Omdömen

2.7
Baserat på 24 omdömen och 202 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
3 feb 2024

dålig mat

sjukt dålig mat, man får inte ens vistas med köttprodukter i skolan eftersom skolan bara serverar vegetariskt
Elev
16 aug 2023

Sämst. Cap.

När mina syskon gick där var det riktigt bra lärare men de bästa slutade när 03/02-orna var sjuor typ och de flesta nu är inte ens riktiga lärare som är utbildade. De tvingar eleverna plugga och shamear de som inte orkar men de är ingen pedagogik utan man ska plugga in allt själv. Man får höga betyg om man sliter men utan djup kunskap men de ger alla e i slutet ändå. Spanskläraren tror hon kan säga vad som helst till en och äger världen fast hon typ aldrig jobbat mer än där i sitt långa liv. Hemsk människa Skitmat alltså asäcklig och skolans grej att vara sportskola är borta sen länge. Gå på engelska skolan eller steninge istället om ni vill ha bra lärare, mat och fräscha lokaler för B skolan har inte ens skolgård eller idrottsdag. Sämst.
Förälder / Vårdnadshavare
7 jun 2023

Väldigt trist att det får vara så här.

Hej,
Detta är första gången jag skriver någon form av omdöme över huvud taget. Jag känner mig tvungen till detta nu. Denna skola började bra med engagerad och kunnig personal. Dessvärre har vi fått erfara vad som händer i det dolda. Trakasserier från skolpersonal har ofta förekommit. Tyvärr verkar orosanmälningar till socialtjänsten användas som skrämseltaktik när personalen själva gjort fel, väldigt tråkigt när det kan vara barn som behöver denna hjälp, att missbruka den är befängt. Mobbing och trakasserier mellan elever samt skolpersonal tystas ner, och som förälder får du veta först när det är försent. Tyvärr är det också så att styrelse, huvudman och rektor är samma sak. Lämnas en anmälan in så utreder de sig själva. Vilket jag måste säga är en väldig jävsituation som jag inte kan förstå att den ens är möjlig. Visst är det många prov, läxor och annat som andra tagit upp här. Men det är inte, tycker jag det stora problemen denna skola har i övrigt, det är faktiskt barn detta handlar om. Barn som helt tappar känslan för vuxna, lärare och skolsystem.
Annat
29 maj 2023

Maktfullkomlig Rektor

Rektorn är totalt maktgalen, han styr eleverna med hot, De blir förföljda under dagen och gör de inte som han säger sitter flertal lärare i ett rum där de tar in eleven och skäller ut hen. Han sitter på 2 stolar som rektor och huvudman så vill man klaga på honom så gör man det till honom.
Föredetta elev
24 mar 2022

Dåligt mat

mat är dåligt sluta bara vegetarisk
Elev
24 feb 2022

Dåligt

Alldeles för mycket prov och läxor: Dålig mat och lärarna är inte så välutbildade. Mycket mobbning och sånt på skolan men lärarna bryr sig inte.
Annat
19 jan 2022

Skolan bergius, bästa skolan jag har gått på

Sjukt bra skola, läraren hjälper när det behövs, de är välutbildade och mycket läxor är inget så stort problem om man bara börjar lite innan. Har inte märkt racism på skolan.
Elev
5 nov 2021

Fett bra skola

Bra skola, lärarna hjälper en typ dygnet runt. Alla som skriver skit om skolan är elever som spelar 10 timmar per dag och blir helt skruvade. De orkar inte ens göra en enkel läxa utan att börja gråta.
Föredetta elev
29 aug 2021

Rekommenderar starkt

Den bästa skolan i kommunen helt klart. Även fast många klagar på att det är mycket plugg så är det faktiskt en fördel inför gymnasiet. Dessutom består skolan av bra och väl utbildade lärare som genomför lärorika, men också roliga lektioner. Lärarna är rätt sköna och roliga. En till fördel är att de flesta lärarna kan stanna länge i skolan för att hjälpa just dig inför ett prov, läxor eller något annat. De svarar också snabbt på mejl om du behöver hjälp med t.ex. uppgifter i matteboken på kvällen. Skolan erbjuder också roliga aktiviter varje år då man får lära känna klassen bättre genom att gå och kampa, men också olika sportdagar, skolbal, osv. Väldigt trevligt. Maten på skolan har också blivit bättre genom åren och är god. Jag rekommenderar starkt. Säg hej till samhällsläraren och kemiläraren från mig! De är grymma lol
Föredetta elev
10 aug 2021

Skolan bergius

Skolan bergius är en mycket speciell skola på många sätt. Det finns mycket att säga om denna skolan. Maten är vegetariskt och oftast inte ätbar vilken gör att de flest elever väljer att gå till t.ex Ica eller Willys för att få någon slags av energi. Det bjuds på knäckebröd, men detta gör inte så mycket skillnad. Det tillkommmer även mycket rasism bland eleverna. Vissa elever lägger opassande kommentarer, men lärarna gör inget åt det. Är man inte svensk så syns man som mindre värd och kommer bli utstött av klassen. Lokalerna är helt okej. De flesta lärare är väldigt sköna och snälla när man lärt känna dem, sedan finns det lite strängare lärsre och lite mer layed back lärare. Tyvärr så förekommer det alldeles för mycket plugg för 13-16 åringar, och många går lätt in i väggen. Tar man upp detta för lärarna så skyller de på att man inte planerar, sedan ignorerar de dig helt. För din egna skull, BÖRJA INTE PÅ SKOLAN BERGIUS
Föredetta elev
7 mar 2021

Gör dig själv en tjänst och gå inte här!

Kan nog vara den värsta skolan ja sett eller gått i, skolan är super liten vilket gör att alla är väldigt nära varann, om du inte har samma intresse eller är svensk kommer du ha tuffa år framför dig. Skolan påstår att de är en av d bästa skolorna i sthlm men ändå så väljer dom att ignorera den rasism som finns i skolan och den grova grupperingen bland eleverna. Börja inte i denna skola om du vill må bra!
Förälder / Vårdnadshavare
18 jan 2021

Rekommenderas ej

EXTREMT mycket läxor, dem flesta är deprimerade pågrund av pressen och stressen, rasistisk skola och homofobisk (ej hbtq vänlig och detta är jättesynd)
Mobbning tas ej på allvar.
Lärarna är väl okej men skulle säga alldeles för mycket prov och läxor väldigt påfrestande för någon som är 14.
Föredetta elev
17 dec 2020

Superbra skola!

Väldigt bra skola. Det var väldigt mycket plugg, men om du bara frågar så stannar vissa lärare kvar hur länge som helst och hjälper dig med läxor. En annan positiv sak är att det är en liten skola vilket gör att alla typ känner alla.
Maten hade kunnat vara bättre.
Föredetta elev
17 dec 2020

Jättebra skola!

Mycket plugg men väldigt bra skola. Lärarna hjälper dig mycket med läxor och alla känner typ alla.
Föredetta elev
17 dec 2020

Bästa skolan i kommunen

Bästa skolan i kommunen. Bra lärare som brinner för eleverna och man får mycket hjälp.
Föredetta elev
26 nov 2020

Bergius är inte så dålig som alla säger

Jag vet att det är många som inte gillar Bergius men helt ärligt är den inte så dålig som alla säger. Skolan är inte stor så den är väldigt familjär där man snabbt blir lär känna vänner. Ja det stämmer att det inte är många utbildade lärare men om dem inte är utbildade är dem flesta är sakkunniga och väldigt drivna. Det finns läxläsning varje dag efter skolan i inprincip alla ämnen. Har man läs och skrivsvårigheter finns även kringlan vilket är till för dem som behöver extra stöd. Där jobbar det åtminstone 4 resurser. Vissa lärare kan stanna kvar på skolan till klockan 20 på kvällen bara för att gå igenom någonting som man inte fattar. Lärarna vill verkligen ens bästa och dem är samtidigt väldigt sköna och roliga när man väl lär känna dem.

Jag skulle inte säga att det är mer press på bergius än på någon annan skola. Men den är nog inte lika chill som ekillaskolan t.ex. Om man lyssnar på lektionerna behöver man knappt göra läxor eller plugga. Det har jag knappt gjort under mina tre år på Bergius men jag gick ändå ut med 290 i merit. Jag skulle definitivt rekommendera Bergius till andra men då får man ändå ha i åtanke att man inte kan slappa hela tiden utan konsekvenser! En rasistisk skola tycker jag inte att det är. Alla blir lika behandlade och det är faktiskt en väldigt bra skola överlag! Eloge till bästa spanskläraren, samhällläraren och historialäraren! Skulle lätt kunna gå om mina år bara för att få ha dem som lärare igen
Föredetta elev
31 okt 2020

Läs innan du tackar ja (skolan bergius)

Tror nog det är den sämsta skolan i hela Stockholm län. Många lärare är outbildade vilket leder till dem ger dåligt, skolan är väldigt rasistisk både lärare och elever. Många går i vägen alltså hamnar i depression pågrund utav det är mycket mobbning i skolan samt brukar lärare snacka bakom elevernas rygg och uttrycka sig väldigt rasistisk. Det är mycket grupptryck i skolan Bergius. Eleverna uttrycker sig mycket rasistisk. Dock tar inte skolan rasismen på allvar och mobbningen. Skolan har mycket plugg alltså ger dem mycket stress och det har gjort att elever får panikattacker och panikångest vilket som leder till depression. Skolan ger mycket press och stress på eleverna. Skolan anser vara Sveriges bästa skola men är nog Sveriges sämsta skola. Om du tänker/funderar på att börja i skolan Bergius så rekommenderar jag inte den, det finns bättre skolor i Sigtuna kommun som jag rekommenderar såsom Sankt olof, centralskolan
Föredetta elev
31 okt 2020

Sämsta skolan

Värsta skolan som finns, finns ingen skola som denna super grupperat eleverna lider av super mycket stress och press och hamnar i deppresioner, en jätte rasistisk skola med runt 10% med utländsk bakrund. De tar även inte in invandrare genom att kolla deras efternamn när de ska ta in elever i skolan. Om du funderar på att ditt barn ska gå här tänk om.
Värsta skolan som finns
Föredetta elev
30 sep 2020

Trist

Alldeles för mycket press från både andra elever och lärare. Inte många behöriga lärare och alldeles för liten matsal. Skoldatorerna man fick låna fungerade i princip aldrig / var urladdade. På rasterna finns det ingenstans att sitta och reglerna är alldeles för strikta för att fungera effektivt.
Förälder / Vårdnadshavare
29 aug 2020

toppen

Bergius är en bra skola. De ger elverna en bra grund och stå på så att de ska lära sig hur man ska planera och plugga mycket. visst det kan kännas mycket också ibland en del stress men på så sätt lär sig elever att planera och plugga . så de ska förstår och få en bild av att planera för studier och få bra resultat
Elev
11 mar 2020

This is for Skolan Bergius

Skolan Bergius är en privat skola som redan när 02orna gick där sakta men säkert började sänka sin standard.
Det serveras endast vegetarisk mat som ej innehåller de näringsämnen vi behöver. Dessutom är maten inte god.
Denna skola sägs vara en hälsosam idrottsinriktad skola men trots det har de tagit bort alla sina idrotts inriktningar och jag förmodar att det var för att de ej hade råd.
En delvis rasistisk skola med en del dåliga lärare. Det vill säga lärare som går dit för att få lön och inte för att de bryr sig påriktigt.
Slöjdläraren, samhällsläraren och so läraren är jättebra.
Vi har inga bänkar eller soffor att sitta på så just nu kan man endast sitta i matsalen.
När det är många som har lunch så blir det trångt i matsalen och det finns inte tillräckligt med stolar och många av stolarna är trasiga så då behöver en del elever stå upp.
Otroligt stressig skola där många elever mår dåligt och går in i väggen på grund av all stress.
Trots allt detta skulle jag lätt gå om mina 3 år bara för att få träffa vår fina samhällskunskap och engelska lärare.
Elev
15 feb 2020

Inte bra alls

Rekomenderar inte väldigt grupperat, rasistiskt och super mycket press. Stort nej
Elev
17 jan 2020

Erbjuder mycket extra hjälp men även press

Det är en bra skola som erbjuder väldigt mycket hjälp men väldigt mycket press för den delen också, skolan är gjord för elever som är vana att plugga 1 timme varje dag (ungefär). Många elever tycker att det är överväldigande och slutar plugga alls då...
Föredetta elev
17 okt 2019

Mycket engagerade lärare!

Väldigt bra skola med engagerade lärare. Bra undervisning och smart upplägg. Det fanns stor möjlighet till läxhjälp, och vi satt många gånger kvar och pluggade. Lärarna lät oss alltid knacka på och få hjälp även om de hade möten, eller själva satt och jobbade. De stannade flera gr kvar och åt middag om elever stannade för att få hjälp.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen