Omdömen

4.7
Baserat på 83 omdömen och 651 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
22 maj 2023

Tek

Börja inte om du inte vill att ditt liv ska vara tråkigt!

Skolan är så tråkig och många av lärarna är tråkiga också. Maten är overrated och eleverna är tråkiga också. Fett npc skola börja inte
Elev
1 maj 2023

Natur

Supernöjd!

Jag går i ettan på TEG och är supernöjd med skolan hittills. Lärarna är bra och försöker verkligen hjälpa dig att utvecklas. Självklart finns några undantag men ytterst få. Jag tycker skolbyggnaden och lokalen är toppen och älskar orangeriet där man kan äta lunch. Den enda kritiken jag har är att vissa lärare jämför mycket med andra elever under bedömning, speciellt på naturlinjen, eftersom alla är så välpresterande. I många kurser löser dock NP/kursprov detta. Lunchen har också blivit lite sämre på sistone men den är fortfarande klart bättre än många andra skolor.
Elev
24 apr 2023

Ekonomi juridik

Super bra skola med fantastiska lärare.

Jag tycker att skolan är fantastiskt och hela skolans system fungerar super bra för mig
Föredetta elev
10 feb 2023

Ekonomi

Mycket nöjd föredetta elev på skolan

Min upplevelse på skolan var fantastiskt bra och den har gett mig en väldigt bra grund för mina framtida ekonomi studier. Framförallt den varma kulturen och den goda stämningen står ut.
Föredetta elev
24 nov 2022

Fantastisk skola

En fantastiskt skola som jag rekommenderar till alla.
Elev
3 nov 2022

Natur

Fruktansvärt

Jag har gått här sen sommaren och jag är helt slutkörd. Jag går då natur och har haft 5 prov på 2 veckor. Dessa prov är stora examinationer där man förväntas kunna mycket. Har också under hela terminen pluggat varje kväll för att hänga med då lärarna inte har förståelse. Jag är en person som tränar mycket och träffar mycket kompisar, men jag har inte haft tid för detta alls! Jag är helt slutkörd mentalt och psykiskt. Skolan säger att man ska lägga 5-7 timmar i veckan på att plugga. Jag har lagt ca 13 timmar VARJE vecka på att plugga som inte ens har hjälpt mig (jag har varit effektiv och allt sånt där, det jag menar är att lärarna inte bryr sig och man måste ta ikapp allt hemma, speciellt i matten! Min matte lärare lär inte ut bra och all press hamnar på mig när jag kommer hem). Funderar ärligt på att byta skola. Men nu är det väll för sent?
Väl inte teg natur om ni har och vill behålla ert liv! Är dessutom skit missnöjd med min klass! Alla tråkiga människor går i min klass! I A klassen så går alla roliga och det är för att de har valt spanska. Ingen annan klass är indelad efter språk. Skit tråkigt ärligt! Dessutom så får man ingen chans att lära känna A klassen.
Jag har extremt höga krav på mig själv men ändå! Denna skola är ALLDELES för hård! Dessutom var maten sämre än vad folk sagt.

Gå inte hit om ni vill ha ett liv!

Svar från Täby Enskilda gymnasium

Hej och tack för omdömet.

Jag ska börja med att säga att det aldrig är för sent att få hjälp med anpassningar eller ändra sina val. Nu vet jag inte om du har varit i kontakt med Elevhälsoteamet, men om det inte är gjort så är det nog det första du ska göra så att ni kan lägga upp en plan. Tex ändrade mål, ändrad klass, ändrat program eller ändrad skola. Det är inte bra att vara stressad hela dagarna.

Så mitt råd är att söka upp Eva-Lena, Marie, Malin eller Per.
Med vänlig hälsning Tomas
Elev
6 okt 2022

Samhällslinjen

Glad att jag valde teg!!

Väldigt bra och trevlig skola. Människor är olika men öppna, dialogen med lärare känns avslappnad och det är ett stort fokus på eleverna. Du kommer att trivas.

Svar från Täby Enskilda gymnasium

Tack för ditt omdöme
Elev
8 sep 2022

Natur

BÄSTA TEG

Går natur på Teg och kunde inte trivas bättre. Alla lärare är toppen, maten är suverän och lokalerna fräscha. Lokalerna är luftiga och rena, det finns även många grupprum vilket är mycket användbart , samt många soffor och sittytor i hela skolan. Biblioteket är ganska litet men extremt mysigt.
Älskar min klass och alla är så trevliga. Känns verkligen som att jag kan vara mig själv och såklart hänger man mer med vissa i sin klass men känner ändå att jag umgås med alla.
Plugget är jättetufft men alla stöttar varandra och lärarna är hjälpsamma. Lektionerna är långa men bra planerade och oftast väldigt intressanta och roliga. Tycker alltid att det är roliga projekt vi jobbar med och lektionerna är väldigt varierade. Det vill säga inte bara genomgångar och läsa i boken utan även mycket annat som till exempel labbar, presentationer, grupparbeten, diskussioner mm.
Älskar att vara i skolan!! Såklart är det mycket plugg och stress ibland men jag ser alltid fram emot att gå till skolan!
Kan verkligen rekommendera TEG! Tvekar på att det finns bättre gymnasieskolor :)
Elev
22 maj 2022

Ekonomi juridik

Min åsikt

Väldigt dålig skola med hårda krav, maten är sämst
Elev
9 maj 2022

Samhällslinjen

Bästa valet

Om du går i 9:an och funderar över att börja på TEG, tveka inte. Skolan är genuint fantastisk. Skolan är ren, ganska stor och rymlig. Lokalerna är fräscha, det är aldrig stökigt i klassrummen och arbetsron är på topp. Eleverna är väldigt trevliga och hela skolan genomsyras av TEG-andan som i princip handlar om att bemöta alla med en god attityd, hålla dörren öppen för andra och så vidare. Jag är supernöjd med min klass. Alla är väldigt snälla och engagerade, och alla har mål kring att lyckas med sin utbildning vilket gör att atmosfären over-all är hur peppande som helst. När jag först började på TEG trodde jag att alla skulle vara överdrivet smarta och att det skulle finnas konkurrens bland elever, men det är verkligen inte så. Alla är väldigt hjälpsamma och jag märker inte av någon konkurrens alls. Någonting man får vänja sig vid är dock att man inte längre är "den bästa" i klassen som man kanske känt att man var under grundskolan, eftersom här är alla i klassen på ungefär samma nivå. Lärarna är fantastiska. De är väldigt förstående och planerar upplägget kring uppgifter med andra lärare för att se till att det inte blir för stor belastning. Jag har upplevt att jag har fått det stöd jag behövt från alla lärare, vilket är så bra. Skolmaten är SÅ god, men det är ingen nyhet. Matsalen är ganska kompakt men väldigt mysig, inte för högljudd eller stökig alls. Dock kan matkön vara lite lång vissa dagar. Precis bredvid skolan finns en Cirkle-K som uppskattas av många när man är sugen på kaffe, godis eller annat, men självfallet har skolan en kiosk som erbjuder det mesta till bra priser. Examinationerna sker oftast på plats. Alltså skriver man och lämnar in det mesta under lektionstid, vilket var en stor omställning för mig som var van vid att jobba hemifrån på högstadiet. Man har typ inga uppgifter som ska in 23:59 eller så, utan det mesta ska lämnas in och skrivas på lektionstid, ibland via google dokument och ibland via exam.net. Jag har egentligen inga synpunkter på skolan överhuvudtaget, jag är bara så nöjd. Välj TEG!!!

Svar från Täby Enskilda gymnasium

Tack för ditt omdöme
Elev
17 mar 2022

Samhällslinjen

Jag trivs på TEG

Jag trivs verkligen på TEG. Det är ingen dömande miljö och all får vara hur de vill. Alla lärare är fantastiska och har välplanerade lektioner. De har även en bra dialog med varandra och kan flytta prov och inlämningar om det blir för mycket för oss. Jag kan inte tala nog om skolmaten. Det är verkligen restaurangmat med nybakat bröd varje dag. Helt fantastiskt! Dessutom har vi en engagerad elevkår och andra föreningar som gör aktiviteter ibland.

Eleverna på TEG är väldigt ambitiösa och det skapas automatiskt ett klimat där alla som i högstadiet var ”bäst i klassen” nu hamnar i samma klass. För mig funkar det bra då man vet att alla i t.ex. ett grupparbete kommer göra sitt bästa och inte bara förvänta sig att andra ska göra jobbet. För andra kan det däremot vara jobbigt med den omställningen.

Något värt att nämna är även att TEG inte direkt är känd för att vara en festskola. Om du vill att din gymnasietid ska vara så rolig som möjligt med sköna personer och mycket som händer runtomkring vet jag inte om TEG är stället för dig.

Svar från Täby Enskilda gymnasium

Tack för ditt omdöme
Elev
24 feb 2022

Ekonomi

Täby enskilda

Så bra skola på alla sätt. Finns inget som kan bli bättre
Elev
31 jan 2022

Ekonomi

Omdöme täby enskilda gymnasium

Väldigt bra, går där nu och maten är underbar, alla lärare med osv. Enda - är min klass men det handlar om att jag inte har någon som jag känner mig helt trygg med. Beror på hur man är som person men flesta gillar det verkligen😍
Elev
26 jan 2022

Digitala samhället

Passion

Älskar denna skola bästa skolmiljön och bästa folket
Elev
13 jan 2022

Natur

Täby enskilda gymnasium

Supergod mat, fina lokaler, lärarna är bra (men det kan variera till och ifrån person)
Elev
5 jan 2022

Teknik

Bästa skolan

Bästa skolan med de mest engagerade lärarna, fräschaste lokalerna och trevligaste eleverna.
Elev
14 dec 2021

Samhällslinjen

Bästa skolan!

Jag kan inte rekommendera denna skola nog! Täby Enskilda Gymnasium har allt från bra skolmat, engagerade lärare, fina lokaler och bra sammanhållning (elevkår och föreningar).

Något som jag även tycker är värt att betona är även skolans approach till mental ohälsa och stress. Skolans elever är mycket högpresterande och detta kan leda till stress, men på grund av skolans elevhälsoteam och förstående lärare blir allt mer hanterbart. I min erfarenhet har det inte varit några svårigheter att fixa specifika anpassningar och möjligheter till antigen senare deadlines eller kompletteringar till uppgifter som varit svårare (på grund av stress/psykisk ohälsa) att genomföra.

Att välja Täby Enskilda Gymnasium är nog det bästa val jag någonsin gjort!!
Elev
7 dec 2021

Samhällslinjen

Är så nöjd med TEG!

Allt som man tänker är bra med skolan är ännu bättre!! Och det är så många detaljer som gör att skolgången blir så intressant och rolig. Lärarna planerar väldigt bra inför varje lektion. Jag uppskattar verkligen att vi inte har så mycket skriftliga prov, utan mer uppsatser eller inlämningar. Lärarna är så måna om att vi faktiskt ska lära oss, och inte bara stressa igenom en planering. Är så, så, så nöjd med allt arbete och engagemang som läggs ner för att TEG ska bli en ännu bättre skola, för det märks!
Elev
6 dec 2021

Samhällslinjen

Täby enskilda gymnasium

Allt är liksom bra, inte bara saker som alla tänker på när dem ser teg som macbooks, skolmaten osv utan också sånt som man inte ens märker som bara gör ens skoldag som elevkårens evenemang, brunch till lunch och mycket mer!!!
Elev
14 okt 2021

Teknik

Bästa möjliga valet

Denna skola är riktigt bra. Från fräscha lokaler till fantastiska lärare och 10/10 skolmat har TEG allting. Något lite synd är att de föreningar som finns på skolan inte varit lika aktiva som under tidigare år, men förhoppningsvis kommer detta tillbaka efter pandemin! Det är också enkelt att starta egna föreningar om man vill och har en bra idé.
Alltså, välj TEG! Eleverna är svåra att recensera för de ändras ju, men chansen är stor att du hamnar i en bra klass också! Från vad man hör om andra skolor är teg verkligen det bästa möjliga gymnasievalet för dig som är ambitiös och vill ha kul i skolan!
Elev
23 sep 2021

Natur

Mitt bästa val i livet

Går mitt första år på natur här och kunde inte varit mer nöjd! Dör för skolmaten och det är så fräscha lokaler. Lärarna är också väldigt förstående och vill alltid elevernas bästa. De kompromissar med eleverna om datum på uppgifter och prov.

Någonting jag var orolig över innan jag började var själva klassen. Jag trodde att alla skulle vara ”nördar” men så är inte fallet. Trots att alla är studiemotiverade är alla väldigt roliga att vara med. Både i och utanför skolan. Skolans stämning, den berömde teg-andan, är också bra. Upplever att alla accepteras som de är och man kan vara sig själv

Teg är en otroligt bra skola!!!!
Elev
11 sep 2021

Ekonomi

nöjd elev

helt fantastisk skola och skolmat
Elev
22 aug 2021

Samhällslinjen

Bästa skolan

Bästa valet jag gjort i mitt liv är att börja på teg. Fantastiska människor, toppen lärare, fina lokaler och jättegod skolmat! För er som är rädda för att det finns betyghets så finns det ingen press från någon förutom dig själv, lärarna vill bara att du ska nå de mål du sätter för dig själv. Visst, eleverna är ofta högpresterande men det finns ingen ”prestige” i bättre betyg eller att du är sämre för att du inte får A i alla ämnen.
Rekommenderar verkligen Teg för alla er som ska söka till gymnasiet :)
Elev
14 jun 2021

Ekonomi juridik

Rekommenderar!

Är väldigt nöjd med mina år på Täby Enskilda. Väldigt bra lärare som är pedagogiska och lyssnar på oss elever, bra skolmat och väldigt fina lokaler. Lärarna är även bra på att informera om hur man ligger till hela tiden så att du alltid är medveten om vad du kan utveckla och hur du ligger till.

Många tror att det är konkurrens mellan eleverna, men så är det inte alls (åtminstone inte i mitt fall). Alla hjälper varandra och gör att vi alla uppnår det resultatet som vi satsar på. Även nu under corona så har skolan hanterat situationen bra, de har tagit sitt ansvar, gått ut med information och helt enkelt skött distansundervisningen och lektionerna i skolan väldigt bra.

Slutligen så vill jag verkligen uppmärksamma de fina lokalerna. Heltäckningsmattor, soffor, glasväggar, många grupprum och rena toaletter. Det känns inte som en typisk skola, utan man kan mer jämföra lokalerna som en modern arbetsplats. Detta var huvudanledningen att jag valde Teg i nian.
Elev
15 maj 2021

Extremt välfungerande men liten mångfald

En extremt välfungerande och välstrukturerad skola. Man märker att skolan jobbar för att ständigt utvecklas och bli bättre och bättre. Lokalerna är fräscha och väl utformade, maten är fantastisk och studiemiljön idealisk. Eleverna har ambitioner utan att det blir konkurrens och tävlingsmiljö. Kommunikationen mellan lärare och elever fungerar utmärkt och lärarna är mycket öppna för att flytta/ändra exempelvis prov. Lärarna är för det mesta bra, men ingen större skillnad jämfört med min tidigare skola.

Det som drar ner betyget är bristen på mångfald. Upplever att nästan alla elever har en väldigt privilegiad bakgrund. Känner inte att jag får så mycket perspektiv eller utvecklas som människa i den grad jag velat. Med detta i åtanke är jag tveksam till om jag hade valt TEG igen vid ett gymnasieval.

Svar från Täby Enskilda gymnasium

Tack för ditt omdöme
Elev
15 maj 2021

Samhällslinjen

Världens bästa skola!

Jag kan inte vara mer nöjd, varje gång jag går till skolan tänker jag att det måste vara den bästa skolan i hela världen! Det känns som att lärarna brinner för att lära ut och eleverna brinner för att lära sig. Jag upplever inte alls att vi elever tävlar med varandra, tvärtom hjälps vi åt med det som känns klurigt. Jag är så otroligt nöjd med min undervisning, även den undervisning vi haft på distans under pandemin. Min uppfattning är att trivseln är mycket hög över lag och själv strormtrivs jag. Min klass har grymt bra gemenskap och hade jag haft gymnasieval igen hade jag valt TEG igen utan tvekan. Jag kan även bekräfta att skolmaten är gudomlig. // glad sam-elev.
Elev
6 apr 2021

Ingen vanlig gymnasieskola!

Skolan är väldigt bra men lite väl överskattad på vissa punkter.

Det allra bästa med skolan enligt mig är lärarna och undervisningen. Vissa lärare är såklart bättre än andra men skillnaden är antingen väldigt bra eller oroligt bra. Lektionerna har variation och bra struktur. Tempot är väl anpassat till eleverna. Lärarna är väldigt öppna att flytta prov och inlämningar när det blir för mycket någon vecka. Ämnen jag tidigare avskydde är nu mina favoriter, tack vare lärarna.

Maten är lika bra som alla säger. Inte en dag har gått utan att jag ätit skolmaten. Jag har aldrig behövt gå till Täby centrum för en god lunch. Det är verkligen ingen vanlig skolmat utan otroliga rätter med hög kvalité. Om man inte äter kött så finns det vegetariska alternativet som är lika gott. Jag vet flera lärare som gått från hardcore köttätare till vegetarianer på grund av skolans otroligt goda vegetariska alternativ.

Lokalerna och toaletterna är väldigt fräscha. Skolan kryllar av soffor och bekväma stolar.

Eleverna är väldigt öppna och schyssta där ingen dömmer någon annan. Jag känner att jag kan klä mig hur jag ville och tycka vad jag vill utan att bli bemött dåligt. Det är ingen drama på skolan och ingen är dryg eller elak. Enstaka fall går att lösa med hjälp av lärarna. Dock är begreppet "Teg-andan" lite väl överdriven. Visst alla är schyssta men elever går inte direkt runt och hälsar på varandra. Nästan alla håller sig till sin egen klass och årskurs. Men så är det på alla skolor. Teg andan är inte en så stor grej mer än att alla är accepterande och snälla.

Jag var rädd att alla skulle vara smartare än mig när jag började på teg. Jag var orolig att jag skulle hamna efter. Så va inte alls fallet. Alla är lika osäker och orolig som en själv. Lärarna hjälper väldigt mycket och anpassar nivån. Jag upplever ingen press bland eleverna. Alla vill hjälpa varandra och tillsammans når vi dem betygen vi vill. Ingen jämför sig med varandra vilket jag tycker är väldigt skönt. Lärarna trycker på på sina egna ambitioner att lyckas. De är väldigt tydliga med att kunskapen är viktigast, samtidigt finns det en viss press att få höga betyg eftersom det är en högpresterande skola. Pressen blir dock inte överväldigande eftersom lärarna och elever hela tiden hjälper varandra för att nå sina mål.

Jag rekommenderar teg till 100%. Skolan är verkligen otrolig. Det är ingen vanlig gymnasieskola så att säga.
Elev
21 mar 2021

Ekonomi

Ärligt omdömme

Nu tänkte jag vara 100% ärlig om täby enskilda, särskilt till er alla 9:or som ska välja skola. Satt i eran sits för precis ett år sedan.

Att det är högpresterade elever på skolan märks. Visst att lärarna försöker arbeta mot det men det varierar i slutändan vilken klass du hamnar i. I början tyckte jag det var jätte tufft med betygen då jag först kände att alla andra var bättre än mig och särskild inom vissa ämnen. Var beredd på att elever vill försöka tenta av kurserna i förtid vilket enligt mig skapade en stor stress. Vissa lärare har en hög standard på examinationer eftersom att "alla" är så smarta.

Lärarna är som vilka andra lärare som helst. Vissa jätte stränga, vissa jätte chilla och vissa jätte snälla och förstående. Innan jag började teg läste jag att "teg andan" var värsta grejen på skolan men helt ärligt har jag aldrig märkt av den. Folk stänger dörrarna framför näsan o alla går inte runt och hälsar i korridoren, men o andra sidan är alla väldigt snälla.

Jag tycker folk absolut överdriver i omdömen och menar på att det är jätte bra atmosfär på skolan med ingen skolpress. Detta tycker jag inte alls stämmer till 100% och jag känner av betyghets här och där. Elevkåren är inte heller så jätte bra enligt mig.

Det finns dock jätte mycket bra saker med skolan och allt beror egentligen på vilken klass du hamnar i. Lycka till med gymnasievalet :)

Svar från Täby Enskilda gymnasium

Tack för omdömet och den nyanserade bilden. Precis som du säger kan det finnas en betygshunger som inte alltid är nyttigt för eleven. Efter att i 3-5 år i grundskola kämpat med att få bra betyg för att komma in på det program/skola som man vill, så är det svårt att ställa om från att prestera till att lära sig. Det är också något som vi under till exempel öppet hus, informationsföreläsningar och introdagarna försöker att påtala, betygen är inte det viktiga.
Med vänlig hälsning Tomas
Elev
17 feb 2021

Ekonomi

TEG ÄR BÄST

Fantastisk skola. Fräscha lokaler. Bra stämning. Lagom med plugg
Elev
13 feb 2021

Digitala samhället

Teg bäst

Så ofantligt oroväckande bra på alla sätt och vis, behöver inte sägas något mer.
Visar 30 av totalt 83 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen