Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

16 Omdömen

4.5
Utmärkt
14
1
1
0
0

Göteborgs bästa gymnasium?

4.7
Elev · 9 februari 2020
Elev · 9 februari 2020
En grym skola för den som har höga ambitioner. Trots den höga studiemotivationen är det är det ganska ”onördigt” och det händer mycket kul utanför skoltid. Väldigt kompetenta och engagerade lärare som är villiga att lägga ner mycket tid på eleverna. Miljön är också trygg, inkluderande och tolerant. Trots små klassrum är skolbyggnaden hemtrevlig och mysig. Möjligtvis är maten inte wow, men ändå långt mycket bättre än många grundskolor.

Bra skola

5.0
Elev · 1 februari 2020
Elev · 1 februari 2020
Sigrid rudebecks är en skola med lärare som bryr sig både om eleverna som individer och deras skolgång. Stämningen är god både bland elever och lärare. Skolmotivationen är hög men med lagom press. Bästa valet någonsin

Stans mysigaste skola

4.6
Elev · 22 januari 2020
Elev · 22 januari 2020
Super härlig skola, mysig stämning och gemenskap mellan alla klasser och årskurser. Det finns många roliga traditioner och en super bra elevkår som anordnar roliga event. Dom flesta är studiemotiverade men inte nördiga och alla hjälps åt. Lokalerna och innergården är väldigt mysiga. Kan verkligen rekommendera skolan!

Göteborgs bästa skola

5.0
Elev · 22 januari 2020
Elev · 22 januari 2020
Absolut bästa skolan i Göteborg. Snälla klasskompisar, trevliga lärare som man alltid kan fråga om man inte förstår och riktigt trevliga klassrum.

SUPEE nöjd

5.0
20 januari 2020
20 januari 2020
Bästa skolan i hela gbg!
Började precis i ettan och ÄLSKAR ALLT!!!!
Och tvåorna och treorna är SUPER sköna!
Super nöjd med mitt val, men man måste tyvärr va ganska smart men det är värt ett försök!

Tio av tio

4.8
Elev · 21 december 2019
Elev · 21 december 2019
BÄSTA skolan i hela Göteborg. Den som säger något annat är från vettet. Med tusentals fantastiska traditioner och grym kårverksamhet så borde Rudebecks vara allas första handsval. Rekommenderar starkt om du är studiemotiverad och tycker att det är roligt att skolan främjar mötesplatser för olika elever att träffas på. Det enda som är som möjligtvis inte är top notch är maten (snälla Murran ta bort slaskhinks-mannen), men annars 10 av 10, alla dar i veckan.

Skolan är fantastisk

4.9
Föredetta elev · 19 december 2019
Föredetta elev · 19 december 2019
Mitt val av Rudebecks är ett av de bästa valen jag har gjort. Jag känner en otrolig tacksamhet för de åren jag fick på skolan. De har verkligen format mig till den jag är idag. Det är en speciell stämning på skolan. Det är en otrolig sammanhållning mellan klasserna. Eleverna är ambitiösa både i skolan med att engagera sig på fritiden. Den enda nackdelen jag kände var att man lätt såg ner på sin egna prestation när de runt omkring var så duktiga. Lärarna hade också höga förväntningar på oss elever. Idag när jag läser på universitetet inser jag att trots att mina betyg inte alls var bra(jag kom in med mitt högskoleprov) har jag ett försprång gentemot andra studenter vilket känns väldigt bra.

Tyvärr inget för mig

2.8
Elev · 17 december 2019
Elev · 17 december 2019
Jag personligen gillar inte skolan alls. Jag har hört att folk ska vara inbjudande osv men så är det inte, och mitt självförtroende har rasat sen jag började här. Jag klarar inte av att gå här mer när ingen verkar bry sig om en osv för man tror ju att det är något fel på en själv. Kul skola som man känner ångest att gå till nästan varje dag
Det enda som är bra är typ maten och vissa lärare. Och vissa traditioner typ.

Bra skola

4.8
Elev · 6 december 2019
Elev · 6 december 2019
Bra Skola! Behöver dock för det mesta ha en viss personlighet för att passa in. Typ hippie stil. Lärarna är lite stela men de vet vad de gör. Mycket trappor men annars jättegod mat i bamba och bra lokaler. Rudehybris förekommer klart då de äldre stänger ut de yngre och de tror de är högst upp.

Verkligen så mysig skola!!r jättenöjd

4.5
Elev · 4 december 2019
Elev · 4 december 2019
Så mysig stämning och kompetenta lärare! Maten är hyfsad men inte nåt speciellt men schemat är riktigt bra.
Det är fler tjejer än killar på skolan men det kan vara en av anledningarna till arbetsron.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Bellmansgatan 6-8, 41128, Göteborg
Murielle Ovise
031-107570

Sigrid Rudebecks Gymnasium - lagom i storlek, men stor i sinnet

Sigrid Rudebecks Gymnasium kännetecknas med att vara i en alldeles lagom storlek där varje enskild elev är i centrum, men att man även har möjligheten att knyta många band inför framtiden. Rudebecks ger en högklassig utbildning i centrala Göteborg, där man utöver studierna kan delta i intressanta projekt och FN-rollspel.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  17.3
 • Antal elever
  469
 • Antal lärare
  26
 • Antal behöriga lärare
  24
 • Elever per lärare
  18.0