Se alla skolor i Ensta, Täby
9.4

Täby Enskilda gymnasium

Baserat på 108 omdömenGymnasiumPrivat
Arbetar du på skolan?Börja administrera skolan

108 Omdömen

Visa omdömen
87.0%
12.0%
0.9%
0.0%
0.0%

Skoltyp

Gymnasium

Skolform

Privat

Bästa omdömen

Säkerhet och Trygghet
9.6
Utmaningar
9.6
Människors lika värde
9.6
Kemistvägen 1, 18379, Täby
08-7322100

Fakta
Fakta från Skolverket

17.2

Meritvärde

Skolan
17.2
Området
15.8
Sverige
14.7

Behörighet elever

Skolan
98.0%
Området
93.0%
Sverige
89.9%
Genomsnittligt meritvärde räknas på alla elever och har ett maximalt värde av 20. Meritvärde används för antagning till eftergymnasiala utbildningar.
814

Elever

Totalt antal pojkar (36%)
293
Totalt antal flickor (64%)
521
Totalt antal pojkar och flickor i skolan samt könsfördelning.

Totalt antal elever

Skolan
814
Området
505
Sverige
332

Föräldrar med högre utbildning

Skolan
81.9%
Området
68.7%
Sverige
48.1%

Andel med utländsk bakgrund

Skolan
9.0%
Området
15.7%
Sverige
31.9%
Elever som är utrikes födda. Elever som är inrikes födda med två utrikes födda föräldrar.
50

Lärare

Antal behöriga lärare
46
Elever per lärare
16
Elever per behörig lärare
18

Behöriga lärare

Skolan
92.0%
Området
85.3%
Sverige
78.5%
Behöriga lärare är de som har lärarexamen eller annan pedagogisk utbildning och får sätta betyg på eleverna.

Om

Täby Enskilda Gymnasium - hög trivsel och god undervisning

Täby Enskilda Gymnasium har höga antagningspoäng och alla 5 nationella linjer leder till högskolebehörighet. Gymnasiet är en plats där både elever och lärare ska våga och att det ska vara en plats för tillväxt och trivsel. Mest nämnvärt är skolans nya program “Det Digitala Samhället” en bred estetisk utbildning med samma behörighet som ekonomi- och samhällsprogrammet.

Skoltyp

Gymnasium

Skolform

Privat

Rektor

Jan Liljegren
Arbetar du på skolan? Börja administrera skolan

Omdömen

9.4

108 Omdömen

Aktiviteter
9.2
Anpassning undervisning
9.2
Arbetsro
9.3
Inomhusmiljö
9.5
Kritiskt tänkande
9.3
Kränkningar och mobbning
9.2
Lärarna
9.3
Människors lika värde
9.6
Ordningsregler
9.5
Personlig utveckling
9.3
Påverkan
8.7
Rekommderar skolan
9.6
Skolmaten
9.3
Stimulans
9.3
Säkerhet och Trygghet
9.6
Utmaningar
9.6
Utomhusmiljö
8.6
Åsikter och värderingar
8.8
Skapa ett omdöme!
Genom att skapa ett omdöme på skolan hjälper du framtida föräldrar och elever.

Skriftliga omdömen

Anonym
10.0
Omdöme skrivet 3 juli 2019
"Sveriges bästa skola!"
Skolan är i världsklass! Mat av restaurangkök, Sveriges bästa lärare och en otrolig arbetsro och studiefokuserad miljö.
Anonym
9.2
Omdöme skrivet 21 juni 2019
"En riktigt bra skola"
Jag tog studenten 2018 och efter mina 3 år på skolan kan jag sammanfatta min upplevelse som väldigt positiv. Nästan alla lärarna är väldigt bra och eleverna är motiverade vilket skapar bra arbetsro och en högre nivå på utbildningen än vad som kanske förväntas. Lokalerna är nya och fina och skolan har verkligen satsat på skolmaten genom att ha flera kockar som gör den på plats och en hög genomsnittlig kostnad för mat per elev gör den supergod 10/10! Skolan som tidigare varit en estetskola är idag för motiverade teknik, sam, ekonomi och naturelever. Helt klart är TEG en bra privatskola som tar undervisningen och allt kring skolan seriöst. Kan starkt rekommendera skolan, dock är det supersöt intagning.
Anonym
10.0
Omdöme skrivet 20 juni 2019
"Skolan är superbra!"
Skolan har en bra miljö där lärarna utmanar eleverna. Det ordnas också mycket aktiviteter under hela året där man lär känna andra klasser.
Anonym
10.0
Omdöme skrivet 12 juni 2019
"Fantastisk skola"
Täby enskilda har allting en bra skola behöver ha utbildningsmässigt. Bra och trevliga lärare som verkar tycka om sitt yrke, fräscha och välutrustade klassrum, näringsrik och mycket god skolmat, en rektor som för god kommunikation med föräldrar, individanpassade examinationer, genomtänkt studieplan, motiverade elever, arbetsro, blockschema, arbete mot stress och mobbning samt bra kommunikation mellan lärare och elev där information om hur eleven ligger till i kursen presenteras på tydliga sätt. Macbooks till alla elever underlättar undervisningen. Utöver det utbildningsmässiga är stämningen bland eleverna trygg och uppmuntrande vilket gör att jag ser fram emot att gå till skolan varje dag. Passerkort och bemannad reception möjliggör en grundläggande trygghet. Bra kommunikation med Roslagsbanan och busstation i nära skolan. Ordentlig städning varje dag och fräscha toaletter. Det ges många möjligheter att höja sina betyg, och inom vissa ämnen är det mycket lätt för samtliga att uppnå A i jämförelse med andra skolor :) Jag är helnöjd med min skola och rekommenderar den.
Anonym
10.0
Omdöme skrivet 7 juni 2019
"En enormt bra gymnasieskola!"
Täby Enskilda Gymnasium är en skola där eleverna tillåts utvecklas på flera sätt. Lärarna är enormt engagerade och brinner för att lära ut vilket gör det intressant och får en vilja lära sig allt mer. Utöver detta så medför den öppna och sociala miljön på skolan en personlig utveckling. Skolan fostrar sina elever till omtänksamma och ansvarstagande individer vilket bidrar till den goda skolandan som kallas ”TEG-andan”. Denna andan medför en trygg stämning där alla tillåts att vara sig själva och där alla kan prata med alla. Täby Enskilda har dessutom en högkvalitativ skolmat av restaurangkvalitet som inte lämnar en hungrig. Såklart finns det även stress och prestationsångest på skolan, men detta är inget som väger ner det positiva omdömet. Ett tips är att gå med i en skolförening då detta sätter guldkant på gymnasietiden med vänner från olika program och årskurser! Som före detta elev kan jag inte annat än att rekommendera Täby Enskilda Gymnasium då det är en fantastiskt bra gymnasieskola som kommer att ge dig en gymnasietid du aldrig vill ska ta slut.
Anonym
9.1
Omdöme skrivet 7 juni 2019
"Toppklass och överlägsen"
TEG är en oerhört bra skola med otaliga stjärnor och få fel. Självklart finns det en del stress och prestationsångest (jag gick natur), men det är inget som hindrar mig från att ge skolan högsta betyg. Med lärare i toppklass, lokaler som presterar och en skolmat som hör hemma på restaurang tornar sig TEG över alla andra gymnasieskolor jag känner till. Det bästa med skolan är dock den oförväntat vänliga och respektfulla andan – TEG-andan – som låter en vara sig själv och ha kul även om det man gör kanske anses vara lite weird. Kortfattat är Täby Enskilda Gymnasium den skolan du ska gå på!
Anonym
10.0
Omdöme skrivet 5 juni 2019
"Ett RIKTIGT bra val"
Stämningen på skolan är helt fantastisk! Maten är supergod, lärarna extremt duktiga och engagerade, eleverna öppna och glada, lokalerna är mysiga.. ja det e riktigt bra helt enkelt