Omdömen

3.0
Baserat på 52 omdömen och 440 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
16 jun 2024

Mina bästa år!!!

Har bytt skola x antal gånger under mina år i grundskolan. Dels för att jag är extremt kräsen när det kommer till skola, men mina föräldrar har även krav på inlärningsmiljön. Södertörn uppfyller alla kriterier och är verkligen den bästa skolan!!!!

Energin när man går kommer in på skolområdet och i byggnaderna är inte som på andra skolor. Man känner sig säker och trygg, alla hälsar god morgon till varandra, varesig man går i samma klass eller inte. Även lärarna hälsar på en, det kan vara allt från en hälsningsfras till ett leende eller nickning.

Något speciellt med skolan är att de tar in gamla elever som vikarier, vilket gör att samhörigheten blir ännu starkare, hela Södertörn blir som en stor familj. Vikarierna känns även mer kapabla än vikarier man får från kommunen. För att de har gått på skolan och kan systemet.

Eftersom att skolan är privat men icke-vinstdrivande, så äger varje lärare en liten del av skolan, men de tar inte ut några vinster, utan pengarna går till eleverna. Så skolan håller ständigt på med olika projekt för att förbättra miljön. Detta kan ni se på skolans Instagram!

Alla lärare är engagerade och de kan mer än vad en högstadielärare brukar. T.ex. så har en hel del av NO-lärarna forskat, vilket gör att de kan berätta kunskapen ur flera perspektiv utöver vad läroboken säger. Man kan ställe kontroversiella frågor till SO-lärarna som man spontant tänker på, de ger alltid nyanserade svar/argument.

Skolan har sina traditioner!! Tycker personligen att det är ett stort plus. De har “Strapatsen”, då man springer 1.3 mil i naturen vid skolan; Orienteringsdagen; “Södertörns spelen”, då man bildar teams med alla elever från olika klasser och årskurser, detta ger 6:orna snabbt en samhörighet på skolan; Skolansdag, det är under denna kväll elever och lärare tillsammans samlar in pengar som skänks till olika föreningar, i år var det exempelvis Rädda barnen.

Södertörn är verkligen den bästa skolan!!
Elev
15 jun 2024

En väldigt bra skola❤️

Hej !
Jag som själv gått på skolan tycker den varit väldigt bra.

Det som många skriver om att det kan bli hög press stämmer men många lärarna försöker faktiskt hjälpa genom att förklara redan tidigt hur man ska plugga rätt.

Det som också är lite negativ är att man ibland pluggar på en nivå som är lite för hög för en grundskolenivå men lite mer passande för gymnasiet.

Under de fyra år som jag gick där så kändes det som att tiden nästa rann iväg. Sållar fanns det tider när det var jobbigt, men man kunde alltid ha kul med sina vänner på rasterna.
Föredetta elev
14 jun 2024

Fantastiska år på denna skola

Min tid på den här skolan har varit helt underbar och jag önskar att jag kunde backa tiden för att få gå om dessa fyra år.
Jag vet inte ens var jag ska börja, lärarna är fantastiska, de älskar sina ämnen och vill verkligen lära alla. Det finns specialpedagoger som kan hjälpa till om man har extra svårt för något och alla lärare är beredda att förklara lite extra noggrant för någon som inte förstår. De vill verkligen alla elevers bästa och har varit helt otroliga.
Jag tycker skolans uppbyggnad är super med de olika byggnaderna. Visst kan det vara lite jobbigt att gå till matsalen när det spöregnar, men man får alltid frisk luft och en liten rörelsepaus om man ska till något av de praktiska ämnena. Dessutom är det ett stort plus med kontoren vi får i sjuan. Man delar kontoret med ca 6-10 andra elever som man fått vara med och bestämma. Där har man sedan sina väska och andra grejer, det finns rymliga skåp där man kan ha sitt skolmaterial och låsa om man tar med ett lås. Jag har spenderat väldigt mycket tid i mitt och mina kompisars kontor, det är verkligen en trygg plats där man både kan sitta och jobba i på lektionerna och sitta och skratta i på rasterna.
Jag hade turen att få en helt underbar klass där jag fick massor av vänner. Hela klassen blev väldigt tight, särskilt för att vi gick i MD-profilen där vi gör massvis med olika aktiviter tillsammans. Jag vet ju inte helt hur det varit i andra klasser, men det har funnits flera aktivitetsliknande saker alla klasser gjort.
Det bästa med min skolgång på Södertörns Friskola var nog musikalen min klass gjorde i nian. Vi hade jätteroligt tillsammans och den gjorde att vi kom varandra närmare. Utom den gjorde vi en lite mindre musikal i sjuan, har haft lucia varje år med resten av MD-klasserna i andra årskurser och åkte med de på MD-kollo på barnens ö.
Måste också nämna djurhuset som finns på skolan med massor av kaniner, chinchillor och marsvin. Jag tycker att det är en jättefin idé och alla sexor spenderar alltid jättemycket tid där och gosar med och tar hand om djuren.
För att sammanfatta det hela har Södertörn varit en helt fantastisk skola med härliga lärare, en underbar klass och många minnen. Jag skulle verkligen rekommendera denna skola till alla
Föredetta elev
14 jun 2024

En helt underbar och underskattad skola

Många elever tar denna friskola för givet, men denna skola är verkligen något helt eget och speciellt som öppnar stora möjligheter och låter eleverna utvecklas på ett helt annat sätt. Skolan ger eleverna utrymme att vara dig själva som inte går att hitta någon annanstans. Med alla klubbar och inriktningar känner många elever en stark gemensamhet som inte går att hitta på andra skolor. Lärarna är mer en engagerade och vill eleverna det allra bästa. Skolmaten är också underskattad, visst ibland när ekonomin går dåligt så får vi soppa fyra gånger i veckan. Men för det mesta är skolmaten bättre än på kommunala skolor iallafall. Man kan heller inte prata om södertörns friskola utan att nämna Bogdan och Micke som jag tycker förtjänar en stor stor applåd 👏👏. De har lagt ner blod svett och tårar och så mycket mer för denna skola. Södertörns friskola skulle inte vara Södertörns Friskola utan de. Skulle skriva så mycket mer om jag hade tid just nu, kanske skriver en till recensioner hahaha, men södertörns är verkligen en helt underbar skola, och mina minnen därifrån kommer jag hålla kärt hela mitt liv. ❤️
Föredetta elev
13 jun 2024

Jag tyckte att det var jättekul att gå här! :)

Jag tycker att det verkligen har varit skojjj att få möjligheten att gå på Södertörn! Allting var nästan helt perfekt. Det var 4 år som kanske kändes som 1,5 år. Jag förstår inte riktigt de andra skumma recensionerna…

Mina resonemang är aningen långa. Kommer därför skriva en sammanfattning i slutet!

Nedan beskriver jag hur jag har suttit betyget:

Utbildning & Lärande:
Jag tycker att det har varit väldigt lärorikt, faktiskt. Till skillnad från min låg- och mellandstadieskola. Här ”börjar” man i högstadiet redan i 6 an. Jag kom hit i åk 6 utan kunskap och efter i de flesta ämnen. Till skillnad från den förra klassen där man var en av dem ”bättre”. Det fanns möjlighet till extrahjälp i grundämnena av en specialpedagog på skolan. Här är det inga glädjebetyg, alltså jättebra. Fast, problemet att de här är en av få skolor som inte ger glädjebetyg. Det leder i sin tur till lägre merit förhållande till sin kunskap jämfört med andra skolor. De leder till ett ”sämre” gymnasium. Gejen här är att medelmeriten ändå är högre än andra skolor trots svårigheten att få höga betyg. Det indikerar att man faktiskt kan väldigt mycket när man slutar Södertörn! :)

Personal & Lärare:
Det bästa med Södertörn måste vara lärarna. Jag vet inte om det varierar mellan arbetslagen. Men, min upplevelse är i alla fall väldigt positiv. Alla lärare, verkligen alla hade en helt egen personlighet. Man märkte också hur mycket de gillar sina jobb. Till skillnad från många andra skolor där de flesta var NPCs. Men att alla hade personlighet gav ofta lektionerna mer ”liv”. De blev ofta intressanta och därför lärde man sig mycket. Jag har också en bild av att alla altid var glada och att de vågade bjuda på sig själva. Det livade upp hela årskursen. Jag trodde att alla grundskoleelever faktiskt hade personlighet då till och med de tystaste här hade de. Men, det var inte tills jag hälsade på min gamla skoja då jag märkte hur stor påverkan faktiskt lärarnas personlighet smittade av sig på eleverna! Men som sagt var alla jättesnälla och väldigt engagerade i sitt arbete.

Säkerhet & trygghet:
Man kunde alltid känna sig trygg här. Som sagt var alla lärare jättetrevliga och dessutom klasskompisarna. Jag upplevde inte att någon i min klass var utanför (Vi hade jättebra sammanhållning). Det var också sällsynt med sabotage. Så fort en liten incident hade inträffat var hela arbetslaget på plats och räddade upp situationen. Om det behövdes fanns det möjlighet att få en extralärare som höll ordningen i klassen. Men det var iallafall jättetryggt att gå här. Det kändes nästan som att vara hemma när man var på skolan.

Innomhusmiljö:
Inomhusmiljön var toppen. Det finns hallar i varenda bottenkorridor som gör det möjligt att ha en regel att gå utan skor inomhus. Man får liksom en riktig inomhuskänsla. Det var mysiga lokaler där man till och med hade kontor. Under lektionstid kunde man under det egna arbetet smita in till kontoret. Det är ett rum där 8 personer får plats. Där har man sin egna arbetsbänk och skåp. Kontorsmedlemmarna får nycklar till rummet. Man kan också pynta rummet. Det blir som ens eget. Klassrummen var dock väldigt små. När man började i åk 6 förstod man inte hur allting skulle få plats. Men, det vände man sig med ganska snabbt. Klassrummen är lite pyntade med tavlor som Bild-elever gjort. Det var bra temperatur inomhus, kanske aningen kallt på vintern. Fast, varmt för att vara en skola. Skolan är uppdelad i småhus som jag iallafall tycker är väldigt bra.

Utomhusmiljön:
Skolan ligger i Flemingsberg/Visättra. Lite skumt område. Fördelen är att skolan är omgiven av skog vilket gör det till ett trevligt område att vistas på. Det finns ett djurhus med kaniner och chinchillor. Man kan gå en ”djurkurs” i 6 an för att få inträde till huset. Som sagt var skolan uppdelad i flera småhus som bara gör det till en ännu mysigare plats att vara på. Strax nedanför skolan finns en godisbutik/kiosk som går under namnet ”turken”. Den kan rädda skoldagen när det serveras fisk. Det finns utegym på skolan och en stor fotbollsplan. Dessutom finns det basketplan, king plan och stora gräsytor. Sedan finns också en busshållplats bredvid skolan!

Skolmaten:
Skolmaten är fantastisk för att vara skolmat. En jättefin matsal på andra våningen. Stora fönster med utsikt över skolgården och dammen. Dessutom finns ett tyst rum där man kan äta om man vill äta i lugn och ro. Skolmaten var som sagt väldigt bra. Skolan lägger väldigt mycket pengar på maten, det märks. Det enda problemet är den vita fisken i vatten… den är INTE god. Kan tänka mig att fisken på andra skolor inte heller är god. Det kanske bara är jag, men fisken är oätbar. Men de flesta äter den iallafall. Resterade mat är ändå högt över medel. Skulle vilja ge 4/5 på skolmaten pga fisken. Men eftersom att den andra maten är så bra så får ändå skolmaten 5/5. Dessutom finns det specialkost om man inte äter vanlig skolmat.

Skolinformation:
Skolinformationen är toppen. Här finns den helt egen hemsida för all information. Där kan man ändra kontaktinformation om man byter nummer tex. (för föräldrar). Här kan man se sitt schema och alla andra på skolans schema, till och med lärarnas. Det finns ett kalendarium där alla läxor och prov skrivs in så att man lätt kan hålla koll på allt. Man kan anmäla frånvaro här. Det finns en närvarolista som fylls i som man har tillgång till. Om man hittar något som är sönder på skolan så kan man göra en felanmälan. Problemen brukar bli fixade ganska fort. Det kan handla om att klocka till exempel har slut på batteri eller att en lampa är paj. Här har man också betyg. Man kan se alla sina betyg från 6an till nuet. Sedan till sist finns det något som heter ”KUL”. Alltså ”kunskaps och utvecklings logg”. Där kan man få kommentarer på prov och inlämningar från lärarna. Det finns en matris som de fyller i som man har tillgång till. Varje vecka kommer det också hem ett så kallat ”Hembrev” där all information om de kommande veckorna kommer. Skolinformationen kan inte bli bättre.

Aktiviteter:
Det finns fyra olika inriktningar i skolan. Om man tex väljer musik får man åka på kollo varje år, ha lucia varje år och dessutom har man konsert i 7an och musikal i 9an. Och Naturarna får ibland möjlighet att tävla i en tekniktävling. Dessutom arrangeras ”södertörn spelen” varje år. Där blandas man med folk från alla årskurser och klasser till grupper av ca 8 st. Man får lära känna nya personer och samtidigt tävla på stationer. Skolans dag finns också. Då visar alla profiler upp vad de gör under en kväll. Bild eleverna i åk 9 säljer tex tavlor den kvällen. Sedan finns också en springtävling, ”strapatsen” som man springer varje år.


Sammanfattning:
Det är som sagt väldigt lärorikt att gå här. Man har möjligheten att komma ikapp om man ligger efter sedan sin gamla skola. Man går ut med väldigt mycket kunskap.

Lärarna är supertrevliga och har dessutom personlighet vilket gör lektionerna intressanta. Man kan prata med alla lärare.

Det är väldigt tryggt att gå här. Minsta lilla sabotage tas hand om. Det finns möjlighet till extralärare i klasser där det behövs mer ordning.

Jättemysiga lokaler. Det finns flera ingångar i varje hus vilket ger möjligheten att ha regler om att inte ha skor inomhus. Det ger en inomhuskänsla. Det känns nästan som att vara hemma när man är på skolan.

Utomhusmiljön är toppen. Skolan är omgiven av skog. Det finns ett djurhus. Dessutom finns fotboll, king och basket plan samt stora gräsytor. Skolan är uppdelad i småhus vilket ger en mysig känsla.

Skolmaten är jättebra för att vara skolmat. Vet ingen grundskola som lagar så bra mat. Problemet är den vita fisken som serveras en gång i veckan. Men den andra maten överväger fisken.

Det finns en hemsida där man kan logga in. Man kan se sin närvaro, sitt betyg från start, anmäla frånvaro, kontaktlista, sitt och allas betyg, kommentarer från lärare, felanmäla sånt som är trasigt samt får man hembrev varje vecka.

Skolan arrangerar många olika aktiviteter, allt från springtävlingar och sammanarbetstävlingar till en dag där man visar upp vad profilen gör. Dessutom gör man profilaktiviteter som att åka på kollo om man går i en musikklass. Sedan finns temadagar och friluftsdagar varje år!

Jag hoppas att jag har kunnat hjälpa. Som sagt tyckte jag att allting var jättebra. Därför är jag kanske inte en så nyanserad källa. Men, detta är ändå mina upplevelser av skolan. Jag rekommenderar verkligen att börja här! Jag vet nästan ingen som blivit missnöjd! :))

//väldigt nöjd föredetta elev (:
Förälder / Vårdnadshavare
31 maj 2024

Kass lärare.

Dålig lärare som fan. Mina barn hade vädligt mycket problem med en lärare vid namn av Mikael. Han var inte bra!
Skriker på alla barn och mailar hem för minsta lilla. Hört med flera och det var visst inte bara mina barn som hade problem med han.

Maten haar mina barn aldrig klagat på så den var nog godkänd.
Föredetta elev
24 apr 2024

Stress och för hög nivå på vissa lärare

Ok så här är det, i flera ämnen fick jag lära mig om det som jag nu får lära mig på gymnasiet, alltså innehåll från gymnasiet. Det är ju bra att lära sig lite på djupet men inte att betygen sätts efter det. Alltså om man inte kunde alla fakta och använde alla svåra ord från gymnasiet i kemi, biologi och fysik så fick man inte högt betyg. Eller i matte där man skulle göra en massa problemlösningsuppgifter som läraren hittade på själv eftersom nians mattebok hade ”för lätta” uppgifter ”. Och när man bad om hjälp så fick man bara konstiga förklaringar eller att man ska hitta sambandet själv. Ska det vara så? Ska man inte få betygen efter svårighetsgraden för högstadiet? För det fick jag inte.
Till nians fest gjorde vi en film där vi drev med lärarna, där gjorde vi en sketch om det som var jobbigt för oss elever. Lärarna bara skrattade och fattade inte att vi gjorde den för att visa vad klassen verkligen tyckte var jobbigt.

Det var också flera föräldrar som hörde av sig till skolan om svårighetsgraden men inget hände efter det trots det.

Annars är skolan bra. Lärarna är ganska snälla och bryr sig om eleverna. Man får kontor att sitta i för att jobba eller sitta i på rasten. Något negativt nu kanske är att vi var de sista niorna som fick ha telefoner så nu är det mobilförbud för alla. Jag jobbade i min telefon så jag tyckte det var bra att vi fick ha dem. Skolmaten är inte heller så bra-ät inte fisken.

ps
Min kemilärare jag har nu på gymnasiet är grymt bra och hjälper till att förklara på ett så bra sätt så jag lär mig mycket bättre och jag höjer betygen nu. Och så får man en planering varje vecka så jag ser vad jag ska göra vilket är riktigt bra för då hinner man plugga och förbereda sig mer.
Föredetta elev
19 apr 2024

Bryr sig inte om sina Elever

Hade en kompis som blev illa behandlad i skolan och i klassen när hon fråga om hon fick byta till en Annan klass så sa det nej för hon hade redan bytt klass förut . Om man blir Illa behandlad så måste Skolan kunna göra något åt det . Sedan Gav de en annan dum förklaring varför kompisen inte kunde börja .
Förälder / Vårdnadshavare
9 dec 2023

Hög stress, men trygg miljö.

+
Lugn för att vara en högstadieskola. Ligger avskilt och skolan är uppdelad i flera olika huskroppar, vilket bidrar till den lugna miljön.
Hög andel studiemotiverade och ansvarstagande elever leder till god studiero och trygghet.
Personalkooperativ gör att det finns några eldsjälar som varit länge på skolan och som brinner för att bevara ”Södertörnsandan”. En hel del aktiviteter anordnas årligen och skapar gemenskap.

-
I vissa ämnen ställs orimligt höga krav på eleverna då undervisningen inte utgår från grundskolans läroplan utan, som flera påpekat i sina kommentarer, från gymnasienivå för att ”förbereda inför gymnasiet”. När nationella proven skulle genomföras blev det tydligt att denna höga nivå på undervisningen skett på bekostnad av bristande baskunskaper och helhet/sammanhang i ämnet. Det har dessutom lett till mycket onödig stress under åren. Det påverkar givetvis även underlag för bedömning och betyg. Vilka konsekvenser detta kan få för elever har nämnts i tidigare omdömen och det är bara att beklaga deras upplevelse och hoppas att skolan blir bättre på att lyssna in dem och förändrar detta så att inte fler drabbas på samma sätt.

I ett försök att minska stressen kring betyg har skolan minimerat samtal kring betyg. Men eftersom lärarna inte heller samtalar med eleverna kring hur de ligger till kunskapsmässigt och vad de behöver utveckla vidare hamnar de i en ovisshet som skapar den stress skolan försöker undvika.

Att skolan är ett personalkooperativ är både positivt och negativt. Skolan har en styrelse och skolchef men saknar huvudman utanför den egna skolans sfär. En ganska sluten värld där man upplevs göra som man alltid gjort utan att alltid följa styrdokument och där det är svårt som förälder att få gehör när något inte fungerar eller när elever behöver hjälp och stöd.

Trots mina mindre positiva kommentarer rekommenderar jag skolan eftersom det varit en lugn tid där min dotter fått undervisning med studiemotiverade elever som gett varandra trygghet och studiero,. Flera lärare har varit bra och strukturerade och överlag har hon getts en bra utbildning. Men det är viktigt att veta att man väljer en skola med delvis högre krav än andra grundskolor och att avsaknaden av huvudman utanför den egna skolan gör det svårt för dig som elev eller förälder att få hjälp och stöd när något inte upplevs fungera som det ska.
Oavsett om ditt barn har svårigheter och kämpar för att nå godkänt eller har lätt för sig och vill nå högre nivåer så är detta en krävande skola och det gäller att du som förälder är vaksam på stress och mående.
Elev
13 okt 2023

Galen skolan guys

Man lär sig otroligt mycket och många säger att när man sedan kommer till gymnasiet är det enkelt :)
Annat
10 aug 2023

Stress

det är en bra skola, bra miljö, bra människor många bra lärare och super skolmat, men det som gjort att jag ångrar att jag börja på denna skola är vissa lärare som inte verkar veta vad kunskapskraven är. Speciellt i No ämnena. när jag har jämfört med andra grundskolor och till och med gymnasieskolor så har vi lärt oss på betydligt svårare nivå. De säger att de lär oss för framtiden men detta gjorde att klasserna som hade den här läraren snittade D/C i betyg medans de andra två parallellklasserna snittade A med en no annan lärare. Kunde plugga i 3 veckor till ett prov och få D, medans i andra ämnen behövde jag plugga i en vecka och få A. Och så var det för många. Alla jag pratat med på min skola håller med och har nämnt detta. En föräldrar insamling gjordes då nästan alla elever som hade läraren hade nämnt detta problem för sina föräldrar. Men inget hände. Vi hade prov på saker som man lär sig på natur natur programmet kanske i tvåan. Detta lovar jag gjorde så att jag inte kom in på det gymnasiet och linjen jag ville och det fick mig må väldigt dåligt. börja inte här dom vet inte hur man sätter betyg blev typ deprimerad i slutet.
Föredetta elev
24 maj 2023

Föredetta elev

Rätt bra skola för de som har lätt för sig och inte har behov av stöd men fruktansvärd för de med diagnos eller de som har behov av resurser
Föredetta elev
24 maj 2023

Fin skola för högpresterande elever

Fin skola med mycket aktiviteter men VÄLDIGT hög press på eleverna.
Jag gick där från 2017 - 2020 och i början trivdes jag där.
Jag fick höra att skolan var bra för elever med diagnos eller svårigheter.
Vilket sen inte visade sig stämma överhuvudtaget.
Jag blev diagnostiserad 2018 med ADD och en psykolog kom till skolan på möte med all personal där hon förklarade exakt hur jag fungerade och vad jag behövde för stöd för att klara av skolan och den miljön.
Om de inte gjorde några åtgärder skulle jag krascha in i väggen förklarade hon.
Direkt efter fick jag mer stöd och resurser, men det mesta höll bara i sig ett tag.
Vissa lärare var fantastiska, medans andra inte var lika bra.
Kunde inte lära ut och förklara så bra som jag behövde.
Några få i personalen brydde sig verkligen och lyssnade på oss.
Försökte hjälpa så mycket de kunde och resten ignorerade problemen.
En del trodde inte på diagnoser och mina föräldrar kämpade år efter år för att få hjälp.
Efter tre år fick jag de resurser jag hade behövt från starten, men det var för sent.
Det hela slutade med att jag gick in i väggen i slutet av 8an och fick sen sjukskriva mig eftersom de fortsatte ringa mig om när jag skulle komma tillbaka och plugga igen.
Kom tillbaks på avslutningen i 9an och sade hejdå innan vi flyttade ifrån Stockholm.
Slutsatsen:
Det är en bra skola för de som har lätt för sig och inte behöver resurser.
Men har du problem så är det inte rätt skola för dig.
Du bedöms inte efter dina ansträngningar utan efter deras betygssystem.
Och ibland efter vad läraren tycker om dig.
Har samma krav som på gymnasiet och högskolan. Väldigt mycket prestige.
Du fick kämpa dubbel så mycket för att få bra betyg och blev du inte godkänd på ett prov fick du göra omprov tills du blev det eller tills de gav upp.
Trodde skolan skulle förbättra sig efter min årskurs gick ut men tydligen inte.
Verkar vara ännu värre.
Väldigt tråkigt att de fortsätter likadant.
Elev
18 apr 2023

Alldeles för höga krav

Alldeles för höga krav för att få ett högt betyg och lärarna har ingen respekt för att eleverna kanske inte klarar av att ha så ”4 prov på en vecka”.
Elev
16 feb 2023

DÖD ÅT ALLA SEXOR

SNÄLA NGA FLERA SEXOR.

SEXORNA ÄR INTE BARA IRITTERANDE UTAN DOM ÄR RESPEKTLÖSA OCH DÖDADE ,IN KATT, KISSEMISSE. JAG HATAR SEXOR!!!! SNÄLLA FÖRLÄLDRAR...SKICKA INTE ERA BARN HIT!!!! DET BEHÖVS INGA FLER SEXOR!!1 DOM ÄR SATANS AVKOMMA!!! Låt era barn börja i sjuan istället 10/10

PS. den enda snygga sexan har gått om ett år... ;)
Elev
11 nov 2022

Rasistisk skola

Värsta tiden i mitt liv. Skolan vedervärdig och ingen brydde sig. Mycket fjäskande för rektorn, öppen rasism och rökning/alkohol köptes på turken. Alla vet om det.
Elev
10 nov 2022

Gör inget mot rasicm

dåligt skola tänk inte ens börja här alla sa att skolan var jätte bra men det är bara kaos här
Föredetta elev
12 okt 2022

Ingen bra skola.

Skolan har alldeles för höga krav, då när jag gick i nian läste jag redan kemi 1 som är gymnasiekemi. Samt för att få ett "A" behövde man kunna utföra mol beräkningar vilket inte tillhör grundskolenivå. Vissa lärare saknar samt kompetens för att lära ut då de blev rättade av elever jämt, samt är de dåliga på att planera. Det finns också vissa lärare som saknar licens för att lära ut ämnen som "NO".

Om du sätter ditt barn på denna skola var beredd på att de kan bli utbrända lätt då kraven är sjukt höga.

Min tro om att det sätter så höga krav är pga att friskolor har ett "rykte" om att ge ut höga betyg för lätt. Så därför finns det sådana höga krav, som har gått till överdrift.
Förälder / Vårdnadshavare
11 jun 2022

Betyg

Har haft två barn på skolan, båda två har trivts bra. Bra mat och fina klasskompisar. Det jag kan se i backspegeln är att eleverna får betyg utifrån sina sämsta resultat.
Elev
21 apr 2022

rekomenderar inte

lärare bryr sig inte om nån/nåt och jätte svårt att få höga betyg. Och den lila affären nedanför skolan som kalls för turken så har flera elever köpt cigg, snus, smällare och alcohol.
Förälder / Vårdnadshavare
6 apr 2022

rasict skola

Min dotter fick F i flera ämnen fast att hon är hel svensk. Medans en annan person i hennes klass som är uttläning fick A i alla ämnen.

Inte glad över rasicmen :(
Förälder / Vårdnadshavare
6 apr 2022

för stränga

Man får inte knarka eller dricka energi dricka i skolan vilket som är en vilket dricka i mitt och många andras liv och svårt att få höga betyg
Elev
30 mar 2022

Hög press men bra skola

Skolan i sig är inte dålig. Jag har bara haft bra lärare som har kunnat ge hjälp när det behövds. Jag förstår dock folk som säger att det kan vara stressigt och mycket inlämningar. Nu har måste alla lärare informera om ett prov minst två veckor innan och man kan bara ha två prov i veckan. Om man väljer att gå på denna skola ska man ha rätt att veta att de sätter höga krav på en och man ska verkligen tänka till innan man väljer den men det är en riktigt bra skola enligt mig och det är hemskt att läsa om alla de som inte blivit bemötta på ett dåligt sätt.
Elev
28 mar 2022

FY FAN

Det här är nog en av dom dåligaste skolorna i som finns. Dom har massa prov och läxor det bukar typ vara 3-4 läxor och 2-3 prov i 6an i veckan. Den har jätte sena dagar . Dom ger sämre betyg än vad man ska ha för att tydligen ska man "kämpa mer då" men man mår bara dåligt av det. Dom följer inte kunskapskraven. Istället är det jätte svårt att få bra betyg även fast man jobbar med mycket svårare saker än vad som står i kunskapskraven. Dom vänder sig bara mot folk som har det lätt i skolan.BÖRJA ALDRIG HÄR det ger än bara stress, dåligt skälvförtroende och man år inte bra. EKIT SKOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAN FÅR INTE HA MOBILEN INTE ÄNS I )AN SNART LÄRARNA SUGER
Elev
10 mar 2022

STOPPA 6ORNA"

nah, funkar men välj inte den här skolan. Vi vill inte ha fler 6or. Det finns tillräckligt av människor jag inte vill träffa redan. INGA FLER 6or. De är onödiga som ingen vill vara med ändå. Om du är en förälder och ser det här. Ta det seriöst, vi vill inte ha ditt barn här.
Föredetta elev
15 dec 2021

Huddinges bästa högstadieskola

Fantastiskt skola på alla sätt, många ansåg att det var svårt att få höga betyg men faktum är att det ska vara utmanande att få höga betyg och för att få höga betyg ska man vara väldigt duktig. Många fick också höga betyg på grund av att lärarna var väldigt kompetenta och många utvecklades och kunde nå höga betyg. Har haft ett enormt försprång på gymnasiet eftersom vi lärt oss så himla mycket mer och detaljerat än andra skolor. Jag ser det som en bonus i stället för att fokusera på att det är svårt i högstadiet. Lärarna bryr sig verkligen om elevernas välmående men samtidigt är Södertörn en skola för högpresterande och ambitiösa elever vilket kan göra det svårare för elever som har det svårt i skolan att hänga med.
Elev
20 nov 2021

Mobbning tas ej på allvar

Högt tempo i undervisningen vilket kan leda till att personer med extra stöd inte hänger med och halkar efter i undervisningen. Jag själv upplevde att lärare inte kunde få ordning i klassrummet och att arbetsron var ett problem för min del. Mobbning togs ej på allvar och en agenda mot mobbning har aldrig förekommit under min tid som elev på skolan.

Spretigt i undervisningen då jag själv upplevde att man aldrig kunde få tydlighet i vilka krav som ställdes på en samt att förutsättningarna för att prestera ej fanns där
Förälder / Vårdnadshavare
12 aug 2021

Vi är överlag nöjda med skolan.

Högt arbetstempo och mkt inlämningar vilket skapar stress hos eleverna (mitt barn). Men uppskattar iaf att skolan ger möjligheter till de elever som behöver det att få anpassningar så de ska klara av skolan och tycka att det är meningsfullt.
Det bästa med skolan är mitt barns mentor som verkligen tar sig tid att ge stöd, utmana och se mitt barns kompetenser och vad hen behöver utveckla för att bli än mer framgångsrik.
Elev
30 jul 2021

Gick ut 2018 och förstår ej de som skrivs

Jag gick ut skolan 2018 och har absolut inte upplevt något som de andra pratar om. Maten är fantastisk, lärarna bra och miljön var helt fantastisk, arbetsron var toppen. De enda jag kan hålla med om är att det är väldigt svårt att få bra betyg på skolan, men att vi behåller samma nivå i gymnasiet alltså får man ingen chock när man väl kommer till gymnasiet. Jag kan även ha upplevt att andra klasser inte gillade oss som gick Naturvetenskapliga profilen och vår klass blev ufrysta från flera aktiviteter som partybuss på baldagen. Annars höll vår klass alltid sams och jag har aldrig hört talas om betyg efter politisk åsikt eller liknande. Ja, det fanns väldigt få med utländsk bakgrund (som mig), men detta upplevde jag aldrig som ett problem. Klassen/lärare gjorde ingen skillnad på detta.

Skulle rekommendera alla att gå här, men efter att ha läst alla recensioner vet jag inte vad jag ska säga längre.
Elev
18 apr 2021

stress, stress, stress!

Skolan har bra mat, fin miljö och rekommenderar verkligen musik och drama profilen!

Härliga kontor som man får i 7an vart man blir bra vänner med dem man sitter med.

Lärarna är helt okej! Vissa bättre än andra, vissa väldigt mycket sämre än andra. Det är nämligen VÄLDIGT svårt att få höga betyg på denna skola. Har vart stressad ända sedan jag började här i 6an, det är oerhört mycket press från lärare och även klasskamrater. De säger alltid ”vi förbereder er för gymnasiet, ni får tacka oss sedan”. Vi lär oss överkurs som egentligen lärs ut på gymnasiet och högskola, speciellt i NO-ämnena. Matematik är det svårt att få höga betyg i, eller ja, det beror på om läraren gillar dig eller inte. Själv ligger jag på C-nivå på alla matteproven och får i slutbetyg E.

Jag har gått in i djup depression och har mått skit i 9an, de sa till oss att de skulle bli snällare i 9an och hjälpa oss till gymnasiet med det är en stor lögn. Det har aldrig vart såhär stressigt någonsin, prov 4+ dagar i veckan samt flera inlämningar hela tiden! Lärarna visar ingen empati till att de verkligen krossar oss.

Har ingen fritid alls, skolan har knäckt mig. MEN det finns så härliga elever och lärare på denna skola, lärare som visar empati och faktiskt lär ut på rätt sätt och ger RÄTTVISA betyg. Har vänner för livet, och skolans aktiviteter är hur roliga som helst.

Synd bara att jag inte kommer komma in på min drömskola och min drömlinje då skolan inte väljer att sätta ut höga betyg, men åh vad det kommer att kännas skönt i gymnasiet då jag ÄNTLIGEN kommer att kunna slappna av.
Visar 30 av totalt 52 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen