Omdömen

3.0
Baserat på 13 omdömen och 99 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
8 okt 2022

Vård och Omsorg

Bra skola

Lärans är bra och det märks att dom tycker det är kull. Dom tar allt på allvar som ex mobbning, fusk och annat kränkande. Matten är dock inte så bra dom lägger lite för mycket tid på sallader.
Elev
8 okt 2022

Teknik

Skolans baksida

Otroligt dålig mat, ok lärare (vissa är bättre andra sämre) och helt kaos. Ett exempel på den ”goda, näringsrika och klimatsmarta” maten vi får kan vara det vi åt i fredags. Kokt potatis, bakad potatis och ärtfärs limpa… smaskigt! Det är oftast helt kaos på majoriteten av alla lektioner vilket gör det svårt att arbeta. Detta i kombination med att vi slutar 16 30 tre av fem dagar i veckan gör inte saken bättre. Skolan är trist överlag…

Så om du är en person som gillar att vara hungrig och göra allt skolarbete hemma (pga det är för kaos i skolan) så råder jag dig att söka till denna bunker liknande skolan.

Är du inte en sådan person som jag nyss beskrivit så råder jag dig till att gå på en privatskolan, t.ex. ProCivitas. Bättre mat och det går att göra sitt skolarbete på skoltid.

Hade jag kunnat göra om mitt val nu så skulle teknikum inte ens varit med på listan.
Elev
28 aug 2022

Teknik

Efter 2 år på teknikum

En bra skola med några engerade lärare men alla lärare är inte engerade. Bra lokaler och bra schema. Men inte bra skolmat. Skolmaten får en 1 eller 2a i betyg av 5.
Elev
20 apr 2022

Teknik

Orättvis

Läraren i skolan uppmuntra elever att jobba istället för att plugga vidare till universitetet
Det finns elever som har andra mål i livet än att bli arbetare med låga löner och låga utbildningar .. man kan se lätt hur de uppmuntra svenska elever att fortsätta till universitetet och utländska elever till att plugga för att hitta jobb direkt efter gymnasiet. Jag har flera exempel på elever som går teknikprogrammet där läraren i skolan uppmuntrade de att byta till barn och fritidsprogrammet/ vård/ vvs.. för att det är lättare att hitta jobb efter gymnasiet. Och det här är ganska vanligt i alla skolor i sverige

Skolan ser ut som ett fängelse utifrån.. det behöver förnyas både utifrån och inifrån

Det finns inga aktiviteter i skolan.. om man ska jämföra med andra gymnasiet skolor .. det finns inga studie besök
Elev
18 dec 2021

Vård och Omsorg

Helt okej, hade inte valt igen

Helt okej lärare men klimatet på skolan är inte så bra. Väldigt avskilt och det är svårt att lära känna folk från andra klasser pga hur de är uppdelat.
Elev
29 nov 2020

Bra skola

Jag tycker Teknikum är en skola där man får utmana och utveckla sig, man får göra mycket praktiskt vilket jag personligen gillar. Jag tycker de flesta lärarna är underbara. Det ända med teknikum som jag tycker är dåligt är dålig miljö då byggnaden är gammal men annars en bra skola.
Elev
28 nov 2020

Teknikintresserade sök hit!

Perfekt om man gillar teknik, fysik och matte som mest. Då borde man gå här!
Elev
5 nov 2020

tekinkum växjö

helt ok väldigt mycket att göra vissa perioder lite stökigt
Elev
19 sep 2020

Tillsammans är vi starka

Jag känner solidaritet
Föredetta elev
14 mar 2020

En skola med mycket att jobba på.

Jag läste Teknikprogrammet på Teknikum med inriktning mot IT. "Lärarna" på IT var de absolut värsta jag varit med om. Skriver lärarna inom kaninöron då 2 av lärarna inte var legitimerade och inte hade mycket mer kunskap om ämnena än vi elever. De lärare som faktiskt var legitimerade var extremt dåligt uppdaterade och levde kvar i gårdagens teknologi. Den hjälp vi fick var helt oanvändbar vilket resulterade i att man fick lära sig hela kursen med hjälp av youtube-tutorials. Tyvärr var inte det heller rätt då uppgifterna inte blev lösta på det sätt som lärarna själva hade gjort det, trots samma eller tillochmed bättre resultat. Motivationen för ämnen som programmering, som man ändå hade ett intresse för, dog helt tillslut på grund av detta och det slutade i två underkända kurser tyvärr.

Jag kan dock inte ge skolan sämsta betyg då undervisningen i andra ämnen som Matte, Fysik, Kemi, Engelska och Svenska var helt klockren. Där hade vi Lärare som brydde sig om eleverna och gjorde vad dom kunde för att vi inte skulle avsluta kurserna med underkänt. Stor eloge till dessa lärare.

Slutligen är det en fruktansvärt tråkig miljö att vistas i om dagarna, helt grått. Man skulle verkligen behöva liva upp lokalerna en hel del..
Elev
14 feb 2020

Teknikum omdöme

Dålig och äcklig mat, inte alls näringsrik för fem öre. Byggnaden och lokalerna är inte alls bra då det är gammalt och slitet. Annars bra data linjer med bra lärare!
Elev
26 nov 2019

Whooop

Otrevlig personal i köket med väldigt äcklig mat. Omysig skola med betong överallt. Ickefungerande elevkår som aldrig har event. Ofta utlösta brandlarm
Förälder / Vårdnadshavare
4 okt 2019

Konstig inställning till praktik

Skolan är väl ok, men ifrågasätter hur man kan stänga av elever från praktik när dom frågar saker under praktiktiden (Vårdlinjen)

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen