Omdömen

2.9
Baserat på 50 omdömen och 387 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
6 dec 2023

Vid vidare studieambitioner efter gymnasiet så nej…

Som förälder till en otroligt!! studiemotiverad elev med planer efter studenten är jag ledsen för min tonårings skull.
Det fanns några väldigt! bra, och mycket engagerade lärare från början, men som nu lämnat.

Mitt barn har gått från att ha drömmar och enorm motivation, till att känna hopplöshet och på egen kammare försöka plugga in gymnasiets tuffaste ämnen.

Det är tufft att som förälder se att ens barn, som försöker och kämpar så otroligt hårt, komma så mkt efter pga att alla stöttepelarna lämnat. Det finns inte längre någon som vet, tycker, engagerar sig, känner, bryr sig.

När tonåringen själv tar studierna på största allvar så är det väldigt tråkigt med nya, tillfälliga? lärare som inte förstår, och inte alls tar på allvar, att det här är otroligt viktigt för min tonåring. Hen vill studera för att få betyg och kunskap för fortsatta studier. Sina drömmar och sin framtid!

Den stora glädjen till ämnena försvann med lärarna som försvann vartefter, och stoltheten, och nyfikenheten, och betygen. Och därmed fortsatta möjligheter till just de universitetsstudier som hen drömde om.
Elev
27 okt 2023

Ekonomi

Inte bra

Det är väldigt dåliga scheman när man ibland kan börja 8:10 och sluta 16;45. De så kallade ”casen” som skolan ska ha som en speciell sak är bara något de säger. Vi har haft 3 case under hela vårat första och andra år. Det finns inga studierum och det luktar ofta väldigt äckligt i lokalerna. Man byter ofta lärare oxh har många outbildade vikarier då många lärare slutar vilket går ut över en hel kurs. Skulle inte rekommendera denna skola till någon
Elev
25 okt 2023

Natur Natur

Sjuka vuxna

Sinnessjukt dåligt, otrevliga lärare med galna kontrollbehov och Administrationen är helt väck. De kan t.ex. beslagta din telefon en hel dag, spelar ingen roll om du måste ringa dina föräldrar eller gå hem.
Annat
13 aug 2023

Ekono

Bra skola

Jag tycker skolan är en mycket bra skola för dig som vill studera i en professionell och modern miljö. Personalen är trevlig och är lätta att kommunicera med vilket leder till ett starkare band mellan eleverna och lärarna.
Förälder / Vårdnadshavare
14 jun 2023

Ekon

Varning till föräldrar

Som förälder är man främst besviken på ledning och kommunikation. Man får aldrig veta något, de hör aldrig av sig. De vet aldrig något. Har eleverna inte F så får man ingen information, vi har kontaktat rektor och mentor flera gånger. Ingen kommunikation kring betyg, ingen information om när de kommer, ingen information vad man kan göra åt dem, inget något.

Under all kritik, välj inte Sjölins detta är verkligen ett skräckexempel från skolreformen. Vi hade aldrig valt Sjölins igen men det vi vet idag.
Elev
26 apr 2023

Ekonomi/juridik

Dåligt schema!

Jättebra skola, roliga lärare och roliga aktiviteter. Dock så är schemat väldigt dåligt och utan hänsyn till eleverna, många onödiga håltimmar.
Föredetta elev
8 feb 2023

Ekonomiprogrammet

Rekommenderar ej.

Ingen vidare skola. Vissa lärare är bra men många är dåliga och outbildade. Skolan är nybyggd men allt är underdimensionerat och det är tydligt att skolan drivs ut ett vinstintresse. 9 våningar i skolan men hissarna tilldelad endast eliten (lärarna) så det är bara att ta trapporna. Det finns nästan inga grupprum och det är fullt med folk hela tiden. Maten är förvisso helt okej men kön till matsalen skojar man inte bort. Viktigt att veta är att skolan ligger i ett campus och delar många ytor med två andra skolor inom samma koncern som är mindre trevliga (vilket är en snäll beskrivning om dem skolorna).
Elev
6 feb 2023

Naturvetenskapsprogrammet inrikting natur

Välj inte Sjölins Vasastan!

Obehöriga och opedagogiska lärare som har gett upp motivationen för dels yrket och eleverna. Det har inte blivit bättre av att Sjölins gymnasium Vasastan är numera en del av campus Vasastan då polisen besöker skolan regelbundet eftersom det förekommer incidenter på skolan. Maten är horribel och det är case metodiken med! I teorin är case en bra metod, dock blir den inte så bra praktiskt på grund av lärarnas bristande kommunikation och planering. Skulle säga att den största nackdelen med skolan är just lärarna som återigen är otroligt opedagogiska och inte lyssnar på elevernas behov och önskemål. Det har även framkommit trakasserier, kränkning och racistiska kommenterar av såväl lärare som elever. Försökte även lyfta upp det med rektorn som inte bryr sig något som helst över denna problematik. Till sist vill jag säga att det här är inte en skola för dig som faktiskt vill lyckas i skolan. För att det här är en skola som kommer driva dig till vansinne och sänka inte bara ditt självförtroende men även livslust och motivation för skolan.
Elev
27 nov 2022

Läs det här (ni kommer inte ångra er)

Hej! Sjölins Vasastan är en av de sämsta skolorna jag har gått på. Speciellt om du är blatte (har en annan etnicitet än svensk) eftersom alla i skolan har fördomar om dig och när jag menar fördomar då jag menar att i min klass är det så grupperat att vår lärare behöver ge oss en uppgift/utmaning att vi ska hälsa på varandra och jag går nu andra året i gymnasiet! Dock är lärarna bra och om du har tur så hittar du vänner men majoriteten av de svenskar som går i Sjölins tänker bara på status och utseende. De svenska tjejer i vår klass hade middag och på riktigt tog bild på oss och snackade om vår status och utseende som om det vore Dance moms. Det har även hänt i flera andra klasser där det har uppstått liknande problem. Så om du vill ha en skola baserad på Mean girls filmen så borde du komma till den här skolan annars springgggg. Klara Norra och Drottning Blanka Vasastan som vi går i samma campus med är mycket bättre. Önska jag kunde byta. Lycka till!
Elev
21 nov 2022

Campus Vasastan suger

Otrolig dålig mat hittat hår i maten och även glas personalen i disken pratar inte svenska och personalen i matsalen är typ lata och maten smakar salt över saltat ….köksmästaren är en sur gubbe som ser ut som en psyko och svarar ej på frågor typ väldig otrevlig ler inte direkt !!!.
Elev
8 nov 2022

10/10

Skolan är jättebra, lärarna lyssnar på eleverna och dom bryr sig verkligen om vårat välmående, dom vill att vi ska utvecklas som personer också och inte bara få bra betyg. Dom håller bra intressanta välplanerade lektioner och det känns sällan som lektionerna är för långa. Det är såklart mycket plugg men om man planerar upp det så funkar det bra.
Rekommenderar starkt, skulle inte kunna tänka mig en annan skola.
Föredetta elev
6 okt 2022

Ekonomi/juridik

Byt skola för livslust

Jag började i sjölins vasastan i år tillsammans med en bekant som gick i en annan klass. Campuset är as fräscht och fint därför bytte jag till en annan skola som ligger i campuset. Gick i Sjölins vasastan i 3-4 veckor och det var det värsta jag gått igenom grät efter och innan skolan allmänt en dryg stämning i skolan. Klassen var grupperad där alla blev vän me de som hade mest status, väldigt ytliga människor som tror att de är bättre än andra. Samt lärarna som blev typ sur på mig för att jag ville byta skola jag och min kompis bytte i början av september för vi pallade inte må dåligt längre. Helt enkelt kan man inte vara sig själv i skolan alla som inte såg ut ”rikemans barn” bytte skola redan första månaden (känner till minst fem som gjorde det). Undervisningen skulle jag säga är bra väldigt strikt! Men det var inte tillräckligt för att känna sig bekväm i skolan! Helt enkelt är sjölins en status skola med ytliga människor som inte vågar sticka ut ur mängden. Redan första dagen i min nya skola kändes det skit bra med endast snälla människor! Dock så skulle jag säga att killarna i skolan är mycket skönare än tjejerna. Maten i campuset är sämst samt utbudet i kafeterian. Gympa salarna är pytte små och det är lite kaos i matsalen. Om du vill gå i campuset fast men snälla sköna människor skulle jag rekommendera klara norra eller drottningblanka har pratat med folk från alla skolorna och de två har det bäst.
Elev
25 sep 2022

Ekonomi/juridik

Bästa Sjölins vasastan

Älskar skolan, lärarna vet vad dom gör och de flesta verkar verkligen gilla deras jobb, maten är perfekt och det finns alltid mjukt bröd, det är en stor blandning av folk så alla hittar någon att vara med!! Bästa Sjölins vasastan!! Elevkåren är också jätte engagerad!
Elev
2 aug 2022

Elev på skolan

Redan dem första veckorna märkte jag hur skolan bara tänkte på sitt rykte och inte på eleverna. Då skolan är så pass populär lägger ingen märke till hur ledningen och lärarna jobbar där. Lärarna som jobbar har dålig planering och är inte villiga att lyssna. När man går till ledningen för klagomål så säger dem bara att man ska vänta och se om det blir bättre. Ledningen vågar inte säga något och allt sopas under en matta. Lärarna utnyttjar sin makt och lär ut dåligt. Case är bara något extra och upprepande där två lärare säger exakt samma saker på två olika lektioner vid två olika tillfällen. En lärare på skolan utnyttjar sin makt lite extra och som tror att hen bestämmer allt på skolan och kan göra vad som helst.

Maten i skolan är vidrig och som är en sörja som serveras 4/5 dagar. Luftkonditioneringen i skolan är jätte dålig. Men som kan förbättras i dem nya lokalerna. Bland elever så märker jag också en viss stelhet.

Därför så rekommenderar jag alla 06or och andra som vill börja här att byta skola så snabbt som möjligt om man märker att skolan är så som jag beskrivit då den inte kommer att bli bättre.

Därför får skolan 1/5 päron.
Föredetta elev
6 jul 2022

En helt okej skola

Bra skola med bra lärare i stort sätt som är kunniga och lyssnar på oss elever. Väldigt engagerade lärare som älskar sina ämnen och att lära ut till oss elever. Dock finns det vissa lärare som kör sitt egna race vad gäller betygsättning och prov samt inte riktigt lyssnar på elever. Ang lokaler så kommer det förbättras när skolan flyttar men lokalerna vi har gått i har inte riktigt varit optimala. Vi sista-årselver har fått byta lokaler. Känns som att skolan kommer lägga mycket pengar och göra mycket roliga saker med framtida elever, något som vi sistaårs elever inte alls fick uppleva de då inte lät oss göra några roliga aktiviter. Vi treor blev bortprioriterade.
Elev
4 jun 2022

Ekonomi/juridik

Utmärkt.

Mycket bra skola.

Skolan har en hög standard med en strikt, men rättvis, uppbyggnad där kraven på eleverna är högt ställda. Detta medför att man kan förvänta sig en hög standard av lärarna, något som fungerar bra. Om det uppstår problem med undervisningen är det bara att tala om detta för någon lärare eller för ledningen så kommer de göra något åt det fort. Lärarna och ledningen lyssnar på eleverna och elevernas inflytande över undervisningen är stort.

Case metodiken är intressant och lärorik, det kan däremot ibland blir lite förvirrande då den emellanåt kan leda till att huvudfokus på kunskapskraven vävs in i annat onödigt. Men man får intressanta och relevanta perspektiv på aktuella samhällsproblem.

Maten är under all kritik, den är rent utsagt äcklig och leder till att man ofta äter ute. Detta kommer troligtvis att bättras vid flytt till Campus Vasastan.

Allmänt bra skola.
Annat
27 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet inrikting natur

jalla

Bra skola men dåliga lärare. Akta er för "ursula" och "halsduken". Maten är förskräcklig! men den kommer troligen förbättras. Alla som går här e snygga breee!!!! Inte fööör mycket plugg och man klarar proven.... juste, du kmr f:a spanskan o matten lallish. Börja här om due snygg o skön!
Föredetta elev
26 jan 2022

Naturvetenskapsprogrammet inrikting natur

Helt okej

Ville byta redan efter första dagen. Själva skolan i sig var ganska bra, fina lokaler, vissa trevliga lärare. Dock väldigt äcklig skolmat men den bör bli bättre när skolan flyttar till sina ordinarie lokaler. Det jag var mest missnöjd med var folket. Ingen i min klass var trevlig förutom typ tre pers. Alla hade sökt med kompisar och kände varandra sen innan så det blev inte riktigt någon ny start och väldigt många va dryga. Skolan var inte särskilt villig att hjälpa en att byta gymnasium och syv var borta hela tiden.
Annat
26 okt 2021

Saknas många viktiga punkter!

Jag har nu gått på skolan i cirkus 2 månader, till en början tyckte jag att skolan var helt okej. Men har märkt under den relativt korta tiden att skolan bara blir sämre och sämre...

Först och främst så skulle jag vilja ta upp skolan och dess miljö. Vi är i ett kontorshus mitt på sveavägen, vilket är oerhört jobbigt. Med tanke på den otroligt dåliga luften i skolan så kan man få upp tanken om att öppna ett fönster, men nej, det går inte pågrund av den högljudda vägen precis under oss. Lokalerna som vi är i saknar ett behagligt arbetsklimat pågrund av de miserabla färgvalen i de olika klassrummen.
Skolan saknar en yta där eleverna kan umgås på som inte är 2-3 bord med några stolar eller balkonger som är halvt avstängda.

Därefter skulle jag vilja prata om case systemet som finns i skolan, vilket är när två ämnen går ihop tillsammans och man studerar ett ämne djupare från två olika perspektiv. Jag själv hade inga stora förväntningar på det här då hela systemet låter bräckligt.
Det var precis som jag trodde bräckligt, i de två ämnena pratar vi om precis samma saker om och om igen vilket beror på den usla kommunikationen som lärarna uppenbarligen har på skolan. I ett case fick vi göra 4 styckna prov som gick ut på precis samma saker under 4 veckors tid.

Det sista jag skulle vilja ta upp är den helt vansinnigt äckliga skolmaten, faktiskt oätbara skolmaten. Varje dag är det antingen en gryta eller en annan gryta. Till exempel kyckling gryta med ris vilket inte låter så farligt kan man ju tycka men när man kommer ner i matsalen så möts man av en plast låda fylld med en sörja som innehåller 98% grönsaker? och resten kyckling. Detta är ett bra alternativ för de vegetariska i skolan då oddsen att få upp en köttbit är så låg att det är en större chans att vinna 100 miljoner på triss som sögs vara helt omöjligt.
Inte på tal om pastan som man kan tro att den kommer från en annan värld pågrund av dess konsistens, en helt perfekt aldente, eller inte! Det är en osaltad och överkokt pasta som har en krispig yta på toppen och en alldeles slajmig yta på undersidan.

jag ger Sjölins vasastan 3/10 apelsiner, skulle inte rekommendera men den funkar.
Annat
18 okt 2021

Bra lärare!

Jag är jättenöjd med skolan! De flesta lärare är jättebra och bryr sig om eleverna, dom vill verkligen att det ska gå så bra som möjligt för en.
Elev
7 okt 2021

Ekonomi/juridik

Dåliga klasser

Jag gillar lärarna och skolan. Men jag hatar min klass- vi har för mycket grupperingar.
Elev
6 okt 2021

Ekonomi/Ekonomi

Alla missnöjda

Går för tillfället mitt andra år på Sjölins Vasastan och allt jag kan säga är besvikelse. Har pratat med många från olika klasser på skolan och inte en enda har sagt att dem är nöjda med sin klass. Fullt med statushetsiga mobbare som kommer titta snett på dig om du inte dyker upp med en Stella Mcartney väska.

Speciellt med Sjölins är att man arbetar med case. Detta var dock ett löfte som dom inte lyckades leverera då man knappt märkte av att det ens fanns case förutom när lärarna inte hade någon kommunikation alls, kan sitta och lära oss om exakt samma saker två lektioner samma dag för att lärarna inte pratat om vad dem ska undervisa.

Maten är oftast oätbar, så sent som förra veckan levererade dem med olivgryta och kålpudding.
Skolan har inga roliga aktiviteter eller något för att lära känna varandra. Börja inte här om du vill ha en bra gymnasieupplevelse!!
Föredetta elev
4 jun 2021

Ekonomi/juridik

Rekommenderar inte skolan

Under dessa tre år har vi fått byta byggnad till byggnad så pass att det känns som att vi har gått i tre helt olika skolor. Från Sjölins Fridhemsplan, till Sjölins Kungsholmen till Sjölins Vasastan. På tal om att byta har vi även fått byta lärare konstant. Lärare har kommit och gått men bara en lärare har vi haft ständigt, nämligen svenskläraren.V i fått ha nya lärare i alla ämnen varenda år.

I Sjölins jobbar man även med ‘’case’’, ett slags arbetsmoment där lärarna delar in klassen i grupper, där man i grupperna får jobba tillsammans under några veckor. Det låter som en bra ide men i slutändan blir det bara extraarbete för dom som satsar på de högre betyg. Vi säger att du och din casegrupp ska skriva en inlämning, i gruppen kommer det nästan alltid finnas personer som bara satsar på ett E men du kanske satsar på ett A, det kommer resultera i att du behöver jobba extra för att nå ditt A medan de andra inte satsar lika mycket men får samma betyg ändå. Ibland betygsätter dom inlämningarna individuellt och ibland i grupp det beror på. Om du tänker börja på Sjölins borde du läsa mer om vad case och hur man jobbar eftersom många har varit missnöjda med casemetodiken.

Datorerna som man får är heller inte så bra. Du får en chromebook som du ska använda i tre år. Efter ett tag blir dom väldigt sega och det går knappt att ha uppe flera flikar samtidigt, vilket behövs när man skriver på större arbeten och speciellt när man hade fjärrundervisning. Flera i min klass inklusive mig själv behövde använda våra egna datorer.

Det värsta med skolan var nog maten. Jag började skolan år 2018 och då hade vi matkort vilket var något alla elever uppskattade. Men året efter skaffade skolan en matsal och fick in maten från ‘’Svea Cater’’. Det var tråkiga grytor nästan varje dag och någon god mat som exempelvis köttbullar var det sällan, kanske en gång i månaden. Antingen fick man gå hem hungrig eller så fick man gå ut och käka. När vi hade matråd tog vi upp problemet men det blev ingen förbättring. Just nu finns det heller ingen skolcafe men det kanske fixas när dom flyttar tillbaka till den gamla skolan i Odenplan som renoveras just nu.

Vissa lärare var bra och vissa mindre bra. Det finns lärare som sätter seminarium en dag innan betygen ska sättas och så finns det lärare som inte tillåter eleverna att göra omprov på E-A om dom har varit sjuka under provdagen. Om du har varit sjuk under den dagen som du ska göra prov får du sen bara göra ett E-prov på omprovet eftersom dom anser att du har haft mer tid till att plugga än alla andra. Detta gäller dock inte i alla ämnen.
Elev
4 jun 2021

Samhälle/Samhälle

Bra skola, (Sam, Sam)

Bra skola! Engagerade lärare (dock höga mål) så om du inte gillar att plugga för höga betyg är inte skolan för dig. Sjukt bra lokaler med bra läge speciellt de nya, men de som vi flyttar till 2022 är ännu bättre. Centralt. Dålig skolmat men funkar (blir bättre när vi får eget kök). Lärarna o eleverna är det bästa då man alltid har någon att vara med. De lär ut på ett sätt som alla kan ta del av.
Elev
2 maj 2021

Blandat

Lärarna är för det mesta bra, dock finns det vissa mattelärare som helt klart har makt och bekräftelsebehov.
Dålig skolmat, men inte nödvändigtvis sämre än medel.
Bra lokaler, nu på Sveavägen, och när vi flyttar tillbaka till Vasastan.

Casemetodik verkar dock vara endast marknadsföring, då det verkligen inte lyckats. Se det som en vanlig skola med vanlig metodik, så du inte blir besviken, när case bara är en uppsatts som du måste skriva på hemma.
Elev
15 apr 2021

Samhälle/Samhälle

Sam/Sam

började ettan i Augusti 2020, väldigt lätt att komma in i klassen då man känner att alla kommer till skolan för att lära sig, visst att pratar mer med vissa klassen, men fortfarande en sammanhållning i klassen. Vissa lärare är bättre än andra andra lärare.
Man kan tro att "case" kommer vara mer "chill" än vanliga examinationer, men man måste fortfarande jobba hårt.
Det sämsta med skolan är ändå maten, man är nästan mer hungrig efter lunchen.
Elev
23 feb 2021

Ekonomi/juridik

Dålig

Skolan är dålig, de har får höga krav och de ända man gör är att plugga. Man har ingen fritid när man går i denna skola.
Föredetta elev
22 feb 2021

Ekonomi/juridik

Ingen skola att rekommendera

Ingen skola att rekommendera om du behöver extra stöd, fick ingen hjälp och fick påminna mina lärare hela tiden om att jag hade dyslexi trots att vi var då 60 elever.
Elev
24 jan 2021

Bra skola

Vissa lärare är bättre än andra men helt okej nivå rakt igenom. Trevlig skola dock ganska liten men den ska byggas ut. Maten är nog det sämsta med skolan.
Elev
19 dec 2020

Rekommenderar!

Tycker genuint om skolan, gillar majoriteten av lärarna (vissa mer än andra) och trivs bra i min klass, men det är ju lite upp till klassen i fråga då. Lokalerna var lite små och det fanns inte så mycket utrymme att sitta och hänga på rasterna- något som förhoppningsvis förbättras nu när vi ska byta lokaler till en skola vid Hötorget efter julen (flyttar tillbaka hösten 2022 men då är det renoverat). Enda jag starkt ogillar är skolmaten, den är tråkig och man får inget matkort så man får betala själv när man ska ut och äta.
Visar 30 av totalt 50 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen