Omdömen

2.8
Baserat på 5 omdömen och 45 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
29 aug 2023

Undermålig skola

Fruktansvärt dålig skola. Förstår inte att någon vill betala för att skicka sina barn hit. Dålig miljö och oengagerade lärare. Fick intrycket av att det var ett ställe som saknade ledning. Flyttade vårt barn efter ett år.
Föredetta elev
4 apr 2022

JÄTTE HÖG PRESS

Denna skolan är en av de bästa i stockholm om man tänker på skolsystemet men det är otroligt mycket jobb och press för att få okej betyg personalen är inte proffisionell och området skolan ligger i är völdigt äckligt (döda råttor)
Elev
23 nov 2020

Alldeles för mycket press på eleverna

Hej, jag är en elev som går i nian på Stockholm International School. Den här skolan sägs vara den bästa internationella skolan i Sverige, men när man går där så känns det inte alls så. Jag får bra betyg och har hyfsat lätt att lära mig grejer. Trots det har jag otroligt svårt för mig på den här skolan. Schemat är nästan extremt, det känns inte som att en fjortonåring ska behöva gå i skolan 35 timmar i veckan plus 2 timmar om man vill ta ett modernt språk. Skolan är privat men det känns inte som att pengarna som mina föräldrar betalar för att jag ska gå på den här skolan används till något bra. Skolan ligger på Luntmakargatan, där det ligger en återvinningsstation där det ofta är döda råttor, möss, och rutten mat som folk har släppt av där. Vi har alla ämnen 3-4 timmar i veckan, och när vi har lektion är det inte fokus på att faktiskt lära sig det ämnet. Det är mer fokus på det teoretiska: OM du skulle göra det här, hur skulle du tänka då? OM du skulle välja mellan det här och det här, hur skulle du göra då? Vi har prov och inlämningar väldigt ofta, jag skulle säga minst tre saker i snitt som är betygsatta varje vecka. Lärarna koordinerar inte arbetsmängden bra med varann. Nu den här veckan och nästa har vi 10 stycken inlämningar och prov, men förra veckan och om två veckor har vi nästan ingenting. På gympan tränar vi nästan aldrig, utan vi gör träningsplaner som vi ska utföra hemma som vi sen skriver en 1500 ord lång reflektion om som betygsätts snålt trots att det bara är gympa. Lärarna är inte flexibla och det känns inte som att de lyssnar när man har något bekymmer eller är orolig över någonting. Många blir väldigt lätt arga vilket verkligen skrämmer eleverna och gör motivationen till nästintill noll. Om jag ska vara ärlig får den här skolan få mig att må jättedåligt. Jag stress gråter och har även fallit ihop av stress och ångest över skolrelaterade problem några gånger under tiden jag har gått här. Rekommenderar absolut inte att ni börjar här, om ni inte är ett supergeni som inte vill ha någon fritid och vill ägna hela livet till skolan.

Om ni som ser det här är en lärare eller administratör på skolan, snälla försök inte hitta mig och få mig ta ner det här. Det var verkligen svårt för mig att skriva detta och jag vill inte få mer ångest över mina känslor.
Förälder / Vårdnadshavare
23 sep 2020

Underbar skola

Fantastisk skola med duktiga lärare och personal! All undervisning på engelska.
Förälder / Vårdnadshavare
22 sep 2020

Fantastisk skola!

Fantastisk skola med engagerade och kunniga lärare. Hög säkerhet och följer amerikansk/brittisk läroplan och ej svensk vilket är ett stort plus. All undervisning är på engelska.
Johannesgatan 18, 11138, Stockholm
Dr. Marta Medved Krajnovic
08-4124000

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen