Omdömen

2.1
Baserat på 9 omdömen och 81 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
5 jun 2023

Helt okej!!

Den är helt okej, har en favorit lärare. Strukturerad ibland. Men kan också va väldigt rörig.. maten är inte alls bra!! Annars är skolan bra
Elev
18 jan 2023

En bra skola med en bra mediakurs och erbjuder bra stöd till eleven

Jag är en elev som just nu går mediaprogramet på Snitz i åk2, och jag skulle säga att Snitz Odenplan erbjuder bra med stöd till oss som elever, oavsett bakgrund och behov. Skolan har både Media, Estet och El & energi-utbildningar.
Jag känner själv att jag har fått allt stöd som jag och mina vårdnadshavare önskat och begärt att jag fått och skolan är väldigt tillvägagångs mötande när det gäller frågor om exempelvis önskemål om bättre stolar eller bord till min plats.

Lärarna på skolan är enligt mig mycket bra och vänliga, och man vet att man alltid har någon att vända sig till om man känner att man behöver hjälp. Sen har vi även en skolsyster och kurator på skolan som också kan hjälpa till om man känner att man behöver. Jag har inte upplevt att det förekommer någon typ av mobbning på skolan, men personalen är snabb att ingripa och utreda om dom upptäcker något som inte är okej.

Lektionerna är väldigt roliga och erbjuder mycket praktiska moment, speciellt i mediaproduktion. Det är väldigt ofta vi får hålla på med exempelvis filminspelningar eller fotoprojekt, och även om det låter mycket, så tycker jag inte att det blir för stressigt eller jobbigt, utan lärarna tar hänsyn till oss elever och vi får den tiden vi känner att vi behöver.

Ang. Idrotten i 1:an eller 2:an (om man väljer idh i 2:an) så skulle jag sammanfattningsvis säga att den är väldigt kul och vi får ofta åka ut och göra aktiviteter eller utflykter som t.ex. paddla kajak eller åka ut i skogen och grilla.

Skolmat är tyvärr lite halvdann och inte alls så god, men sedan skolan bytte matleverantör så har maten blivit en aning lite bättre och nu erbjuds det mer variation inom salladsmenyn och nu finns det även mer alternativ till maten om man inte vill äta den, t.ex. pannkakor eller köttbullar.

Lokalerna i skolan är helt okej - rymliga och fyller sin funktion. Men som mediaelev skulle jag önska en större foto och mediasal. Luften är ibland vara lite dålig inomhus, men det blir bättre på sommaren när man kan öppna flera fönster.
Skolan har ingen utegård eller liknade, men i skolan så finns det flera kort/brädspel som man kan använda, samt pingis och biljardspel som är väl uppskattat hos oss elever.
Vill man göra något ute är möjligheterna tyvärr lite begränsade, men det finns caféer och restauranger i närheten som man kan besöka.

Det enda negativa jag har att säga om lokalerna är att det ofta blir lång kö till toaletterna, och då får man som media och estet elev oftast gå ner till el-eleverna för att gå på toaletten.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att Snitz var den skolan som erbjöd det stöd och hjälp som jag kände att jag behövde. Eftersom jag bara går media kan jag bara prata från mitt perspektiv, och jag skulle säga att jag skulle rekommendera denna skola till någon som är foto eller filmintresserad, och som känner att dom behöver extra hjälp inom skolgången - för då enligt mig Snitz passa perfekt för dig!
Förälder / Vårdnadshavare
10 maj 2022

Värdelösa lärare!

Förbannat dålig skola, min dotter får f på mattematik även om hon jobbar jätte bra och gör uppgifterna. Dålig matte lärare och skola!
Elev
14 dec 2021

rekommenderas ej

Sköna lärare, pissig mat man får rå kyckling. Finns inget och göra varken inomhus eller utomhus. Lärare stannar max 1 årskurs. Väldigt dåliga på att informera om händelser osv. Men personalen är iallafall bra

Svar från Snitz Grundskola Odenplan

Hej, Vi på skolan arbetar hela tiden för att du som elev ska få den bästa skoltiden. För oss är du viktigast! Som elev kan du påverka genom elevrådet eller genom att prata med oss i skolledningen. Idag har vi önskemat en gång i månaden, då har eleverna på skolan valt matsedeln.
Vänd dig gärna till mig som biträdande rektor eller din mentor så att vi tillsammans kan hitta andra rastaktiviteter för er.
Elev
1 nov 2021

Hård skola

Rekommenderar inte den här skolan. hat mot religion,etnisk bakgrund,sexuell läggning och antisemitism

Svar från Snitz Grundskola Odenplan

Hej,
Du får gärna höra av dig till mig som biträdande rektor eller prata med din mentor så att vi tillsammans kan se över så att din skolgång blir bättre. För oss är det viktigt att du trivs i skolan och får en bra skolgång.
Föredetta elev
11 apr 2021

Rakt av olaglig värksamhet.

Denna schoola ska tydligen ha runt 100 elever. Här i sverige så betalas skolor baserat på mängden elever, men denna fakta reflekteras inte i något av snitz skolor.
Listan över saker dom spenderar mer en minimum på kan skrivas ut med ett enda mellanslag.
Med andra ord, ingenting. Det är löjligt, vart fan går pengarna?
Det är nästan som att ett företag såg en möjligehet att köpa upp en massa billiga kontor och maskera som "skola" för att sno pengar rakt ut ur statskassan.
Det är som om dom inte bryrs sig om mer än pängar specielt om du inkluderar att mängden mobning och livs hot i skolan är extremt högt.
Jag var nästan ****** 2 gånger i snitz verksamheter.
undervissningen var också hemskt, dom kastar bara bas bökerna på en och säjer "LÄS!"
och ibland blir det grund prov alla skolor måste göra.
helt jävlans horribelt.
ibland blev det skol utflykter, men dom var mer för att inte behöva ha lamporna på. för var ända gång så var det en utflykt till någon slump vald skog eller gräss fält.
helt jävlans otroligt, hella snitz måste stängas ner, och företaget som äger snitz måste bli helt förbjudna från att arbeta i sverige.

Svar från Snitz Grundskola Odenplan

Hej, Tråkigt att höra att dina upplevelser under din studietid hos oss inte var bra. Vi på skolan arbetar hela tiden för att du som elev ska få den bästa skoltiden. För oss är du viktigast! Som elev kan du påverka genom elevrådet eller genom att prata med oss i skolledningen.
Elev
29 mar 2021

Dålig skola

Skolmaten är oftast skit, Det är ingen arbetsro i klassrummen, De flesta lärarna är dåliga, ******* *** ********** ******* på skolan är ett skämt, Dom har ingen skolgård, Vissa elever är stökiga, Ingen riktig idrottssall. (Välj inte denna skola om du inte gillar någon av dessa punkter och det finns fler punkter som är dåligt med denna skola

Svar från Snitz Grundskola Odenplan

Hej,
Tråkigt att din upplevelse från skolan inte är bra. Idag har vi önskemat en gång i månaden, då har eleverna på skolan valt matsedeln. Du får gärna höra av dig till mig som biträdande rektor eller prata med din mentor så att vi tillsammans kan se över så att din skolgång blir bättre. För oss är du viktig!
Förälder / Vårdnadshavare
18 feb 2021

VARNING! Välj INTE Snitz grundskola för ert barn!

******* * ********* ******* - satte inte stopp för mobbningen å trakasserierna som vår dotter blev utsatt för. De tillät mobbningen ske - rakt framför deras ögon - utan att stoppa de elever som mobbade vår dotter. Därmed blev lärarna delaktiga i mobbningen.

Vår dotter blev aldrig lyssnad till när hon berättade om de dagliga trakasserier som hon blev utsatt för. De gav henne skulden för att bli mobbad vilket går emot den vetenskapliga forskningen om mobbning som har fastställt att det är mobbarna som är problemet å inte de som blir utsatta för mobbning.

Vi varnar starkt för Snitz grundskola på Odenplan - Välj inte denna skola för ert barn! Var noga med vilken skola ni väljer.

Svar från Snitz Grundskola Odenplan

Hej, Tråkigt att höra att era upplevelser under studietid hos oss inte var bra. Idag arbetar vi aktivt för att skapa en lugn och trygg miljö där all personal får pedagogisk handledning utifrån NPF-perspektivet för att på bästa sätt stödja eleverna. Vi är en skola som idag är en skola med ett tydligt NPF-perspektiv där varje elev ska känna att hen lyckas utifrån sin målsättning. För oss är det viktigt att alla elever trivs i skolan.
Elev
25 nov 2019

sämsta skolan

sämsta skolan jag har gått på hoppas den stängs ner

Svar från Snitz Grundskola Odenplan

Hej, Tråkigt att höra att dina upplevelser under din studietid hos oss inte var bra. Vi på skolan arbetar hela tiden för att du som elev ska få den bästa skoltiden. För oss är du viktigast! Som elev kan du påverka genom elevrådet eller genom att prata med oss i skolledningen.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen