Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
60 omdömen
Resultat omdömen
4.7
Utmärkt
58
0
2
0
0

Rekommenderar!

5.0
Elev · Ekonomi juridik · 14 juni 2021
Elev · Ekonomi juridik · 14 juni 2021
Är väldigt nöjd med mina år på Täby Enskilda. Väldigt bra lärare som är pedagogiska och lyssnar på oss elever, bra skolmat och väldigt fina lokaler. Lärarna är även bra på att informera om hur man ligger till hela tiden så att du alltid är medveten om vad du kan utveckla och hur du ligger till.

Många tror att det är konkurrens mellan eleverna, men så är det inte alls (åtminstone inte i mitt fall). Alla hjälper varandra och gör att vi alla uppnår det resultatet som vi satsar på. Även nu under corona så har skolan hanterat situationen bra, de har tagit sitt ansvar, gått ut med information och helt enkelt skött distansundervisningen och lektionerna i skolan väldigt bra.

Slutligen så vill jag verkligen uppmärksamma de fina lokalerna. Heltäckningsmattor, soffor, glasväggar, många grupprum och rena toaletter. Det känns inte som en typisk skola, utan man kan mer jämföra lokalerna som en modern arbetsplats. Detta var huvudanledningen att jag valde Teg i nian.

Extremt välfungerande men liten mångfald

4.4
Elev · 15 maj 2021
Elev · 15 maj 2021
En extremt välfungerande och välstrukturerad skola. Man märker att skolan jobbar för att ständigt utvecklas och bli bättre och bättre. Lokalerna är fräscha och väl utformade, maten är fantastisk och studiemiljön idealisk. Eleverna har ambitioner utan att det blir konkurrens och tävlingsmiljö. Kommunikationen mellan lärare och elever fungerar utmärkt och lärarna är mycket öppna för att flytta/ändra exempelvis prov. Lärarna är för det mesta bra, men ingen större skillnad jämfört med min tidigare skola.

Det som drar ner betyget är bristen på mångfald. Upplever att nästan alla elever har en väldigt privilegiad bakgrund. Känner inte att jag får så mycket perspektiv eller utvecklas som människa i den grad jag velat. Med detta i åtanke är jag tveksam till om jag hade valt TEG igen vid ett gymnasieval.

Världens bästa skola!

5.0
Elev · Samhällslinjen · 15 maj 2021
Elev · Samhällslinjen · 15 maj 2021
Jag kan inte vara mer nöjd, varje gång jag går till skolan tänker jag att det måste vara den bästa skolan i hela världen! Det känns som att lärarna brinner för att lära ut och eleverna brinner för att lära sig. Jag upplever inte alls att vi elever tävlar med varandra, tvärtom hjälps vi åt med det som känns klurigt. Jag är så otroligt nöjd med min undervisning, även den undervisning vi haft på distans under pandemin. Min uppfattning är att trivseln är mycket hög över lag och själv strormtrivs jag. Min klass har grymt bra gemenskap och hade jag haft gymnasieval igen hade jag valt TEG igen utan tvekan. Jag kan även bekräfta att skolmaten är gudomlig. // glad sam-elev.
96%
ger betyget bra eller utmärkt till
Personlig utveckling
Visa alla resultat

Ingen vanlig gymnasieskola!

4.8
Elev · 6 april 2021
Elev · 6 april 2021
Skolan är väldigt bra men lite väl överskattad på vissa punkter.

Det allra bästa med skolan enligt mig är lärarna och undervisningen. Vissa lärare är såklart bättre än andra men skillnaden är antingen väldigt bra eller oroligt bra. Lektionerna har variation och bra struktur. Tempot är väl anpassat till eleverna. Lärarna är väldigt öppna att flytta prov och inlämningar när det blir för mycket någon vecka. Ämnen jag tidigare avskydde är nu mina favoriter, tack vare lärarna.

Maten är lika bra som alla säger. Inte en dag har gått utan att jag ätit skolmaten. Jag har aldrig behövt gå till Täby centrum för en god lunch. Det är verkligen ingen vanlig skolmat utan otroliga rätter med hög kvalité. Om man inte äter kött så finns det vegetariska alternativet som är lika gott. Jag vet flera lärare som gått från hardcore köttätare till vegetarianer på grund av skolans otroligt goda vegetariska alternativ.

Lokalerna och toaletterna är väldigt fräscha. Skolan kryllar av soffor och bekväma stolar.

Eleverna är väldigt öppna och schyssta där ingen dömmer någon annan. Jag känner att jag kan klä mig hur jag ville och tycka vad jag vill utan att bli bemött dåligt. Det är ingen drama på skolan och ingen är dryg eller elak. Enstaka fall går att lösa med hjälp av lärarna. Dock är begreppet "Teg-andan" lite väl överdriven. Visst alla är schyssta men elever går inte direkt runt och hälsar på varandra. Nästan alla håller sig till sin egen klass och årskurs. Men så är det på alla skolor. Teg andan är inte en så stor grej mer än att alla är accepterande och snälla.

Jag var rädd att alla skulle vara smartare än mig när jag började på teg. Jag var orolig att jag skulle hamna efter. Så va inte alls fallet. Alla är lika osäker och orolig som en själv. Lärarna hjälper väldigt mycket och anpassar nivån. Jag upplever ingen press bland eleverna. Alla vill hjälpa varandra och tillsammans når vi dem betygen vi vill. Ingen jämför sig med varandra vilket jag tycker är väldigt skönt. Lärarna trycker på på sina egna ambitioner att lyckas. De är väldigt tydliga med att kunskapen är viktigast, samtidigt finns det en viss press att få höga betyg eftersom det är en högpresterande skola. Pressen blir dock inte överväldigande eftersom lärarna och elever hela tiden hjälper varandra för att nå sina mål.

Jag rekommenderar teg till 100%. Skolan är verkligen otrolig. Det är ingen vanlig gymnasieskola så att säga.

Ärligt omdömme

3.0
Elev · Ekonomi · 21 mars 2021
Elev · Ekonomi · 21 mars 2021
Nu tänkte jag vara 100% ärlig om täby enskilda, särskilt till er alla 9:or som ska välja skola. Satt i eran sits för precis ett år sedan.

Att det är högpresterade elever på skolan märks. Visst att lärarna försöker arbeta mot det men det varierar i slutändan vilken klass du hamnar i. I början tyckte jag det var jätte tufft med betygen då jag först kände att alla andra var bättre än mig och särskild inom vissa ämnen. Var beredd på att elever vill försöka tenta av kurserna i förtid vilket enligt mig skapade en stor stress. Vissa lärare har en hög standard på examinationer eftersom att "alla" är så smarta.

Lärarna är som vilka andra lärare som helst. Vissa jätte stränga, vissa jätte chilla och vissa jätte snälla och förstående. Innan jag började teg läste jag att "teg andan" var värsta grejen på skolan men helt ärligt har jag aldrig märkt av den. Folk stänger dörrarna framför näsan o alla går inte runt och hälsar i korridoren, men o andra sidan är alla väldigt snälla.

Jag tycker folk absolut överdriver i omdömen och menar på att det är jätte bra atmosfär på skolan med ingen skolpress. Detta tycker jag inte alls stämmer till 100% och jag känner av betyghets här och där. Elevkåren är inte heller så jätte bra enligt mig.

Det finns dock jätte mycket bra saker med skolan och allt beror egentligen på vilken klass du hamnar i. Lycka till med gymnasievalet :)

TEG ÄR BÄST

5.0
Elev · Ekonomi · 17 februari 2021
Elev · Ekonomi · 17 februari 2021
Fantastisk skola. Fräscha lokaler. Bra stämning. Lagom med plugg

Teg bäst

5.0
Elev · Digitala samhället · 13 februari 2021
Elev · Digitala samhället · 13 februari 2021
Så ofantligt oroväckande bra på alla sätt och vis, behöver inte sägas något mer.

Väldigt bra skola

4.9
Elev · 29 januari 2021
Elev · 29 januari 2021
Tänkte skriva en recension om denna skola för alla 9:or som sitter och funderar på vilket gymnasium de vill börja på. Det finns inte mycket att säga utom att skolan typ är helt perfekt enligt mig.

Jag går första året i naturprogrammet och jag älskar att jag valde TEG som mitt förstahandsval. Lokalerna är väldigt fräscha och fina. De är alltid rent i toaletterna och runt hela skolan. Stämningen på TEG är helt fantastisk och är en av anledningarna till varför jag ville börja här. Alla elever på skolan har ambitioner men drar inte ner andra och det är verkligen ingen tävlingsmiljö på denna skola. Alla vill att du ska lyckas och alla på skolan hjälper varandra att nå sina mål. Vissa är rädda att alla kommer vara smarta A-barn som inte gör mer än att plugga, men skolan är fylld av massvis av olika människor som har flera olika intressen utanför skolan. Så oroa inte dig över det ifall du känner att du inte passar in som ett "A-barn".

Maten på skolan är som ryktet säger. Den är väldigt bra och varierad. Det finns även alltid vegetariska alternativ och ibland veganska alternativ. Självklart kan maten vara lite sämre vissa dagar, men den är definitivt bättre än vanlig skolmat och lunchen kan man faktiskt se fram emot.

Fast man behöver bra betyg för att komma in på TEG så skulle jag inte säga att skolan är jättesvår. Det är ganska lugnt/normalt med prov och inlämningar. Jag blir iallafall inte stressad av mitt schema men självklart kan det variera beroende på vilka lärare man får. De lärarna jag har är väldigt bra. De lyssnar på elevernas feedback och ändrar på saker så att vi elever ska bli mer bekväma. De frågar oftast oss om vilket datum vi skulle vilja ha prov och lyssnar på våra åsikter.

Lektionerna är långa, men det är jätteskönt att det är så. Man får kanske 2-3 raster under en lektion så man sitter inte på en stol i 3 timmar. Vi gör väldigt många olika saker på lektioner och det är inte bara genomgångar och läsa boken varje lektion. Eftersom lektionerna är långa så har man oftast bara 2 eller 3 lektioner om dagen vilket gör så att man orkar mycket mera och att dagarna känns väldigt korta. Personligen så hatade jag mitt schema i högstadiet och det kändes som att dagen var 10 timmar lång. Nu så kommer man till skolan och inser att man bara har någon lektion kvar innan man får sluta och det är en fantastisk känsla. Dessutom så får man mer tid på att fokusera på sitt arbete och sätta in sig i ämnet.

Jag skulle till 100% rekommendera TEG till allihopa. Det kanske är svårt att komma in, men det är bara att försöka ditt bästa så tror jag att du klarar det :) Lycka till med gymnasievalet!
96%
ger betyget bra eller utmärkt till
Lärarna
Visa alla resultat

Riktigt bra skola!

4.9
Elev · 23 januari 2021
Elev · 23 januari 2021
Helt fantastisk mat, trevliga lärare och stora salar! Lärarna tar in elevernas åsikter och flyttar enkelt/snabbt prov och uppgifter för balanserade veckor! Helt fantastisk stämning ”TEG andan” som gör det lätt att prata med hela skolans elever, lärare och personal lite när som! Många grupprum och trevlig atmosfär med pingis, spel, stora utrymmen, flera soffor och väggar som är utsmyckade med elevers foton och konst från flera olika tävlingar! Maten är som sagt riktigt god med en bra variation och vegetarisk alternativ! Det finns även en cafeteria med massvis av olika saker (ett tips är de små mackorna!). Handledarna är extremt måna om elevernas hälsa och hjälper gärna till med att skapa en så bra skoltid som möjligt! Varierade lektioner med pauser på varje lektion och helt fantastisk reception! Om ni har möjligheten att gå på denna skola, ta chansen! Det är extremt mycket värt det och kommer sluta riktigt bra med många nya erfarenheter, vänner med mera! :)

Jättebra skola!

4.7
Elev · 3 januari 2021
Elev · 3 januari 2021
En fantastisk skola!
Alla lärare är otroligt kunniga och man känner sig välkomnad av både personal och elever. Skolan har ett bra återkopplingssystem som gör det lättare att lyckas i studier och det är du själv som ligger i fokus. Lokalerna är moderna och fräscha och skolmaten är fantastisk.
Om du funderar på att söka, gör det!! Du kommer inte att ångra dig.
Verksamheten använder inte SchoolParrot ännu. Tipsa dem gärna om oss!
  • Ej användare
  • Ej verifierade uppgifter
  • Kan ej besvara eller bemöta
Kom igång med SchoolParrotLäs mer om SchoolParrot

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Kemistvägen 1, 18379, Täby
08-7322100

Täby Enskilda Gymnasium - hög trivsel och god undervisning