Omdömen

3.8
Baserat på 16 omdömen och 133 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
13 maj 2023

Ekonomi

Statusskola

Status skola! Du måste känna personer här innan du börjar eller bara väldigt framåt. Alla bryr sig bara om pengar och är snobbar.
Elev
5 maj 2023

Ekonomi

Skitbra

Jättebra skola!! Alla är trevliga och du får många vänner, Dock tror jag det kan vara bra att känna någon eller några innan man börjar. Kan bli svårt annars
Elev
17 mar 2023

Naturvetenskapsprogrammet

Bra skola, dålig hjälp

Sjölins är en väldigt fin och bra skola att gå på. Lärarna är trevliga och skolan i sig är mycket fin. Vad jag däremot har problem med är att skolan inte har så bra hjälp för det som behöver det. Skolan är gjord för neurotypiska elever. Har man problem med fokus eller liknande finns det knappt någon hjälp för en; inga hjälplärare, dålig koll på elever som behöver särskilt stöd och en specialpedagog som knappt gör något förutom att hålla ett samtal där man går igenom planeringen. Är man neurotypisk är skolan ett mycket bra val, men har man koncentrationssvårigheter eller liknande hade jag nog rekommenderat att titta på andra skolor.
Elev
23 feb 2023

Ekonomi

Jättebra!

Grymt bra skola! Mycket bra med case!
Elev
7 feb 2023

Naturvetenskapsprogrammet

naturvetenskap

Bra skola och extra bra om man ska välja natur , eftersom det inte blir lika stressigt och jobbigt i skolan med case. Men på skolans finns Sveriges sämsta svenska lärare, rent ut sagt en satmara är hon. Hon använder bedömnings kriterier fel och tål absolut inte kritik tillbaka. Det är rent ut sagt ett mirakel att hon fortfarande har kvar sin arbetsplats här. Sen är rektorn rätt lealös, tar inte ansvar eller gör ingenting emot problem på skolan. Resten av lärarna är dock jätte bra exempelvis tyska läraren, fysik/matte lärarinnan och speciellt matte/ biträdande rektorn. Behöver man hjälp i matte bör du absolut fråga honom.

Förutom detta har skolan extremt dålig mat och korridorerna är så extremt trånga att det alltid blir trängsel, samt 20-40 min långa lunch-köer. Och från erfarenhet från klasskamrater som haft det svårt i skolan, pga olika diagnoser osv. så får man ingen hjälp av skolan, dem har inte ens överseende för stavningsfel för dem som har dyslexi( pga av den härliga svenska läraren igen)
Elev
15 okt 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Grymt bra skola

Jättebra lärare, alla är engagerade och hjälpsamma o skolmaten är faktiskt väldigt bra
Elev
13 okt 2022

Valde fel

Okej…
Lärarna och undervisningen är väldigt bra, 10/10. Skolan är liten och väldigt väldigt fin, man kommer nära lärarna på ett helt annat sätt.
Men, eleverna o andra sidan kan han ta och slänga sig i väggen. Så j***a osköna, does not pass the vibe check. Har ingen personlighet och kan lätt lägga fett osköna kommentarer till andra elever utan att skämmas. Fett svårt att hitta en grupp eller någon som vill vara med en om man inte passar in.
Välj på egen risk, betala själv för terapeut.
Elev
6 sep 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Skolan är Väldigt bra för skoltrötta

Skolan är väldigt bra och har en trygg och rolig miljö. Lärarna är super och case är väldigt roligt att läsa. Något annorlunda!!
Föredetta elev
22 aug 2022

Dålig

Fruktansvärd skola, diskriminering. Den värsta tiden i mitt liv. Omöjligt att byta skola Utan att gå om PGA, Case.
Elev
2 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Allt du behöver veta om Sjöllan

Skolan är så bra! Att dom har case metod är bara något som underlättar allt! Mindre stress även om det kan va lite press på att det ska vara hög kvalet på uppgifterna då man inte gör så många uppgifter pgd av case.

Maten är helt okej, dom varierar inte ofta men det är iallafall god mat dom serverar.

Klassrummen är fräscha, man känner sig typ i en modern atmosfär. Dom ser nyrenoverade ut då skolan byggdes år 2000.

Lärarna är underbara, finns bra med stöd i matte och sånt ifall det behövs. Scheman är också väldigt bra man slutar tidigt pågrund av case men det är lite längre lektioner. Språklärarna är bra dom ger inte för mycket läxor.

Studieron är perfekt, aldrig jobbat under en så tyst miljö, alla är studiemotiverade och därför blir det väldigt skönt.

Sjölins är också väldigt bra skola för att dom har mycket ”aktiviteter”. Varje år har dom det årliga fotbollsmatchen mot Samskolan och årliga ishockey matchen.

Jag tycker att att detta var den perfekta skolan för mig för den är inte för stor eller liten. Det går max 500 elever på skolan vilket gör det inte helt kaos.

Något som inte är så bra att skåpen är ganska små så man får precis plats med väskan och jackan men då får man trycka in den ordentligt.

Idrotten är ganska jobbig dock för man behöver åka i typ 15 min med spårvagn men det funkar ändå

Frågar man mig så va detta dröm skolan efter allt. Ligger ganska centralt vid vasaplatsen så det är nära till allt möjligt! Jag går första året natur och detta är allt jag skulle vilja höra ifall jag skulle vilja börja på Sjölins så hoppas det här var till hjälp.
Elev
17 dec 2020

Sjöllan 4 life

Underbar skola med bra och roliga lärare! Alla är väldigt roliga och uttåtriktade, och skolan har inte allt för mycket plugg vilket gör att man också kan njuta lite! Rekommenderar starkt om du gillar att arbeta själv / grupp med roliga och unika uppgifter.
Föredetta elev
14 dec 2020

Bästa tiden i ditt liv!

Vill du ha en mindre skolan med bra och engagerade lärare är Sjölins för dig. Bättre lärarere än på Sjölins går inte att hitta. Roliga och utmanade uppgifter gjorde min gymnasietid till en av de bästa tiderna i mitt liv.

// FD samhällselv på Sjöllan
Föredetta elev
24 okt 2020

Bästa skolan

sån bra skola med grymma lärare, bra lokaler och undervisning som inte är tråkig och enformig. Gillar man att ta eget ansvar och samarbeta med andra är det en toppen skola.
Elev
13 maj 2020

Topp skola i Göteborg

Svin bra skola med toppen elever. Lärarna är bra, lokalerna nyrenoverade, maten är inte toppen... men vart är den det? Sjöllan rekommendera starkt!
Elev
6 feb 2020

Heja Sjölins!!

Jag tycker den är super! Alla lärare är så duktiga och gör lektionerna roligare. Skolmiljön är också bra, det finns inget att oroa sig för och alla är verkligen super trevliga. Jag skulle rekommendera denna skola för elever som är framåt och gillar att vara engagerad i skolan. Verkligen super kul!!
Elev
20 jan 2020

Ja de e bra

Jag tycker de är bra

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen