Omdömen

2.7
Baserat på 18 omdömen och 161 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
14 aug 2023

Rsiskt h

Så himla dålig. Alla lärare är rasister och säger N ordet till mitt barn och hans vänner. Bara för han är 25% från Uganda. 😡 Inte okej och barnen får inte ens ta hur mycket skolmat dom vill vad är de här för dålig skola
Förälder / Vårdnadshavare
13 aug 2023

nej till rasism

nej säger jag bara. sätt inte ditt barn här. dålig skola. lärarna är rasistiska och trycker ner barn som inte har svenskt utprung. nej usch
Förälder / Vårdnadshavare
6 jul 2023

Utmärkt!

Vårt barn trivs mycket bra på skolan och har haft en lärare som ingett studiemotivation för eleverna. Personalen på fritids är fantastiska och mycket engagerade.
Elev
9 jun 2023

Helt ok

Jag tycker att det är en bra skola men den måste förbättras lite.
Elev
23 maj 2023

Okej skola

Funkar men är inte jättebra. Många lärare som har gått in i väggen och elev halkar efter fort. Mycket kaos lektioner då eleven är chefen i klassrummet. Mycket som kan rättas till men många lärare är underbara💗

Man märker att många elever inte riktigt har uppfattat Montessori pedagogiken och istället tar sönder allt och är otrevliga mot lärarna.

Maten är faktist bra👍
Förälder / Vårdnadshavare
5 apr 2023

DÅLIG SKOLA!!!!

Av mig får dom inte ens en stjärna om jag fick bestämma och förlåt för mitt uttryck men den här skolan är rötägg. Jag förstår lika mycket som någon annan förälder att mitt barn inte mår bra i den här skolan, mitt barn har gång på gång sagt att elever på skolan kränker med ord som sårar och jag vill inte se mitt barn gråta för en elev som inte blev omhändertagen av personalen på skolan.

Nu är de inte bara elever på skolan som är otrevliga lärare med, jag satt i utvecklingssamtal här om veckan och jag vet att de är kritisering på barnen för att visa vad dom kan och inte men när en lärare säger att mitt barn är respektlös men när läraren inte har någon respekt från början och leker makt lek med barnen.

Lärare pekar ut allt mitt barn gör "fel" istället för att hjälpa.
jag får även hem massor av mejl om irrelevanta saker, om mitt barn gör uppgiften men är så kallad "otrevlig" för han inte ville prata just den dagen. Jag får så mycket information att jag vill inte ens kolla på min mejl längre för jag får bara att han har gjort dåliga saker och när jag ger förslag till skolan hur de kan göra eftersom han har svårt i skolan men de skiter dom i och ger frånvaro och ett 20 sidors mejl som ingen orkar läsa.

0/10 för den här skolan jag personligen rekommenderar vilken annan skola än Strängnäs Montessori.
Förälder / Vårdnadshavare
1 apr 2023

Varma rekommendationer

Vi har haft våra barn på både förskola och skola och är mycket nöjda. Det är en stor skola men med en känsla av att vara liten. Personalen har stenkoll på barn och föräldrar. En stor fördel att den går hela vägen till åk 9. Fritidsverksamheten är bättre än jag kunde förvänta mig och barnen blir verkligen aktiverade varje dag.

Utvecklingspotential finns på förskola där utemiljön är lite liten jämfört med kommunala förskolor i Strängnäs, men stor i jämförelse med Stockholms innerstad. Även högre personaltäthet i förskola hade vart önskvärt, iallafall för ett par år sedan.

Avseende skolverksamheten är grupperna i bra storlek. Engagerad skolledning och styrelse. Rekommenderar alla mina bekanta om Strängnäs Montissori när vi pratar skolval.
Personal
30 mar 2022

super dålig skola

super dålig rekommenderar inte den här.
Föredetta elev
28 mar 2022

Mobb skola

Super dålig. Jag vart mobbad och lärarna brydde sig inte inte ens deras kurator. Dom sa att de inte va mobbning. Jag vart slagen och folk skratta åt mig.
Elev
28 mar 2022

Super dålig skola 🤢

Super dålig. Speciellt Petri matallama alla är otrevliga och eleverna är inte ens snälla. Alla mobbar varan. Och lärarna bryr sig inte. Dom ända bra lärarna är Maria Wrede och Fatima. Dom kör efter Montessori utbildning. Och deras klass rum är super !
Förälder / Vårdnadshavare
28 mar 2022

Super dålig

Super dålig och alla lärare är super otrevliga. Eleverna ska sitta still i 2 timmar på sin egna plats. Lärarna överdriver även och gör inget pr mobbning. Kuratorn är inte friskt och sa åt min unge att sluta äta.
Föredetta elev
25 mar 2022

Låt dig inte luras

Om man vill ha riktiga lektioner det är bäst att leta efter en annan skola.
Rörig bland eleverna och känns som att lärarna struntar i och ledningen säger bara det som föräldrar vill höra, därav bra betyg från föräldrar.
Förälder / Vårdnadshavare
20 nov 2021

Mycket välfungerande skolverksamhet

Vi har barn både i förskoleverksamheten och i skolan och är mycket nöjda med personalens bemötande, omsorgen av våra barn och montessoripedagogiken. Det fina läget med Mälaren och naturen inpå husknuten är en bonus.
Föredetta elev
18 nov 2020

Totalt kaos

De flesta lärare har ingen som helst kontroll över klassen. Vissa lärare löser detta genom att försöka överrösta eleverna, vilket leder till en ännu sämre arbetsmiljö. De enda gångerna någon som helst form av arbetsro förekom var när stora delar av klassen hade smitit från lektionen.
Jag gick på skolan från dagis upp till 9:an och upplevde en tidigare bra skola bli allt värre genom åren på grund av skolledningens dåliga beslut. Om det var skolan som förföll med åren eller om den istället blir sämre desto högre upp man kommer är svårt att säga, troligtvis är det en blandning av båda två.
Vissa översittare till lärare gillar att agera skolpolis, och provocerar då och då elever till bråk. Detta skapar en mycken otrygg miljö för eleverna.
Resten av lärarna, som inte får en personlig njutning av att sätta dit elever, blir inte betalda tillräckligt för att över huvud taget försöka upprätthålla reglerna.
De få lärare som faktist har en montessoriutbildning har svårt att ensamma hålla uppe montessoripedagogiken.
Skolans regler upprätthålls blint, med mer fokus på att sätta eleven på plats än på rättvisa. Detta märks särskilt kring utdelningen av Chromebooks, då eleven förväntas betala för minsta lilla skada som datorerna utsätts för. De billiga, plastiga datorerna klarar inte av dagligt bruk, så det krävs ett mindre mirakel för att en dator ska hålla hela skolgången. En klasskamrats datorladdare blev glapp två veckor före skolavslutningen och han tvingades betala 500kr för en ny, trots att hans dator bara skulle användas i några dagar till och därefter kasseras. Skolans regler är ett skämt i alla aspekter förutom datorutlåningen, som är en byråkratisk mardröm.
Lågstadiet har ändrats mycket sedan jag själv gick där, kanske är det fortfarande inte så illa, men när det kommer till högstadieht råder jag dig att hålla dig borta.
Förälder / Vårdnadshavare
22 aug 2020

Strängnäs Montessori

Fantastisk skola med en pedagogik som sätter barnet i centrum och möjliggör lärprocesser där det är barnet som gör upptäckter med hjälp av Montessorimaterialet. Materialet är noga genomtänkt för att konkretisera vad det är som sker i tex matematiken och ger därför en djupare förståelse och inte bara automatiserade kunskaper. Barnen lär sig tidigt att planera och genomföra sitt skolarbete. Klimatet präglas av gemenskap och omtanke om andra då fredstanken och alla människors lika värde samt omtanke om miljön står i fokus i Montessoripedagogiken. En ytterligare fördel är att barnet går i samma skola från förskoleklass upp till åk 9 vilket skapar kontinuitet och trygghet.
Föredetta elev
29 jun 2020

En fantastisk skola

En skola som är väldigt förberedande inför gymnasiet. Alla lärare är inte lika bra, men de som sticker ut är fantastiskt bra på sitt arbete.
Elev
6 maj 2020

Helt ok

Jag gillar inte skolan jättemycket. Bråk bland eleverna nästan varje dag och ganska rörigt
Elev
17 dec 2019

Otroligt bra skola från förskola till högstadiet

Otroligt bra skola med engagerade lärare och trevliga klasser och elever. Att man jobbar efter Montessori pedagogiken gör att både vuxna och barn blir bra på att ta ansvar över sitt lärande och även i hur man beter sig på ett bra sätt.
Sundbyvägen 14, Sundby Park, 64551, Strängnäs
Peter Jedar
0721-730101

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen