Omdömen

3.8
Baserat på 55 omdömen och 417 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
19 feb 2024

sam sam

Går i ettan

Gått en termin nu, sam sam och är väldigt nöjd
Finns såklart positivt och negativt

Positivt:
* Jättebra mat!! Salladsbaren är jättebra och man blir alltid mätt.
* Lärarna (de flesta) vill verkligen elevernas bästa.
*De första veckorna lades det massa fokus för att vi skulle lära känna varandra.
*Case är najs och med case grupper då man lär känna hela klassen.
*Bra stämning på skolan

Negativt:
Få killar generellt
Vissa lärare är extremt långsamma på att rätta prov (prov vi gjort i oktober som vi fortfarande inte fått resultat på).
Elev
23 dec 2023

Samhällspogrammet

Riktigt bra gymnasium

Otroligt bra skola! Går i 2an just nu och trivs så bra. Skolan och elevkåren anordnar massor av aktiviteter under terminerna som gör vardagen lite roligare. Vi har t.ex ”studentkampen” som går ut på att klasserna tävlar mot de andra i samma årskurs genom olika typer av tävlingar som anordnas. Den klass som samlat på sig mest poäng efter gymnasietiden får springa ut först på studenten. Bra och engagerade lärare, men finns såklart fåtaliga undantag. Bra skolmat, men den har blivit lite sämre sen vi bytte kock. Men den är fortfarande över medelmåttet helt klart. Brukar dock vara ont om platser i matsalen. Härliga människor överlag, men vissa klasser kan vara lite stela. Men det är något som alltid kommer finnas i varenda skola. Vissa klasser har tajt sammanhållning (som min), andra har inte. Klasserna blandas med inriktning. Min klass består tex av både sam beteende och sam sam. Ingen variation i etniciteter alls, nästan bara svenskar. Fräscha lokaler och världens bästa utsikt över hela Stockholm. God cafeteria som ligger vid takterrassen, höjdpunkten på våren/sommaren. Bra läge till tunnelbana (slussen och medis) och caféer där man kan plugga eller bara hänga. Helt enkelt en riktig bra gymnasieskola, den får 5 stjärnor trots nackdelarna då fördelarna väger upp något enormt.

PS. De som överväger mellan Södermalm och Vasastan så är FYI Södermalm mycket bättre. Har hört det från många kompisar som går Vasastan att de inte trivs så bra.
Föredetta elev
4 dec 2023

SÄMSTA SKOLAN

08:or BÖRJA INTE HÄR. Skit i att alla säger att det är bästa skolan. Vill ge noll men tyvärr går det inte. Tjejerna på Sjölins är HEMSKA. Bara massa tjejer som snackar skit bakom din rygg och ljuger för de inte vill att du ska va med. Man kan ju tro att man bjuder med alla när man gått på gymnasiet i en vecka men så var det verkligen inte. Jag har aldrig haft problem med att få vänner men har ALDRIG känt mig så nedvärderad och utfryst i hela mitt liv. Kände redan av det efter en vecka men bestämde mig för att ge det en chans, men efter 3 veckor bytte jag och typ 5 andra. Att en grupp tjejer kan få 5 personer att må så dåligt är sjukt. Det är inte bara något som jag säger utan tjejerna på Sjölins söder har jätte dåligt rykte överallt! Jag kan inte säga så mycket om själva arbetssättet eller lärarna då jag inte gick så länge men det verkade helt okej. Bästa är ändå elevkåren, väldigt engagerad!
Föredetta elev
6 jul 2023

Natu

Bra mat men katastrofal undervisning

Skolmaten är helt underbar hade lika gärna kunnat serverats på en fin restaurang däremot så är undervisningen väldigt bristande. Det är ofta vi bara fick en uppgift som tog tre minuter i början av lektionen och det var allt lärarna planerat så vi elever satt och behövde lära sig allt själv för att lärarna inte lärde ut någonting. Undervisningen var så pass katastrofal att jag kände att jag behövde byta om jag i huvudtaget skulle få en lärare som skulle kunna ge mig tillräckliga kunskaper för att klara mig på universitetet.
Elev
14 dec 2022

Plugga på loven

Lärare sätter 3 prov samma vecka vi kommer tillbaka från jullovet så vi måste plugga på lovet medan lärare kommer tillbaka utvilade. Det här händer varenda lov! Lärarna har ingen förståelse eller empati, alla klagar varenda gång det händer men de gör samma sak igen och igen och igen, rektorn gör något åt saken. Ni lärare, fixa er planering istället så att det här inte sker.
Elev
6 dec 2022

Natur natur

Medelmåttig

Skolans utbildning är helt okej men den ger oss inte tillåtelsen att utveckla oss tillräckligt. Bokstavligt talat förbjuder hem arbete men sedan finns det inte tillräckligt mycket tid på skolan för de inte ger tid på lektionerna vilket skapar lite kaos.
Elev
5 nov 2022

ekonomi

Toppen skola!

Jag går Ek/juridik och är så nöjd! Alla lärare är så sköna och bryr sig om ens mående väldigt mycket! Den är engagerade när det gäller att få ihop sammanhållningen och även i vår studentkamp med massor av roliga aktiviteter året runt!!!
Skolmaten ör pckså 10/10!
Föredetta elev
2 nov 2022

SamSam

Högpresterande skola

Denna skola är otroligt bra med ett annorlunda koncept som går ut på att sätt ihop inlämningar i flera olika ämnen. Detta koncept kallas Case och är väldigt unik för gymnasieskolor i Stockholm. Dock så är detta en otroligt högpresterande skola där lärarna förväntar sig att elever för A på alla dina uppgifter. Samt så kan man lugnt säga att detta inte är en skola som har ett mångfald bland etniciteter av eleverna.

Men skolan erbjuder otroligt härlig stämning och bryr sig verkligen om sina elever. Lärarna hjälper en otroligt mycket om man inte fattar vilket är väldigt skönt.
Elev
21 okt 2022

Underbar

Underbar kvalitativ skola
Elev
20 okt 2022

samhäll

lall skola

lall skola dock är elenour bästa läraren
Elev
5 okt 2022

Samhälle

Hårda krav

Bra skola med bra lärare. Varför skolan inte får 5 stjärnor är för de har väldigt hårda krav. Satsar man på höga betyg krävs det mycket engagemang och mycket plugg. Är du någon som tycker om att plugga så är det en väldigt bra skola för dig. Skön miljö allmänt och väldigt god mat!!
Elev
19 sep 2022

ekonomi

2 skolor, 1h hus

Skolan skulle vara bättre om vi inte delade hus med en grundskola
Elev
12 maj 2022

ekonomi

Bästa lärarna

Anna Turell är den bästa läraren jag någonsin haft. Queen of Sjölins
Föredetta elev
30 apr 2022

Samhälle

Toppen skola

sköna guzzar och grabbar. skolan va helt jettad och om du har svårt och få bra betyg finns det andra vägar dsvdv.
Elev
20 dec 2021

Plugg på lov, inte så nice

Sjölins Södermalm = plugg på jullovet och i princip alla andra lov. Detta eftersom vi byter schema samt har nytt case varje 6 vecka. sjukt dåligt, lärare kommer tillbaka utvilade medans elever bär med sig stressen även på en sån glad dag som julafton.

Vi går snabbt framåt och om du missar någon lektion är du skörd, framförallt i samhällskunskapen då läraren inte lägger ut något underlägg. Du får ingen förklaring om varför du fått det betyget och det finns inte tid för komplettering då vi går så snabbt framåt.

Dessutom är klasserna otroligt uppdelade vilket såklart har och göra med utseende och status.

Men för att vara lite positiva måste jag nämna att skolmaten är GULD! Chicken nuggets som smakar bättre än mcDonalds egna och så fick vi sushi här om dagen.
Elev
26 nov 2021

Natur natur

Bästa valet jag gjort

Toppen skola, bra lärare, suverän skolmat, bra anpassning för oss som behöver det, fräscha lokaler dock kan det blir lite trångt ibland plus skåpen är ganska små men totalt får skolan 9.5/10 av mig som går NANA(om du inte gillar att jobba i grupp börja inte här men för dig som gör det är detta ett perfekt val)
Elev
15 nov 2021

Samhälle

Måste tycka om att plugga..

Väldigt bra skola med super snälla lärare och elever. Det som brister är de hårda kraven. Jag har jämfört med mina kompisars skolor och deras krav. I min skola är det svårare att få bra betyg. Så se till att vara engagerad och gilla att plugga :)
Elev
18 okt 2021

Bra skola

Bra skola överlag, bra lärare som anpassar sin undervisning. Bra skolanda och gemenskap mellan elever och lärare.
Elev
18 okt 2021

ekonomi

Bästa skolan i stan

Sjukt bra skola! Verkligen bra på alla sätt. Kunde inte vara mer nöjd över en skolan. Lärarna är svinbra, maten är bra, människorna är sköna och lokalerna är sjukt najs
Elev
18 okt 2021

Otroligt bra!

Ambassadörerna fick mig att börja, allt de sa var sant och rekommenderar verkligen skolan
Elev
1 okt 2021

Natur

Bra och rolig skola

Jag går nanat på skolan och jag är jätte nöjd med skolan. Jag har bytt gymnasium många gånger så jag har sett många.

Skolan har fin utsikt över Stockholm från vattnet. Lunchbuffén har många alternativ och är bra gjord. De flesta i min klass är studiemotiverade och det påverkar mig på ett bra sätt. Mina lärare är alla bra. Fysikläraren gör det extra lätt att förstå. Skolan har också ett café på tredje plan. De har en elevkår som anordnar roliga aktiviteter för eleverna t.ex. en studentkryssning för treorna i år(eleverna får såklart betala). Caseperioderna tycker jag kan vara lite roliga också.

Skolan har många elever så det kan bli fullt och kö ibland i matsalen. Det kan det bli trångt ibland på andra ställen i skolan också. Lokalerna är lite gråa och tråkiga. Annars tror jag det var allt!
Föredetta elev
7 jun 2021

Natur

De bästa lärarna jag träffat

Riktigt bra skola, många vassa lärare och flera exceptionella! Gick NA-NA och kunde inte varit mer nöjd med min gymnasiala utbildning.
Elev
25 maj 2021

ekonomi 1

omöjligt få bra betyg

omöjligt få bra betyg. ingen chans komplettera.
Elev
25 maj 2021

ekonomi

omöjligt få A och B

jättesvår nivå och omöjligt nå A och B (jämfört med andra gymnasier)
Elev
30 apr 2021

Natur

Fantastiskt

Ambitiösa och
intressanta lärare!
Mycket god mat med många val.
Härlig atmosfär där alla känner sig inkluderade.
/tjej i ettan
Elev
28 jan 2021

Bästa!

As bra skola! Bra lärare som alltid är engagerade och anpassar undervisningen och kan stanna längre om man behöver hjälp. Maten är helt ok, men det finns alltid något att äta- annars Coop eller andra ställe nära om man vill. Najs att byta schema var ungefär 6:e vecka för om man inte har ett najs så kanske man får ett bättre och de är kul med variation. Alla är super trevliga- lärare som elever!
Elev
22 dec 2020

Sjölins Södermalm

Bra skola med mycket engagerade lärare! Bra sammanhållning mellan elever och lärare. Rekommenderar starkt
Elev
11 dec 2020

Grym skola

Möjligtvis lite hög prestation men fruktansvärt bra lärare som hjälper till varje gång det behövs! Dessutom kul upplägg med mycket tävlingar och övningar för att skapa bra sammanhållning! Grym skola!
Elev
8 dec 2020

Okej, men oskönt och status till stor del

Lite för mycket stela osköna människor om man inte är en stel svenne banan själv
Elev
4 dec 2020

Ganska bra

Lärarna på ekonomilinjen är väldigt bra! Det är höga krav men man lär sig otroligt mycket och utvecklas som elev. Det gäller dock att ha bra studieteknik och att palla att plugga en del.

Jag tycker skolmaten är väldigt god och speciellt bra för de som har specialkost. Matsalen är lite trång, men man får alltid plats.

Studieron är oftast helt okej, men eftersom det mest är öppna ytor blir det väldigt mycket ljud när det är många personer där. Dock är lärarna bra på att hålla nere volymen för det mesta.

Eleverna har bra kontakt med lärarna och de allra flesta är trevliga.

Om du är studiemotiverad och vill ha en utmaning från grundskolan, sök hit!
Visar 30 av totalt 55 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen