Omdömen

2.9
Baserat på 42 omdömen och 351 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Annat
10 aug 2023

Stress

det är en bra skola, bra miljö, bra människor många bra lärare och super skolmat, men det som gjort att jag ångrar att jag börja på denna skola är vissa lärare som inte verkar veta vad kunskapskraven är. Speciellt i No ämnena. när jag har jämfört med andra grundskolor och till och med gymnasieskolor så har vi lärt oss på betydligt svårare nivå. De säger att de lär oss för framtiden men detta gjorde att klasserna som hade den här läraren snittade D/C i betyg medans de andra två parallellklasserna snittade A med en no annan lärare. Kunde plugga i 3 veckor till ett prov och få D, medans i andra ämnen behövde jag plugga i en vecka och få A. Och så var det för många. Alla jag pratat med på min skola håller med och har nämnt detta. En föräldrar insamling gjordes då nästan alla elever som hade läraren hade nämnt detta problem för sina föräldrar. Men inget hände. Vi hade prov på saker som man lär sig på natur natur programmet kanske i tvåan. Detta lovar jag gjorde så att jag inte kom in på det gymnasiet och linjen jag ville och det fick mig må väldigt dåligt. börja inte här dom vet inte hur man sätter betyg blev typ deprimerad i slutet.
Föredetta elev
24 maj 2023

Föredetta elev

Rätt bra skola för de som har lätt för sig och inte har behov av stöd men fruktansvärd för de med diagnos eller de som har behov av resurser
Föredetta elev
24 maj 2023

Fin skola för högpresterande elever

Fin skola med mycket aktiviteter men VÄLDIGT hög press på eleverna.
Jag gick där från 2017 - 2020 och i början trivdes jag där.
Jag fick höra att skolan var bra för elever med diagnos eller svårigheter.
Vilket sen inte visade sig stämma överhuvudtaget.
Jag blev diagnostiserad 2018 med ADD och en psykolog kom till skolan på möte med all personal där hon förklarade exakt hur jag fungerade och vad jag behövde för stöd för att klara av skolan och den miljön.
Om de inte gjorde några åtgärder skulle jag krascha in i väggen förklarade hon.
Direkt efter fick jag mer stöd och resurser, men det mesta höll bara i sig ett tag.
Vissa lärare var fantastiska, medans andra inte var lika bra.
Kunde inte lära ut och förklara så bra som jag behövde.
Några få i personalen brydde sig verkligen och lyssnade på oss.
Försökte hjälpa så mycket de kunde och resten ignorerade problemen.
En del trodde inte på diagnoser och mina föräldrar kämpade år efter år för att få hjälp.
Efter tre år fick jag de resurser jag hade behövt från starten, men det var för sent.
Det hela slutade med att jag gick in i väggen i slutet av 8an och fick sen sjukskriva mig eftersom de fortsatte ringa mig om när jag skulle komma tillbaka och plugga igen.
Kom tillbaks på avslutningen i 9an och sade hejdå innan vi flyttade ifrån Stockholm.
Slutsatsen:
Det är en bra skola för de som har lätt för sig och inte behöver resurser.
Men har du problem så är det inte rätt skola för dig.
Du bedöms inte efter dina ansträngningar utan efter deras betygssystem.
Och ibland efter vad läraren tycker om dig.
Har samma krav som på gymnasiet och högskolan. Väldigt mycket prestige.
Du fick kämpa dubbel så mycket för att få bra betyg och blev du inte godkänd på ett prov fick du göra omprov tills du blev det eller tills de gav upp.
Trodde skolan skulle förbättra sig efter min årskurs gick ut men tydligen inte.
Verkar vara ännu värre.
Väldigt tråkigt att de fortsätter likadant.
Elev
18 apr 2023

Alldeles för höga krav

Alldeles för höga krav för att få ett högt betyg och lärarna har ingen respekt för att eleverna kanske inte klarar av att ha så ”4 prov på en vecka”.
Elev
16 feb 2023

DÖD ÅT ALLA SEXOR

SNÄLA NGA FLERA SEXOR.

SEXORNA ÄR INTE BARA IRITTERANDE UTAN DOM ÄR RESPEKTLÖSA OCH DÖDADE ,IN KATT, KISSEMISSE. JAG HATAR SEXOR!!!! SNÄLLA FÖRLÄLDRAR...SKICKA INTE ERA BARN HIT!!!! DET BEHÖVS INGA FLER SEXOR!!1 DOM ÄR SATANS AVKOMMA!!! Låt era barn börja i sjuan istället 10/10

PS. den enda snygga sexan har gått om ett år... ;)
Elev
11 nov 2022

Rasistisk skola

Värsta tiden i mitt liv. Skolan vedervärdig och ingen brydde sig. Mycket fjäskande för rektorn, öppen rasism och rökning/alkohol köptes på turken. Alla vet om det.
Elev
10 nov 2022

Gör inget mot rasicm

dåligt skola tänk inte ens börja här alla sa att skolan var jätte bra men det är bara kaos här
Föredetta elev
12 okt 2022

Ingen bra skola.

Skolan har alldeles för höga krav, då när jag gick i nian läste jag redan kemi 1 som är gymnasiekemi. Samt för att få ett "A" behövde man kunna utföra mol beräkningar vilket inte tillhör grundskolenivå. Vissa lärare saknar samt kompetens för att lära ut då de blev rättade av elever jämt, samt är de dåliga på att planera. Det finns också vissa lärare som saknar licens för att lära ut ämnen som "NO".

Om du sätter ditt barn på denna skola var beredd på att de kan bli utbrända lätt då kraven är sjukt höga.

Min tro om att det sätter så höga krav är pga att friskolor har ett "rykte" om att ge ut höga betyg för lätt. Så därför finns det sådana höga krav, som har gått till överdrift.
Förälder / Vårdnadshavare
11 jun 2022

Betyg

Har haft två barn på skolan, båda två har trivts bra. Bra mat och fina klasskompisar. Det jag kan se i backspegeln är att eleverna får betyg utifrån sina sämsta resultat.
Elev
21 apr 2022

rekomenderar inte

lärare bryr sig inte om nån/nåt och jätte svårt att få höga betyg. Och den lila affären nedanför skolan som kalls för turken så har flera elever köpt cigg, snus, smällare och alcohol.
Förälder / Vårdnadshavare
6 apr 2022

rasict skola

Min dotter fick F i flera ämnen fast att hon är hel svensk. Medans en annan person i hennes klass som är uttläning fick A i alla ämnen.

Inte glad över rasicmen :(
Förälder / Vårdnadshavare
6 apr 2022

för stränga

Man får inte knarka eller dricka energi dricka i skolan vilket som är en vilket dricka i mitt och många andras liv och svårt att få höga betyg
Elev
30 mar 2022

Hög press men bra skola

Skolan i sig är inte dålig. Jag har bara haft bra lärare som har kunnat ge hjälp när det behövds. Jag förstår dock folk som säger att det kan vara stressigt och mycket inlämningar. Nu har måste alla lärare informera om ett prov minst två veckor innan och man kan bara ha två prov i veckan. Om man väljer att gå på denna skola ska man ha rätt att veta att de sätter höga krav på en och man ska verkligen tänka till innan man väljer den men det är en riktigt bra skola enligt mig och det är hemskt att läsa om alla de som inte blivit bemötta på ett dåligt sätt.
Elev
28 mar 2022

FY FAN

Det här är nog en av dom dåligaste skolorna i som finns. Dom har massa prov och läxor det bukar typ vara 3-4 läxor och 2-3 prov i 6an i veckan. Den har jätte sena dagar . Dom ger sämre betyg än vad man ska ha för att tydligen ska man "kämpa mer då" men man mår bara dåligt av det. Dom följer inte kunskapskraven. Istället är det jätte svårt att få bra betyg även fast man jobbar med mycket svårare saker än vad som står i kunskapskraven. Dom vänder sig bara mot folk som har det lätt i skolan.BÖRJA ALDRIG HÄR det ger än bara stress, dåligt skälvförtroende och man år inte bra. EKIT SKOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MAN FÅR INTE HA MOBILEN INTE ÄNS I )AN SNART LÄRARNA SUGER
Elev
10 mar 2022

STOPPA 6ORNA"

nah, funkar men välj inte den här skolan. Vi vill inte ha fler 6or. Det finns tillräckligt av människor jag inte vill träffa redan. INGA FLER 6or. De är onödiga som ingen vill vara med ändå. Om du är en förälder och ser det här. Ta det seriöst, vi vill inte ha ditt barn här.
Föredetta elev
15 dec 2021

Huddinges bästa högstadieskola

Fantastiskt skola på alla sätt, många ansåg att det var svårt att få höga betyg men faktum är att det ska vara utmanande att få höga betyg och för att få höga betyg ska man vara väldigt duktig. Många fick också höga betyg på grund av att lärarna var väldigt kompetenta och många utvecklades och kunde nå höga betyg. Har haft ett enormt försprång på gymnasiet eftersom vi lärt oss så himla mycket mer och detaljerat än andra skolor. Jag ser det som en bonus i stället för att fokusera på att det är svårt i högstadiet. Lärarna bryr sig verkligen om elevernas välmående men samtidigt är Södertörn en skola för högpresterande och ambitiösa elever vilket kan göra det svårare för elever som har det svårt i skolan att hänga med.
Elev
20 nov 2021

Mobbning tas ej på allvar

Högt tempo i undervisningen vilket kan leda till att personer med extra stöd inte hänger med och halkar efter i undervisningen. Jag själv upplevde att lärare inte kunde få ordning i klassrummet och att arbetsron var ett problem för min del. Mobbning togs ej på allvar och en agenda mot mobbning har aldrig förekommit under min tid som elev på skolan.

Spretigt i undervisningen då jag själv upplevde att man aldrig kunde få tydlighet i vilka krav som ställdes på en samt att förutsättningarna för att prestera ej fanns där
Förälder / Vårdnadshavare
12 aug 2021

Vi är överlag nöjda med skolan.

Högt arbetstempo och mkt inlämningar vilket skapar stress hos eleverna (mitt barn). Men uppskattar iaf att skolan ger möjligheter till de elever som behöver det att få anpassningar så de ska klara av skolan och tycka att det är meningsfullt.
Det bästa med skolan är mitt barns mentor som verkligen tar sig tid att ge stöd, utmana och se mitt barns kompetenser och vad hen behöver utveckla för att bli än mer framgångsrik.
Elev
30 jul 2021

Gick ut 2018 och förstår ej de som skrivs

Jag gick ut skolan 2018 och har absolut inte upplevt något som de andra pratar om. Maten är fantastisk, lärarna bra och miljön var helt fantastisk, arbetsron var toppen. De enda jag kan hålla med om är att det är väldigt svårt att få bra betyg på skolan, men att vi behåller samma nivå i gymnasiet alltså får man ingen chock när man väl kommer till gymnasiet. Jag kan även ha upplevt att andra klasser inte gillade oss som gick Naturvetenskapliga profilen och vår klass blev ufrysta från flera aktiviteter som partybuss på baldagen. Annars höll vår klass alltid sams och jag har aldrig hört talas om betyg efter politisk åsikt eller liknande. Ja, det fanns väldigt få med utländsk bakgrund (som mig), men detta upplevde jag aldrig som ett problem. Klassen/lärare gjorde ingen skillnad på detta.

Skulle rekommendera alla att gå här, men efter att ha läst alla recensioner vet jag inte vad jag ska säga längre.
Elev
18 apr 2021

stress, stress, stress!

Skolan har bra mat, fin miljö och rekommenderar verkligen musik och drama profilen!

Härliga kontor som man får i 7an vart man blir bra vänner med dem man sitter med.

Lärarna är helt okej! Vissa bättre än andra, vissa väldigt mycket sämre än andra. Det är nämligen VÄLDIGT svårt att få höga betyg på denna skola. Har vart stressad ända sedan jag började här i 6an, det är oerhört mycket press från lärare och även klasskamrater. De säger alltid ”vi förbereder er för gymnasiet, ni får tacka oss sedan”. Vi lär oss överkurs som egentligen lärs ut på gymnasiet och högskola, speciellt i NO-ämnena. Matematik är det svårt att få höga betyg i, eller ja, det beror på om läraren gillar dig eller inte. Själv ligger jag på C-nivå på alla matteproven och får i slutbetyg E.

Jag har gått in i djup depression och har mått skit i 9an, de sa till oss att de skulle bli snällare i 9an och hjälpa oss till gymnasiet med det är en stor lögn. Det har aldrig vart såhär stressigt någonsin, prov 4+ dagar i veckan samt flera inlämningar hela tiden! Lärarna visar ingen empati till att de verkligen krossar oss.

Har ingen fritid alls, skolan har knäckt mig. MEN det finns så härliga elever och lärare på denna skola, lärare som visar empati och faktiskt lär ut på rätt sätt och ger RÄTTVISA betyg. Har vänner för livet, och skolans aktiviteter är hur roliga som helst.

Synd bara att jag inte kommer komma in på min drömskola och min drömlinje då skolan inte väljer att sätta ut höga betyg, men åh vad det kommer att kännas skönt i gymnasiet då jag ÄNTLIGEN kommer att kunna slappna av.
Elev
19 mar 2021

Ömer min G

Bra fotbollsplan och grym personal i kafeterian. Lustig sjuksköterska däremot då jag en dag kom in med ett skrapsår och som rengöring hällde hon flytande plutonium på det öppna såret, veckan efter amputerade jag benet.

Dessutom kallar kuratorn mörkhyade personer för skällsord och drar många din-mamma skämt när en elev behöver prata om problem, dessutom säger hon ofta åt elever att banta. Hon äter även kottar på skolgården och pratar bara mandarin under samtalen med sina patienter. Hon bär alltid riddarrustning och brukar gå in i klassrum och prutta högt då och då.

Däremot ska läraren Henrik ha en stor eloge för sin breda pung som han ofta visar under genomgångar och utvecklingssamtal.

I sin helhet en medioker skola där alla lärare är kommunister.
Föredetta elev
10 mar 2021

Bra skola

Hej till dig som läser detta, vare sig du är en förälder som funderar på att ditt barn ska söka hit eller någon som kanske ska börja här. Jag tänkte bara skriva lite om min upplevelse, skolgång och utveckling som före detta elev i Södertörns Friskola.
Jag har alltid tyckt att skolan är lite bättre än vissa andra skolor i tullinge och huddinge. Kanske är det för jag bytt skola 4 gånger men jag tror att ganska mycket av det beror på att den klass och det arbetslag jag blev tilldelad sen 6:an har varit väldigt bra. Jag har upplevt ändå från början att skolan varit väldigt bra i mångas ögon, då lärarna visade ett stort engagemang i att skapa en bättre sammanhållning och intresse för att lära eleverna. I mina ögon och min skolgång har jag aldrig upplevt att jag eller någon jag känner blivit illa behandlad eller ignorerad av lärare i skolan. Blir därför ledsen när jag nu ser att flera skrivit att det just blivit behandlade på det sättet. Jag tror att det där med att få en bra skolgång kan vara riktigt svårt, du kan inte välja klass eller välja lärare. Jag och många andra blev tilldelade en bra klass och bra lärare, tycker synd om dem som inte blev det. Man kan inte välja och det blir därför inte en drömskola för alla hela tiden. Tycker att hemsidor (såsom denna) är dåliga och olärande eftersom du aldrig kommer veta hur det kommer gå för dig genom din skolgång. Alla har vi egna upplevelser, min var positiv och om du känner för att söka hit gör det. Kanske du också får en bra skolgång.
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2021

Finns andra skolor

Vidrig skola, De flesta barnen uttrycker sig rasistiskt. Skriker N-ordet mitt i klassrummen enligt mitt barn och lärarna säger inte till.
Förälder / Vårdnadshavare
1 feb 2021

Förtryck mot utländsk bakgrund

Mitt barn har stött på mycket rasistiska kommentarer från elever och lärare, Några exempel är att en lärare antagit att hon kan arabiska pga utländsk bakgrund, Teknikläraren har även satt F i slutbetyg utan för varning för att han tyckt att hon inte kan svenska ( Hon är född och uppväxt i Sverige ). De va även en annan incident då hon inte va på skolan och pengar hade försvunnit från elever och hon blev anklagad för snatteri, men det kunde vi tydligt motbevisa, visade sig vara ett annat svenskt barn och vi fick aldrig en ursäkt! Hon har även visats ha dyslexi vilket lärarna aldrig visat hänsyn om utan gett henne dåliga omdömen om läsförståelse eller uppsatser!Klass resa frågor har det alltid kommit mejl från andra föräldrar som ber om upptill 5000 kr. Barnen i skolan kan använda sig av rasistiska uttryck utan att bli tillsagda! Såsom N-ordet som är ett skällsord mot svarta i ett klassrum eller i korridoren. Om ditt barn är av utländsk bakgrund så rekommenderar jag att avstå denna skola!
Föredetta elev
19 jan 2021

Bra utbildning, daltande med mobbare

Långa genomgångar, intensivare, högre tempo jämfört med andra skolor i Tullinge MEN det gör en väl förberedd till gymnasiet. Många lärare brinner för sitt yrke, men finns dessa som favoriserar och ger betyg efter deras personliga åsikter om eleverna. Skolan har bra mat, har djurhus, fantastisk bildsal och från sjunde klass får man ”kontor” som man delar med 5-8 andra från klassen. Dit får man nyckel och det förväntas att kontorsreglerna följs, annars kan man bli av med kontoret. Det är då och då aktiviteter såsom MD-kollo och studieresor osv. Däremot en sak jag inte glömmer, och som någon annan påpekat: det daltas med mobbare och stökiga elever, medan skötsamma elever får klara sig utan hjälp. Allt saker löser man inte genom att ”prata ut om problemen”. De ska inte få gå omkring i anonymitetens osynlighet och tro att de är oskyldiga. Dra in deras föräldrar till allvarliga snack med polis och skola. Sätt mobbarna i förhör med polis, se hur uppkäftiga de är då! Sluta dalta, sluta snacka. GÖR NÅGOT! Trivs bättre på gymnasiet och förstår nu hur fel mina gamla lärare hanterat vissa situationer
Föredetta elev
19 jan 2021

Bra utbildning, mindre bra åtgärder åt problemen

Långa genomgångar, intensivare, högre tempo jämfört med andra skolor i Tullinge MEN det gör en väl förberedd till gymnasiet. Många lärare brinner för sitt yrke, men finns dessa som favoriserar och ger betyg efter deras personliga åsikter om eleverna. Skolan har bra mat, har djurhus, fantastisk bildsal och från sjunde klass får man ”kontor” som man delar med 5-8 andra från klassen. Dit får man nyckel och det förväntas att kontorsreglerna följs, annars kan man bli av med kontoret. Det är då och då aktiviteter såsom MD-kollo och studieresor osv. Däremot en sak jag inte glömmer, och som någon annan påpekat: det daltas med mobbare och stökiga elever, medan skötsamma elever får klara sig utan hjälp. Allt saker löser man inte genom att ”prata ut om problemen”. De ska inte få gå omkring i anonymitetens osynlighet och tro att de är oskyldiga. Dra in deras föräldrar till allvarliga snack med polis och skola. Sätt mobbarna i förhör med polis, se hur uppkäftiga de är då! Sluta dalta, sluta snacka. GÖR NÅGOT!
Från en något gammal elev som trivs bättre i första ring på gymnasiet
Elev
19 jan 2021

Hemsk skola

Kan nog vara den sämsta skolan som finns i Huddinge kommun iallafall, ingen arbetsro , vissa lärare och elever utrycker sig rasistiskt, lärarna gör inget åt att elever skriker nervärderande ord . Det är väldigt lätt att bli utfryst. Det ända som är bra med denna skola är nog maten . Lärarna tänker inte på eleverna och känns som att de är där bara för att vara där.Ett tips från mig låt aldrig ditt barn börja här ALDRIG!!!!
Förälder / Vårdnadshavare
21 dec 2020

Ett bra val!

Båda mina barn som har gått eller går där är nöjda. Engagerade lärare. En skolledningen som reagerar snabbt i dessa corona tider och anpassar lunch och undervisning därefter.
Förälder / Vårdnadshavare
10 dec 2020

Bästa skolan!

Vi är mycket nöjda med MD linjen. Fantastisk gemenskap mellan åk 6-9, de åker på kollo tillsammans och gör kanske den mest professionella och vackra Luciakonsert vi någonsin har sett i en grundskola. Skolmaten får toppenbetyg från barnen. Kan bara säga positivt om denna skola!
Föredetta elev
16 nov 2020

Undvik denna skola

Skitskola! Fjäskande för rektorn som skryter om hur duktig hon är. Lärare ger betyg efter politisk hemvist.
Visar 30 av totalt 42 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen