Omdömen

3.1
Baserat på 15 omdömen och 129 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
28 apr 2023

EL och energi programmet inriktning dator och nätverksteknik

Lunch

Äckliga besticken, tallrikar och maten räcker inte ibland för alla.
Elev
18 jan 2023

Helt okej skola

Snitz har förbättrat sig genom åren jag har varit här med skolmaten och lärare. Men det kan vara lite stökigt ibland när elever börjar reta varandra och det blir mycket gräll. Så arbetsmiljön har inte förbättrats så mycket. Det kan vara helt lugnt den första dagen och inte så mycket den andra. Det varierar

Vi som går på el och teknik har inte heller så mycket plats just nu

Det skulle vara bättre med större miljöer. Just nu så är det ganska trångt

Lärarna är snälla men det behövs fler
Elev
18 jan 2023

EL och energi programmet inriktning nätverksteknik

Elev på El programmet

Snitz är väldigt likt det man kan tänka sig, en skola för NPF elever vilket speglas i verksamheten både med positiva delar och negativa. Jag tycker att skolans styrkor är primärt att det finns många engagerade och duktiga lärare, man får ett bra samarbete mellan elev och lärare vilket känns bra. Andra positiva saker är bra klass sammansättning och lokaler som stärker elevrelationer. Datorn som man får som elev är väldigt bra och Google Classroom funkar bättre än det flesta program som jag använt tidigare.

Jag tycker några svagheter blir att El programmets kurser gör det väldigt svårt att få rätt behörigheter till högskola eller universitet. Det är inte garanterat att man kan läsa matte 2. Risken är stor att man måste söka till komvux eller läsa utökad kurs. En annan sak som sänker betyg är EHT och ledningen. Jag tycker att många inom just ledningen och EHT har en nedsättande stil till NPF. Fokus blir väldigt mycket på allt som är fel eller dåligt med en elev och det saknas respekt att man är på samma nivå. Det förstärker självbilden att man är annorlunda på grund av att man har NPF.

Slutligen så tycker jag att Snitz är en medelmåttlig skola, med helt okej anpassning för NPF, Jag tycker personligen den är varken bra eller dålig. El programmet passar för dem som har intresse av datorer, AI eller programmering.
Elev
18 jan 2023

Det är min åsikt om Snitz Gymnasiet På Odenplan

Saker som är sådär med skolan

Jag tycker att skolan bra men vissa av lärare är bättre en dom andra på att undervisa i kurserna och visa lektioner är väldigt långa och då så zoona jag ut för det är för långa lektioner.

Det är att skolan inte ordnar besök på till exempel Naturhistoriska om man läser om något i naturkunskap.

Saker som är dåliga med skolan
är att det inte finns nåra läroböcker i EL programmet så det är svårt att kunna läsa inför prov i visa ämnen.

Det andra är om att skolan tar in extra lärare som inte kan så mycket om ämnet .
och att det knappt några normala på EL eller Estet på estetlinjen finns det (EMOs) och (Seriefigurer) jag vill att det ska vara normala som personer för att dom är lite skrämmande faktiskt.

Skolan maten är väldigt tråkiga trots att skolan har bytt matleverantör är det fortfarande tråkigt (om skolan skulle införa mat kort så skulle det bli bättre)
och skolans lokaler och skolbyggnaden ser sliten ut


Saker som är bra med skolan
Är att man alltid kan prata med lärare om man tycker en uppgift är jobbig.

Man kan prata med rektorn för att hon kan man alltid lita på för att hon är en bra rektor som ryker in till exempel som hände mig i höstas.

Vi hade en bra naturkunskaps vikarie och jag tycker att skolan skulle anställa honom eftersom jag personligen tycker att han är en bra lärare och att han är bra på att förklara.
________________________________________________________________________________
Elev
18 jan 2023

estet

Snitz är en skola med snabbmat.

Denna skola har bra saker men också några mindre bra saker. Lokalerna är små, men okej. Matsalen är ute i hallen. Så det kan låta lite när man äter.
Skolan är bredvid en gata och bilar kommer och går. Det är bra om du åker taxi men oftast hittar taxin inte gatan.
Lärarna är bra på att ge ut informativa lektioner och hjälper dig med det du har svårt med. Men dom är lite tråkiga för mig. Men detta är bara ett jag sak. Om du vill känna dig trygg i skolan om saker som din sexualitet, pronuns och sånt så är skolan rätt bra på att vara inkluderande. Och dom lyssnar på dina problem om du har några. Dom är rätt chilla men detta kan göra att dom går ut i tangent. Men det är okej ibland. Dom har också bra med tålamod.

En sak som gör mig lite less är att dom kan tjata om frånvara, Och jag vet det är viktigt. Detta är en jag sak och jag försöker kommer till skolan men det blir lite tjatet. Gör mig lite less att gå till skolan.

Väl framför allt är skolan bra om du inte vill ha så många elever, få hjälp med saker och du kan gå till Burger King plus Max.

Dessutom så ligger ICA nära här

Sortera matresterna till sin egen påse.
Elev
18 jan 2023

Snitz

Jag kan inte klaga på snitz. Eleverna är snälla och lärarna är bra på att lära ut ämnena. Det är en okej miljö och det är tyst och skönt i korridorerna.

Skolmaten är okej, maten kan vara lite smaklös och torr ibland men det finns värre. Matsalen är ganska liten och trång men annars ser den okej ut.
Elev
18 jan 2023

Jag är nöjd med Snitz gymnasium

Jag är väldigt nöjd som elev på Snitz gymnasium. Skolan är bra och man får bra hjälp. Jag tycker att jag får rätt hjälp. Skolan har en lugn arbetsmiljö och eleverna respekterar varandra. Lärarna är roliga och är verkligen riktigt bra på sitt jobb. Lärarna har fått mig att tro på mig själv och tro att jag kan lära mig något.

När det kommer till skolmaten så är den inte så farlig. Maten är ändå ganska god. Matsalen är varken högljudd eller stökig. Man står i led och sedan sätter man sig ned. Det är inte rörigt i korridorerna, det är alltid tyst i klassrummen och korridorerna. Jag skulle inte säga att man kan bli lätt störd. Vi har respekt för varandra och behandlar varandra som en familj.
Elev
18 jan 2023

El- & energi

Snitz gymnasium omdöme av elev.

mycket individ utblidning, mer fokus på eleverna. Skolmaten kan förbättras, vi har klagat på den ett tag.
Många delar av utbildningen får vi ta reda på själva för läraren inte kan.
Okej schema, inga super sena dagar.
Elev
18 jan 2023

Bild och forgivning

Snitz

Lärare och även elever är väldigt förstående för ens situation. Dom är väldigt bra på lägga upp lektioner på ett sätt som gör att man inte är förvirrad och eftersom att man oftast är i en liten klass kan man få hjälp väldigt lätt. Vi får också upphämtnings dagar och studiestöd.

En sak som jag oroar mig om är undervisnings matrial. Det är inget problem böcker och liknade. Vi har ingen idrott sal eller vissa matrial man behöver i estet. Oftast tvingas vi låna sådana saker från cyber skolan. Jag ville ha matte 2 men kunde inte pga att det var för få elever som sökte det. Det finns inte heller några rum där man kan vara för en tyst miljö och undvika den höga energin i miljön i tex korridorerna. Vi har inte nog med salar.
Elev
18 jan 2023

Bild och form

Min åsikt om Snitz

Jag tycker skolan är ganska så bra. När jag sökte så letade jag inte riktigt efter något specifikt utan bara någon skola som hade bild och form. När jag väl började på skolan så var jag glatt överaskad med hur vänliga alla lärare var och hur mycket hjälp som var tillgänglig till dom som behövde den. Har aldrig haft några problem med en lärare från Snitz. Ämnena är roliga och lärarna brukar få dom mest tråkiga ämnerna lite mer intresanta med deras uppgifter.

Maten är helt okej men om du inte gillar det som serveras så kan man prata med sin mentor om att kunna få pannkakor istället eller köttbullar. Mitt schema har varit bra under den tiden jag har varit här. Inga jättelånga dagar som jag vet att mina kompisar från andra skolor har. Lektionerna är också bra upplagda med pauser i lektionen så man kan gå ut i klass rummet och sträcka på benen.
Elev
17 feb 2022

estet

Ett roligt gymnasium och en trevlig miljö!

Snitz må inte vara perfekt och må ha ok skolmat, men lärarna är trevliga och uppgifterna är roliga, majoriteten av eleverna är väldigt sociala och har en positiv miljö. Om du gillar estetiska ämnen skulle jag definitivt rekommendera snitz
Elev
27 dec 2020

inge bra gymnasium!

skolan e okej, lärarna e dåliga å meterialet är dåligt!

Svar från Snitz Gymnasium

Hej,
Tråkigt att höra din upplevelse. Du får gärna höra av dig till mig som biträdande rektor eller prata med din studiesamordnare så att vi tillsammans kan se över så att din skolgång blir bättre. För oss är du viktig!
Föredetta elev
19 okt 2019

Mycket dålig!

Under min tid jag gick på detta gymnasium skedde på tok för många rektorsbyten och det var hela tiden oroligt! Vissa lärare kunde få utbrott på elever för saker som inte riktigt stämde eller hade någon logik! Som elev i det gymnasiet fanns det lärare som kränkte elever och hade en väldigt nedsättande syn på personer med Autism och Asperger! Vissa lärare grät! Man märkte att vissa lärare var rädda för ledningen! Väldigt mycket stress hos vissa lärare som sen också sjukskrev sig i månader och sedan slutade! Per automatik förlängde skolan från 3 årsplan till 4 årsplan, vilket är väldigt dåligt! En elev ska inte behöva obligatoriskt gå ett gymnasium i 4 år om denne inte vill! Man fick ständigt tjafsa med ledningen om detta för att få endast sina 3 år! Scheman var inte riktigt stadgade, håltimmar hela dagen, och struktur, vilket är prio när man speciellt arbetar med personer med Autism och Asperger, fanns inte alls på kartan! Om man skulle bli meddelad viktig information skedde det försent efter att alla hade gått hem för dagen och det kanske fanns en elev kvar i skolan som hängde! Väldigt rörigt gymnasium! Fanns endast två lärare som var väldigt bra, som inte längre arbetar kvar där då dem tog stor hänsyn till eleven! Rektorn som arbetade sista året jag gick på gymnasiet var bra. Sista åren på gymnasiet kändes okej. Kändes väldigt skönt när man väl gick ut det gymnasiet!

Svar från Snitz Gymnasium

Hej,
Tråkigt att höra att dina upplevelser under din studietid hos oss inte var bra. Idag arbetar vi aktivt för att skapa en lugn och trygg miljö där all personal får pedagogisk handledning utifrån NPF-perspektivet för att på bästa sätt stödja eleverna. Ingen av våra elever behöver gå 4 år, utan detta beslut görs på individuell basis. Vi arbetar idag aktivt med sammanhållna skoldagar, där håltimmar inte förekommer. Vi är en skola som idag är en skola med ett tydligt NPF-perspektiv där varje elev ska känna att hen lyckas utifrån sin målsättning.
Elev
3 jul 2019

Besparningar

Känns som det är en hel del besparningar på skolan, exempelvis skolmaten, papper etc

Det finns dock vissa sköna lärare på skolan.

Svar från Snitz Gymnasium

Hej,
Vi på skolan arbetar hela tiden för att du som elev ska få den bästa skoltiden. För oss är du viktigast! Som elev kan du påverka genom elevrådet eller genom att prata med oss i skolledningen. Idag har vi önskemat en gång i månaden, då har eleverna på skolan valt matsedeln.
Elev
13 jun 2019

Medioker skola

Vissa saker är bra med skolan och vissa är dåligt.
Dåligt att det är ovanligt stora klasser då genomsnittet på skolan är 15 elever per klass.
Har inte hört talas om speciallskolor med så många elever per klass.

Svar från Snitz Gymnasium

Hej,
Vi arbetar nu med tvålärarskap i de klasser som har fler än 11 elever. Detta för att ge mer pedagogiskt stöd under lektionerna.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen