Omdömen

2.8
Baserat på 41 omdömen och 339 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
19 mar 2024

läss detta!!!!!!

om du gillar att uppträda framför hela skolan, så här denna skola nåt för dig, det ända bra var att de tog lektionernatid till att öva till uppträdande som du ska göra.

bra skolmat

om du hammnar i felklass så är det bara att skylla dig själv, dock de har ett ps3 på deras "klubb" i 6 åk.

tryggheten på skolan är skit och det är bara att skylla dig själv som vanligt.

det har också förekommit "verksamheter" på skolan

för det mesta så kommer du att kvävas pga venelationen är piss

skolan är för lite, för antalett elever som går där, så om det börjar brinna är du körd om du går på de högsaste våningarna, så är det ända sättet att klara att vara en muskelknutte så du kan,så kallat "tränga dig fram" och kanske ha 1 % chans att överleva.

välj inte denna skola om du inte gillar att uppträda framför hundratals personer.

jo, de tog bort youtube från datorerna( om du ens får en dator, fick skriva Nationella prov i svenska och engelska på en ipad) lite svårt att skriva på en skärm utan en remote tangentbord( om din laddare fungerar ens så du ens kan ladda dinn ipad)

rekomenderar inte

mvh en person i sverige som inte kan stava.
Förälder / Vårdnadshavare
6 nov 2023

Stockholms bästa skola

En fantastisk bra skola !!!
Elev
17 aug 2023

BÖRJA INTE HÄR

Hatar denna skola, bytt medans du kan, mycket mobbning och kränkningar men det är lungt, ingen lärare bryr sig ändå så det är bara att bita ihop och sätta sig och gråta på toaletten. Dålig mat som upprepas hela tiden, äldre som snear på de yngre och 8or som äger skolan. Börja inte här det är hemskt. Om du kommer från Hägerstenshamnens skola så funderar du säkert på att söka till Tellus, men jag lovar dig du kommer att ångra det.
Föredetta elev
14 jul 2023

Helt okej

Väldigt bra lärare, bra omgivning alla känner sig inkluderade. Jag passade bara inte med dem andra eleverna. Annars väldigt syrefattigt i lokalerna och i klassrummen.
Förälder / Vårdnadshavare
2 apr 2023

De störande högljudda eleverna med dålig attityd styr

Lärarna har ingen pondus och all undervisning anpassas till de som stör lektionerna . På den här skolan är lektionerna ett fritis och om lärarna säger ifrån springer de eleverna som vill bestämma hur lektionen ska ledas till rektorn och känner sig kränkta Välj andra skolor om ni tror på att de vuxna vet bäst över hur undervisningen ska bedrivas
Elev
9 feb 2023

Extremt bra skola

Förstår inte alla dåliga reviews, det är på riktigt en så bra skola. Självklart har den alla vanliga problem med skolsystemet, det går inte direkt att komma undan, men jämfört med min gamla skola, och vad jag har hört från mina kompisars skolor, är Tellusborgsskolan en av de bättre.
Bra lärare, bra mat (tycker jag, men det är såklart subjektivt), eleverna är okej så länge du hittar rätt personer (din klass kanske inte är fantastisk beroende på vilken du hamnar i, men det kommer nästan helt säkert finnas folk i samma årskurs som du kan hänga med på rasterna).
Varje termin har vi en show som det är kul att vara med i och att kolla på, och där kan man också träffa nya kompisar från andra klasser!
Elev
22 nov 2022

sämsta skolan

trivs inte alls och skolan stinker hash
Förälder / Vårdnadshavare
22 nov 2022

Hemsk skola!

Mitt barn blev mobbat på denna skola och när vi talade med dom så kallade lärarna sade dom att de skulle fixa det men istället så gjorde dom inget!
Elev
23 okt 2022

En hyfsat bra skola

När jag först började här trivdes jag inte alls. Det var alltid kaos i klassrummet och i korridorerna, vilket var väldigt jobbigt för mig eftersom jag har behov av extra stöd. Jag fick knappast någonting gjort på lektionerna och var alltid trött hela dagen. Senare fick jag börja i en specialklass och det underlättade väldigt mycket. Nu får jag tydliga förklaringar på vad jag ska göra och har en väldigt bra arbetsro. Jag är också sällan trött på skoldagarna nu för tiden och min uthållighet har ökat extremt. Jag får mycket gjort på lektionerna nu och trivs ändå rätt så bra här.

Dock så finns det såklart nackdelar. En av de är att lärarna inte är särskilt bra på att hjälpa en när man har problem. Jag skulle kunna sitta och räcka upp handen i 20 minuter och ändå märker läraren ingenting. Ibland är betygen också orättvisa, till exempel om jag får det mesta rätt på ett prov men så får jag ändå inte högre än ett D. En annan sak är matsalen. Det är ofta stökigt när jag sitter och äter. Elever skriker och är väldigt högljudda och lärarna pallar inte göra något åt saken. Även fast dessa nackdelar finns tycker jag att det mesta med Tellusborgsskolan är hyfsat bra och tror fortfarande att jag skulle kunna få en åtminstone okej framtid när jag slutar skolan.
Annat
9 okt 2022

Ta bort mobilförbudet🥱

Helt okej liksom. Korridorerna e trånga, klassrummen e ganska små och byggnaden e inte sådär jätte trevlig. Datorerna e nog från Borås o laggar sönder😃 skolgård inte jätte trevlig heller men man får lämna skolans område så det är helt okej. MEN ja stör mig på att vi inte får mobilerna på rasterna, att man lämnar in på lektionerna e inget konstigt men man borde få ha de på rasterna!! Speciellt eftersom att man får lämna skolan liksom. Älskar biblioteket dock!!! Bästa stället på skolan🫶🫶
Förälder / Vårdnadshavare
17 aug 2022

Bra rektor

Vill hylla rektorn på denna skola, hon är fantastisk! Och organisationen kring de olika årskurserna med biträdande rektorer är mkt bra.
Förälder / Vårdnadshavare
7 jun 2022

Bästa skolan!

Underbara och kompetenta lärare och personal som ser till individens starka egenskaper!
Personal
23 maj 2022

Sjukhuskänsla

Gillar du känslan av att vara på sjukhus? Isåfall är Tellusborgsskolan någonting för dig! Här hittar vi många möjligheter. Vill du bli sjuk på riktigt kan du ta de långa trapporna ner till matsalen och smaka på de njutbara delikatesserna (möglig mat med andra ord), annars har du redan sjukhusmiljön framför ögonen. Jag menar, ingen tackar väl nej till fönsterlösa korridorer?
Föredetta elev
23 maj 2022

Fly, fly medan du kan!

Om du går i Hägerstenshamnens skola och funderar på att börja här så har jag ett gott råd.
SPRING!
Sök till en ny skola medan du kan!
Lärarna skiter i hur det går för dig, och har ingen makt över eleverna, som lever rövare.
"Kulturskola" Bullshit, det ända som är i närheten av kultur i den här skolan är väggklottren på toaletten. Den sorgliga lilla teatergruppen är det mest patetiska jag har sett. Elever börjar bara där för att slippa göra något.
Skollunchen är en sekvens av maträtter som upprepas hela tiden, Vegetariska/veganska maten kan sättas i ett snesträck efter som att rätterna är exakt samma sak.
Blir du mobbad? Too bad, ingen kommer hjälpa dig! Gå och gråt någon annanstans.
Men elevhälsan är faktiskt det enda som man kan kalla bra. Snälla personer som gör snälla människor.

Gör dig själv en tjänst och sök en annan skola.
Snälla
utsätt dig inte för detta...
Elev
22 maj 2022

Den här skolan va de värsta som hänt mej

Våran skola suger folk röker på skolgården o luktar skit maten e sämst credd till salads"buffen" tho..lärarna e otrevliga som fan.du får skylla dej själv om du inte gömmer dej på skoltoan där de e säkert! Rektorn verkar skön men hon kan s*ga min k*k för hon skiter I allt dvs mobbning mm fast hon vet vad som händer på skolan. Hon sejer du får skylla dej själv om du är på en osäker platts i skolan. Dom bör se till att skolan e trygg....
Elev
16 maj 2022

Stockholms helvete

Sämsta skolan!!
Fönsterlösa korridorer känns lite som ett mentalsjukhus.
Samuel är dock bäst så det är nästan värt skolgång sh till star horse på Spotify!
Man får ingen hjälp eller stöd så ta inte detta val ifall du behöver stöd!!!

Datorerna suger mer än själva skolan. Om du har otur kan du få pedo elevassitent och man inte säga till för rektorn lyssnar inte!
Låt inte era barn gå igenom detta helvete!!
Elev
8 maj 2022

Bra. Faktiskt

Många klagar på den här skolan men den är faktiskt bra tycker jag! Det är kanske lite dålig skolmat men det är en liten del. Dålig arbetsro men det är på grund av min klass
Elev
28 apr 2022

Rekommenderar inte

Dåliga lärare som inte ger feedback eller lär ut på ett bra sätt. Katastrofala lokaler och området är ju som det är. De spränger utanför klassrummet. Börja inte.
Föredetta elev
1 apr 2022

Helt ok

Skolan är helt ok, typ en vanlig skola men dock tråkigt att de bytte från blommensberg till tellusborgskolan. De är inte samma sak
Förälder / Vårdnadshavare
18 mar 2022

Bästa skolan!

Bästa skolan! Har haft ett barn i skolan åk 7-9. Överlag bra och engagerade lärare som verkar gilla sitt jobb och att undervisa ungdomar. Bra skolledning. Resurser finns att anpassa på individnivå. Barnet har inga synpunkter på lokal eller miljö även om jag utifrån tycker att det ser lite trist ut.
Elev
14 feb 2022

Rekommenderar inte

Dålig skola med lärare som inte förebygger eller gör något emot mobbning osv
Förälder / Vårdnadshavare
13 feb 2022

Usel skola

Bedrövlig skola med allvarliga problem, hemsk skolmiljö, oförmåga att ge elever det stöd de behöver, usel skolmat, trakasserier mellan elever (lärare som hör men inte bryr sig), sexism från lärare, och så vidare - listan på dåligheter är lång.
Förälder / Vårdnadshavare
24 jan 2022

Bra skola

Bra skola! Min son trivs väldigt bra i sin klass. Fantastiska lärare och de fångar upp konflikter snabbt. Skolgården är inte så rolig dock men vägs upp av det andra positiva. Bra att de har biträdande rektorer för varje årskurs. Jättebra rektor!
Personal
31 dec 2021

Jajaegg

Eggs tvillingar och jag
Förälder / Vårdnadshavare
14 okt 2021

Dynamisk skola med bra ledning

Har haft en bra start med gott samarbete med skolledning och mentor. Många trevliga lärare. Skolbibliotek, med bibliotekarie. Eleverna verkar frimodiga och har olika klädstil. Dottern känner sig hemmastadd efter mindre än två månader.
Kulturprofilen dock inte så märkbar, och mer läxor och prov än man får intryck av.
Viss tuffhet hos högstadieeleverna.
Elev
14 okt 2021

Bra skola, om man går i rätt årskurs

Det är en väldigt bra skola där de flesta lärarna är engagerade, även om det såklart finns undantag. Vissa säger att det är mycket uppdelning kring status, och jag har märkt av det lite men det beror helt på vilken klass och årskurs man. Själv har jag haft tur och trivs bra i min klass och jag tror att det flesta gör det och det är inte bedömning efter hur cool man är utan efter hur man är som person. Såklart förekommer det alkohol och sånt men mindre än på andra skolor i närheten. Men som sagt spelar årskursen väldigt stor roll för i princip allt. Min årskurs är känd för att vara relativt lugn, medan klassen under oss är kaos. Maten är inte perfekt men betydligt bättre än på min gamla skola så känns ändå som ett framsteg.
Förälder / Vårdnadshavare
28 sep 2021

Särbehandling och mobbing

Skolan är full av mobbing och lärarna eller skolledningen vill inte se eller ta i det. Tjejerna som vill och har ett mål med sin skolgång och vill lära sig något blir diskriminerade av lärare och skolledning. Killarna får förtur på ex Media. Tjejerna har inte en chans att få det valet. Trots att skolledningen lovat att någon gång under åren så ska dom få det. Det är trångt och en oerhörd skrämmande ljudnivå i skolan. Brandsäkerheten är katastrof, om du har en elev som går högst upp så kan du inte räkna med att dom klarar sig ut om det börjar brinna. Det är alldeles för många elever på en trång och liten plats. Elever som är stökiga och hotfulla får regera i klassrummen, trots att vi har tagit upp det med mentorer och på utvecklingssamtal. Det är ingen skola att rekommendera för ett barn/tonåring då det också förekommer en del andra "verksamheter" där.
Föredetta elev
18 maj 2021

Blommens ok

Den här skolan duger. Var beredd på att skämma ut dig på scen, klarar du inte av det kan du skita i det. maten är samma hela tiden fast i olika former, antingen flytande, gasform eller fast. Mjölig Fisk står på schemat varje vecka och till får man en fantastisk underbar fisksås.
lärarna på skolan är ibland bra, men om du har tur så får du ***** ****,****** ********,***** ***** eller****** *****. De är bra lärare! Lokalerna är värdelösa, noll ventilation. Gillar du känslan av att andas andas genom ett sugrör, så är dethär rätt plats för dig.
Förälder / Vårdnadshavare
24 feb 2021

Ingen skola för barn med Npf!!!!!

Usel! Dålig ledning och ointresserade lärare!! USCH!!!
Annat
15 jan 2021

Mycket olycklig över detta val!

Fruktansvärd skola!
Särbehandling och kränkningar förekommer av eleverna från dåliga lärare som saknar engagemang. Detta kan såklart ha viss grund i att ledning ej verkar vara tydliga i hur rutinarbete ska skötas och ej har kol på sin verksamhet.
Visar 30 av totalt 41 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen