Omdömen

2.9
Baserat på 6 omdömen och 46 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
16 jun 2023

Stort ego

På ytan en hemtrevlig barnomsorg som medvetet arbetar efter sann antroposofisk lära. För den som värdesätter små barngrupper och näringsrik vegetarisk vällagad mat, så tickar förskolan Solgläntan in många viktiga aspekter. För den som skrapar närmare, vilar en stor inneboende självgodhet som dessvärre genomsyrar hela verksamheten.
De djupt inrotade värderingarna och rutinerna ger tyvärr inte plats för dialog eller samarbete, snarare handlar det om att stöpa in såväl barn som vuxna till det som anses korrekt. Utgångspunkten att man som föräldrar inte vet det bästa för ens barn, är inte enbart oprofessionell utan farlig. Förutom den ifrågasättande retoriken, favoriseringarna och diskreta pekpinnarna, så har vi varit med om undanhållande av avgörande information angående barnet. Det finns en illusion av transparens och öppenhet som dessvärre förstärks av en enkelriktad kommunikation.

Det har inte funnits något intresse att ta emot synpunkter så delar med vår erfarenhet som en nyansering till det positiva resultatet som framkommit i kommunens undersökningar, då det inte visar hela bilden.

Vi valde i höstas att byta förskola och inser i efterhand vilken skillnad det är i att bli bemött med lyhördhet. Uppmanar till att lyssna på intuitionen.
Förälder / Vårdnadshavare
7 jun 2023

Välj en annan förskola

De fina aspekter av förskolan, med exempelvis små barngrupper och vällagad mat, överskuggas dessvärre av att man sätter sina idéer före de individuella barnens behov. Det finns väldigt lite lyhördhet för barns och familjers behov om dessa inte går helt i linje med förskolans rutiner och pedagogiska inriktning. Delar också bilden som andra ger uttryck för, med skuldbeläggande och ifrågasättande av föräldrar när problem uppstår eller när föräldrar ifrågasätter förskolan. Vi valde att byta förskola för vårt barn och vet flera andra som också valt, eller funderat på, att göra det.
Förälder / Vårdnadshavare
9 jun 2022

Svårt med samarbete

Positivt med små barngrupper och en huvudpedagog per barngrupp. Problematiskt dock att förskolan har svårt att samarbeta med föräldrar samt att det råder en ganska stark tystnadskultur. Så länge man inte ifrågasätter modellen funkar allt bra men vi upplevde det tyvärr som omöjligt att resonera med förskolan kring vissa bitar.
Förälder / Vårdnadshavare
20 jan 2022

Fantastisk förskola

Fantastiskt att få hämta och lämna till samma person. God vegetarisk mat som lagas där. Små mysiga grupper och barnen får vara delaktiga i bak mm. Underbara pedagoger som ser till barnens bästa.
N/A
11 okt 2021

Svårt att påverka

Instämmer med föregående talare. Fin miljö och små barngrupper men mycket svårt (läs omöjligt) att påverka förskolans rutiner. Mycket skammande av föräldrar samt tvivel på att föräldrar vill sina barns bästa. De fina aspekterna av waldorf finns dock närvarande även här: små grupper, respekt för barnen samt en önskan att skapa en fin miljö för dem, firandet av högtider etc.
Förälder / Vårdnadshavare
15 dec 2020

Sådär

Var beredd på att inte kunna påverka öht. Var beredd på inarbetade rutiner som inte rubbas oavsett vad som är bäst för barnen.
Dock mycket kärlek och respekt gentemot barnen.
Förälder får inte bestämma om barnet ska sova eller inte, behöver ni sommaröppet (förskolan är stängd 6v under sommaren) så är det i stort sett omöjligt att få till.
Mycket skammande av föräldrar. Det är vi många som skriver under på. Pedagogerna vet bäst vad barnen behöver, och tror inte att vi föräldrar gör vårt bästa för våra barn.
För barnen är det däremot en bra förskola i de flesta aspekter. Små barngrupper, men lite språkstimulans och inte induviduella planer för utveckling.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen