Omdömen

3.8
Baserat på 22 omdömen och 161 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
28 sep 2022

Teknikprogrammet

En bra skola med kass skolmat

Den är bra överlag men skolmaten är väldogt dålig, asså väldigt dålig, helt sinnesjukt dålig. Men som tur är finns det resturanger i närheten så det funkar ändå.
Elev
17 maj 2022

Teknikprogrammet

Elev på teknikprogrammet

En ärlig recension från en elev på teknikprogrammet två veckor innan studenten. Just på teknikprogrammet kan man inte klaga på lärarna. De är entusiatiska och vill elevernas bästa i alla väder. Vissa lärare är såklart bättre än andra men det är en ytterst liten procent som faktiskt är dåliga. Vissa av lärarna skulle jag lätt kunna kalla ”kungliga” och även dem är en del av föreningslivet på skolan.

Det finns helt klart förbättringsmöjligheter när det gäller skolans lokaler. Speciellt i hus 5 där teknik har majoriteten av sina lektioner. Man måste dock ta hänsyn till att lokalerna är gamla och inte utformade efter att vara klassrum.

Skolans mat är helt ok, den har dock både varit bättre och sämre under min tid här. Det är en trevlig miljö i matsalen med musik och bra placerade bord så att många kan sitta tillsammans. Kommer ihåg att hela min klass satt tillsammans vid ett bord i början av första året vilket även säger lite om gruppdynamiken som finns på teknis.

Jag själv har gjort en stor resa inom kunskapen men även en rejäl personlighets utveckling under mina tre år på denna skola. Jag skulle rekommendera Sven Eriksonsgymnasiet och teknik till alla som har lite läshuvud men främst intresserad av framtiden. Man behöver inte ha 300 i merit för att klara av plugget själv hade jag bara 235 och jag har klarat mig utmärkt. Enda som behövs är vilja och lite intresse.

Aktiviteterna på teknis är väldigt bra planerade och traditionen på skolan är stark. Även föreningslivet är väldigt stort och det finns plats för många att engagera sig i skolan men även vad som händer efter skoltid.

Detta är som sagt hur jag som elev på teknikprogrammet upplevde min gymnasietid. Det finns säkert elever från andra program som har andra upplevelser.
Elev
8 apr 2022

Entreprenör

EP-Elev här

Elev från Entrepenörsprogrammet 20 här! Skolan i sig är bra, klassrummen har uppenbara brister, oftast i formen av temperatursregulering. Luften kan vara kvava i klassrummen vilket leder till inte de bästa arbetsmiljöerna, däremot är de inte horribla heller, skulle ge det 6,5 i betyg.

Lärarna, utgår ifrån EP, är väldigt kunniga i sina ämnen och genuint bryr sig om eleverna. Man får en bra relation med de vilket leder till att man utan problem kan ta kontakt med de kring vilka frågor som helst. Gemenskapen i EP är något extraordinärt också då trots att man inte känner att man riktigt ibland ”hör hemma” med resterande klasskamrater kan man fortfarande umgås och snacka med alla i klassen trots personlighetskrockar.

Segregeringen av olika klasser i Sven eriksson är definitivt ett problem om man utgår ifrån andra klasser, dock tror jag att det målas upp en fel bild av hur det egentligen är. Mobbning framkommer ytterst lite, dock är det inte någon hemlighet att IB är väldigt lågt ner på Sven Erikssons hierarki och till stor del är utfrysta från de andra klasserna. Antagligen beror det på en generell underbyggd främlingsfientlighet, däremot är det inte något i styrelsen kan lösa utan är ett bekymmer som är naturligt förekommande. Om du överväger IB kan det vara ett faktum att ha i beräkningen!

Utbildningen är väldigt bra, eleverna kan till stor del vara dömande, är dock en del av Sven Erikssons mentalitet att ”vi är bäst” och den narcissistiska synvinkeln som genomsyrar skoleleverna. Trots detta leder det inte till stora problem utan i nästan alla fall kan man hitta sin ”grupp” av vänner att vara med.
Elev
21 feb 2022

Ekonomi

Mina hemska år i mitt liv

Gick i den i 3 år och det var mina hemska år i mitt liv. Maten var sämst och allt annat var värre.
Elev
17 sep 2021

Väldigt bra

Bra skola, ända som inte är perfekt är att vissa lektioner är högt upp i hus 5 men det är inget som går att påverka
Elev
6 dec 2020

Från en som går Teknikprogrammet, Sven Erikson

Skolan är jättebra. Jag tycker maten är god och känns nyttig när jag äter det och scheman är super, vissa lärare är lite virriga men lär ut väldigt bra!

Jag skulle ge skolan 8/10.
Elev
3 sep 2020

Sven eriksson

Tycker skolan skötte pandemin snyggt innan sommaren men nu under hösten så är det jätte tungt i korridorerna o trots att det finns konstaterad egal på skolan så måste vi ändå gå dit när vi borde ha hemskola.
Elev
26 mar 2020

Bästa gymnasiet!

Bästa gymnasiet i Borås, fantastiska traditioner och härliga människor!
Föredetta elev
24 feb 2020

Sven erikssok

Skolan suger, alla där är väldigt dömande och rykten sprids snabbare än virus. Ångrar att jag började där och känner verkligen hur man blir utstött om man inte har vissa kläder eller saker
Elev
16 feb 2020

Riktigt bra skola!

Länge lefve teknis, ty wi äro bäst <3
Elev
6 feb 2020

Inte hemsk. Inte dåligt. Inte bra. Utmärkt.

Länge lefve teknis, ty vi är bäst!
Elev
22 dec 2019

Bra skola

Sven Erikssongymnasiet var en bra skola!
Elev
19 dec 2019

Fantastisk skola

Länge lefve Teknis, ty wi äro bäst!
Finns ingen bättre skola än Sven Eriksonsgymnasiet, är jättenöjd med mitt val. Trevliga människor, välutbildade lärare och mycket roliga aktiviteter utanför skolan:)
Föredetta elev
16 dec 2019

Uselt.

Hemsk! Tydliga klassklyftor och ingen som gör något åt saken. Bor du inte i Borås eller inte bär märkeskläder hamnar du utanför. Ok utbildning men i vissa kurser kan man bli av med undervisare i ett halvår.
Föredetta elev
23 okt 2019

Bra lärare och läge

Bra läge, bra lärare men svårt att läsa vissa valbara kurser då många kurser man kunde välja inte blev av p.g.a. för få anmälda.
Svårt att läsa språk förutom engelska här.
Elev
22 okt 2019

Underbar

Kunde inte varit nöjdare
Elev
22 okt 2019

topp!!

Länge leve teknis!! Verkligen en riktigt bra skola. Grymt plugg, grymma traditioner och goa människor. Fantastiskt föreningsliv !!
Elev
9 okt 2019

Grym!

Underbar skola med väldigt bra lärare och oerhört bra arbetsro
Elev
4 okt 2019

Gav mig god grund för universitetsstudier

Jag gick Teknis 11-14 och var nöjd med min utbildning. Mestadels kompetenta lärare som gjorde sitt jobb bra. Jag känner att jag blev väl förberedd för att plugga vidare och läser idag Industriell Ekonomi på KTH. Stämningen från eleverna som nämns i föregående inlägg kan jag känna igen men då jag gick teknik var det inget jag tänkte på. Jag håller inte med föregående ang. att föräldrarna bestämmer hur det ska gå i skolan, det kan jag inte ens förstå.
Elev
4 jul 2019

Inte bra

Tycker samma som tidigare omdöme, segregerat och svårt att vara del av föreningslivet om man inte har en tradition i familjen eller går i rätt program. Tydlig statusskillnad mellan klasser, och det sägs saker i korridorerna om andra program. Säker en bra skola om man vill gå teknik eller ekonomi, eftersom de är högst i hackordningen, men om man går något annat kommer man troligtvis på sedd ner på och höra att "så har det alltid varit" så hur vågar man föreslå att ändra det. För att inte tala om de konstiga med hemliga föreningar och en skoltidning med halvnakna tjejer. Lärarna är bra, utbildning är ok, men miljön är inte det.
Elev
28 jun 2019

Inte alls bra

Segregerat, svårt att komma in i umgängen om man inte är Boråsare i grunden. De hemliga föreningarna som finns ligger till grund till alla gemenskapskretsar och vilka dina föräldrar är bestämmer hur bra du kommer att lyckas i skolan. Lärare är toppen men inte elevernas inställning
Elev
13 jun 2019

Skolan är underbar!

Super trevligt föreningsliv och fina lokaler.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen