Omdömen

3.0
Baserat på 7 omdömen och 60 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
23 jan 2024

Jättedålig skola!

Jag skulle absolut INTE rekommendera den här skolan för någon, lärarna vet inte ens vad de pratar om, vi elever har klagat o klagat men det finns inga ändringar. Skolan har jätte konstiga regler som man inte behöver. Lärare ger inte det betyg man förtjänar, de går bara efter proven och inte vad man faktiskt gör på lektionen. Matte läraren kan inte förklara ordentligt och ger dig då dåliga betyg för att du inte jobbar på lektionen för att du inte förstår vad det är du ska göra, SO läraren skriver bara av det som står på tavlan och vi ska skriva av det i anteckningsboken utan att han förklarar vad det är vi skriver
Förälder / Vårdnadshavare
24 jan 2023

Tacksam förälder

Som förälder kan jag inte tänka mig något bättre! Våra barn har varit trygga alla år, accepterats för de de är och verkligen trivts så bra. Det är väldigt respektfullt mellan eleverna och mellan elever-lärare och också personal- förälder. Dessutom är lärarna väldigt duktiga, det passade våra barn bra, de vill satsa på skolan och framtiden och det har märkts när de har gått vidare till gymnasiet att de har bra kunskap. När man kommer till skolan som vuxen blir man glatt förvånad, för alla barn är så sociala och öppna och ändå lugna och trygga, det märks att de är vana att bli lyssnade och tas på allvar.

Svar från Stefanskolan

Tack för den fina recensionen och vad roligt att ni trivs. Tack för förtroendet att få ha era barn!
Elev
20 dec 2022

jätte dålig skola

skolan verkade bra i början men med tiden så blev den värre och värre

Svar från Stefanskolan

Hej, vad tråkigt att du inte är nöjd, berätta gärna med vad, så vi har möjlighet att bättra oss.
Förälder / Vårdnadshavare
5 maj 2022

Ingen skola att rekommendera!…

Mitt barn har gått i flera skolor innan Stefanskolan. Stefanskolan klart underkänd i jämförelse med tidigare skolor.

En anledning till att jag valde just Steffan skolan var att dem hade en kristen profil, med kristna värderingar, som jag ville värna om. Kan kännas svårt att ha en sådan profil när lärarna öppet bekänner sig som icke-troende, rökar 50m utanför skolan, och svär.

Känns att det måste vara mer i en skola med kristen profil än 5min gemensam bön.

Lärarnas bemötande
Är inte alls ett välkommet bemötande. Utan tvärtom, många gånger som att man är till besvär. Sällan får man bra rapport ifrån skolan men bra på att påpeka när saker inte är på sin plats.

Corona hanteringen.
Rent ut sagt ”Katastrofalt.” Reaktionerna var många på skolans regler gällande corona- helt emot rekommendationer ifrån FHM och andra myndigheter!!

Världshändelserna.
Förstoras upp eller förmedlas fel till barnen. Händer ofta att mitt barn kommer hem rädd eller gråtande, sist för att den trodde att den skulle dö. På grund av en världsnyhet förmedlad av skolan.
Hur smart är det att låta små barn be att det inte sker ett tredje världskrig som Sverige kanske deras in i.

Likande saker händer hela tiden.

Positivt saker i skolan.
Skolmaten är 10 topp.
Rektor är Guld och gröna ängar.


Vi letar efter andra alternativ. Inte alls nöjda.

Svar från Stefanskolan

Hej,
vi har precis upptäckt denna sidan och har därför inte svarat tidigare.
Vi har inga lärare som är rökare och har aldrig haft, så vi undrar om det är för att ni var så kort tid hos oss som ni kanske blandade ihop vår personal med övriga arbetsplatser runt om?

Gällande vår kristna profil så uppmärksammar vi (med Skolinspektionens godkännande) alla kristna högtider och firar skolavslutningar i kyrkan, vi har också 40 minuter "Skolans Val" per vecka där vi har valt "kristendom", där vi pratar om kristen etik och kristendomens berättelser, även detta är i enlighet med Skolinspektionens regler. Men det som framför allt visar att vi är en kristen skola är att vi behandlar alla barn lika och att den "gyllene regeln" är vårt rättesnöre som genomsyrar all verksamhet: "Allt vad ni vill att människor ska göra för er, det ska ni också göra för dem". Vi tar mycket tid i anspråk att prioritera att lösa konflikter snabbt och på allvar, att lära elever hur man är en bra kompis och vi tycker att den goda och varma stämningen visar att det fungerar. Vi har också haft en noggrann granskning från Skolinspektionen av vår "konfessionella" (religiösa) inriktning och fått godkänt på samtliga punkter. Granskningen finns att läsa hos Skolinspektionen.

Kommunikationen mellan lärare och föräldrar är omedelbar och det var därför vi ville att ni skulle använda Schoolsoft, som är vår plattform för kommunikation, då går det snabbt att få tag på varandra.

Gällande pandemi-hanteringen hade vi turen att få en till Skolinspektionsgranskning efter den akuta pandemin och vi fick med beröm godkänt på alla punkter, inklusive hur vi efterföljde Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs gärna även den offentliga granskningen, där det framkommer att vi under pandemiåren endast var tvungna att stänga skolan 2 veckor totalt och då p.g.a. att majoriteten av personalen för tillfället insjuknat i covid. I övrigt genomfördes alla lektioner. Vi vet att ni var några få som inte var nöjda med att era snoriga och hostiga barn inte fick komma till skolan, men även det var enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation och ett beslut vi är nöjda med.

Gällande uppgiften om bön för att vi inte ska hamna i ett krig, så tar vi det på stort allvar, det är inget som har kommit till skolledningens kännedom och vi ber er att meddela ledningen var detta isåfall skulle ha hänt, det låter väldigt otäckt och inte alls i överrensstämmelse med skolans värdegrund.

Roligt att ni är nöjda med skolmat och rektor, det är vi också!
Vi vill önska er varmt lycka till och vi hoppas att ni hittar vad ni söker så småningom!
Förälder / Vårdnadshavare
26 maj 2021

Super ⭐️

Super bra skola. Har ett barn där och ett till som börjar efter sommaren. Bara bra. Trevlig personal. Dem ser och hör barnen. Så glad att jag flyttade mitt barn hit, bästa valet jag gjort ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Svar från Stefanskolan

Vad roligt att ni trivs och stort tack för att ni delar er upplevelse här på sidan! Också tack för att vi får förtroendet att ta hand om ert barn!
Föredetta elev
24 mar 2021

Trivdes inte alls..

Det var länge sen jag gick där, men då var det hårt klimat bland eleverna med en hel del mobbing. Skolan hade hårda regler och klart kristen profil, de flesta men inte alla elever kom från religiösa familjer. Trivdes inte alls och bytte skola. Hade kollat upp noga hur läget ser ut idag innan man väljer denna skola..

Svar från Stefanskolan

Hej och tack för din recension!
Det är viktigt att, som du skriver, kolla upp hur skolor är nuförtiden och inte grundat på tidigare upplevelser.
Som du kanske känner till har vi ny ledning och ny utformning sedan några år och vad vi har förstått har vi nog en mer strukturerad, trygg och varm miljö än tidigare.
Men som sagt, vi som arbetar och leder skolan nu var inte heller i skolan på den tiden, så vi baserar också det på andras omdömen.
Så om ni själva gick för massor av år sedan och funderar på om det vore en plats för era barn: välkomna att besöka oss och själva skaffa er en uppfattning om vår nya, moderna och fina skola!
Förälder / Vårdnadshavare
21 nov 2019

Skolan är lugn, trygg och helhjärtad!

Fantastiskt bra skola som får eleverna att växa på alla sätt! Skolan är en oas i en storstad, en trygg familj där alla får vara sig själva och bli accepterade för den de är! Välutbildade, pedagogiska och varmhjärtade lärare

Svar från Stefanskolan

Tack för den fina recensionen och för att ni tagit er tid att dela upplevelsen här. Ett stort tack för förtroendet att få ta hand om ert barn!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen