Omdömen

2.6
Baserat på 15 omdömen och 134 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
4 nov 2023

En gång fick vi insekter i soppan. VV

Skolan är typ den sämsta i hela Kristinehamn, dålig mat, smakar inget bra och har ofta dåliga maträtter.. Lokalerna/klassrummen är nednötta och helt tråkiga, bänkar i rader och ingenting på väggarna. Ventilationen är inte den bästa och luften blir dålig i huset. Många brandlarm av elever som inte kan sköta sig, säkert lagt ned mer än 1h på att vara ute för att brandlarmet har gått. Folk har blivit knivhuggna av andra, vilket gör så att vi elever inte känner oss trygga. Lärarna är väldigt "basic" och går bara igenom saker en eller två lektioner, och de personer som inte hänger med får antingen ingen mer tid att lära sig på, eller så får de plugga på fritiden. Lärarna tror också att man kan allt efter hela året/årskuserna innan. De elever som behöver lite hjälp får oftast inte den hjälp de behöver, utan för försöka på egen hand. Elever från andra skolor har också bråkat med elever på den här skolan, vilket skapar osäkerhet på de båda skolorna. Det finns inte nog med böcker och skolresurser till eleverna, vilket ger vi elever mindre chans att lyckas i skolan, så man får antingen läsa på nätet eller låna någon annans grejor/böcker. Riktig skitskola, skulle jag vilja säga.
Förälder / Vårdnadshavare
4 sep 2023

Mobbing

Gör ingenting när man anmäler mobbing
Varken skolledning eller lärare bryr sig!
Vet många som blir mobbade där! Otroligt dålig skola
Förälder / Vårdnadshavare
30 maj 2023

Mobbningskulturen härskar!

En ganska stor klick barn förstör trivsel och trygghet för många elever!! Kränkningsanmälningarna duggar tätt! Men skolledningen är för mesig i sitt agerande och undomar får fortsätta med mobbning, verbala kränkningar etc.

En eloge till högstadiets lärare som orkar jobba kvar.
Elev
10 maj 2023

Ingen hjälp

Får ingen hjälp med min psykiska ohälsa
Elev
6 apr 2023

knasig skola

skolan är knasig, mobbning, pedofiler, knivattack..mm
Elev
29 jan 2023

skit sämst

skit, ingen bra skola för någon
Elev
29 jan 2023

Skitskola

Inkompetenta elever som inte kan sköta sig och en hel del stöld med en skit idrotshall
Elev
13 jan 2022

Varierande lärare

Södermalmsskolan: en bra skola med dålig mat och tråkiga klassrum. Lärarna är väldigt varierande, nämner inga namn men min favoritlärare är ..... Finns också lärare man gillar mindre men nämner inga namn.
Föredetta elev
9 jan 2022

Bra skola med de bästa lärarna!

Har varit elev här sedan förskoleklass, och denna skolan har helt klart förändrat mig som person. Har träffat så många fina vänner och lärare som vet hur man håller lektioner intressanta. Som med alla skolor finns det självklart saker som kan förbättras, men jag är också väl medveten att skolans personal har en bra inställning för att kunna förbättras.

Som andra nämnt i andra omdömen har även jag känt av stress, men det har inget med skolan i sig att göra. Klassföreståndarna i min klass samt övrig personal på skolan har gjort allt i sin makt för att minska stressen och arbetar fortfarande för att få bort stressen med några strategier som: minskade provtillfällen, fler avstämningar av hur elever mår och arbete tillsammans med eleverna om hur vi vill att undervisningen ska fungera.

Arbetsron må inte vara den bästa, men lärarna försöker förebygga detta på bästa sätt. Dock hade jag uppskattat om skolan arbetade mer för att höja arbetsron och i samband med det även, eventuellt, sänka elevernas stress.

Lärarna är mycket engagerade i deras elevers mål, både efter grundskolan och betygsmässigt. Finns ett fåtal lärare som kan vara svårbegripliga, men generellt är det lätt att prata med de och i de fallen ta de åt sidan och få saker förklarat igen.

Har uppskattat min tid på Södermalmsskolan F-9 i Kristinehamn, och kommer både sakna elever, lärare och övrig personal.
Elev
22 feb 2020

Finns bättre skolor

Stressigt varje dag.
Lärare som inte går att förstå fullt ut.
Skolan o lärarna räknar med att man kan allting även fast vi inte gjort det eller bara gjort det lite för länge sedan.
Dålig luft i skolan, man får lätt huvudvärk.
Lärarna tycker att vi ska plugga och lära oss nästan allt hemma på fritiden men vi får inga läxor.
Stökiga klasser som inte vet hur de ska bete sig men skolan gör inget åt de. Så de elever som vill ha lugnt måste sitta i ett stökigt klassrum där man inte lär sig något.
Inget disciplin.
Får ingen extra hjälp på lektioner om man inte hänger med o ligger efter
Eleverna har klagat och även sagt vad de vill ha och va de inte vill ha till mat men ändå blir det ingen förändring. Och det som sagts är då att eleverna inte vill ha massa konstiga kombinationer utan vanlig husmanskost som det har vart tidigare. Det är få som gillar skolmaten och inte ens föräldrar som vart med tycker den är god, de tycker som elverna att de smakar konstigt och äckligt.
Skolan lyssnar inte på eleverna.
Elev
20 jan 2020

Södermalm

Stressigs varge dag!!😫😭😢😢
Elev
10 jan 2020

Skolan är sådär...

Sådär... Inte bra enligt mig.
Elev
17 okt 2019

Bra skola

Bra skola med fräscha lokaler och kunnig personal
Elev
17 okt 2019

Bra skola

Bra skola med nybyggda lokaler och bra miljöer samt lärare
Elev
17 okt 2019

Bra skola

Riktigt bra och nybyggd skola med duktig personal och fräscha lokaler

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen