Omdömen

3.8
Baserat på 9 omdömen och 72 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
12 sep 2022

Segra…

Dålig skola, trivs inte där, svårt att komma in i gemenskapen om man inte bor på skolans internat. Anser inte heller att det finns någon större gemenskap mellan de olika inriktningarna eller mellan klasserna inom samma inriktning.
Finns en hel del ”lärare” som inte vet något om det de ska undervisa och lära ut och vågar inte säga till eleverna när vi bara trotsar och är allmänt jobbiga.
Allt är anpassat efter de som bor på internatet, ex schema, det finns ingen tanke på att de som inte bor på skolan inte uppskattar att ha två lektioner på en dag med tre timmars håla mellan.
Elev
14 sep 2021

Häst

Segra

Bra. Jag trivs här utmärkt och går nu andra året i häst.
Sanna Fellerstam
Elev
16 feb 2021

Väldigt bra skola

Jag tycker skolan är fantastisk. På hund så får man ha med sin egna hund och på häst får man ha med sin häst men även de linjen man valt så får man också jobba med andra djur så man får en större och bredare kunskap om djuren. Man kan också välja om man vill bo på internat, detta skulle jag säga är en fördel eftersom att man får en gemenskap men alla. Linjen man valt har också en heldag i veckan med vara de ämnena som i hund så har man hundträning och teori om hundarsbeteende. Skolan har inte många elever i varje klass heller så man får hjälp när man behöver det.
Elev
15 jan 2021

Sveriges bästa lantbrukslinje

Jag går lantbruk på SEGRA och trivs otroligt bra. Om du står mellan olika skolor med lantbruk så kan jag till 100% rekommendera att välja SEGRA. Hela skolan har en gemenskap utan dess like och alla känner alla mer eller mindre. Man får ett speciellt band med lärarna när skolan är så liten, och de är otroligt stöttande både med skolarbetet och privat. Det är mycket praktiska moment och du kommer ut på många olika gårdar under dina tre år på skolan. Fördelen med att inte ha lantbruksdjur på skolan är att du får komma ut och se mer av verkligheten och dessutom knyta kontakter för att ha större möjlighet att få jobb efter studenten.

Jag bor på internatet och trivs även jättebra där. Fina lokaler och en ännu större gemenskap. Vi hittar på saker varje kväll och utför även mycket aktiviteter med internatpersonalen. De andra eleverna på internatet blir som en stor familj till dig. Man får även ett väldigt starkt band med internatpersonalen som är minst lika fantastiska som lärarna. Om du ska gå på SEGRA så rekommenderar jag starkt att bo på internatet. :)
Elev
9 dec 2020

Bra skola

Väldigt bra lite jobbigt och cykla fram och tillbacka från skolan o stallet
Elev
30 maj 2020

Jättebra skola!

Jag tycker det är en bra skola som tänker på allas välmående. Vi är inte så många som går här vilket gör att lärarna kan lägga mer fokus på varje elev. Man kan ha med sig egen häst om man går hästlinjen och man kan ha med sig egen hund till skolan om man går hundlinjen.
Vill man jobba inom djursjukvården så kan man även ta D9, vilket är en behörighet för att sätta kanyler på djur.
Kan verkligen rekommendera denna skolan!
Elev
16 mar 2020

Bra Skola!

Jag tycker detta gymnasiet är bra för de som vill fortsätta med biologin efter grundskolan men t.e.x vill gå häst linjen. Tävlar du inga problem det finns NIU träningar några dagar i veckan. Funderar du på att ta med din häst när du börjar så finns det lärare du kan maila. Jag som inte bor på internat tar kommunal buss till skolan och de går lika bra.
Elev
19 feb 2020

Bra skola

Den är bra, man trivs mycket bra och får hjälp med det man behöver
Elev
27 jun 2019

Skolan är mycket bra

man får utvecklas i sin takt och samtidigt göra något roligt under skoltid. Det är bra att man kan kombinera skolarbete med sin fritid. Man kan även läsa till högskoleförberedande

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen