om man har otur så får man någon av dem. Schillerska har riktigt bra akustik... vilket betyder att det blir lätt väldigt högljudt. Maten e lite meh. Alla drar till hemköp.

Positivt: Medialärarna (förutom EN specifik) är fantastiska. Jag har många vänner kurserna är roliga och man kan utvecklas oavsett vilken nivå man är på. Jag har bara gått här i 1.5 år så jag har ju gått hälften så de kan ju altid gå nerför men helt ärligt jag känner att det blir bättre och bättre för varje dag som går. Och för varje projekt blir man bättre och jag tror verkligen att alla som går media har bra framtid.
Personal
15 nov 2023

Mycket bra skola

Jämfört med tidigare skolor som jag arbetat på är detta i särklass den bästa. Visst finns det förbättringsarbete även här men i stort är det en välfungerande skola. Mycket tack vare ett starkt och engagerat fack! Min upplevelse är att om du väl fått ett jobb här är det stor chans att du trivs och stannar.

Kompetensen är hög bland de anställda, många fortbildar sig kontinuerligt genom föreläsningar och resor inom sina ämnen.

Material och teknik till de estetiska ämnena är riktigt bra. Som lärare i dessa ämnen känner jag mig lyckligt lottad. Vi kan utföra en utbildning på hög nivå tack vare att vi kan använda professionellt material.

Mindre bra är nedskärningarna till skolan i hela Göteborgsstad som påverkar antalet stödpersonal just nu. Vi hoppas innerligt att budgeten stödjer mer till detta nästa år.

Skolmaten skulle absolut kunna vara bättre. Dock har skolan sedan några år en foodtruck på skolans innergård som spelar musik och serverar hyfsat billig mat/ fika. Väldigt trevligt (Schillvagnen).

/Lärare på estet
Elev
4 jul 2023

Schillerska Gymnasiet omdöme

Väldigt bra skola med en fantastisk utbud av individuella val samt bra personal!
Elev
20 maj 2023

Teate

Väldigt trygg skola i fin stadsmiljö

Skolan är väldigt trygg, jag har aldrig sett något bråk eller slagsmål i skolan. Miljön runtom är så vacker precis som skolan. Det finns ett väldigt fräscht bibliotek på tredje våningen. Fantastiska klassrum på fjärde våningen då man sitter som i en teater alltså på olika nivåer. Idrotts salen är bra både i skolan och den vid Landala dit man har idrott en gång i veckan. Lärare finns bra och dåliga. Vissa har sagt väldigt skumma och kränkande saker. Men överlag är skolan bra förutom maten som är piss äcklig men den förbättras långsamt. Det finns vegetarisk mat men den är ofta tråkig. Jag går teaterlinjen och trivs väldigt bra i den. Mina teater lärare är fantastiska. Jag rekommenderar Schillerska till den som är öppen sinnad och vill ha en trygg studie miljö. Väldigt trevligt med kulturdag 1 gång per termin då flera aktiviteter hålls i skolan.
Elev
14 maj 2023

Jag älskar Schillerska

Jag älskar schillerska. De flesta lärarna är jättebra och estet är så kul. Jag går bild spets och tycker att det är så himla kul. Det enda negativa jag kan komma på är nog maten men det finns alltid salad och knäckebröd som funkar +vår fantastiska schillvagn där man kan köpa mat billigt. Sök schillerska!!!!
Elev
24 nov 2022

Bild och form

Schillerska

Bra skola, chill, snälla lärare
Elev
21 nov 2022

Ekonomiprogrammet

Mysig skola trots stor!!

Efter nästan 4 månader på schillerska har jag fått en väldigt positiv uppfattning om skolan, även om det är en mycket estet inriktad skola är ekonomiprogrammet VÄLDIGT bra!

Jag hade en tuff tid de första veckorna i klassen och ville egentligen byta skola eftersom jag inte kände att klassen var bra men det som stoppade mig va att jag tyckte om skolan och lärarna så mycket. Nu trivs jag jättebra i klassen och är så glad att jag stannade kvar.

Det finns så mycket positiva saker med schillerska men det man märker mycket är att det känns som en väldigt accepterande miljö i korridorerna just för att det är en så stor variation av människor. Det tycker jag är väldigt skönt eftersom man inte kan sticka ut så mycket när alla har så olika stilar då blir det mycket mindre hets kring vad man har på sig upplever jag.

Schillvagnen är också extremt uppskattad och det bästa är att det är så billigt och bästa Veronica är så härlig! Maten i bamba är helt okej, maten i grundskolan var helt klart bättre men det är ätbart

Lokaler och klassrum är mycket fina och mysiga, dock är det ont om laddaruttag i många klassrum vilket är jobbigt om man har glömt att ladda datorn. Skåpen är också väldigt små men det går absolut att jobba med ändå.

Det finns flera ställen man kan sitta på under raster bland annat en extremt fin aula, däremot kan det bli trångt i källaren bland sofforna under lunchtid.

Schemat är också jättebra, nu går jag bara i 1an och har inte så många kurser men det är bra organiserat på så sätt att man börjar cirka halv 10 som standard och slutar runt 14 och så är individuella kurser exempelvis språkval lagda på morgonen eller eftermiddag och då slutar man senare eller börjar tidigare. Lärare och skolan är väldigt hjälpsamma med att ändra i schemat om det är konstigt och om det finns möjlighet att flytta på lektioner.
Elev
19 nov 2022

Estet teater

Vacker skola fylld av roliga elever och lärare

Schillerska är en vacker byggnad som ligger centralt och har alla olika typer av människor. Lärarna är bra på att Stötta de som faller efter men också utmana de elever som vill utvecklas. Grym elevkår och bra progran
Elev
19 okt 2022

Samhälle, beteende

respektlös skolstyrelse

Jag älskar verkligen den här skolan, människorna och miljön. Det menar jag verkligen.
Mina problem är med skolledningen på samhällsprogrammet. Jag kan börja med att jag inte blev tagen på allvar av rektorn när jag blev utsatt av en lärare på skolan.
Men när jag var i ett allvarligt hälsotillstånd med min kroniska sjukdom så blev jag inte tagen på allvar. Programsamordnaren samt elevhälsan trodde inte på att jag var sjuk som jag var, trots flera läkarintyg. De ställde in möten kring att lägga upp en plan om min skolgång, och hur jag ska ta gymnasieexamen när jag var för sjuk för att vara med. Istället sköt dem upp det på 3 veckor.

Den här skolan har jag velat gå på enda sedan början av högstadiet, och jag är så tacksam över att jag gör det då jag genuint trivs. Men mina senaste upplevelser går inte för mig att ignorera.

Svar från Schillerska gymnasiet

Vad roligt att höra att du älskar din skola och trivs. Det blir vi jätteglada för. Men det var tråkigt att höra att du upplever att skolledningen inte lyssnat på dig. Vi följer upp alla elevärenden kontinuerligt, men om du ännu inte har fått svar på dina frågor eller känner att du behöver mer stöd, så är du välkommen att höra av dig igen antingen till skolledningen, lärare eller elevhälsa. Det är viktigt för oss att alla våra elever trivs på skolan och med sina studier. / Med vänlig hälsning Skolledningen Samhäll/Natur Schillerska gymnasiet
Elev
29 sep 2022

Estet teater

Mycket bättre än vad jag trodde

Jag går i ettan på Schillerskas teater linje och jag är positivt överraskad på skolan. Maten är inte så dålig som alla säger, oftast går den att äta. Skolan är väldigt ren och fräsch, speciellt toaletterna. Vi fick även en bra introduktion till skolan, i början var jag frågvis men så fort jag började fick vi lära oss allt nödvändigt som vad gymnasiet innebär med mera. Skolan är väldigt fin och ligger i ett fint område. Vi har idrott på Landala ibland vilket ligger en hållplats ifrån Vasaplatsen, och gympasalerna där är väldigt fina. Jag är jättenöjd med mitt val. Människorna här är väldigt snälla. Jag har redan fått ”vänner” eller bekanta i andra klasser, tack vare att skolan skapar faddergrupper i varje linje som man ibland gör aktiviteter med. Älskar Schillerska och rekommenderar starkt!
Föredetta elev
19 sep 2022

Estet teater

Så bra skola!!!

Så bra skola! Rekommenderar starkt. Lärarna är fantastiska och en väldigt trygg skolmiljö. Mycket roliga aktiviteter och bra placering i stan. Maten är riktigt dålig. Men jag hade aldrig valt en annan skola om jag fick välja om.
Elev
18 sep 2022

IMA

Feting grejer i vasa

Lätt att få tag på 🍃 när du känner att din skoldag går lite segt
Elev
17 sep 2022

Estet teater

Schillerska-medelbra

Schillerska är bra som skola och jag tycker de flesta är bra lärare. Klassrummen är fräscha. Korridorerna är väldigt trånga när alla ska ha sina saker ur skåpen samtidigt. Skåpen är också väldigt små. Det är fyra skåp på höjden i en länga så man får inte plats med så mycket och det är svårt att hålla ordning. Maten är ett helt annat problem. Matsalen är trång och kaoset är konstant. Maten är aldrig bra. Visst man kan vara kinkig men när riset är krispigt och grötigt så tycker jag att det har gått för långt.

/Teateretta på Schillerska
Elev
16 aug 2022

Samhälle, beteende

Bästa skolan i göteborg

Älskar skolan. Har sett fram emot att komma tillbaka hela sommaren. Lärarna är kreativa och omtänksamma, lokalerna är vackra och området vasa är jättefint. Rekommenderar!!!
Föredetta elev
13 maj 2022

Bra skola. Rekommenderar starkt.

Mycket bra och pedagogisk skola. Bra atmosfär och läge.
Elev
6 apr 2022

Planeringen är hemsk

lärarna är härliga, men kassa på att planera deras uppgifter.
Just nu har vi 8 inlämningar att göra tills slutet av påsklovet...
Elev
16 jan 2022

Samhälle, beteende

Bra skola

Efter en termin på skolan så har jag lite tankar. I sig är skolan väldigt bra, bland lärare så finns det guldkorn men också tvärtemot men det får man räkna med. Skolan har mycket fokus på estetiska program och jag skulle tippa på att de är dom bästa men samhällsprogrammet är i stort sätt felfritt. Jag har ett bra schema med lagom långa dagar. Skolan ligger väldigt centralt och det är nära till allt man behöver, då maten är på den sämre sidan är det bra att ha så nära till Hemköp. Jag blev lovad att det skulle finnas flingor och yoghurt till lunch också men det var en lögn. Elevkåren är okej men inget speciellt.

Jag skulle säga att auran på skolan är väldigt öppen. Den är väldigt accepterande. Jag tror du kommer känna dig extra hemma om du ser/är lite estetisk eller alternativ.
Elev
11 jan 2022

Ekonomi programmet (juridik)

Schillerska! Platsen för dig om du gillar killa

På utsidan så ser skolan väldigt bra ut. Bra ställe, miljö samt mycket plats. Inuti skolan så är det mindre bra. Det är trångt, folk tränger sig, och det är en konstant hög ljudnivå. Det är många grupperingar och olika typer av människor, som man redan väljer sen dag ett. Rykten om skolan drar ner omdömet och åsikter kring hur skolan är. Folk med olika karaktärsdrag som sexualitet och personlighet uttrycker det genom att skrika om det rakt i ansiktet på dig, ungefär som en käftsmäll helt enkelt. Lärarna tar noll ansvar över elevernas studier och bryr sig inte om du har spenderat tid över dina studier under lektionstid, framförallt mattelärarna. Studiehallarna har sina fördelar och nackdelar. Konstant hög ljudnivå, men förvånansvärt trygga och bekväma pluggsalar. Människorna på Schillerska är ju såklart olika. Jag dömer inte hur folk vill vara, och bete sig men en sak har dom gemensamt och det är att det finns inga ordningsregler i deras värld. Det finns klara och tydliga regler som man skall följa, men dessa ordningsregler existerar inte i deras värld. Det allra bästa är att Donken ligger så nära. Har bränt nog över 5000 kr på Donken under första terminen och är stolt över min Donken sjukan.
Elev
28 dec 2021

Humanistiska

Maten på Schillerska

Jag tycker att skolan är mestadels bra men den har sina nackdelar. Den största skulle jag anse vara maten som serveras. Då den ena dagen smakar horribelt och den andra dagen inte smakar någonting alls. En fördel är dock att lärarna är mycket bra då de är rättvisa, omtänksamma och mycket bra på att lära ut.
Elev
6 dec 2021

Estet teater

En bra skola

En jättebra skola. Mysigt, bra lärare och roligt. Bra val för dig som är estetisk eftersom större delen av skolan är det. Men har även hört att de andra linjerna är bra. Maten är rätt äcklig faktiskt men det är nog det ända dåliga.
Elev
30 nov 2021

Estet

Anonym elev

Både bra och dålig.
Har man F i ett ämne eller har extra svårt för ett ämne får man inte de stödet man behöver, de tar aldrig tag i att hjälpa en.
Innan ja började på Schillerska sa folk att alla är så snälla och välkomnande men jag har känt mig utanför alla 3 år, tyvärr.
Men trivs ändå bra med linjen jag valt och skolan i sig är mysig, maten är ibland god men oftast riktigt äcklig, så de borde förbättras eftersom fler elever klagar på den.
Skolan har dock en väldigt trevlig elevhälsa, där får man riktigt bra stöd.
Elev
19 nov 2021

Estet teater

Dåligt

Skit. Maten är jätte dålig och äcklig. Bamba är litet och trångt och alltid helt fullt av människor när man har bambatid. De flesta lärarna kan inte ens förklara bra i de ämnet de undervisar i. Oklart vad man håller på med i ämnena, får aldrig en klar bild på liksom vad man gör i ämnet. Konstiga uppgifter, man har lite tid på sig att bli klar.
Elev
29 sep 2021

Samhälle, beteende

Väldigt nöjd!

Jag började nu i höst och än så länge tycker jag att skolan är bra. Känner mig väldigt accepterad och det är en stor blandning av personer. Byggnaden är väldigt fin och ganska lätt att hitta i. Toaletterna är fräscha och de flesta är könsneutrala. Jag tycker mina lärare är bra och jag har inte stött på dålig personal på skolan. Ett minus med skolan är maten, den är väldigt tråkig, särskilt den vegetariska då det är i princip samma rätt varje dag.

// nöjd samhällselev
Elev
9 sep 2021

Ekonomi programmet (juridik)

Inte så läskigt som man tror

Klassen är sjukt snäll och lärarna lär på ett bra sätt! Matte läraren erbjuder sjukt mycket hjälp under lektionstid och samt efter skoltid vilket är jätte bra för folk som har lite svårt med matte!! Trodde att maten skulle vara dålig men den är helt ok, fortfarande ätbart, och när de är något du verkligen inte vill äta så finns det många andra butiker nära skolan för att köpa något att äta!
Elev
1 sep 2021

Samhälle, beteende

Mer än nöjd

Jättehärlig skola me blandade människor. Byggnaden ger en Hogwarts-känsla och lärarna är jättetrevliga allihop. Älskar att skolan ligger i stan så att man har nära till alla caféer osv. Skulle inte kunna tänka mig att gå nån annanstans
Elev
16 maj 2021

Samhälle, beteende

Helt okej om man kommer i rätt klass

Skolan är bra överlag finns bra och dåliga lärare beror lite på också vilken klass man kommat i. Dock är samhällsprogrammet det ända i Göteborg (vad jag vet om) där man även läser natur 2b vilket är bra om man vill ändra spår efter gymnasiet eller överlag för olika jobb. Det finns även möjlighet att läsa matte 1b över två år om det behövs o sen läsa 2b i 3:an istället för 2:an (finns rätt så stor hjälp i matte så det är bra) Skolan är även väldigt bred på olika typer av individer. Sen man får inte glömma av alla trappor som finns. Hela 5 olika våningar. Så va redo på att det är en stor skola att gå i. Det finns en studio där man kan sitta och plugga och ett biblioteket även. Sen i källaren finns det soffor man kan sitta i. Precis bredvid skolan finns även Hemköp över gatan. Just so you know :)
Elev
27 apr 2021

Naturvetenskapliga programmet

Dålig skola, dåliga lärare

Lärarna kommer få dig att känna som du är den värsta eleven dom någonsin haft. Om du väljer samhäll kanske du har en chans, men inte i naturprogrammet. Lärarna där får dig känna dig liten, dålig och dom ser ner på dig. Har aldrig mått så dåligt än när jag började Schillerska. Men har inte heller bytt för jag har vänner i andra linjer.

Dessutom gick vi från 35 elever till 20 elever på ett läsår, ta det hur ni vill.
Elev
15 jan 2021

Du passar in även om du inte är vänster!!

Jag älskar att jag valde schillerska, hittat många kompisar, och ja det är ganska vänster extrem skola men jag som är helt tvärtemot klarar mig ändå! Jag gick militärläger innan jag började och så blev det ganska stor shock att börja på schillerska där det är exakt tvärtemot på lektionerna osv. Men förutom att det är lite flummigt så är skolan väldigt bra, maten kanske inte topp men man överlever. joooo det flummiga är faktiskt oxå en fördel för då blir man inte lika stressad, det är mycket frihet och allt är väldigt lugnt. Även på distans så fungerar det bra. Bild spets utbildningen är extremt bra. Kuratorn är snäll men hjälper inte jätte mycket. Lärarna är snälla.
Elev
13 jan 2021

Bra skola

Nackdelar -
skolmaten (matverkets) är förfärlig tyvärr. Inga ingredienser, överkokt pasta och kyckling som ej är färdig. Aldeless för mycket vatten i maten istället flr t.ex grädde eller tomatsås.
Oftast långa dagar då i-valen är tillsammans med 2 andra skolor, vissa går 8-17:30.
är även extremt kallt i skolan då de har gamla ventiler som går genom hela skolan.
Fördelar -
Väldigt fin byggnad och lokaler, ej trångt och bra byggt.
Bra klasskamrater, man hittar alltid någon att vara med.
Bra läge, mitt i stan. Dessutom oftast bra lärare som är förstående.
Visar 30 av totalt 56 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen