Omdömen

3.7
Baserat på 14 omdömen och 112 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
1 sep 2022

Ekonomi Juridik

Bra skola

Superbra skola om man vill få tid att träna på skoltid och satsa på sin idrott! Väldigt trevliga lärare och personal som alltid försöker göra sitt bästa för att lösa om man behöver gå tidigare eller vara ledig för tävling/träning. Det enda negativa med skolan är att den har två olika lokaler så man har lektioner i andra lokaler vissa dagar. Men utöver det är skolan super!
Föredetta elev
14 sep 2021

Ekonomi

Bästa idrottsskola jag kan tänka mig!!!!

Mysig skola med väldigt engagerad lärare. Eftersom den är förhållandevis liten och lärarna därför inte har lika många elever som lärare på många andra gymnasium ofta har så får man en mycket närmre relation med lärarna och detta gör det både lättare att få hjälp med skapar också en miljö där man känner sig sedd- ofta får frågar de i korridoren hur en tävling gått eller liknande.

Lokalerna har något år på nacken (Roslagstull) men är fortfarande i fint skick och mycket mysiga. Likaså ligger de geografiskt sett väldigt passande då det är lätt att åka kommunalt dit.

I helhet är superbra skola med ett lite annorlunda tänk än många andra och med en stämning och jargong andra skolor borde ta efter. Uppmuntrade till idrottande elever men kan ibland kännas lite omständigt vid ledigheter- de ger dock ledigt till i princip allt man söker men ansökningsprocessen kan upplevas lite väl omständig.

Däremot får man ha i åtanke att det är en idrottskola och festföreningar och liknande saknas, vilket kanske är lite synd.

Skulle absolut rekommendera!!!!!!
Elev
24 feb 2021

NaNa

Viktigt att veta för alla som vill börja

Två bra lärare på hela skolan. Klassrum som är extremt kalla under vintern och lokaler som ligger ca 35 min från varandra. Ej anpassat schema efter detta utan lektioner krockar på detta sätt. Maten är bedrövlig utan sallad och alternativ. Maten är ofta slut redan vid 11:45 och restaurangen ofta full med restaurang besökare. En rektor som inte tar feedback eller kritik på allvar utan tränger bort feedback ed "Vår skola är så bra.". Ett schema med två niupass i veckan jämfört med andra niu skolor som har tre av dessa pass. Schemat i övrigt slutar ofta vid 16-17 och börjar 08:00 varje dag. Extra kurserna man kan lägga till är endast engelska och matte. Brist på valmöjlighet och kreativitet. Rekommenderar endast om du är bortrest ofta och inte närvarar mycket i skolan. Ytterst trångt och ibland saknas bord och stolar i klassrummen. Finns endast ett studierum och ett allmänrum med plats för ca 30 pers totalt. Skolgård finns ej utan vi har rast med engelska skolan bredvid vår skola. Där finns en basketkorg och ett pingisbord. Förutom det finns absolut ingen personlig kontakt med lärarna så man kan ej få extra svåra uppgifter eller hjälp.
Elev
26 dec 2020

Tycker du borde söka hit

Lärarna ger ibte överdrivet med arbete och man kan fokusera på sin idrott samtidigt
Föredetta elev
14 dec 2020

Mysig skola och engagerade lärare

Liten skola vilket är otroligt mysig stämning! Lärarna är dessutom otroligt engagerade och vill hjälpa dig lyckas på den nivån du önskar!
Elev
26 nov 2020

Från en elev lol

Bra skola! Super för dig som vill ha tid för träning under skoltid. Scheman är ganska bra. Lärarna är väldig förståndiga och har stor förståelse för om man behöver dra tidigt för att hinna mer träning eller vara ledig. Vissa lärare är jättebra sen finns det några som är sådär. Men overall är dom bra. Lätt grupperat i klasserna dock. Maten är mycket bättre än i många skolor
Elev
19 nov 2020

Bra skola

Liten skola vilket är mysigt, de flesta lärarna är väldigt bra och engagerade, bra scheman. Lite oklart med lokaler ibland men vi får snart en till lokal som kommer lösa det.
Föredetta elev
15 okt 2020

GÅ INTE HÄR

Hemsk skola verkligen! Väldigt ytliga lärare och bryr sig inte om eleverna. Skit dålig lärare som är jätte självisk och bryr sig bara om pengar.
Förälder / Vårdnadshavare
20 aug 2020

Engagerade lärare

Engagerade lärare och rektor. Vi är mycket nöjda!
Elev
9 jun 2020

Fantastisk skola på alla vis.

Jag har precis läst klart mina tre år på Stockholms Idrottsgymnasium och wow vad jag är nöjd. Inte nog med att jag dessa år haft de bästa lärarna under hela min skolgång så har stämningen på skolan varit otroligt familjär och jag har trivts varje minut i SIGs lokaler. Att skolan dessutom ger oss elever möjlighet till att kombinera goda skolresultat med en idrottssatsning är fantastiskt, och idrottandet får skolarbetet att kännas mindre tungt. Värt att nämna är också att skolmaten serveras på en restaurang med god mat.
Det finns så mycket jag är tacksam för under mina tre år på skolan, jag är avundsjuk på de som börjar sin resa på SIG i höst. Jag vill göra det igen.
Elev
22 nov 2019

Bra skola med intressanta lektioner!

Bra skola med kunniga lärare och undervisning väl anpassad till att man har ett liv utanför skolan. Rekomenderar för en idrottsintresserad person som vill kombinera idrottande med studier
Elev
19 okt 2019

Ite att rekommendera

Väldigt grupperat, entimmes träning två gånger i veckan. Lektioner på två olika skolor (25 min gång) o idrottshall på andra sidan stan. Finns inte vegetariskt o maten serveras till kl 12 sedan stängs det, även om man har lektion fram till 12. Världens minsta skåp.
Elev
16 okt 2019

Skolan är underbae.

Underbar skola med socialitet i huvudmål, en skola där du kan få göra det du älskar. Alla sportar och det är enkelt att hitta någon som relaterar till dig och alla ät trevliga och behandlar en som jämnlil. Maten är god, lärarna är bra. Rekomenderas starkt.
Elev
4 jun 2019

Väldigt bra!

Grym skola med engagerad rektor. Rekommenderar starkt om du vill kombinera elitidrott med skolgång. Restaurangmat varje dag, vilket är fantastiskt.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen