Omdömen

2.7
Baserat på 28 omdömen och 239 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
13 aug 2023

Medium skola

Dålig skolmat, jobbiga lärare, en lärare svärde mot elev
Föredetta elev
28 jun 2023

hemskt

skolan var hemsk. mobbningen var på hög nivå, eleverna hade FIGHTS, ett helt flock kom alltid ut från toaletterna efter att ha rökt o vapeat. inga lärare gjorde nått åt de. skolmaten va fruktansvärd. Äcklig skola med väldigt smala korridorer man knappt kunde andas i. Värsta va nog hur dryga o taskiga eleverna va. Jag klarade inte av o gå i den där skolan o ja ska byta skola nu efter mitt första år där
Förälder / Vårdnadshavare
26 maj 2023

En skola som inte är intresserad av att utvecklas!

Riktigt dålig skola! Är ditt barn ett ”A-barn” kan du med gott samvete placera ditt barn på TF men annars inte. Rektor och vissa lärare ser ALDRIG sina egna brister vilket är en förutsättning för att det ska bli bättre. Stress och press gjorde att vår dotter höll på att gå in i väggen och alldeles för höga krav på vad som ingår i respektive betyg. Detta genom jämförelse med exempelvis nationella prov. Skolan var en gång väldigt bra men sedan skolan blev fyrparallellig har det bara gått utför. Alldeles för många lärarbyten! Vad sägs om 14 lärare i matematik på tre år. Jag kan rekommendera att gå i skolan F-6 men inte högstadiet. Teknikämnet är det som fungerar absolut sämst! Stor varning för denna skola! Dessutom maskar i maten. Räddningen har varit engelska, svenska, bild och kemiläraren! Resten kassa!
Elev
15 maj 2023

): ): ):

En del otrevlig personal.
Elev
24 mar 2023

Stina får betyget MYCKET TILLFREDSSTÄLLANDE.

King. Asså Stina GÖR hela skolan. Hon är bäst och skånskan gör bara henne till en queen. Asså no cap. Nej men asså Stina är den bästa läraren vi någonsin har haft assså bruden är sjuk,, fler borde va som henne. Tack
Det här några saker vi lärt oss av tjejen:
H2so4 det är svavelsyra
Stina förtjänar all kärlek i världen<3
Föredetta elev
26 feb 2023

Täby friskola rating

kvarsittningar för ingenting som gör att elever slutar klockan fem och har ingen fritid
ingen skolgård alls
skolmaten har larver med inälvor i som elever har hittar mer en tre gånger i och hårstrån, rå kyckling och oftast inte ätlig mat
man har knappt några raster och de tar bort håltimmar för att sätta dit en extra lektion för att de inte tycker eleverna förkänar rasterna
De ändrar också lektion tiderna för att de inte tycker att man får äts på donken på rasterna eller åka till täby c på håltimmar
Lärarna drar över på lektionerna och börjar lektionen för tidigt och om man inte går in 5 min tidigare får man sen ankomst
Man får inte ha mobilerna men lärarna går runt med de och ibland till och med på lektionerna
man får aldrig några komplimanger utan man får bara mejl hem på saker man har missat inte gjort eller inte gjort bra
1 vecka försent sommarlov
lärarna skriker på en o hotar om att ge anmärkning ifall man inte är helt tyst
man får inte ha skor inomhus så man går runt o trampar på potatisar i matsalen men lärarna får ha sina ”inneskor” som de går ut med om de till exempel är brandalarm
Om man inte lämnar in sin telefon får man inte vara med på lektionen
skolan är iskall på vintern och rektorn går runt och stänger av elementen även fast eleverna säger att det är kallt
Man får även sen ankomst ifall bussen är försenad
på de flesta idrottslektionerna får man inte göra fysiska grejer utan man har teori och pratar om hälsa
Och massa mer dåligt
de finns typ inga bra lärare eftersom alla bara tycker man ska sitta helt still och tyst på sin plats och inte får jobba med andra
Mne de finns vissa lärarw som är jötte bra
Elev
3 jan 2023

Jävligt dåligt

Skolan är dålig. Det är för mycket krav och lärarna ställer för högre krav och bedömer eleverna orättvist. Elever blev bedömda helt olika (A-D) även när deras prov var nära på identiska. De flesta personerna i skolan lider av depression och konstanta ångest attacker bara för att få det högre betygen.

Vissa lärare kan inte ens prata svenska, vilket är en förutsättning för att vara en lärare. Lärarna ger otroligt många prov som sen blir orättvist och hårt bedömt. Lärarna väger in bedömning från 7an när man går i 9an när de sätter betyget på den. Dvs att om jag fick D på matteproven i 7an och 8an men i 9an så får jag bara A:n. Då kommer jag nog få troligtvis C i matematik.

Skolmaten är nära på oätlig. Den är fruktansvärt dålig. LEVANDE maskar och plastbitar har blivit hittade i maten mer än en gång. Skolmatsalen har blivit renoverad till något som ser ut som ett mentalsjukhus.
Elev
10 dec 2022

Sådär skola

Skolan är helt okej. Den passar för sig som är ganska studiemotiverad, och det krävs MYCKET av dig för att kunna nå de högsta betygen. Vissa lärare är bättre än andra, Ni som går på skolan vet vilka :). Vi har inte någon gympasal eller slöjdsal, vilket innebär att man måste ta sig till Gribbylund tidigt på morgonen eller sent, vilket är jobbigt för personer som bor långt bort. Man kunde inte heller få ett individuellt busskort, utan hela klassen behöver dela på ett klasskort man inte kan åka själv på. Slutligen renoveraders skolmatsalen och de skulle få "bättre" mat. MAten är ibland oätlig. Deras KFC-kyckling är fylld med senor och annat skit som är okänt. Du får inte ha någr amobiler framme, i så fall får du anmärkning och KVARSITTNING. Något som är roligt är dock, dans. Vi har en egen danssal där vi t.ex dansar ballet, polka, jazz och modern dans. Kul! Störigt och låter mycket på lektionerna. Så sammanfattningsvis en helt okej skola.
Föredetta elev
30 sep 2022

Skolan suger

Jag hatar den här skolan. När jag gick här var lärarna otrevliga och de satte betyg beroende på hur dem kände sig den dagen. Jag skulle kalla mig en rätt så stabil mental person men jag höll på att ta mitt liv flera gångger
Elev
1 jul 2022

Bara massa vikarier hela tiden

För mycket läxor, prov och inlämningar för att vara grundskolan. Skapar stress och ångest som kan leda till att man mår psykiskt dåligt i en ung ålder.

Under tiden jag fick här (från åk 6-9) bytte jag lärare i alla ämnena och i vissa ämnen flera gånger. Till exempel biologi, där hade jag 5 olika lärare under 4 års tid, varav 2 av dem var vikarier och olegitimerade lärare. De lärde aldrig riktigt känna eleverna och visste därför inte vilken nivå de normalt presterade på. Därför sänkte jag mig i många ämnen fast jag pluggade ännu mer än vad jag någonsin gjort.

Jag skulle kalla mig studiemotiverad men det räcker inte för att få bra betyg. Man måste spendera all sin fritid på skolan om man vill lyckas åstadkomma bra betyg. Några lärare ger heller inte rättvisa betyg för att de inte är intresserade av att se elever lyckas utan snarare misslyckas. Det jag har märkt är att lärarna jag haft enda sedan jag började här har varit mycket rättvisare när det kommer till betygssättning för att de känner alla elever väl och vill dem väl.

Skolmaten är jättedålig och det serveras ofta halvt rått kött med massa senor och brosk. Grönsakerna finns det levande insekter i och när vi tog upp det med matpersonalen skrattade de bara och sa att det inte var deras ansvar. Vi får heller aldrig pannkakor, potatisbullar eller panerad fisk.

Lokalerna är trånga, stökiga och har ofta dålig luft i sig för att för många elever vistas på en liten yta. Klassrummen är helt ok men det är för stora klasser för att man ska kunna få arbetsro i dem.

Har hört att många lärare har blivit utbrända och har extremt mycket att göra då det finns för många elever och för få lärare.

Skolgården är tråkig och liten för att det var en liten parkering där innan. Finns nästan inga aktiviteter att göra på skolgården och brist på material som fotbollar, innebandyklubbor och bollar till dem och pingisrack.

Sammanfattningsvis, om du är studiemotiverad och har lätt för skolan passar denna skola dig. (Och om du har råd att köpa lurre på Lidl varje dag)
Förälder / Vårdnadshavare
31 maj 2022

Täby friskola enhagen har tyvärr tappat det helt

Skolan har varit bra men senaste åren har det varit en enorm omsättning på lärare, avgångselever har vikarier/nya lärare utan behörighet eller iallafall utan yrkesskicklighet och ansvar. Rektor som är som en diktator, kan inte ha konstruktiva samtal med eleverna, lyssnar inte och är inte intresserad av att höra om sånt som inte fungerar. Otroligt tråkig utveckling, att gå från Täbys bästa till Täbys sämsta skola på bara några år.
Personal
9 maj 2022

Dålig ledning

Jobbade ett halvår på skolan. Tyckte om eleverna som var drivna och studiemotiverade. Kollegorna var också toppen. Men det blev helt bisarrt då jag fick barn och hade tagit upp förslag om föräldraledighet. Då var jag enligt ledningen inte längre "lämplig" att jobba kvar. Detta fick jag höra SAMMA DAG som vårt barn föddes. Eftersom jag hade en provanställning valde de att avsluta min tjänst utan förvarning. Helt fruktansvärt att behandla personal på det sättet! Det förstörde planeringen både för mig och min partner.

Fick ta kontakt med jurist från facket för att reda ut vad som egentligen gällde angående min tjänst, rektor och min närmsta chef hade nämligen inte kommunicerat med varandra och min närmsta chef hade lovat mig att få fortsätta jobba. Rektorn ville bli av med mig, kostade antagligen för mycket att ha en lärare som ville vara föräldraledig. Det intressanta var att juristen hade ett annat ärende på skolan samma vecka som jag fick reda på att jag inte skulle få jobba kvar, vilket var en vecka innan kontraktet gick ut!

Klasserna är på tooooook för stora, nästan 30 per klass. Flera av lärarna kände sig utbrända och hade inte möjlighet att hjälpa alla elever. Skolan är för liten för den mängd elever. Rätt som det var dök det upp nya elever utan att ledningen hade meddelat personalen i förväg. Men, det är bara pengar som betyder något för ledningen på skolan.
Elev
1 dec 2021

dålig skola, gå ej här

väldigt mycket press och stress, aldrig någon vecka utan prov. Jag går i 8an just nu och vi har antingen 2 eller 3 prov per vecka. Lärarna bedömer orättvist och du får knappast ta hjälp/fråga lärarna om du vill få bättre betyg. På den här skolan så gäller betygen mer än att lära sig saker. Väldigt stora klasser. 30 elever per klass. Skulle vara bättre om det var 15 elever per klass, så att det blev mer arbetsro och lärarna skulle kunna hjälpa eleverna bättre. Oftast är det o-utbildade vikarier för alla lärare som alltid är lediga/borta. Vikarierna gör ej deras jobb och bryr sig inte om hur klassen arbetar, då de sitter och kollar på sin mobil hela lektionen. Man kan knappast ta hjälp av de, eftersom de inte kan något om ämnet. osäker om jag ska byta skola, men jag får se.

Skolbyggnaden var förr en företagsbyggnad och ser ej så vänlig ut.
Skolgården har gått från att vara en parkering till en liten skolgård. Det finns en basketplan och en ”springbana”

De fixar mobbningen antar jag men rektorn verkar ej bry sig om ifall lärarna är utbildade eller inte.
En lärare kallade en elev i min klass ”cp-barn”, vilket är oacceptabelt…
Lärarna har favoritelever och ger de flesta andra elever E:n. (Märks väldigt tydligt)
Om du vill komma in på ett bra gymnasium genom denna skola så måste du vara studiemotiverad. Väldigt studiemotiverad. Alltså plugga minst 2 timmar per dag, du klarar ej proven annars
Elev
19 sep 2021

Bra om man vill satsa

Väldigt bra skola om man har höga mål, är studiemotiverad och vill nå bra betyg. Ganska mycket press men fixar man det är det såå värt. Fick toppbetyg på gymnasiet och mycket tack vare enhagen, lite behövde man självklart kämpa men jag hade betydligt bättre förkunskaper än mina vänner från andra skolor i ettan och hade även lärt mig studieteknik. Gillar man matte och satsar högt rekommenderar jag Täby friskola som har enligt mig världens bästa matteläraren (får tydligen inte nämna namn men ni som gått där vet nog vilken lärare jag pratar om)
Förälder / Vårdnadshavare
30 jun 2021

Sveriges bästa skola

Sveriges bästa skola! Har mitt fjärde barn där nu, och alla har fått en fantastisk start på sin utbildning. Fokus på solida kunskaper, mycket jobb för eleverna, men resultaten blir väldigt bra. Har haft barn som varit generalister, och lärt sig massor om mycket, och barn som varit mer fokuserade, på matte o natur, och blivit otroligt duktiga. Suverän förberedelse för gymnasiet. Dock viktigt att både elever och föräldrar verkligen vill något med skoltiden. Riktigt skoltrötta elever och/eller oengagerade föräldrar kanske ska titta på en annan skola. Sedan finns det alltid lärare som inte är allra bäst, men generellt sett väldigt hög nivå. Lite politisk korrekthet, förstås, i så mening att "värdegrund" i vissa lägen prioriteras högre än kritiskt tänkande och kunskaper. Men neutralare än många andra skolor.
Personal
15 jun 2021

Täby friskola

Skolledning är inte bra allts. Det är väldigt vilseledande för nylärare eller för lärarvikarie att få information.
Elev
22 jan 2021

Stress och press, bra lärare

Skola för den som är ambitiös och är villig att satsa. Det förväntas väldigt mycket av eleverna vilket skapar en väldig stress. Mycket prov och inlämningar osv.

Mycket lärarbyten, vilket gör att lärarna inte lär känna eleverna. Många lärare är bra och anstränger sig verkligen för att eleverna ska må bra, medans andra lärare inte bryr sig ett dugg om eleverna.

Skolan är i en gammal kontorsbyggnad, vilket gör att vi varken har gympasal, hemkunskapssal eller slöjdsal. Det finns heller ingenstans för eleverna att vara ifred. Alla grupprum som vi hade har gjorts om till lärarrum så man kan bara glömma att få något gjort i lugn och ro.

Eleverna är snobbiga, taskiga och bråkiga. I korridoren kan man knappt hörs vad sina kompisar säger och man är alltid på sin vakt för att inte bli påsprungen. Ingen trevlig skolmiljö helt enkelt.
Elev
22 jan 2021

Mycket stress och press, annars bra

Skolan passar de som är studiemotiverade och vill nå bra betyg. Jag märker att jag lär mig mer än mina kompisar i andra skolor. Det är väldigt stressigt och det förväntas väldigt mycket av eleverna. Mycket läxor och prov helt enkelt. Under min tid i skolan har det blivit mycket lärarbyten, vilket har gjort att lärarna inte riktigt hinner lära känna eleverna.

Många lärare är otroligt bra och anstränger sig verkligen för att finnas där för eleverna, medans andra inte bryr sig ett dugg om eleverna.

Många elever är snobbiga, taskiga och stökiga och lärarna bryr sig inte. Ingen trevlig skolmiljö. Inga vidare lokaler har vi heller. Det är gamla kontorslokaler, vilket gör att vi varken har gympasal, hemkunskapssal eller slöjdsalar och måste åka till andra skolor.

Skulle rekommendera skolan om man är studiemotiverad eller gillar matte. Spetsmatteutbildningen här är väldigt uppskattad med många tävlingar och en bra grund inför gymnasiet.
Elev
26 dec 2020

Skolan för den som vill

Det här är skolan för den som är beredd på att vara engagerad. Gått i Täby Friskola från F-9 så har verkligen fått hela paketet. Lärarna och stämningen på skolan främjar de som jobbar hårt och motiverar dig till att göra det. Om man är beredd på det kommer du trivas jättebra, om man inte är det kommer det bli tufft och stressigt. Det största negativa är lokalerna och materialet man får. Hade aldrig en egen dator men det har ändrats nu. Även loklarena har blivit bättre sen jag slutat.
Annat
17 nov 2020

Ndkwndkf

För mycket läxor och prov skapar stress
Elev
19 aug 2020

Täby fri

Det är en bra skola, men som nån som inte är bäst på ämnena så är det ju väldigt stressigt. Och just när man har gått i en väldigt lugn skola där dem inte är så stränga. Det finns också matte grupper, man skäms ju lite för att man inte vill ses som den som är sämre än andra på matten. Men det finns också fördelar med matte grupperna och nackdelar. Fördelar:alltså att man lär sig på sin nivå vilket är väldigt bra. Nackdelar: Man kommer hämna i ett sämre gymnasium om man är lite sämre har jag fått höra. Och att dem som är lite mer avancerade får mer matte för någon anledning vilket jag inte förstår? Väldigt mycket läxor! Vilket är STRESSIGT. Men lärarna på skolan är jättetrevliga och man fattar verkligen att dem vill att du ska lära dig! 6/10
Elev
26 feb 2020

Bra skola

Skolan har utvecklats mycket positivt på senaste. Då skolan har byggts ut och vi har fått en skolgård.
Lärarna är bra och man lär sig väldigt mycket, jämför jag med kompisar från andra skolor har vi ett högre tempo samt fördjupar oss mer inom ämnena.
Förälder / Vårdnadshavare
22 jan 2020

Väldigt missnöjd!

Rektorn bryr sig inte ett dugg om eleverna, tar all konstruktiv kritik mot skolan som en personlig förolämpning och bryr sig inte om sina elevers välmående.
Elev
8 jan 2020

Skolan är inte så bra som alla säger!

Skolan är dålig och väldigt stressig! Eleverna får nädtan bara oförberedda prov och många känner dig utanför! Eleverna får då och då prov på saker de ej gått igenom! De gör mycket åt mobbning men inget åt utanförskap!
Elev
3 dec 2019

Skolan är bra

Bra, mycket läxor och prov dock
Föredetta elev
30 okt 2019

Skolan är verkligen helt underbar!

Gick hela min grundskoleutbildning i Täby friskola och om man ska sammanfatta skolan med ett ord är det perfektion. Riktigt bra lärare, bra skolledning och bra sammanhållning i skolan!
Elev
12 jun 2019

Både bra och dåliga sidor

Fördelar: De flesta lärare är jättebra och kunniga. De vill verkligen att man ska lyckas. Finns några riktiga pärlor till lärare, sådana som är lite sällsynt bra liksom. Man får en bra grund inför gymnasiet. Kunde mycket mer än mina kompisar i gymnasiet så bra kunskap fick jag. Mysig miljö inomhus. Oftast bra arbetsro åtminstone i min klass.

Nackdelar: Så fort du avviker från normen blir skolan tyvärr mindre mysig. Det här med anpassad skolgång funkar inte här, det vet jag av egen erfarenhet. De är ovilliga att anpassa efter särskilda behov. Antimobbningssystemet funkar ej heller. Trakasserier fick fortgå trots att lärare såg när det pågick. Dessutom kunde jag känna att lärarna satte lite väl höga krav på oss, pressen blev för stor. Många i min klass mådde dåligt av det tyvärr.
Elev
7 jun 2019

Väldigt bra och utmanande skola

En otroligt bra skola för de elever som förstår snabbt, tycker repetition är slöseri med tid och som är öppna för utmaningar. Du får verkligen möjlighet att lära dig så mycket du vill utan några begränsningar alls. Majoriteten av lärarna är underbara, sen en del som är något tråkigare men alla är riktigt trevliga mot alla elever. Stämningen på skolan är mysig och välkomnande bland eleverna, har aldrig sett till någon form av mobbning eller liknande. God mat som man alltid kan äta sig mätt på så länge man inte är alltför kräsen, endast några få läxor varje vecka.
Skulle dock inte rekommendera skolan för de elever som behöver extra stöd då fokus lätt läggs på att höja ”toppen”.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen