Omdömen

2.4
Baserat på 7 omdömen och 57 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
27 mar 2024

Teknikprogrammet

VÄLJ INTE!

Extremt dålig skola, visst får man bra framtid men hela skolgången är väldigt jobbig. Skolan är så pass liten att man känner sig deprimerad och går knappt några elever. Bara 90 elever på hela skolan. I åk 2 och 3 har man heller ingen höst, påsk och sportlov och skol dagarna är extremt långa 8-16 varje dag i princip. Lärarna är också extremt skumma, man kan aldrig vara sig själv för de lägger alltid blickar på en för att kolla hur den beter sig.
På skolan är det bara såna skumma elever som går och maten är lyx men man blir aldrig mätt för man får en liten portion mat.

Så snälla jag varnar välj inte denna skola, det finns bättre gymnasium där ute.
Elev
12 feb 2022

Industriteknik

Bra skola men odemokratisk

Väldigt bra skola gällande själva utbildningen båda praktiskt och teoretiskt. Under praktiken så får man verkligen se hur det går till ute i produktionen. Lärarna under det praktiska så väl som det teoretiska är oftast väldigt bra men det finns undantag. Många lärare beter sig odemokratiskt och väljer att verbalt straffa men även straffa elever med frånvaro på lektioner för att dem har andra åsikter.

Skolan skickar oss till fackförbund som utesluter personer på grund utav deras personliga åsikter och politiska agenda utanför fackförbundet.

Du får inga lov förutom på julen och sommaren när du börjat i 2an där dina vänner utanför skolan har det kul på lov medan du står och arbetar som ordinarie i fabrik.

Allt som allt så ger jag Skolan en 2/5 med 4/5 i utbildningsväg men 1/5 i deras åsikter.
Elev
14 feb 2021

Industriteknik

VÄLJ INTE!

Skitskola, du har varken lov eller fritid, och på loven har du obetald praktik där du förväntas jobba som en ordinarie.
Skolans teori är svårare än alla andra skolor, dem tvingar även dig att skriva på ett avtal när du fyller 18, där dem inprincip tar bort din myndighet, dem nämner inte ens att det är frivilligt.
Skolan säger själv att dem håller sig till maxantal skoldagar per termin, men jag är säker på att dem bryter detta, du har inga lov, sommarlov har du såklart dock 2 veckor kortare än alla andra skolor.
VÄLJ INTE! tacka mig senare.
Elev
14 jan 2021

Vinklad skola

Bra undervisning men osköna lärare med ganska vinklade åsikter som har svårt att tåla när folk tänker annorlunda, en större del än på en normal skola går ut på att inpränta små åsikter till elever.
Föredetta elev
1 jan 2021

Bra praktik men du betalar ett högt pris

Först och främst är det en skola som ger bra praktiska moment, bra mat, mycket fördelar inom materiella hjälpmedel såsom datorer, arbetskläder osv. Praktiken är riktigt bra.

Problemet med skolan är att den inte har någon som helst lust att få förslag om förändring från elever, vissa lärare ger bättre förutsättningar för några och kan vara tykna mot eleverna.

Ofta vill de vända dina värderingar och har en nolltolerans emot yttrandefrihet där du kan bli verbalt straffad genom att förmedla åsikter.

Det är en mycket stressad skolgång med hårda krav och extremt långa dagar, du har varken lov eller studiedagar så tänk noga innan du väljer.
Föredetta elev
28 dec 2020

Bra utbildning, skadlig för välmående

Skolan marknadsför sig som en mycket bra skola, det verkar det även vara tills man inte passar in i deras fack vad gäller åsikter. Min uppfattning efter att jag tog studenten i fjol är att skolan försöker lura in en genom att lova saker som verkligen inte hålls.

Dock måste jag ge skolan att utbildningen i sig är bra, dvs. man lär sig mycket vettiga saker som är bra att ha i framtiden.
Josefine Johansson
Elev
17 dec 2020

Liten skola med många möjligheter

SKF Tekniska Gymnasium är en fantastisk skola för den som är teknikintresserad. Att skolan är litet är bara något positivt, relationen mellan elever och lärare är stark och man är aldrig rädd för att be om hjälp. Skoldagarna kanske är långa men tiden går fortare än vad man tror när man har roligt.
Att välja att gå industriteknik här på skolan är det bästa valet jag har gjort

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen