Omdömen

3.0
Baserat på 21 omdömen och 157 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
11 aug 2022

Naturvetenskap

En hemsk skola!!!!!

Är så besviken!!!! Jag är icke niu och förväntade mig en bra skola med bra lärare, sköna elever, bra mat och ett bra schema. Men fick ingenting. Går natur natur och mitt schema är hemskt. Börjar 8 nästan varje dag och slutar 15.30 med 3 timmars håltimmar 2 gånger i veckan. Eleverna är helt ok men finns inget speciellt med dem. De flesta lärare är inkompetenta, vilket har gjort att jag har fått vara min egen lärare alla mina år i gymnasiet. Går mitt sista år nu och schemat är lika dåligt och allt är bara en mardröm. Längtar till att ta studenten och komma bort härifrån!

Mvh en besviken elev
Elev
23 dec 2021

Solna är sisådär

Det är en dålig skola eftersom det finns ingen gemenskap.
Föredetta elev
26 aug 2021

FD elev

Om jag ska vara helt ärlig, är skolan ganska okej. Det finns lärare som genuint bryr sig om en, stöttar och motiverar. Dock finns det inte många av dem. Vissa lärare pratar öppet om hur dåliga deras gamla elever var (med namn), och läraren som lär ut hur man kommunicerar har problem med det själv. Det som jag uppskattade var att man kunde i slutet av läsåret förbättra sitt betyg, men vissa lärare sa att man helt enkelt får leva med betygen man hade fått under läsåret. Om du söker till Solna för att du tror att det ska vara lätt, vänd om. Man får plugga för sina betyg och kommer man försent 3 dagar, får man CSN-varning. Det som var lite konstigt att ingen brydde sig om naturelevernas frånvaro, men samhällseleverna var noga övervakade.
När en lärare frågade mig om mina framtidsplaner och jag berättade de för henne, sa hon att jag istället borde fundera på något annat, då jag förmodligen inte kommer komma in. Jag hade ändå helt okej betyg, men oavsett hur mina betyg ser ut, ska inte lärarna motivera och iallafall försöka pusha en?
Som vissa redan har sagt, blir NIU-eleverna prioriterade. Speciellt när det kommer till idrottslektioner, men också andra ämnen. Lärarna låter de göra omprov men lät oss andra icke-NIU vänta till slutet av läsåret. Klasserna är helt okej, man får hoppas på att man hamnar i en normal klass med människor som är sociala/trevliga. Jag hade inte bytt mina 3 år mot någonting, men när jag ser tillbaka på hur jag en gång behövde fråga en lärare om han hatar mig, blir jag ganska irriterad. Borde verkligen jag, som en 16-årig elev, undra detta? Jag lämnade skolan med ett leende på studentdagen och saknar så klart mina bästa lärare. Big thumbs up till Christ***** och Lin***. :)
Elev
23 jan 2021

En elev i skolan

Skolan är bra och du för helt enkelt det du förtjänar, även om det är jobbigt att få bra betyg så är det helt enkelt rättvist, du får betyget du förtjänar. Om du är i en E nivå och helt enkelt inte visst under proven, uppgifter och lektions tiden att du är kapabel till mer så ska du inte skylla det på läraren. Många klagar på betygen och grupperingen men det är helt enkelt deras problem eftersom som resten av eleverna måste du kämpa och vara social, om du sitter hemma och inte tar skolan seriös så är det bara rättvist att få dåliga betyg och om du inte ens försöker socialisera dig så är oddsen stor att du blir ensam. Många klagar eftersom dom förväntar sig att det ska vara en dröm som ”high school musical” men det här är verkligen och att inte kunna ta tag i livet nu betyder att man inte är redo för livet utanför gymnasium
Elev
9 jan 2021

Elev på skolan

Går i åkturs 1 i Solna gymnasium var väldigt taggade på att börja i den här skolan men om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig varit så besviken i hela mitt liv. Det helt enkelt för höga krav, många prov och inlämningar samtidigt dålig planering och ingen förståelse eller empati för oss eller alls. Om du behöver extra stöd eller behov kommer du inte alls tas på allvar. Det verkligen få lärare som jag tycker om men det finns väldigt bra lärare. Ingen sammanhållning i klassen väldigt grupperat och dålig stämning. Svårt att få betyg även om man gör sitt bästa och pluggat hårt. Om du ska börjar hoppas jag verkligen att du har tur med klassen och det lärarna du får är rättvisa. Skulle verkligen inte rekommendera den här skolan gick ut med väldigt hög merit i grundskola med mycket motivation och kämpaglöd på bara en termin så har Solna gymnasium tagit det ifrån mig ska gå klart ettan här sen bytte så snabbt som möjligt.
Elev
3 dec 2020

Falsk marknadsföring

För många brister på denna skola. Många elever upplever Prioriteringar/favorisering av NIU och etniskt svenskar förekommer allt för ofta. Inkompetenta lärare och likaså rektorer, som vägrar ta kritik och förbättras. Som elev tas du inte på allvar, de vägrar kommunicera och föra rationella dialoger med en. Mycket man får hantera på egen hand trots behov av extra stöd. (Ps. Du kommer sannoligen få börja 8:00 majoriteten av tiden på gymnaiset.)Lite resurser och alldeles för dålig planering kring skolarbeten, kurser, prov, inlämningar, schema osv. En skola förväntas ha betydligt högre standard.
Elev
21 nov 2020

Bästa gymnasiet

Jag går faktiskt på Solna gymnasium tredje året. Extremt nöjd! Går icke niu och känner mig absolut inte bortprioriterad, vi är fler som inte går idrottsutbildning, vi har bättre schema och roligare kurser. Lärarna har jättebra kommunikation mellan eleverna och hjälper alltid till. De arbetar även för att inte överbelasta vårt plug, max 2 prov i veckan. Maten är ganska bra, liten matsal dock vilket är lite jobbigt. Super bra cafeteria!
Föredetta elev
21 nov 2020

Bra skola

Jättefin skola med bra studiero. Skön stämning
Elev
15 okt 2020

Närvaro

Närvaro minskad som. Fasen
Föredetta elev
17 jun 2020

Väldigt nöjd

Sjukt nöjd med mina 3 år. Lärarna är brydda och stöttande, man märker att lärarna vill att vi ska lyckas och vara nöjda. Det är klart man måste kämpa för betygen, det tycker jag är en självklarhet. Pluggar man och är motiverad kan man nå vilket betyg man vill, men det är inget som kommer i flingpaketet så att säga. Klasserna består av hälften sport-elever och hälften icke-sport, detta tycker jag är mycket positivt då NIU och icke-NIU blandades och lärde känna varandra väl, annars hade skolan blivit väldigt uppdelad och osammanhängande. Jag har lärt känna mycket folk under mina tre år då NIU eleverna i min klass känner NIU elever från andra klasser, på så sätt har vi alla lärt känna varandra. Eftersom skolan har NIU inriktning är det ganska självklart att skolan satsar på det, däremot anser inte jag att jag blev bortprioriterad (jag var inte niu-elev). Matsalen är liten, men maten är godkänd. Det finns alltid en salladsbar, fisk, kött och vegetariskt, det finns alltid något som passar alla.
Elev
12 jun 2020

Börja endast ifall du är idrottselev

Skolan prioriterar idrottselever. Klassen blir enkelt splittrad eftersom idrottseleverna bara träffar de andra i klassen ca 1 lektion per dag. Var även beredd på att klassen kommer vara splittrad ur ett nationellt perspektiv då nästan alla som inte går idrottsutbildning har utländsk bakgrund. Jag har bara påträffat 1 bra lärare i denna skola, resten har tråkiga lektioner och kraven för ett A är extremt höga. Skolan förser inte heller böcker utan all undervisningsmaterial är digitalt. Jag har upplevt att lärare förolämpar elever och inte accepterar kritik då de bara speglar felet på eleven. Lokalerna är även extremt dystra och ger mig fängelse-vibbar och depression. Sammanfattningsvis kan jag nämna att du inte bör börja på denna skola ifall du vill ha ett stabilt mående.
Elev
12 jun 2020

Hejsan

Skolan prioriterar idrottselever. Klassen blir enkelt splittrad eftersom idrottseleverna bara träffar de andra i klassen ca 1 lektion per dag. Var även beredd på att klassen kommer vara splittrad ur ett nationellt perspektiv då nästan alla som inte går idrottsutbildning har utländsk bakgrund. Jag har bara påträffat 1 bra lärare i denna skola, resten har tråkiga lektioner och kraven för ett A är extremt höga. Skolan förser inte heller böcker utan all undervisningsmaterial är digitalt. Jag har upplevt att lärare förolämpar elever och inte accepterar kritik då de bara speglar felet på eleven. Lokalerna är även extremt dystra och ger mig fängelse-vibbar och depression. Sammanfattningsvis kan jag nämna att du inte bör börja på denna skola ifall du vill ha ett stabilt mående.
Elev
27 maj 2020

Solna g recension

Tycker skolan är helt ok men har alldeles för många brister. De har varit obrydda gällande många problem jag och min klass har stött på. För varje problem nekas vi hjälpen vi behöver för att hantera situationerna. Problem med lärare gällande deras undervisning och deras beteende har sopats under mattan varje gång och hantering av coronapandemin skedde inte smärtfritt. Vi elever förväntas prestera på samma nivå som innan även fast det är helt andra omständigheter. Tur är att jag har en bra klass och ska snart ta studenten. Jag skulle inte rekommendera denna skola till kommande årskullar.
Elev
25 mar 2020

.....

En helt ok skola. Vissa lärare verkar inte alls ha koll på saker o ting, medan andra verkar vara toppen. Betygsmässigt är nog skolan rätt så sträng gentemot tidigare erfarenheter. Det är lite synd att skolan fokuserar mer på idrottseleverna, men det får man helt enkelt leva med.
Elev
18 mar 2020

Solna gymnasiet

Solna gymnasium är ingen bra gymnasium om du inte är idrottare. Vi kan börja med att lärarna är inte engagerade och jag skulle verkligen inte rekommendera skolan!
Elev
14 feb 2020

Bra skola för idrottare

Jag rekommendera Sola G starkt om du är idrottare! Men om du inte är idrottare så borde du leta efter en annan skola för denna skola egentligen är tänkt för idrottare .
Föredetta elev
9 feb 2020

Jättedålig skola

Vad du än gör välj inte Solna skolan är väldigt dålig med dålig arbets ro och lärare. Lärarna bryr sig inte om eleverna och det är sjukt svårt att få bra betyg. Idrottselever prioriteras medans rersten bortglöms. Den ser ut som ett fängelse och man får en grundskole vibb och ej en gymnasievibb.Och du kommer ej att utvecklas som person här.
Elev
23 dec 2019

Skolan är toppen! Rekommenderar!

En bra skola med sköna människor. Jag går icke-niu utbildning och trivs mycket bra och känner mig inte bortprioriterad. Det är en mångkulturell skola där man får möta olika kulturer och åsikter. Mycket kul. Jag skulle säga att det är ganska bra arbetsro då många är idrottare som har från dag 1 lärt sig disciplin. Detta är en skola för dig som vill våga vara sig själv!
Elev
7 nov 2019

Sociala människor

En skola som prioriterar idrottselever. Vissa lärare är bra men några går att diskutera. Om du vill söka hit så rekommenderar jag att de som idrottar söker och inte icke idrottare. För övrigt ser skolan ut som ett fängelse.
Elev
13 okt 2019

Mycket bra

En bra skola med bra disciplin man lär sig mycket
Elev
9 jun 2019

Bra och dålig skola

Skolan har sköna elever där folk är sociala o sköna men däremot är skolan inte den bästa. Vissa lärare är bra och vissa psykopater. Om du är idrottselev rekommenderas skolan men annars rekommenderar jag inte skolan.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen