Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka
Verifierade omdömen
Skolan arbetar med verifierade omdömen. För att skriva omdöme krävs en inbjudan från skolan.

Om

HÖGLANDA - ETT HÄSTMECKA I VÄSTSVERIGE

I området Höglanda handlar det mesta om hästar. Här finns vår skola med stall för ca 60 hästar, utebanor och en stor och luftig manege, 27x78m, som vi verkligen är stolta över. Runt om oss finns mängder av hästgårdar med ridhus och det är skritt-avstånd till Kungsbacka Ridklubb som arrangerar både träningar och tävlingar. På andra sidan vägen finns ytterligare en anläggning som bedriver verksamhet av hopphästar, granne med oss ligger en av Hallands Djursjukhus hästkliniker.

Skolan är certifierad för att bedriva Nationell Idrottsutbildning, NIU Ridsport.

Inför läsåret 2022/2023 har vi valt att skapa profiler så att du lätt ska kunna välja utifrån vad du vill få ut av din gymnasietid. Basen är densamma i alla profiler: Naturbruksprogrammet med inriktning Hästhållning. Oavsett vilken profil du väljer, är hästen och ridsporten en gemensam nämnare. Är du inställd på att fortsätta studera efter studenten, väljer du en profil som är mer teoretisk och ger dig behörigheter till högre utbildningar. Vill du ha fler timmar i sadeln och fördjupa dig i hästkunskap, väljer du en profil som ger dig maximalt med praktisk kunskap och förbereder dig för ett arbetsliv med hästar. I samtliga profiler kommer din vardag bestå av praktiska och teoretiska lektioner. Du rör dig naturligt mellan ridhus, stallar och skolbyggnader beroende på om det är teoretiska eller praktiska lektioner.

Omdömen

3.6
Baserat på 5 omdömen och 74 svar
0
0
0
0
0
Föredetta elev
7 dec 2021
4.7

Samhällsvetenskapligprofil

Jättenöjd med mitt val!

Jag valde Srg Kungsbacka och har inte ångrat mitt val. Jag tog studenten 2021 och har haft tre fantastisk år. Lärarna har peppat och uppmuntrat så jag lyckade gå ut med fina betyg. Härliga klasskamrater och bra stämning. Jag utveckats mycket även i ridningen för vi har haft två lektioner per vecka i hoppning och dressyr. Gästtränare har kommit till skolan och det har gett inspiraton.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Hej, Roligt att du är nöjd med ditt skolval och tack för de fina orden. //Sveriges Ridgymnasium
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Föredetta elev
7 dec 2021
4.7

Före detta elev

Härlig anda och bra utbildning, de bästa 3 åren i mitt liv. Man kände sig alltid sedd av lärarna. Det fanns alltid någon att prata med om man behövde hjälp med studier eller hästar.
Rekommenderas verkligen!
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Annat
2 jun 2021
4.4

Bra skola med goa lärare och härliga vänner/elever

Tycker det e tråkigt att läsa om alla tidigare omdömen. Känner inte igen mig alls och då e jag inte någons favorit el har egen ponny/häst utan en helt enkelt en tjej som gillar hästar och trivs bra med skolan jag går på. Har varit mobbad tidigare och ser tydligt om det är mobbing el skit omkring mig. Precis som alla skolor tycker inte alla lika om allt och man får ha sin åsikt. Visst att jag känner igen att inom hus miljön kunde varit bättre sticker jag inte under stolen med men värmen och generositeten från personal och de flesta elever gör att man genomlider kylan med ett leende iom att det är lättare att se det positivt än negativt. Problem finns ju trots allt på alla skolor. Fördelen är att här är vi som en jätte stor familj där alla e accepterad precis som dom är.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Roligt att höra att du trivs så bra! // Sveriges Ridgymnasium
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
100%
ger betyget bra eller utmärkt till
Utomhusmiljö
Föredetta elev
21 aug 2020
1.5

Rekommenderar inte

Stor favoritisering av vissa elever, hästarna blir skadade ofta, någon reds ett andra pass efter den konstaterats halt redan första lektionen för dagen. Det pratas mycket om att skolan vet om problemet med grupperingar men gör inget för att lösa det utan spär snarare på det genom att favoritisera de olika grupperingarna. Säkert jättekul att gå här om man blir favoritiserad, annars är det inte lika roligt. Lärarna inom ridningen är inte särskilt kompetenta, många elever som rider på skolans hästar använder hjälptyglar bl.a .

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Hej! Ser att detta är en gammal kommentar men nu när vi har fått en inloggning och kan svara så hoppas vi att du har pratat med din mentor eller rektor om dessa frågor. Naturligtvis ska alla elever ha samma förutsättningar, favorisering ska inte förekomma. Våra hästar är såklart väldigt viktiga för oss och vi arbetar aktivt med att ha en hållbar hästhållning. // Sveriges Ridgymnasium
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
12 jan 2020
3.4

Bra skola!

Skolmaten går att diskutera, men lärarna är bra och större delen av lektioner är i stallet eller om stallet. Underbara elever med stor gemenskap, spelar ingen roll vilken klass du går i, alla vet vilka alla är.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Roligt att du trivs! // Sveriges Ridgymnasium
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.
Höglanda Gårdsväg 2, 434 95, Kungsbacka
010-495 20 00
Nina Pennebratt

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan

Kontakt

Använd formuläret för att kontakta direkt