Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
Jobbar du här?
Registrera och få tillgång till er skola gratis.
Registrera gratis

Omdömen

2.7
Baserat på 11 omdömen och 185 svar
0
0
0
0
0
Elev
25 maj 2021
2.5

****************

Vill man uppleva hög stress redan från 6:an och arbeta häcken av sig för att få bra betyg är detta skolan för dig. Lärarna kunde inte bry sig mindre och lokalerna ser ut som skit. Elever skriker skällsord efter varandra och generellt sätt är det mycket stökigt. I bamba är det inte någon som helst matro och det kunde lika gärna varit ett zoo.
Elev
30 apr 2021
2.3

Harvard

Börja inte här! Snålare betyg får man leta efter. Här räcker det inte med att du går på lektionerna, gör det du ska och får bra på läxförhören, för att du ska kunna få ett godkänt slutbetyg. Och då är det alltså ett E vi pratar om.
Annat
16 apr 2021
1.4

Hemsk

Man blir väldigt stressad av att gå där. Man blir utbränd och dem förväntar för mycket av oss. Lärarna är otydliga
Elev
14 apr 2021
3.0

rolf4kommunfullmäktige

Okej skola, vissa lärare är väldigt bra medans resterande är väldigt medelmåttiga. **** är den bästa läraren på långt håll och nu när han går i pension tycker jag synd om de elever som behöver stanna på skolan :(
******* är nice också
Elev
9 mar 2021
2.9

Ångestskola

Skolan tar inte tag i problem som mobbning och kränkningar enligt mig och många andra. Många lärare är otrevliga och om man inte passar in i skolans ideal blir man bemött på ett otrevligt sätt av många lärare. Skolan är även väldigt snåla med betyg för att man inte ska slappa till sig, men vilket istället leder till att man blir omotiverad, utmattad och får lågt självförtroende. Det leder även till att man kanske inte kommer in på den skola man vill. Undervisningen har inte heller mycket variation. Det är knappt några besök eller föreläsningar, utan all undervisning baseras oftast på en lärobok vilket enligt mig blir uttråkande i längden. Skulle inte rekommendera den här skolan men om du gillar att utmana dig själv och bara vill fokusera på undervisningen så har skolan är skolan bra.
Elev
13 maj 2020
1.6

Börja inte.

Skolan kräver extremt mycket i från deras elever. Visst, nu när jag har gått ut kan jag mycket mer än andra, men jag blev extremt stressad och började utveckla prestations ångest.

Själva skolan är sunkig, toan är extremt äcklig och är ofta fiflad med (förstörd). Det är rätt så smutsigt runt om i skolan.
Men skolan ger bra stöd till elever som behöver det, det finns extra lärare.

Enligt mig hade jag den värsta tiden I MITT LIV när jag gick på sögården. Lärarna brydde sig inte om mobbning eller uteslutning av elever, det är en väldigt deprimerande skola, man firar inte födelsedagar, Lucia mm.

Jag kände själv att lärarna inte brydde sig om många elever. Det var mycket favoriter och vissa lärare brydde sig inte ens om att hjälpa när man tog upp handen, utan de gick rakt till en elev som kunde mer.
Elev
3 feb 2020
1.9

Rätt kass

Rätt dålig. Mycket stress och press för oss eleverna och lärarna gör inte något åt det, vilket resulterar i dålig psykisk hälsa för många elever. Maten är okej, ofta stökigt i matsalen. En del lärare är för ambitiösa, och en del bara slappar. Finns ett fåtal bra, så det gäller bara att ha tur. Många lärare sätter låga betyg trots man presterat på högsta nivån. Sällan arbetsro då många elever tappat respekten för lärare. Snus kastas på väggarna och toaletter luktar skit. Dåligt val att sätta sitt barn på enligt mig.
Elev
23 jan 2020
3.5

Mycket bra skola

De är bra men det är väldigt mycket plugg som man måste göra. Tycker dock att elevinflytandet är högt.
Elev
17 dec 2019
2.1

Rekommenderar inte.

Höga prestationskrav och mycket stress. En del lärare är ambitiösa medans många andra inte bryr sig alls. Okej lokaler. Långa dagar och sällan roliga aktiviteter. Svårt att nå de högre betygen om man inte känner för att sitta och plugga 6 timmar per dag.
Elev
29 nov 2019
2.8

Skolan är väldigt ambitiös, på gott och ONT...

Vår klass var förfärlig, lärarna skrek och hatade oss och vår klassföreståndare kunde inget göra. Lärarna är extremt ambitiösa, vilket delvis gör att eleverna som går vidare efter Sörgårdsskolan är välutbildade. Men det gör också att elever som inte hänger med faller helt ut och blir bortglömda, medan de som hinner mer bryts ner totalt. Stressnivåerna är skyhöga på grund av atmosfären i skolan. Dessutom finns det en ganska hostil och otrevlig ”kultur” mellan lärarna, men även lärarna och eleverna. T ex är det inte trevligt att vara HBTQ+ (min uppfattning) eller ha ”nymodiga” åsikter då skolan är ganska konservativ. Dock är (var?) rektorn Fredrik bra, han försöker ordna upp problemen.

Jobbar du på skolan? Kom igång gratis!

Skolan eller verksamheten har ännu inte verifierats av ägaren eller personal. Gör anspråk helt gratis för att redigera uppgifter, svara på omdömen, och få notifikationer om nya omdömen.
Registrera gratis