Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
6 omdömen
Resultat omdömen
4.4
Utmärkt
6
0
0
0
0

Rubrik

5.0
Föredetta elev · 27 maj 2020
Föredetta elev · 27 maj 2020
Bästa skolan någonsin, mycket aktiviteter för att folk ska lära känna varandra i och med att de flesta kommer från samma område i Stockholm. Bra undervisning och pedagogik samt anpassnings för individen. Jättegod skolmat med härlig personal. Bra raster också och trevliga hängområden samt bra och isolerade grupprum

Det allra mesta är jättebra

4.3
Föredetta elev · 26 maj 2020
Föredetta elev · 26 maj 2020
Jättebra skola, mysiga lokaler och jättebra lärare. Man jobbar i case vilket gör att undervisningen känns mer på riktigt och man behöver inte ha lika många prov eller uppsatser då man jobbar med flera ämnen samtidigt. Det negativa med skolan är att matsalen är kaos då den delas av tre skolor, samt att det inte finns några aktivitet på skolan utan när dagen är slut går man bara hem.

Universitetsförberedande skola

4.7
Föredetta elev · 13 januari 2020
Föredetta elev · 13 januari 2020
När jag gick på gymnasiet hette det Vittragymnasiet och jag är så sjukt nöjd med min gymnasietid. Det bästa är att man har en nytänkande undervisningsmetod med olika case där flera ämnen ingår under några veckor istället för att bara läsa ämne för ämne. Skolan är liten och familjär vilket passade mig perfekt. Superbra gymmasium som förbereder för högskolan/universitetet.
100%
ger betyget bra eller utmärkt till
Anpassning undervisning
Visa alla resultat

Skolan har en bra stämning och är bra

4.7
Elev · 18 december 2019
Elev · 18 december 2019
Bra undervisnings metodik (case), och många bra lärare. Inget att klaga på

Trivs mycket bra

4.6
Elev · 20 november 2019
Elev · 20 november 2019
Lugn trivsam miljö där de flesta lärarna är väldigt bra på sina jobb. Bästa skolan jag har har gått på.

Nytänkande & superbra undervisning!

4.8
Elev · 29 maj 2019
Elev · 29 maj 2019
Jag ångrar inte en sekund att jag gick på Sjölins. Skolan är en av de första i landet som började med ”case-undervisning”, vilket innebär att en del ämnen blandas med varandra. För det är ju så att i verkligheten jobbar man inte en timme med t.ex. historia och sedan en timme samhällskunskap, utan dessa är integrerade i varandra. På exakt samma sätt jobbar Sjölins. Istället för att skriva tre uppsatser i olika ämnen räcker det med en uppsats som examineras i samtliga tre ämnen (t.ex. historia, samhällskunskap och svenska). De delar av kurserna som inte kan integreras med varandra genomförs enskilt. Detta arbetssätt är fantastiskt enligt mig, och jag hoppas andra skolor tar efter. Mycket bra och kunniga lärare som skapar intressanta frågeställningar vars mål är att besvara under veckorna man jobbar med det specifika caset. Undervisningen anpassas till allas olika kunskapsnivåer och det är så skönt att ha Sickla köpcentrum precis utanför dörren. Det enda negativa jag kan komma på just nu är att matsalen delas med två andra gymnasium, så det kan bli väldigt trångt om lunchtiderna krockar.
 • Skolan använder SchoolParrot och främjar transparens.
 • Denna skolan använder aktivt SchoolParrot för att visa upp sina omdömen.
 • Skolan värdesätter dina åsikter och arbetar aktivt med förbättringar.
Läs mer här

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Experimentgatan 7, 13154, Nacka
Ingrid Crabo
08-55586200

Fakta om skolan

 • Antal elever
  366
 • Antal lärare
  19
 • Antal behöriga lärare
  17
 • Elever per lärare
  19.3