Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
Jobbar du här?
Registrera och få tillgång till er skola gratis.
Registrera gratis

Omdömen

4.7
Baserat på 64 omdömen och 1102 svar
0
0
0
0
0
Elev
14 okt 2021
4.8

Teknik

Bästa möjliga valet

Denna skola är riktigt bra. Från fräscha lokaler till fantastiska lärare och 10/10 skolmat har TEG allting. Något lite synd är att de föreningar som finns på skolan inte varit lika aktiva som under tidigare år, men förhoppningsvis kommer detta tillbaka efter pandemin! Det är också enkelt att starta egna föreningar om man vill och har en bra idé.
Alltså, välj TEG! Eleverna är svåra att recensera för de ändras ju, men chansen är stor att du hamnar i en bra klass också! Från vad man hör om andra skolor är teg verkligen det bästa möjliga gymnasievalet för dig som är ambitiös och vill ha kul i skolan!
Elev
23 sep 2021
4.8

Natur

Mitt bästa val i livet

Går mitt första år på natur här och kunde inte varit mer nöjd! Dör för skolmaten och det är så fräscha lokaler. Lärarna är också väldigt förstående och vill alltid elevernas bästa. De kompromissar med eleverna om datum på uppgifter och prov.

Någonting jag var orolig över innan jag började var själva klassen. Jag trodde att alla skulle vara ”nördar” men så är inte fallet. Trots att alla är studiemotiverade är alla väldigt roliga att vara med. Både i och utanför skolan. Skolans stämning, den berömde teg-andan, är också bra. Upplever att alla accepteras som de är och man kan vara sig själv

Teg är en otroligt bra skola!!!!
Elev
11 sep 2021
4.9

Ekonomi

nöjd elev

helt fantastisk skola och skolmat
Elev
22 aug 2021
5.0

Samhällslinjen

Bästa skolan

Bästa valet jag gjort i mitt liv är att börja på teg. Fantastiska människor, toppen lärare, fina lokaler och jättegod skolmat! För er som är rädda för att det finns betyghets så finns det ingen press från någon förutom dig själv, lärarna vill bara att du ska nå de mål du sätter för dig själv. Visst, eleverna är ofta högpresterande men det finns ingen ”prestige” i bättre betyg eller att du är sämre för att du inte får A i alla ämnen.
Rekommenderar verkligen Teg för alla er som ska söka till gymnasiet :)
Elev
14 jun 2021
5.0

Ekonomi juridik

Rekommenderar!

Är väldigt nöjd med mina år på Täby Enskilda. Väldigt bra lärare som är pedagogiska och lyssnar på oss elever, bra skolmat och väldigt fina lokaler. Lärarna är även bra på att informera om hur man ligger till hela tiden så att du alltid är medveten om vad du kan utveckla och hur du ligger till.

Många tror att det är konkurrens mellan eleverna, men så är det inte alls (åtminstone inte i mitt fall). Alla hjälper varandra och gör att vi alla uppnår det resultatet som vi satsar på. Även nu under corona så har skolan hanterat situationen bra, de har tagit sitt ansvar, gått ut med information och helt enkelt skött distansundervisningen och lektionerna i skolan väldigt bra.

Slutligen så vill jag verkligen uppmärksamma de fina lokalerna. Heltäckningsmattor, soffor, glasväggar, många grupprum och rena toaletter. Det känns inte som en typisk skola, utan man kan mer jämföra lokalerna som en modern arbetsplats. Detta var huvudanledningen att jag valde Teg i nian.
Elev
15 maj 2021
4.4

Extremt välfungerande men liten mångfald

En extremt välfungerande och välstrukturerad skola. Man märker att skolan jobbar för att ständigt utvecklas och bli bättre och bättre. Lokalerna är fräscha och väl utformade, maten är fantastisk och studiemiljön idealisk. Eleverna har ambitioner utan att det blir konkurrens och tävlingsmiljö. Kommunikationen mellan lärare och elever fungerar utmärkt och lärarna är mycket öppna för att flytta/ändra exempelvis prov. Lärarna är för det mesta bra, men ingen större skillnad jämfört med min tidigare skola.

Det som drar ner betyget är bristen på mångfald. Upplever att nästan alla elever har en väldigt privilegiad bakgrund. Känner inte att jag får så mycket perspektiv eller utvecklas som människa i den grad jag velat. Med detta i åtanke är jag tveksam till om jag hade valt TEG igen vid ett gymnasieval.
Elev
15 maj 2021
5.0

Samhällslinjen

Världens bästa skola!

Jag kan inte vara mer nöjd, varje gång jag går till skolan tänker jag att det måste vara den bästa skolan i hela världen! Det känns som att lärarna brinner för att lära ut och eleverna brinner för att lära sig. Jag upplever inte alls att vi elever tävlar med varandra, tvärtom hjälps vi åt med det som känns klurigt. Jag är så otroligt nöjd med min undervisning, även den undervisning vi haft på distans under pandemin. Min uppfattning är att trivseln är mycket hög över lag och själv strormtrivs jag. Min klass har grymt bra gemenskap och hade jag haft gymnasieval igen hade jag valt TEG igen utan tvekan. Jag kan även bekräfta att skolmaten är gudomlig. // glad sam-elev.
Elev
6 apr 2021
4.8

Ingen vanlig gymnasieskola!

Skolan är väldigt bra men lite väl överskattad på vissa punkter.

Det allra bästa med skolan enligt mig är lärarna och undervisningen. Vissa lärare är såklart bättre än andra men skillnaden är antingen väldigt bra eller oroligt bra. Lektionerna har variation och bra struktur. Tempot är väl anpassat till eleverna. Lärarna är väldigt öppna att flytta prov och inlämningar när det blir för mycket någon vecka. Ämnen jag tidigare avskydde är nu mina favoriter, tack vare lärarna.

Maten är lika bra som alla säger. Inte en dag har gått utan att jag ätit skolmaten. Jag har aldrig behövt gå till Täby centrum för en god lunch. Det är verkligen ingen vanlig skolmat utan otroliga rätter med hög kvalité. Om man inte äter kött så finns det vegetariska alternativet som är lika gott. Jag vet flera lärare som gått från hardcore köttätare till vegetarianer på grund av skolans otroligt goda vegetariska alternativ.

Lokalerna och toaletterna är väldigt fräscha. Skolan kryllar av soffor och bekväma stolar.

Eleverna är väldigt öppna och schyssta där ingen dömmer någon annan. Jag känner att jag kan klä mig hur jag ville och tycka vad jag vill utan att bli bemött dåligt. Det är ingen drama på skolan och ingen är dryg eller elak. Enstaka fall går att lösa med hjälp av lärarna. Dock är begreppet "Teg-andan" lite väl överdriven. Visst alla är schyssta men elever går inte direkt runt och hälsar på varandra. Nästan alla håller sig till sin egen klass och årskurs. Men så är det på alla skolor. Teg andan är inte en så stor grej mer än att alla är accepterande och snälla.

Jag var rädd att alla skulle vara smartare än mig när jag började på teg. Jag var orolig att jag skulle hamna efter. Så va inte alls fallet. Alla är lika osäker och orolig som en själv. Lärarna hjälper väldigt mycket och anpassar nivån. Jag upplever ingen press bland eleverna. Alla vill hjälpa varandra och tillsammans når vi dem betygen vi vill. Ingen jämför sig med varandra vilket jag tycker är väldigt skönt. Lärarna trycker på på sina egna ambitioner att lyckas. De är väldigt tydliga med att kunskapen är viktigast, samtidigt finns det en viss press att få höga betyg eftersom det är en högpresterande skola. Pressen blir dock inte överväldigande eftersom lärarna och elever hela tiden hjälper varandra för att nå sina mål.

Jag rekommenderar teg till 100%. Skolan är verkligen otrolig. Det är ingen vanlig gymnasieskola så att säga.
Elev
21 mar 2021
3.0

Ekonomi

Ärligt omdömme

Nu tänkte jag vara 100% ärlig om täby enskilda, särskilt till er alla 9:or som ska välja skola. Satt i eran sits för precis ett år sedan.

Att det är högpresterade elever på skolan märks. Visst att lärarna försöker arbeta mot det men det varierar i slutändan vilken klass du hamnar i. I början tyckte jag det var jätte tufft med betygen då jag först kände att alla andra var bättre än mig och särskild inom vissa ämnen. Var beredd på att elever vill försöka tenta av kurserna i förtid vilket enligt mig skapade en stor stress. Vissa lärare har en hög standard på examinationer eftersom att "alla" är så smarta.

Lärarna är som vilka andra lärare som helst. Vissa jätte stränga, vissa jätte chilla och vissa jätte snälla och förstående. Innan jag började teg läste jag att "teg andan" var värsta grejen på skolan men helt ärligt har jag aldrig märkt av den. Folk stänger dörrarna framför näsan o alla går inte runt och hälsar i korridoren, men o andra sidan är alla väldigt snälla.

Jag tycker folk absolut överdriver i omdömen och menar på att det är jätte bra atmosfär på skolan med ingen skolpress. Detta tycker jag inte alls stämmer till 100% och jag känner av betyghets här och där. Elevkåren är inte heller så jätte bra enligt mig.

Det finns dock jätte mycket bra saker med skolan och allt beror egentligen på vilken klass du hamnar i. Lycka till med gymnasievalet :)
Elev
17 feb 2021
5.0

Ekonomi

TEG ÄR BÄST

Fantastisk skola. Fräscha lokaler. Bra stämning. Lagom med plugg

Jobbar du på skolan? Kom igång gratis!

Skolan eller verksamheten har ännu inte verifierats av ägaren eller personal. Gör anspråk helt gratis för att redigera uppgifter, svara på omdömen, och få notifikationer om nya omdömen.
Registrera gratis