Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
29 omdömen
Resultat omdömen
4.4
Utmärkt
25
2
1
1
0

Älskade rude <3

4.7
Elev · Naturvetenskap · 26 mars 2021
Elev · Naturvetenskap · 26 mars 2021
Jag har gått på rudebecks i snart ett år nu. Jag velade länge med mitt gymnasieval, men sen jag kom till skolan har jag inte tvivlat en sekund på att det var rätt för mig. Natur är svårt, så jag tror att det är viktigt att det verkligen är du själv som brinner för naturämnena och att du inte väljer det för att morsan ville det eller liknande. Men om du verkligen brinner för naturämnena är detta verkligen helt rätt för dig.

Jag hade själv svårt att vänja mig vid att man inte kan få A i alla ämnen hela tiden, det var väldigt mycket lättare i grundskolan än det är nu. Men jag lär mig också så otroligt mycket mer. Nog för att jag fick bättre betyg i grundskolan, men inte kände jag mig motiverad att gå till en skola där jag visste att jag redan kunde allt som sas på lektionerna.

Det är väldigt stimulerande att vara i en miljö där folk faktiskt är ute efter att lära sig saker. Man pushar och stöttar varandra och det finns fin gemenskap. Mina natur- och mattelärare är helt fantastiska. Det går undan när man ska anteckna, men de är otroligt kunniga och nästan tjatar om att vi ska fråga om det är något vi inte förstår. Labbarna är roliga och lektionerna är alltid lärarledda, så man behöver inte oroa sig för att läraren inte skulle finnas tillgänglig om man halkar efter eller inte förstår.


Finns de som hävdar att detta skulle vara en snobbskola för överklassen, och det förstår jag faktiskt inte alls. Har aldrig haft märkeskläder eller föräldrar med en splitterny bil men det är ingen som någonsin skulle behandla mig annorlunda för det. Fokuset ligger på studierna och att finnas där för varandra.

Har varit andra som klagat på maten och visst, det är ju inte Gordon Ramsay som lagar maten men så är det väl (vad jag vet) inte på någon annan skola heller. Har inte haft några klagomål på detta.

De klagomål jag har är isåfall att lunchtiderna ibland är lite knäppa, och att man ibland kunde stå i kö i en halvtimme och sedan ha 10min på sig att äta. (Detta var dock innan distansen, nu är vi ju mycket färre på skolan.) Kan även tycka att det ibland är svårt att förstå vad lärarna vill att man ska göra i SO-ämnena till exempel.

Generellt sett skulle jag dock återigen säga att jag är otroligt nöjd med mitt val. När vi har distans lägntar jag tillbaka till skolan, och när vi väl får vara på plats är det aldrig svårt att stiga upp på morgonen. Man hälsar på varandra i korridorerna, man visar respekt och hänsyn. Den kombination av gemenskap och kunskap som finns på denna skola är svårslagen. Hade valt rudebeck hundra gånger om ifall jag fick göra om mitt gymnasieval

Sök!!!

4.8
Elev · 6 februari 2021
Elev · 6 februari 2021
Jag älskar denna skolan med hela mitt hjärta. Det är en liten skola vilket gör att alla elever och lärare lär känna varandra så mycket bättre. Lärarna är grymma på så mycket! De är passionerade över sina ämnen och är sjukt duktiga på att lära ut. De stöttar även upp elever som behöver och ser elever som mår dåligt och hjälper dem så att de klarar av vad de går igenom. Miljön i skolan är lugn och många är skolmotiverad och har höga krav på sig själva. Detta gör att man stöttar varandra i att plugga och prestera. Man når sina mål om man är tydlig med vart man vill. Skolmaten är enligt mig väldigt god men smaken är som baken... jag rekommenderar Sigrid Rudebecks till dig som är sugen på en högpresterande stöttande skola med nära relationer till lärare och elever och en bra rude anda!

najs skola

5.0
Elev · 16 januari 2021
Elev · 16 januari 2021
riktigt fräsiga gubbar
81%
ger betyget bra eller utmärkt till
Påverka skolan
Visa alla resultat

Välkommen till Rudebecks

4.9
Elev · 8 december 2020
Elev · 8 december 2020
Står du inför valet vilken skola du ska välja till hösten? Jag säger bara, välj Rudebecks! Du kommer inte ångra dig. Enligt mig är det Göteborgs bästa skola. Gemenskapen och den interna relationen man har mellan eleverna och lärarna är speciell och väldigt värdefullt! Det är många traditioner som revyn, roddkampen och folkdans som ni förmodligen kommer älska.
Det är en hög studiemotivation och alla klasser hjälper varandra. Det är kanske lite högre krav på betygen men genom åren kommer du lära dig att hantera detta och utvecklas och lära dig så mycket av det!
Skolan ligger mitt i Vasa bland massa butiker och själva miljön på skolan är extremt mysig och inbjudande. Det är ju från början en gammal lägenhet så känns som man sitter hemma i någons vardgsrum när man tex sitter i skolans studierum.
Att det skulle vara en snobbig skola tycker jag absolut INTE stämmer, tvärtom nästan. Den snobbiga, bortskämda och rikemans stilen är inte så uppskattad eller populär här. Men, vill du ha den stilen är det ingen som kommer vara elak eller oskön mot dig. Man ser ut som man vill!
Det är utanför skolan mycket roliga Rude fester (ganska uppdelat bland samhällare och naturare men det är ganska skönt).
En skön elevkår som skapar mycket gemenskap, evenemang som VB och Höstmiddagen osv. Man kan gå med i föreningar och utskott!
Lärarna är fantastiska och man kommer genom åren skapa ett fint personligt band med sina favoritlärare som man sent kommer glömma.
Jag vill aldrig sluta denna skola och kommer saknar den så mycket.
Det är absolut höga antagningspoäng men man förlorar inget på att söka och se vad som händer. Det värsta som kan hända är att du inte kommer in. Ta chansen om du ändå har den, du kommer inte ångra dig!
Välkommen till oss på rudebecks, dags att bli en del av gemenskapen och lära dig riktig hets ;) du kommer älska det! <3

Kom till Rudebecks!

4.9
Elev · 8 december 2020
Elev · 8 december 2020
Världens bästa skola! Det finns en sån fin gemenskap mellan alla elever. Jag kan såklart inte tala för alla på skolan men jag trivs väldigt bra och älskar min klass. Många fina traditioner som folkdans, roddkampen, revyn osv. Många roliga saker att längta efter varje år som skapar än större gemenskap hela tiden.
Eleverna är studiemotiverade och man hjälper ofta varandra, det är relativt höga krav på prestationen men det är nånting man lär sig att hantera. Jag som inte är nått A barn har klarat mig bra på rudebecks och aldrig fått något F! Lärarna är fantastiska, man skapar ett eget personlig band med sina favoriter. Ibland kan man känna att lärarna har sina favoriter (aldrig nått som påverkar betygen) men det är bara för att de flesta lärarna är så på personliga och därmed kan vissa lätt klicka med varandra.
Utanför skolan är det många fester som många rudebeckare samlas på (ofta ganska indelat mellan naturare och samhällare) man döms inte efter stil och utseende som jag skulle säga sker på många andra skolor. (Eller ja en viss ”fjortis” stil kanske inte är så uppskattad eller används av de äldre RudeBarna men det är ingen som någonsin kommer vara elak mot dig)
Det är absolut höga intagningspoäng, men testa och se om du kommer in, du förlorar inget på att söka. Tro mig du kommer inte ångra ditt val, är man inte nöjd i början så skulle jag rekommendera att ge det lite tid. Jag älskade inte skolan med en gång men efter ett halvår trivdes jag som ~fisken i havet~ och fortfarande, än idag älskar jag skolan och klassen. Vill aldrig sluta Rudebecks, hade jag fått gå här ett extra år hade jag självklart gjort det!
Kom hit och bli en del av hetsiga och mysiga rudebecks, du kommer INTE ångra det och du kommer utvecklas så mycket<3

Riktigt bra skola

3.6
Elev · 1 december 2020
Elev · 1 december 2020
Om du väljer mellan Rudebecks och en annan skola är Rudebecks det självklara valet.

Eleverna är jättesköna och lärarna är superbra. Tror att det är svårt att få en bättre utbildning på någon annan gymnasieskola i Gbg.

Skolan är verkligen jättemysig med bänkar och egna hemklassrum. Man känner sig hemma i lokalerna.

Skolans traditioner som lussedans, rodd, revy osv gör skolan ett mer självklart val!

Det finns många rykten om att Rudebeckare är snobbiga och det skulle jag inte säga är sant. Eleverna är kanske lite snobbiga men det finns helt klart skolor som är värre. Jag skulle verkligen inte säga att det är ett problem.

Skolmaten är helt okej. Det finns nog ingen skolmat som är riktigt god men Rudebecks har nog den godaste man kan hitta.

Pressen är ganska hög på Rudebecks och du måste vara studiemotiverad för att få bra betyg. Om du är det är Rudebecks helt rätt skola för dig.

Hoppas mitt omdöme hjälpte! :)

Festa och plugga

4.8
Elev · 1 december 2020
Elev · 1 december 2020
Hittills tycker jag om skolan väldigt mycket. Alla är svin sköna och det är mycket fester. Det är en stor rudeanda och alla kommer överens

Mysig skola

4.6
Elev · 30 november 2020
Elev · 30 november 2020
Väldigt bra skola. Älskar att man har hemklassrum och under åren finns flera väldigt mysiga traditioner som gör tiden på Rudebecks så himla bra. Maten är absolut inte dålig, men heller inget wow. Bra lärare som alltid försöker se till så att det inte blir alldeles för stressig för oss elever.

Enda minuset är att jag skulle vilja att det fanns större chans till att göra omprov. Ibland har man inte alltid tid till att plugga till fyra stora prov och chansen att få göra omprov skulle minska ångesten!!!
82%
ger betyget bra eller utmärkt till
Inomhusmiljö
Visa alla resultat

Funderar du på Rudebecks

4.6
Elev · 18 november 2020
Elev · 18 november 2020
Rudebecks är en bra skola med bra lokaler, bra lärare och bra scheman. Det är inte massa onödiga håltimmar eller långa lunchraster utan packat för att vi ska kunna sluta i snitt 14 varje dag. Maten är varken bu eller bä, tänk dig ”bamba mat” men ibland slår de till med riktigt god mat. Lärarna är som sagt bra, väldigt bra, de hjälper en och finns där för vägledning och stöd. Betygsättningen tycker jag är rättvis och de har motivering till det betyg de sätter. Däremot upplever jag att om en i klassen skriver A+++ så får vi andra B, vilket på en annan skola skulle vara ett självklart A. Men vill du få hög merit ska du kanske välja Sjöllan. Men vill du umgås med väluppfostrade, smarta, ambitiösa och studiemotiverade elever så ska du välja Rudebecks. OBS! Alla på Rudebecks är inte smarta, du F:ar sällan matte och spanska ensam.

Börja rudebecks

5.0
Elev · 28 juli 2020
Elev · 28 juli 2020
Skitbra skola i alla aspekter.

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Bellmansgatan 6-8, 41128, Göteborg
031-107570

Sigrid Rudebecks Gymnasium - lagom i storlek, men stor i sinnet

Sigrid Rudebecks Gymnasium kännetecknas med att vara i en alldeles lagom storlek där varje enskild elev är i centrum, men att man även har möjligheten att knyta många band inför framtiden. Rudebecks ger en högklassig utbildning i centrala Göteborg, där man utöver studierna kan delta i intressanta projekt och FN-rollspel.