Om

HÖGLANDA - ETT HÄSTMECKA I VÄSTSVERIGE

I området Höglanda handlar det mesta om hästar. Här finns vår skola med stall för ca 70 hästar, utebanor och en stor och luftig manege, 27x78m, som vi verkligen är stolta över. Runt om oss finns mängder av hästgårdar med ridhus och det är skritt-avstånd till Kungsbacka Ridklubb som arrangerar både träningar och tävlingar. På andra sidan vägen finns ytterligare en anläggning som bedriver verksamhet av hopphästar, granne med oss ligger en av Hallands Djursjukhus hästkliniker.

Skolan är certifierad för att bedriva Nationell Idrottsutbildning, NIU Ridsport.

Vi har valt att skapa profiler så att du lätt ska kunna välja utifrån vad du vill få ut av din gymnasietid. Basen är densamma i alla profiler: Naturbruksprogrammet med inriktning Hästhållning. Oavsett vilken profil du väljer, är hästen och ridsporten en gemensam nämnare. Är du inställd på att fortsätta studera efter studenten, väljer du en profil som är mer teoretisk och ger dig behörigheter till högre utbildningar. Vill du ha fler timmar i sadeln och fördjupa dig i hästkunskap, väljer du en profil som ger dig maximalt med praktisk kunskap och förbereder dig för ett arbetsliv med hästar. I samtliga profiler kommer din vardag bestå av praktiska och teoretiska lektioner. Du rör dig naturligt mellan ridhus, stallar och skolbyggnader beroende på om det är teoretiska eller praktiska lektioner.

Profiler/utbildningar på skolan är:
Ridsport
NIU
Högskola Grund
Samhäll
Nyhet 2024! Djurvård

Omdömen

3.5
Baserat på 22 omdömen och 170 svar
0
0
0
0
0
Elev
20 dec 2023

NIU

Jätte nöjd med mitt val!

Jag är jättenöjd med mitt val av gymnasium. Att varierar lektioner i sal med jobb i stallet och ridning är precis det jag behövde för att känna mig motiverad till skolarbetet.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt fina omdöme och härligt att höra att du trivs hos oss :)
// Sveriges Ridgymnasium
Elev
20 dec 2023

Ridsports-profilen

Kan inte vara gladare med mitt val!!

Jag har haft en jätte jobbig uppväxt och skolgång pga min npf-diagnoser och det slutade med att jag har missat nästan fyra år av grundskolan och orkade knappast gå fram till lunch, när jag väl var där. Men nu när jag går på SRG känns det bara skönt, jag orkar med dagarna, även de långa och jag har energi kvar efter skolan.

Skolan hjälper mig att anpassa min skolgång så att det faktist funkar och lärarna är så välkomnande, snälla och hjälper en.

Inom ridningen har jag redan på en termin, utvecklats rätt mycket. Jag och min ridlärare har kommit överens och anpassat lite så att ridlektionerna funkar och jag börjar våga hoppa mer!!

Asså kan inte förmedla hur glad och tacksam jag är för att få gå på denna skola!! <3

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Underbart att höra att du har hittat ett sätt att finna glädje i skolarbetet igen. Tack för ditt fina omdöme och ha ett fint jullov!
// Sveriges Ridgymnasium
Föredetta elev
19 dec 2023

Naturbruksprogrammet Samhällsprofil

Tre år med glädje och gemenskap

Älskade skolan och trivdes jätte bra med blandningen av det teoretiska och praktiskt med hästarna. Lärarna är hjälpsamma och ville att vi skulle lyckas. Skolhästarna är fina och det finns många olika typer så jag hittade min favorit.
Längtar tillbaka till alla vänner på skolan :)

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt fina omdöme och härligt att du trivdes så bra under din skoltid hos oss. Hoppas allt går fint för dig nu :)
// Sveriges Ridgymnasium
Elev
9 maj 2023

Katastrof

Skolan är under all kritik, skolhästarna uppfyller inte kraven som Srg på sin hemsida skriver att de ska göra. Flertal av deras hästar rids enbart av personal och har gjorts under lång tid. De har bland annat hästar som knappt går och styra eller fatta galopp på. Hästarna är ofta skadade, till exempel har en skolhäst fått en senskada av för långa benskydd som personal passat ut.

Personalen i stallet har en otrevlig ton och stor favorisering förekommer. Ridlektionerna är inte givande och i många fall inte heller individanpassade.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 mar 2023

Samhällsvetenskapligprofil

Utbildning som är högskoleförberedande!

Ville ha en utbildning som ger högskoleförberedande förutsättningar. Tycker utbildningen är jättebra och bra kombination med skola & hästar för de som är skoltrötta. Mycket regler vilket gör det frustrerande ibland. Men förstår såklart varför det måste vara sådana regler. Väldigt rolig och lärorik linje. //elev åk 2

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Hej, Tack för ditt fina omdöme och roligt att du är nöjd med ditt val. Regler kan verka onödig ibland men för allas säkerhet är de viktiga och skönt att du har koll på det :) // Sveriges Ridgymnasium
Elev
20 mar 2023

Samhällsvetenskapligprofil

Bra lärare!

Bra lärare och som oftast individanpassar och försöker anpassa sina lektioner efter elevernas åsikter och synpunkter. Läraren i samhäll/historia är väldigt bra! Hon individanpassar arbetet och har innehållsrika genomgångar som inte är för långa. // Alma J

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Hej Alma, Tack för ditt fina omdöme och roligt att du är nöjd med ditt val. Läraren i samhäll/historia är extra glad för dina fina ord. // Sveriges Ridgymnasium
Elev
31 jan 2023

Naturvetenskaplig profil

Bra kombination NV och hästar!

Bra att kunna kombinera skolan med hästarna. Får lära sig mycket bra om hästar men tycker inte ridundervisningen är särskilt utvecklande. Vanlig undervisning är ganska bra. Bra för jag får samma behörighet som NV programmet och samtidigt kombinera med hästar. Blir mycket då jag i princip har alla ämnen som de andra har plus NV-ämnen även mkt på distans.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt fina omdöme och roligt att du uppskattar NV profilen. Förstår om den är tuff för det är mycket att studera men hoppas att allt med hästarna hjälper upp :) //Sveriges Ridgymnasium
Elev
31 jan 2023

Samhällsvetenskapligprofil

En bra blandning av teoretiskt och praktiskt!

En bra blandning mellan hästkurser och "vanliga". Roliga föreläsningar och gästtränare. En helt annan skolgång med varittion i skolan varje dag med praktiska kurser och kurser på sal.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Kul att du trivs på vår skola och tack för ditt fina omdöme :) //Sveriges Ridgymnasium
Förälder / Vårdnadshavare
31 jan 2023

Ångrar

Ångrar djupt att jag som förälder gick på fasaden som skolan sätter upp! Mobbning och utanförskap är vardag!

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Vi har nolltollerans mot kränkningar på vår skola i Kungsbacka och arbetar aktivt för att det ska vara en trygg lärmiljö för alla våra elever. Jag ber er kontakta skolledningen om ni uppmärksammar kränkningar för omedelbar utredning. Vänligen Marielle Olofsson, Skolchef
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
30 jan 2023

Högskoleprofil Grund

Bra utbildning!

Sofia (lärare) finns här på skolan. Vi har henne nästan varje dag. Mycket hästläran och bra utbildning. Profilen har vi inte börjat med än men det låter bra och bra lärare.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt fina omdöme och roligt at du trivs hos oss. //Sveriges Ridgymnasium
Elev
30 jan 2023

IM programmet

Sofia för en att må bra!

Sofia finns här på skolan vi har henne mycket och hon får en att må bra & har det roligt på lektionerna. Ok stöd

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt fina omdöme och roligt att du trivs hos oss. //Sveriges Ridgymnasium
Elev
26 jan 2023

Högskoleprofil Grund

Roliga och varierade lektioner!

Bra lärare, snälla och försöker göra lektionerna varierade och roliga. Boendet är helt ok. Funkar om man har ett fordon att transportera sig med. Dom äldre eleverna kan vara otrevliga. Utvecklas i stallet och ridningen mycket. Tidiga mornar och sena eftermiddagar. Lagom mycket ridning och stallsysslor. Inte mycket plugg, läxor oh prov. Ej börjat med ämnena för profilen än. Linjen och lärarna verkar var bra och lärorika.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt fina omdöme! Vi på skolan är glad och stolta över att du trivs hos oss. När det gäller boendet så finns det även boende precis intill anläggningen som bara kräver skor ;) Vi arbetar alltid med att ha gott samarbete mellan klasserna så vi tar till oss av din kritik gentemot de äldre eleverna. //Sveriges Ridgymnasium
Elev
26 jan 2023

SRG Ridsportprofil

Trivs på skolan!

Det är kul att komma till skolan & vara med kompisar. Ridlektionerna är varierande och roliga.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt omdöme och roligt att höra att du trivs hos oss. //Sveriges Ridgymnasium
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
26 jan 2023

Högskoleprofil Grund

Bra blandning på praktiskt och teoretiskt!

Bra blandning på praktiskt och teoretiskt. Det teoretiska cirkulerar kring hästar. Kurserna som ger högskolebehörighet har inte börjat än men att kunna läsa ämnen som man kan läsa vidare på gymnasiet så jag slipper det efteråt.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Härligt att höra att du är nöjd med ditt val och tack för omdömet. //Sveriges Ridgymnasium
Elev
25 jan 2023

Samhällsvetenskapligprofil

Jag och min häst trivs på skolan!

Det är bra eftersom man blandar skola med intresse och det är mycket praktiskt vilket är roligt. Hästarna behandlas mycket bra och jag och min häst trivs. Lärarna är bra.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för dina fina ord och roligt att läsa! För oss är det väldigt viktigt att alla trivs på skolan både hästar och elever samt vår personal. // Sveriges Ridgymnasium
Elev
25 jan 2023

NIU

Det är alltid roligt att går till skolan!

Det är alltid roligt att gå till skolan, man trivs och passar in då alla gillar samma sak. Lärarna är bra och bryr sig om ens bästa. Gör lektionerna roliga, lyssnar på eleverna och ändrar om det behövs. Får lära sig mycket om hästarna, utvecklas väldigt bra i ridning, bra tränare, hjälper till med allt. Alltid roligt att gå till speciallektionerna och träningar.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt fina omdöme och vi blir väldigt stolta när vi läser det. Vi är så glada att du trivs hos och känner att det är rätt val för dig. //Sveriges Ridgymnasium
Föredetta elev
26 okt 2022

Nej bara nej

Väldigt stor favorisering, på gränsen till helt olämpligt. För de favoriserade är det nog roligt att gå på skolan när de t.ex får tävla skolhästar mm men för oss andra är det inte särskilt kul. De teoretiska lärarna är för det mesta bra men stallpersonalen är otrevlig och fäller otrevliga kommentarer. Jag och flera andra har tagit upp problemen på elevråd och även till rektor men det sker ingen förändring. Förra terminen förekom det mobbning och när jag tog upp det med en lärare så försvarade hon det med att den mobbade eleven var ”efter i utvecklingen” istället för att göra något åt problemet. Skolhästarna är ofta skadade och lärarna lyssnar inte på eleverna när de säger att hästen är halt eller känns ofräsch. Vill du verkligen gå på en SRG skola skulle jag rekommendera att kolla på de andra skolorna.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för din kommentar. Det är viktigt för oss att vara en skola för alla, där alla ska känna sig välkomna och få ett gott bemötande. Naturligtvis ska alla elever ha samma förutsättningar att lyckas med sina studier - favorisering ska inte förekomma. Vi är ledsna för din upplevda erfarenhet av att inte bli väl bemött i stallet. Vi har nolltolerans mot kränkande behandling, och arbetar aktivt med att förebygga förekomst av diskriminering.

Våra hästar är såklart väldigt viktiga för oss och vi arbetar aktivt med att ha en hållbar hästhållning. Du är välkommen att vända dig till mig som skolchef för att vi ska kunna utreda dina klagomål, på e-postadress: skolchef@ridgymnasium.nu
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
7 dec 2021

Samhällsvetenskapligprofil

Jättenöjd med mitt val!

Jag valde Srg Kungsbacka och har inte ångrat mitt val. Jag tog studenten 2021 och har haft tre fantastisk år. Lärarna har peppat och uppmuntrat så jag lyckade gå ut med fina betyg. Härliga klasskamrater och bra stämning. Jag utveckats mycket även i ridningen för vi har haft två lektioner per vecka i hoppning och dressyr. Gästtränare har kommit till skolan och det har gett inspiraton.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Hej, Roligt att du är nöjd med ditt skolval och tack för de fina orden. //Sveriges Ridgymnasium
Föredetta elev
7 dec 2021

Före detta elev

Härlig anda och bra utbildning, de bästa 3 åren i mitt liv. Man kände sig alltid sedd av lärarna. Det fanns alltid någon att prata med om man behövde hjälp med studier eller hästar.
Rekommenderas verkligen!

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Tack för ditt fina omdöme och roligt att du är nöjd med din utbildning hos oss. Lycka till i fortsättningen. // Sveriges Ridgymnasium
Annat
2 jun 2021

Bra skola med goa lärare och härliga vänner/elever

Tycker det e tråkigt att läsa om alla tidigare omdömen. Känner inte igen mig alls och då e jag inte någons favorit el har egen ponny/häst utan en helt enkelt en tjej som gillar hästar och trivs bra med skolan jag går på. Har varit mobbad tidigare och ser tydligt om det är mobbing el skit omkring mig. Precis som alla skolor tycker inte alla lika om allt och man får ha sin åsikt. Visst att jag känner igen att inom hus miljön kunde varit bättre sticker jag inte under stolen med men värmen och generositeten från personal och de flesta elever gör att man genomlider kylan med ett leende iom att det är lättare att se det positivt än negativt. Problem finns ju trots allt på alla skolor. Fördelen är att här är vi som en jätte stor familj där alla e accepterad precis som dom är.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Roligt att höra att du trivs så bra! // Sveriges Ridgymnasium
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
21 aug 2020

Rekommenderar inte

Stor favoritisering av vissa elever, hästarna blir skadade ofta, någon reds ett andra pass efter den konstaterats halt redan första lektionen för dagen. Det pratas mycket om att skolan vet om problemet med grupperingar men gör inget för att lösa det utan spär snarare på det genom att favoritisera de olika grupperingarna. Säkert jättekul att gå här om man blir favoritiserad, annars är det inte lika roligt. Lärarna inom ridningen är inte särskilt kompetenta, många elever som rider på skolans hästar använder hjälptyglar bl.a .

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Hej! Ser att detta är en gammal kommentar men nu när vi har fått en inloggning och kan svara så hoppas vi att du har pratat med din mentor eller rektor om dessa frågor. Naturligtvis ska alla elever ha samma förutsättningar, favorisering ska inte förekomma. Våra hästar är såklart väldigt viktiga för oss och vi arbetar aktivt med att ha en hållbar hästhållning. // Sveriges Ridgymnasium
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
12 jan 2020

Bra skola!

Skolmaten går att diskutera, men lärarna är bra och större delen av lektioner är i stallet eller om stallet. Underbara elever med stor gemenskap, spelar ingen roll vilken klass du går i, alla vet vilka alla är.

Svar från Sveriges Ridgymnasium Kungsbacka

Roligt att du trivs! // Sveriges Ridgymnasium

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+14
9
Ambassadörer
40.9%
7
Passiva
31.8%
6
Kritiker
27.3%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 20 användare
35.0%
Utmärkt
45.0%
Bra
5.0%
Medel
0.0%
Undermålig
15.0%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 20 användare
40.0%
Utmärkt
40.0%
Bra
15.0%
Medel
5.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 19 användare
42.1%
Utmärkt
52.6%
Bra
5.3%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 19 användare
26.3%
Utmärkt
57.9%
Bra
5.3%
Medel
10.5%
Undermålig
0.0%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 19 användare
47.4%
Utmärkt
42.1%
Bra
10.5%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 19 användare
26.3%
Utmärkt
52.6%
Bra
15.8%
Medel
0.0%
Undermålig
5.3%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 14 användare
35.7%
Utmärkt
57.1%
Bra
7.1%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 18 användare
50.0%
Utmärkt
38.9%
Bra
11.1%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    80
  • Antal lärare
    11
  • Antal behöriga lärare
    7
  • Elever per lärare
    7.3
Höglanda Gårdsväg 2, 434 95, Kungsbacka
010-495 20 00
Malie Nordenberg

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan