Omdömen

3.9
Baserat på 17 omdömen och 135 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
21 mar 2024

Natur

Natur i Fryshuset gymnasium är ett bra alternativ!

Hej,
Min son går andra året i NA/NA i Fryshusets gymnasium. Det här är absolut ett bra gymnasium!!
Natur har sin egen korridor, med Naturlärarnas rum i samma korridor. Lärarna i Naturämnena följer varje elevs utveckling och finns kvar i skolan efter lektionerna som studiestöd. Alla lärare är mycket engagerade i att eleverna lär sig. Eleverna har kontinuerligt så kallade E-prov, för att se hur de ligger till i ämnena.

Stämningen i matsalen är väldigt internationell, både ungdomar med olika stilar, live musik och ganska bra mat (för det mesta).

Min son bytte gymnasium i början av 1a från ett välryktat gymnasium till denna. Han är mycket nöjd!
Föredetta elev
1 okt 2021

Natur

Cool nytänkande skola

Jag har gått en tid på den här skolan på natur. Jag har gått på många gymnasieskolor så jag har sett mycket.

Det jag tyckte mest om var nog de fina/coola lokalerna och miljön omkring. Utanför hade de rabbatter med blommor och en motorcykel stod utanför som prydnad(tror jag). Man kunde spela basket på bakgården och det fanns en graffiti målning på en stor trävägg. De hade ett plan med cafe som det fanns ett biljard bord och andra roliga saker. De hade också ett stort bibliotek att sitta i. På planet där naturklasserna var så var det coola målningar på väggarna och stora luftiga klassrum. Även när jag gick igenom andra linjers klassrum så var det fina tavlor på väggarna och så. Matsalen var fin med ros plast växter på pelare.

Lärarna på natur tyckte jag alla var jätte bra. De gjorde det lätt att förstå. Jag tyckte också det var roligt att kemi läraren såg ut som hur man föreställer sig att en kemi professor ser ut, desamma med fysik läraren osv. De hade individuella val och jag gick på en hållbarhets/klimat kurs som jag tyckte var super bra och aktuell.

Eftersom natur inte är så populär linje på skolan så var det inte så många elever i min klass men de som var där var jätte trevliga. Eftersom det var ganska få på natur så fick man mycket uppmärksamhet från lärarna och ro. De i min klass var mycket mer välkomnande och inbjudande än vad jag varit van vid i klasser. Det var många i min klass som kom från andra delar av världen. Vissa hade flytt undan ett krig ensamma och de kunde berätta för mig hur det var. Det kanske bidrog till att de inte upplevdes lika osäkra och bortskämda som svenska tonåringar kan vara. Det lärde mig mycket.

Miljön på skolan upplevde jag vara mycket förlåtande man kunde se ut precis som man ville med regnbågsfärgat hår om man skulle känna för det. Det var coolt att se allas olika stilar på skolan. Det kan nog förklaras med att det fanns många estet linjer.

Jag vet inte hur det är på andra linjer men det var såhär det var på natur.

Skolan kändes nytänkande och det tyckte jag om, höll sig inte till normerna utan tänkte nytt.
Elev
26 dec 2020

Helt okej

Helt ok skola, som vilket gymnasium som helst egentligen.
Förvänta dig dock inte någon förståelse från lärarna angående tex, depression, ångest osv.
Elev
13 dec 2020

Samhällsprogrammet

En fantastisk skola! Det märks att lärarna gillar sitt jobb och verkligen bryr sig om oss elever. Stöttar och hjälper när det gäller både skolarbetet och livet. De är förstående när måendet inte är på topp och att det inte alltid går att prestera fullt ut.
Schemat är strukturerat och inga håltimmar. De allra flesta lektionerna är i ens hemklassrum så inga stressiga raster med att springa från ena änden av skolan till den andra. Skolan har dessutom en stark och fungerande(!) elevhälsa.
Elev
11 dec 2020

Estet plan 5

Jättebra. Trivs jättebra, tycker om alla lärare och alla elever är otroligt individuella. Bra undervisning, god mat i matsalen, schysst stämning.
Elev
8 dec 2020

Love it

Det är en väldigt hemtrevlig skola :)
Föredetta elev
26 nov 2020

Estet text och form

Bästa lärarna jag någonsin haft, man kan verkligen se att de gör sitt bästa för att alla elever ska få bra betyg och förstår att man inte alltid kan vara på topp, de ser även till att stötta elever när de inte mår så bra och all övrig personal är så trevliga.
Elev
23 nov 2020

Fryshuset

Helt okej, skulle säga att det är ett ”typiskt gymnasium” Så som man tänker sig att de ska vara
En bra sak är att verkligen alla är olika, finns verkligen ingen norm här på fryshuset
Elev
26 okt 2020

Slarv från lärare

Över lag mycket bra hantering av covid-19, men slarviga lärare som går till jobbet trotts att de inte känt sig helt hundra.
Elev
28 aug 2020

Samhällsprogrammet

Det är väldigt härlig miljö där man lär sig mycket utan all press. Lärarna är trevliga och glada. Uppgifterna är roliga och det är varierad inlärning. Det finns även möjlighet till extra hjälp på stödtider osv. Så bra!
Elev
18 dec 2019

Bra lärare annars helt ok

Jag går musik på gymnasiet och går endast i denna skolan för musiken. Musiken är jätte bra, sköna lärare, roliga framträdanden och man lär sig mycket. Lokalerna där vi har våra vanliga teoriämnen är dock hämska. Fula, trånga, dålig luft och mycket skrik och spring i korridoren. Ingen sammanhållning och väldigt ”chill” skola i överlag säger jag som kommer från en väldigt satsig och högt uppsatt skola innan. Lärarna är dock underbara, aldrig haft så bra lärare och dom (och musiken) är anledningen till att jag inte bytt skola. Negativt är dock också att de andra eleverna som går inte är särskillt satsiga, även om det är enkelt att få bra betyg i skolan, och detta kan påverka en negativt så att man själv blir slö. Dessutom tycker jag att vissa lärare är för snälla när det gäller deadlines osv. Och det är även detta jag menar med att det inte finns någon sammanhållning. Vi har inte heller några obligatoriska traditionsenliga tillförställningar såsom en riktig skolavslutning, skolfoto osv. Väldigt tråkigt. Positivt är att maten är jätte bra och det är inga läxor och nästan inga prov. Istället har vi mycket inlämningsuppgifter så att man får ta sin tid att göra ett riktigt bra arbete och även få chansen att få feedback. Rekomenderar för en person som har svårt i plugget. Det är även positivt att det är så blandade kulturer och bakgrunder så du kan vara precis vem du vill utan att nån tittar snett på dig.
Elev
24 nov 2019

Topp topp

Inga läxor! Vääärsta lärarna some skit sköna!! Fattar när man har mensvärk osv
Elev
23 nov 2019

Bra skola, mycket blandat folk

90% av lärarna är helt fantastiska men så finns det alltid några som troligtvis har valt fel jobb. Men fattar att man är lite negativ om man är mattelärare till endast estetelever.
Elev
18 nov 2019

Skolan är jättebra!!

Jag älskar skolan. Lagom mycket plugg och alla lärare hjälper till så mycket de kan. Det är inte press men pepp. Det går absolut att satsa och få höga betyg men samtidigt stöttar lärarna dig om du siktar efter godkänt.
Elev
7 sep 2019

Älskar skolan

Jag tycker den är jätte bra än så länge. Har gått här i snart 4 veckor!
Elev
5 jun 2019

Funkar för dig som är självständig

Tyckte att den va helt okej. Bra för dig som kan plugga självständigt, men för mig som inte kunde det fick jag ingen hjälp och dom sa flera gånger att vi skulle avvakta. Det gick ända till 2a ring då dom tillslut sa att jag va tvungen att sluta även fast dom ännu inte hade erbjudit mig hjälp. Det som är bra med skolan är att det är mycket blandad miljö från alla olika bakgrunder och kulturer, så det är ingen ”mobbning” från elever utan mer från lärare som diskriminerar andra elever pågrund av ens personlighet och vart man kommer ifrån
Elev
22 maj 2019

Hade valt en annan skola för mitt barn

Det var mycket spring i skolan, tråkiga lokaler, ungdommarna hade frihet till mycket bus och vissa lärare skulle nog inte varit lärare.
Det fanns däremot några guldklimpar till lärare som jag än idag tänker på och har fått med mig lärdomar av.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen