Omdömen

3.8
Baserat på 63 omdömen och 505 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
24 jul 2023

Musik

Musikelev

Mycket fin byggnad med rymliga klassrum. Bra lärare, speciellt musiklärarna.
Tyvärr dålig ventilation och inte så god vegetarisk mat...
Föredetta elev
8 feb 2023

Humanistiska programmet

Välj inte Södra Latin

Finns mycket att kritisera med södra. Först och främst stämmer alla fördommar. Det är mycket plugg och svårt att få höga betyg. Skolledningen bryr sig noll om elevernas hälsa och små klagomål ses som personliga påhopp. En häxjakt på alla som inte uppskattar skolan. Att gå södra är som att gå skolan på 50-talet. Förlängs skrivtid på prov pga diagnoser är en omöjlighet. Om man inte förstår en uppgift är et ens eget fel och man får ingen hjälp av lärare. Skolan bygger på att alla elever ska ha föräldrar hemma som kan hjälpa till med uppgifterna annars är man körd. Under min tid på södra latin har flera elever mått så psykiskt dåligt att de tagit livet av sig. Skolans reaktion på detta har varit andningsövningar i aulan på måndagar. Högpresterande elever som gått ut grundskolan med A i allt blir utbrända och går ut södra med knappt godkänt. Om man mår dåligt finns ingen hjälp att få. Mycket hade kunnat bli bättre med små förändringar och många lärare är bra. Men skolledningen vägrar ta emot kritik från både elever och lärare och det påverkar alla negativt. Endel lärare flyter också på att elever får hjälp hemifrån och känslan är att många bara vill bort. Proven planeras dåligt och ligger på samma vecka. Man får ingen feedback efter prov och vissa elever får inte F varningar utan får se först när de får betygen att de inte klarat kursen. Jag är besviken på södra latin och nästan alla jag känner som gått eller går på skolan har samma klagomål trots det gör skolan ingenting för att ändra det. Finns som sagt mycket att klaga på men skolledningen är det största problemet. Ett annat problem är maten. Det finns gränser på hur mycket man får ta tex max fem köttbullar, detta i kombination med skoldagar från 8.10-17.30 gör att man aldrig blir mätt och måste spendera pengar på coop eller till andra gymnasieskolor tex globala för att slippa gå hungrig under skoldagen. Elevkåren är bara ett spel och de gör ingenting, sitter och fikar med rektorn och när vi ska ge konstruktiv kritik finns ingen möjlighet till anonymitet utan man måste sitta inför hela sin klass och lärare och räcka upp handen. Rektorn syns aldrig till när vi har programråd eller elevråd där vi ska få lyfta fram vad vi vill förändra i skolan. Södra latin är som en skendemokrati. Skolan lever på gammal fame och att ingen vågar kritisera öppet. Problemen som fanns för 40 år sedan är exakt de samma som problemen nu.
Föredetta elev
8 feb 2023

Samsam

Värsta tre åren i mitt liv.

Jag skulle inte rekommendera Södra latins gymnasium till någon som fortfarande vill ha sin mentala hälsa stabil. Välj denna skola om du känner att du vill kämpa dig igenom gymnasiet oavsett program på universitetsnivå och bli utbränd lagom till studenten. Rektorerna och skolledningen tar inget ansvar eller feedback för att förbättra elevernas tillvaro eller miljö. Skolans kultur kan enbart beskrivas som sektliknande och icke inkluderande och du möts av en fientlig atmosfär om du inte "håller södra-mallen".
Elev
5 dec 2022

Natur

Nöjd nöjd nöjd

Jättenöjd med mitt val! Var lite rädd att alla skulle vara jätte nördiga men tycker balansen är helt perfekt. Om torra norra är för pluggigt och globala för pundigt så är södra perfekt för dig (iallafall så länge du är vänster och nån övre medelklassunge med bra klädstil).

Enda dåliga är den extremt lilla matsalen och barnmaten som serveras dag ut och dag in till vegetarianerna. Södra andan är lite överdriven men fredagssamlingarna och elevkåren förtjänar sitt rykte. Bra fester, mestadels bra lärare, bra scheman, sköna människor. Väldigt nöjd heltenkelt. Lite synd att SI klasserna inte blir inkluderade i samma utsträckning när skolan försöker hålla uppe ryktet om att den är inkluderande.

Och för er som tvivlar på natur/fysik i åk1, NEJ DET ÄR INTE SÅ HEMSKT

Vaktis och Ingvar<3
Elev
20 nov 2022

Naturvetenskapliga programmet

Södraandan är stark

Trivs så bra! Alla är extremt trevliga och öppna emot alla. Det finns dock en ganska stereotypisk södramänniska, är du udda i andra sammanhang är du basic på södra. Så skulle kanske inte gå så långt som att säga att alla passar in men du kommer garanterat bli bemött trevligt oavsett. Lärarna är underbara, iallafall de jag (Natur) har, både väldigt omtänksamma och bra på att lära ut. Det är ett högt tempo i skolan men så länge man inte satsar på A i allt finns det mycket tid för att umgås med folk, både i skolan när kåren fixar grejer och utanför. Ps. Fredagssamlingarna är bäst
Elev
9 nov 2022

Estet Bild och formgivning

Börja här!!!

Jag går i ettan på södra och älskar det! Alla är så snälla och trevliga mot varandra vilket gör att jag känner mig väldigt trygg, människorna i min klass är typ de gulligaste jag träffat. Det är såklart hög nivå eftersom det är så hög merit, men det blir ingen tävling, vi brukar plugga tillsammans och hjälpas åt med allt. Måste bara säga också att idrotten är jättebra här (i nian hatade jag idrott mer än allt). Jag lär mig jättemycket på bildlektionerna och vi får testa massor av roliga grejer. Jag är så glad att jag valde att börja här och hade aldrig valt något annat om jag fick välja igen!
Elev
4 nov 2022

Musik Sång

Skola utan öppet sinne!

Hej, musikelev som går i tvåan här! Om ni funderar på att börja på södra latin, tänk då på att denna skola är väldigt uteslutande med åsikter och att endast vänsterdrivna ideologier är ”de rätta”. Alla vill vara unika men det unika blir icke unikt och bara en och samma röriga vänsterstil. Ryck upp er och stå för er åsikt om ni ska börja på denna skola, ändra inte på er själva, var starka och bry er inte om vänsterblajet.
Elev
24 sep 2022

Språkintrodutions programmet

Om södra latin

Jag kan säga att det är jätte stor och jätte bra och det är jätte bra om man vill ska gå på nån kulturellt program men jag gick på språkintrodutions programmet och det var inte särskilt bra för att de hade ett anourlonda system och det är jätte svårt och få betyg i de grundläggande ämne plus att maten var inte så bra
Elev
24 maj 2022

Samsam

SVINNAJS SKOLA!

Jag älskar södra, dom flesta är fett coola inklusive mig själv. Köket är underkänt och caffiz stänger vilket suger.
Elev
23 maj 2022

Estet

ÄNDRA DITT GYMNASIEVAL GENAST

BÖRJA INTE HÄR!! Enorm statushets och det är jättesvårt att få bra betyg, jätte jätte stressigt!!!
Elev
23 maj 2022

Teater

BÖRJA INTE PÅ SÖDRA LATIN

Mitt värsta val i livet är att börja på Södra Latin. Eleverna är elaka och lärarna är otrevliga. Maten är äcklig och lokalerna är ofräscha.
BÖRJA INTE HÄR
Elev
23 maj 2022

Estet

Om du gjort ditt gymnasieval. ÄNDRA!!!!!

JAg anser att denna skola skulle kunna förbättras på stora plan. Lärarna är elaka, tar långt tid på att rätta uppgifter och favoriserar elever!!! Jag trodde det skulle vara fantastiskt att gå här men jag ska byta efter sommaren då jag gråter nästan varje kväll av all stress och press. Eleverna är statusfixerade som tusan och bryr sig bara om att vara "rätt". Det luktar kiss i aulan... Jag hade nästan alla A i grundskolan men nu får jag knappt godkänt och lärarna blir besviken på en. Maten är väldigt äcklig och om man vill köpa från cafeet så är det överprisat och torra kakor. Det är ett dagis nära så så fort man går ut från skolan ser man barn som går runt som små ankor vilket gör en väldigt förvirrad då man vill känna sig stor liksom.
Elev
23 apr 2022

Naturvetenskapliga programmet

Fantastiskt accepterande

Fantastisk skola för de som vill känna sig bekväma och accepterade! Sån stor skillnad från när jag gick på Lidingö och nu skulle jag ALDRIG ha valt något annat! Går naturtrean och är jättenöjd med min gymnasietid <3
Elev
6 apr 2022

Samsam

politik på södra

super skola! Dock hade jag en bild innan av att alla skulle vara superinsatta i politik, vilket inte riktigt är sant. Det är för det mesta vita rika från innerstan på skolan som oftast är vänster men svårt att få till djupare politiska debatter än "sexism är dåligt". Många har inte en bild av verkligheten och är ofta ganska bortskämda. Träffat folk som knappt satt foten i en förort. Absolut inte något som gör att skolan suger, det var bara att jag (och förmodligen många andra) förväntade mig något annat. Även mycket segregerat gällande sprint eleverna som bara har lektioner på översta våningen, väldigt konstigt val då man måste prata svenska för att kunna lära sig det. Vilket blir svårt om man knappt kan socialisera sig med de andra eleverna.
Elev
28 mar 2022

Naturvetenskapliga programmet

Naturetta

Jag går i naturettan och är snart klar med första året. Alla lärare här på naturprogrammet är oerhört bra. Atmosfären och stämningen är fantastisk, det gäller både människor och lärare. Lektionerna är intressanta och att behålla vanligt schema över block schema leder till nästan till mer sammanhållning i klassen mellan rasterna. Matsalen är trång men man överlevde, det är bra utbud på både Vegetariska och kött.

Dock är klasserna allt. Tips är häng med alla, var öppen för konversaioner. Alla är nya och vill lära känna folk. Hitta saker ni har gemensamt och var redo för att det kan ta tid. Om något kan man alltid byta och det finns ingen skam i det. Jag hade turen som hamnade i en klass där alla kan vara med alla men säkerheten att ha en grupp kan vara något många föredrar. Just i natur Finns även en stor variation av typer av personer, man kan stå ut och ändå passa in.

Naturlinjen är utmanande, vilken skola man än går. Nyckeln är att ligga i fas. Gå hem och plugga igenom frågorna, skicka ett meddelande till läraren om du inte förstår. Om man hamnar efter är det svårt att jobba ikapp, men prioritera vara i fas då man annars inte förstår nästa kapitel. På södra börjar man med fysik, vilket egentligen är mest matte men otroligt svårt, och jag tror mångas tycker det är det svåraste med att gå natur. Dock är jag glad över att vi har fysik.

Det är synd att man inte kan välja fler humaniora ämnen, som samhällskunskap 2. Dock finns det bra utbud på estetiska ämnen och fördjupningar i matte och fysik (3)

Tack Södra för första året! (Hälsningar från NA21B)
Elev
28 mar 2022

Naturvetenskapliga programmet

Natur åk 1

Jag går i naturettan och är snart klar med första året. Alla lärare här på naturprogrammet är oerhört bra. Atmosfären och stämningen är fantastisk, det gäller både människor och lärare. Lektionerna är intressanta och att behålla vanligt schema över block schema leder till nästan till mer sammanhållning i klassen mellan rasterna. Matsalen är trång men man överlevde, det är bra utbud på både Vegetariska och kött.

Dock är klasserna allt. Tips är häng med alla, var öppen för konversaioner. Alla är nya och vill lära känna folk. Hitta saker ni har gemensamt och var redo för att det kan ta tid. Om något kan man alltid byta och det finns ingen skam i det. Jag hade turen som hamnade i en klass där alla kan vara med alla men säkerheten att ha en grupp kan vara något många föredrar. Just i natur Finns även en stor variation av typer av personer, man kan stå ut och ändå passa in.

Naturlinjen är utmanande, vilken skola man än går. Nyckeln är att ligga i fas. Gå hem och plugga igenom frågorna, skicka ett meddelande till läraren om du inte förstår. Om man hamnar efter är det svårt att jobba ikapp, men prioritera vara i fas då man annars inte förstår nästa kapitel. På södra börjar man med fysik, vilket egentligen är mest matte men otroligt svårt, och jag tror mångas tycker det är det svåraste med att gå natur. Dock är jag glad över att vi har fysik.

Det är synd att man inte kan välja fler humaniora ämnen, som samhällskunskap 2. Dock finns det bra utbud på estetiska ämnen och fördjupningar i matte och fysik (3)

Tack Södra för första året! (Hälsningar från NA21B)
Föredetta elev
20 feb 2022

Estet + humanistisk

Otidsenlig skola med hög svansföring

Segregerad, vit, självgod, konservativ, hierarkisk skola med hög svansföring. Elevandan är trevlig och verserad på ytan, men utfrysning är vanlig. Är du en av de prioriterade och sedda eleverna kan du ha en härlig tid, annars inte. Skolan är elevstyrd och lärarna är inte speciellt närvarande. I flera klasser är lärarnas inbördes hierarkisk ordning ett problem. Överlag imponerar inte lärarnas utbildning och kapacitet i de ämnen som vi haft inblick i. Skolan lever gott på förlegat rykte om att vara bra. Höga intagningspoäng till en skola som inte bjuder in till en modern och go människosyn.
Elev
10 feb 2022

Samsam

Nöjd!

Jag har gått på Södra Latin en termin nu, och ska berätta om vad jag tycker är bra och dåligt.

Jag har inte gått här länge men jag har redan utvecklats mycket, och fått nya intressen, vänskapskretsar och mår generellt bättre än på högstadiet. Dessutom har jag lärt mig massor!

Skolan har ett jättemysigt läge på Söder i närheten till många fik, restauranger och second hand affärer :) Dessutom har man som elev flera rabattkoder till olika ställen.

De flesta människorna är supergulliga och trevliga. Har upplevt att det är en trygg miljö, där man inte blir "nedvärderad" av andra om man inte t.ex har toppbetyg. Tycker inte att det är tävlingsinriktat när det kommer till betyg, snarare hjälpsamt och stöttande, trots att många satsar högt. Om man vill finns det läxhjälp i flera ämnen.

Skolbyggnaden är såå fin och jättemysig. Sitter ofta kvar efter skoltid och pluggar med vänner.

I tidigare skolor har jag alltid upplevt stor kroppshets, men inte här (än). Har inte heller fått några kommentarer om min kropp. Känns som att ens personlighet är i fokus, och inte ens utseende, vilket är skönt.

Elevkåren är engagerad och anordnar ofta aktiviteter som filmvisningar, eller delar ut frukost, eller annat där man får chansen att lära känna människor från andra linjer. På fredagar anordnas samlingar i aulan med musik, dans, teater och underhållning, en av veckans höjdpunkter! Dessutom finns det ofta konserter, dans och teateruppvisningar, och konstutställningar. Alltså ett bra val om man är intresserad av kultur. Andan på skolan är super!

Många lärare är superbra på att lära ut, och det märks att de trivs och tycker om sitt ämne. Dock gäller detta inte alla, och trots klagomål till skolledningen har inget hänt. Det kan vara svårt att bli sedd av vissa lärare, vilket såklart är förståeligt då det finns många elever, men jag kan ibland uppleva att jag inte får den hjälp jag behöver trots att jag pratar med läraren. Vissa lärare är dessutom inte så bra på att ge feedback om vad man kan förbättra, men det gäller verkligen inte alla. Jag har inte upplevt det som överdrivet svårt att få bra betyg, men det krävs en hel del plugg - alltså borde du vara beredd på att lägga ner tid på att plugga och du ska börja här.

Ganska homogen skola, men acceptans mot de som "sticker ut" (vad jag har upplevt)

Är supernöjd med mitt val, skulle trots nackdelarna inte valt annorlunda.
Hittills har min gymnasietid varit så fantastisk!
Förälder / Vårdnadshavare
14 jan 2022

Estet

Vit, rik och självbelåten

Konservativ, vit och hierarkisk skola. Känns inte som framtiden direkt, snarare 50-tal utan självreflektion och vision.
Elev
7 jan 2022

Bra skola

Var deprimerad innan jag började, slutade vara det typ första dagen. 10/10.
Elev
22 dec 2021

Naturvetenskapliga programmet

Riktigt bra!! (men mycket att göra)

Jag går i ettan på naturprogrammet. I början blev jag, som någon skrev ovan, överväldigad av allt (särskilt fysiken) eftersom det var sjuukt mycket att göra.

Om du ska gå natur här rekommenderas att du tycker matte och NO-ämnena är roliga eller iaf helt okej för annars kan det bli riktigt tufft. För det är som sagt väldigt mycket att göra (vi har fysikprov idag den 22:a december…)

Men trots det har jag aldrig ångrat mitt val. Nästan alla våra lärare är jättebra och min klass är den bästa jag någonsin haft (NA21B ni är bäst!!!).

Så sök hit allihopa!! Ni kommer inte ångra er!
Elev
18 dec 2021

Naturvetenskapliga programmet

Ny naturare :)

Hej, jag ska berätta lite om min upplevelse här på Södra Latin.

Som en ny elev med dålig självsäkerhet och förmåga att tala med okända människor hade jag väldigt svårt att passa in. Alla andra verkade redan vara super bekväma med varandra; de skämtade, skrattade och hade det roligt medans jag satt och tänkte på alla mina vänner som gick på olika skolor. Jag mådde så dåligt då, och när vi hade en utflykt för att stärka förhållandet mellan oss i klassen kunde jag bara tänka på hur mycket gladare jag skulle vara att uppleva detta med dem. Jag saknade mina vänner mycket och kände mig ensam.

Att jag också inte riktigt förstod fysiken och matten hjälpte inte. Det var — och fortfarande är — högt tempo där man går igenom något nytt varje dag och förväntas bearbeta tiotals uppgifter hemma. Självklart ska man inte göra alla men när man inte förstår en dugg av det man läser blir det överväldigande.

Det räcker med att säga att besöket till kuratorn skedde månaden efter jag började.

Eftersom tempot var så högt och alla verkade förstå det läraren gick igenom kände jag mig dessutom sämre än alla andra. Jag tyckte inte att jag förtjänade att gå på samma skola som alla dessa begåvade elever — att jag stal någons plats. Det gör jag även nu.

Dock efter några månader började jag trivas lite bättre. Jag mötte andra som var lik mig och vi höll oss till varandra. Varje fredag ordnar en grupp elever på skolan (SLAVS) samling som brukar ofta vara ganska kul (även om man nästan tappar hörseln när man lämnar aulan). Även om jag inte kan sluta tänka på mina vänner känner jag mig lite mindre ensam, och min fantastiska klass har varit en stor del av det. (Honestly, hur kan så många trevliga personer samlas i en och samma klass?)

I helhet var det tufft i början men det mildrades senare. Jag känner fortfarande att jag är dum och hade dessutom tänkt ändra linjer*, men nu är det väl för sent (och jag tror att jag skulle sakna min klass om jag bytte, NA21B <3).

*Ärligt talat om du ska byta linjer bör du göra det inom de första månaderna som en av naturarna gjorde (personen bytte till sam).
Elev
17 nov 2021

Samsam

plus och minus

Jag älskar min skola men den är VÄLDIGT unik. Passar bra för hårt arbetande och mode-konst-kultur intresserade.

+ utmanande och spännande plugg, cool klädstil, stora och vackra lokaler, central/nära till slussen, bra rabatt på stikki nikki med kårkortet, roliga event som SLAVS, unika och sköna människor, galen personlighetsutv lovas.
- statushets, elitism (om man inte kan allt om den intellektuella vänstern blir man skrattad åt), åsiktskorridor, liten matsal, inga omprov, skolledningen lyssnar aldrig på kritik angående lärare, pandemin eller schemat, rymmer Stockholms värsta pretto-killar, segregerade klasser. relativt hårt klimat.

Södra Latin är en bubbla, på gott och ont. Jag skulle bara rekommendera den till ett antal personer, samtidigt som jag aldrig skulle velat gå någon annanstans. Om man kan se förbi all statushets är skolan för dig! Det finns sunda individer också (:
Elev
19 sep 2021

Naturvetenskapliga programmet

Bra lärare men med många elitistiska elever

Skolan har många mycket bra lärare som verkligen kan sitt ämne och som verkligen förgyller undervisningen, det har jag som naturelev åtminstone upplevt. Med det sagt ska det tilläggas att vissa elever på skolan kan vara något hiearkiska och elitistiska men det finns ändå gott om elever som inte är det. Överlag ändå en mycket bra skola.
Elev
31 aug 2021

Södra latin

Väldigt pretto och mycket press från både lärare och elever. Finns inget utrymme för kritik mot skola eller undervisning. Väldigt självgod.
Elev
23 aug 2021

Humanistiska programmet

Dåliga lärare och extremt krävande skola

Lärarna kändes ibland outbildade och vissa kunde vara nedlåtande och ignorera elevernas åsikter. Rektorerna gör inget åt det fast hissa lärare har rapporterats som oduglig av flera olika klasser i några år nu. Fanns såklart bra lärare men dem dåliga gjorde skolgången ofattbart svår ibland. Samt att alla lärare var oerhört krävande och satte en näst intill ouppnåeligt hög standard på utbildningen och vad som krävdes av eleverna att göra på egen tid.
Elev
27 maj 2021

Samsam

Samtrea 2021

En väldigt bra skola med högutbildade lärare som har intressanta personligheter och i allmänhet bra upplagda kurser. Vissa lärare är väldigt envisa och har sitt sätt att göra saker, men så är det ju alltid. Stämningen kan vara väldigt statusfokusersd och lite hetsig/stressig i början, men till trean lugnar det ner sig. Allt beror också på hur man väljer att förhålla sig till andra. Skulle rekommendera skolan till en som vill ha en utmanande, spännande och i allmänhet rolig skolgång.
Elev
11 maj 2021

Svårt att trivas

Södra latin är definitivt ingen dålig skola, man måste bara vara lite speciell för att kunna trivas, vilket de flesta människor inte är. Jag går andra året på musikprogrammet och trivs inte särskilt bra i min klass. Under nästan varje lektion så utbryter det alltid en eller flera hysteriska applåder av ingen bra anledning. Dessutom är de flesta lite allt för insatta på musiken som gör det svårare att socialisera sig med dem. Att gå från högstadiet till att börja på södra latins musikprogram kan komma som en chock då människors personligheter är väldigt annorlunda. Det är också väldigt långa håltimmar mellan lektioner, vilket gör att man inte orkar vänta och känner för att skolka. Detta beror på att folk har sina individuella instrumentlektioner då. Annars märks det att lärarna är kunniga inom sitt område och har höga förväntningar på eleverna. Däremot har detta 0 betydelse för studieresultat om man inte ens trivs till en början. Om du trivdes rätt så bra på högstadiet är sannolikheten att du inte kommer göra det på södra.
Föredetta elev
23 feb 2021

Samsam

Kulturelit

I början var jag jättenöjd, iaf trodde jag att jag var det. Jag träffade jättemycket fina människor. Men hela kulturen är snobbig. Inte på samma sätt som en del andra skolor i Stockholms innerstad, utan kultursnobbig. Allt blir värre av det faktum att folk låssas som att det inte är snobbigt. Det är inte som att man inte blir accepterad om man går utanför normen, men jag kände en stor press på hur jag skulle vara. Det finns även en hel del dömande, utan att folk är rakt ut elaka vilket känns väldigt falskt. Av de sju lärare jag hade tyckte jag bara att två av dem var bra på att lära ut. Och det är en stor press på att vara duktig. Alla ämnen går fram fort, och på en mer avancerad nivå än innan. Jag gick ut nian med 335 i merit och har aldrig haft problem i skolan, men när jag kom till Södra hade jag det riktigt svårt. Motivationen rann ur så fort jag satte fot i skolan. Dessutom är många av lärarna betygsblinda, dvs de sätter för låga betyg för att de är vana vid väldigt bra prov och uppsatser. Jag har inget problem med att inte vara bäst i klassen, men jag har ett problem med när jag inte får de betyg jag vet att jag förtjänar. Jag har också ett problem med en kultur där folk är för rädda för att säga fel, så de räcker inte upp handen, och den som vågar det blir kallad besserwisser bakom sin rygg.
Det finns en grov vithetsnorm. Nästan de enda som inte är vit medelklass går språkintro, och e flesta av dem är helt segregerade från resten av skolan. Språkintroklassrummen ligger högst upp i ett hörn, och ofta sitter övriga skolan i en del av matsalen medan många från språkintro sitter i en avskärmad del.
Skolledningen är även ganska konservativ. När det t.ex. startades en People of Color förening så stängde de ner den för att den var "separatistisk". (Den finns ändå, men inofficiellt)

Jag tror att de flesta som går på Södra är hyfsat bra personer med bra värderingar. De har bara svårt att fatta vissa grejer för att de är vit medelklass från innerstan. Vi kunde driva med "rikare barn". Men när jag driver med rikare, så är det deras "sort" jag pratar om.

Jag tror att Södra är en jättebra skola för "rätt" sorts människor. Jag är bara inte en sådan person och det tror jag de flesta inte är. Om någon hade sagt till mig att inte börja på Södra i nian hade jag nog inte lyssnat, och det är fine om man inser att det inte var rätt för en senare. Jag började hösten 2020 och började på en ny skola igår. Jag är redan nöjd med mitt val. Men jag tror att jag kanske behövde inse det själv.
Elev
18 jan 2021

Mycket bra val

Går i ettan och bytte till södra -natur i mitten av höstterminen. Är supernöjd!! Nivån på undervisningen är hög tack vare dom skickliga lärarna, även om det finns stor variation mellan nivån i olika ämnen. Jag som går natur känner ändå att jag fått bra lärare i dom flesta ämnena, framförallt fysik!!
Skolan är vänster och en viss nivå av statushets förekommer men det finns inget krav på att man måste delta i ”spelet”. Jag skulle vilja påstå att acceptansen för alternativa stilar är nästan hundraprocentig även om de flesta på skolan har samma humana-stil.
Visar 30 av totalt 63 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen