Omdömen

3.4
Baserat på 19 omdömen och 154 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
8 dec 2023

Ekonomi

Mangas

Vilgoat leker mangas och Farkas leker Allan ballan
Elev
13 jan 2023

Mysig skola

En riktigt mysig skola hittills för mig! Har gått en termin här och känner att jag mår så mycket bättre än vad jag gjorde på min gamla skola. Lärarna är trevliga och hjälper en att utvecklas och med Case så slipper man att ha fem olika prov i olika ämnen samma dag. Maten är otroligt god men köerna blir oftast lite långa men om man väntar ett tag så brukar dom bli bättre. Om man inte orkar köa kan man få mat i cafeterian.
Elev
29 sep 2022

Natur

Sjölins!

Helt ärligt skulle jag säga börja här. Säger det för att Sjölins allmänt är rätt för alla, case studiemetoden har räddat mig som är halvt trött på skolan.

Vi delar matsal med andra skolor som rytmus vilket är inte är ens favorit del att prata om. Skåpen har vi i klassrummet så som typ lågstadiet men jackorna har vi garderober för. Ingen tar något det är ganska självklart. Placering byter vi var 6te vecka när case perioden är över. Vi får en dag extra ledigt för lärarna ska planera nästa case.

Det är en annorlunda skola ja, men så värt det för i jämförelse med andra skolor så får du ganska lätt betyg, även i natur.

Elevkåren fixar inspark och lite fester då o då men inga sådär wow grejer. Vi kan ha inspark tex me andra Sjölins skolor ibland. Maten är ändå okej och det finns ett café man kan byta ut sin mat sedel med ifall man inte vill äta skolmaten. Klassrummen har bara glasväggar men alla har lektion samtidigt och rast samtidigt så ingen lägger tid på att störa någon annans lektion. Lärarna är bra men nu har vi fått lite nya som gör att det känns sådär.

Sjuksköterskan är på plats och syv är där en gång i veckan. Biträdande rektorn Madde är den bästa på skolan.

Toaletterna är hyfsat rena och korridorerna är inte så fulla fast än hela skolan har rast samtidigt.

OCH VI HAR EN BALLONG
Elev
9 jun 2022

Ekonomi

Stereotypiska nacka-människor

Maten rätt bra, men som många säger lång kö. Väldigt fräscha lokaler och lärarna medelmåttiga. Däremot är alla elever på skolan likadana. Om du inte är redo att följa normerna som finns till punkt och pricka så skulle jag inte rekommendera skolan då du antagligen kommer bli utfryst. Flera klasser är stökiga och antagningspoängen gör att man förväntar sig en högre motivation hos eleverna än vad som finns
Föredetta elev
2 jun 2022

Samhäll

Sämsta skolan

det här är den värsta skolan nånsin. alla är hemska, man blev ju deprimerad
Förälder / Vårdnadshavare
18 maj 2022

Samhälle

Att förbättra

Bra undervisning och lärare. Undermåliga lokaler, dålig luft i klassrummen då fönstren inte går att öppna, glasrutor till rummen vilket stör studieron och ger total insyn, borde på ett enkelt sätt kunna läsas med typ drapperi/gardin. Och värst av allt är matsalen!!! Snuskig och alldeles för liten. Hoppas verkligen det blir en ombyggnad under sommaren.
Elev
4 apr 2022

Om Sjölins nacka från en i ettan

Väldigt högljud skola och ganska trångt, finns aldrig någonstans att ta det lugnare. Blir exakta hög ljudvolym och tätt eftersom skolan bara har ett plan, jämfört med de andra skolorna i byggnaden som åtminstone har två. Lokalerna är luftiga och fräscha tack vare många stora fönster med fin utsikt och glasdörrar. Dock är det dåligt ljudisolerat och det blir lätt kvavt i klassrummen trots en form av luftkonditionering. Om du lätt störs av folk som går förbi klassrummen kanske detta inte är det bästa i och med glasdörrarna. Skolans matsal är mycket högljud och det är mycket folk, eftersom alla tre skolor i byggnaden äter där. Man kan behöva stå och vänta på mat i 10-15 min. Något positivt är att maten är bra och det finns salladsbuffé, knäckebrödsbuffé och flera olika kryddor. Något som är bra med Sjölins är att det finns olika grupprum där man kan sitta och diskutera någorlunda mer ostört. Vi har både tillgång till en mindre träningssal högst upp i byggnaden och sickla hallen som är på ca 5 min gångavstånd. Ica finns på kanske 7 min gångavstånd och likaså sickla galleria. På ungefär samma avstånd finns tvärbana, Saltsjöbanan och bussar, den närheten är något jag tror många uppskattar.

Lärarna kan lätt bli flummiga i sina ämnen och du kan behöva specificera dina frågor några gånger innan du får den hjälp du behöver.
Elev
24 mar 2022

Samhäll

Matsalen katastrofal

Skolan och lärarna är jättebra. Men betyget sänks mycket då köerna till maten är orimligt långa ca 20 minuter. När man väl får maten måste man leta efter platser vilket också tar lång tid. Borden är alltid äckliga och ligger oftast matrester på både bord och stolar, även fullt med fettfläckar. Det är trångt i matsalen och den är inte byggd för tre skolor. Även väldigt dåligt att ettorna slutar 11.50 men får inte gå och äta för ens klockan 12.10. Men de struntar i tiderna och går ner ändå vilket bildar ännu mer köer än vad det redan är.

Svar från Sjölins gymnasium Nacka

Hej! Vad roligt att du trivs med skolan och dina lärare! Vi tar med ditt omdöme om matsalen som återkoppling. De planerar en ombyggnation under sommaren. Tills dess är vårt tips att inleda lunchrasten med att ta rast då det alltid är betydligt lugnare i matsalen efter 12.15.
Föredetta elev
26 jan 2022

Samhäll

Omdöme sjölins

Bra skola, de flesta lärarna är jätteduktiga och kompetenta. Arbetet med case där flera ämnen blandas med varandra gör att undervisningen blir intressant och rolig. Matsalen är kaos då den delas med två andra skolor, maten är god men det är långa köer och ont om platser. Finns inga typiska aktivitet eller klubbar som många äldre gymnasium har. De flesta elever är lika varandra i både t.ex intressen och politiska åsikter vilket kan vara jobbigt om man inte känner att man är ”som alla andra”. Fina och fräscha lokaler.
Elev
26 jan 2022

lärare

lärarna är otroligt dåliga
Elev
5 jun 2021

Samhäll

Rubrik

Maten är extremt bra, negativt dock att man delar matsal med så många andra. Lärarna har i casen ibland svårt att kommunicera vilket försvårar undervisningen. Däremot är studieron inte bra alls. Känns inte som att lärarna orkar bry sig tillräckligt. Skolan är i sig bra så länge man inte får en stökig klass!
Elev
24 jan 2021

Skön skola!

Jätte bra skola. Motiverande lärare och en fin skolmiljö. Jätte bra skolmat och trevlig stämning i korridorerna. Lärarna är dock dårliga på att återkoppla så man måste vara på dem men annars är detta ett bra val av skola. Jag skulle rekommendera att börja här om man vill gå i en skola där pressen inte är hög utan fokuset är på att lära sig.
Elev
20 dec 2020

Rekommenderar ej

Rekommenderar inte denna skola. Lärarna är kunniga i sina ämnen men är inte alls motiverande. Känns inte som att de vill att man ska lyckas. Lärarna är dessutom väldigt oklara när det gäller uppgifter så man vet inte riktigt vad de förväntar sig av en. Man får dessutom aldrig någon respons eller återkoppling efter man gjort en inlämning eller prov. Klasserna känns väldigt osammanhängande, beror troligtvis på att man aldrig hade särskilt mycket aktiviteter i början med sin klass. Maten är god men då matsalen delas med två andra skolor får man ofta stå och vänta i 30min på att få mat. (Lunchrasten är 1tim)
Föredetta elev
27 maj 2020

Rubrik

Bästa skolan någonsin, mycket aktiviteter för att folk ska lära känna varandra i och med att de flesta kommer från samma område i Stockholm. Bra undervisning och pedagogik samt anpassnings för individen. Jättegod skolmat med härlig personal. Bra raster också och trevliga hängområden samt bra och isolerade grupprum
Föredetta elev
26 maj 2020

Det allra mesta är jättebra

Jättebra skola, mysiga lokaler och jättebra lärare. Man jobbar i case vilket gör att undervisningen känns mer på riktigt och man behöver inte ha lika många prov eller uppsatser då man jobbar med flera ämnen samtidigt. Det negativa med skolan är att matsalen är kaos då den delas av tre skolor, samt att det inte finns några aktivitet på skolan utan när dagen är slut går man bara hem.
Föredetta elev
13 jan 2020

Universitetsförberedande skola

När jag gick på gymnasiet hette det Vittragymnasiet och jag är så sjukt nöjd med min gymnasietid. Det bästa är att man har en nytänkande undervisningsmetod med olika case där flera ämnen ingår under några veckor istället för att bara läsa ämne för ämne. Skolan är liten och familjär vilket passade mig perfekt. Superbra gymmasium som förbereder för högskolan/universitetet.
Elev
18 dec 2019

Skolan har en bra stämning och är bra

Bra undervisnings metodik (case), och många bra lärare. Inget att klaga på
Elev
20 nov 2019

Trivs mycket bra

Lugn trivsam miljö där de flesta lärarna är väldigt bra på sina jobb. Bästa skolan jag har har gått på.
Elev
29 maj 2019

Nytänkande & superbra undervisning!

Jag ångrar inte en sekund att jag gick på Sjölins. Skolan är en av de första i landet som började med ”case-undervisning”, vilket innebär att en del ämnen blandas med varandra. För det är ju så att i verkligheten jobbar man inte en timme med t.ex. historia och sedan en timme samhällskunskap, utan dessa är integrerade i varandra. På exakt samma sätt jobbar Sjölins. Istället för att skriva tre uppsatser i olika ämnen räcker det med en uppsats som examineras i samtliga tre ämnen (t.ex. historia, samhällskunskap och svenska). De delar av kurserna som inte kan integreras med varandra genomförs enskilt. Detta arbetssätt är fantastiskt enligt mig, och jag hoppas andra skolor tar efter. Mycket bra och kunniga lärare som skapar intressanta frågeställningar vars mål är att besvara under veckorna man jobbar med det specifika caset. Undervisningen anpassas till allas olika kunskapsnivåer och det är så skönt att ha Sickla köpcentrum precis utanför dörren. Det enda negativa jag kan komma på just nu är att matsalen delas med två andra gymnasium, så det kan bli väldigt trångt om lunchtiderna krockar.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen